Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Laatusarjat televisiossa ja muualla

Twin Peaks. Aivan mahtava ainakin ekan kauden perusteella. Suosittelen ehdottomasti kaikille tätä legendaa.

Twin Peaks on paras sarja. No, mielipidekysymyksiä toki ja varsinkin alkuperäisten kausien kohdalla kakkoskaudella on omat notkahduksensa kun Lynch jättäytyi projektista pois ja palasi vasta sarjan lopussa puikkoihin. Kolmoskausi nyt sitten jakaa vahvasti vanhojenkin TP-fanien mielipiteitä, mutta itse pidän taas Lynchin tyylistä niin paljon että nostan kolmoskauden ykköskauden rinnalle. Kannattaa myös katsoa ennen 3. kautta Fire Walk With Me-elokuva, koska uusin kausi nojaa selkeästi enemmän elokuvaan, kuin ekoihin kausiin.

Vaimon kanssa käytiin vuosi sitten jenkeissä, ja Snoqualmiessa vietettiin yksi päivä kierrellen ikonisia kuvauspaikkoja. Tosin Palmerien talo, sekä Peten ja Catherinen tilukset olivat muualla Seattlen ympäristössä.
 
Blue Eye Samurai Netflix. Todella, todella kova anime-sarja, jossa kaikki vaan toimii erinomaisesti. Parin jakson jälkeen tuli katsastettua, että onhan se imdb score myös 9.0. Ehdottomasti ansaittu ja kaikkien samurai- tai animaatiopätkien ystävien tulisi katsastaa tämä heti.
 
Twin Peaks on paras sarja.
Kyllä, eritoten kolmoskauden ansiosta. The Wire ainoa joka pääsee edes vähän lähelle.

Ai niin, Viaplayn lisäksi nyttemmin Ruudusta löytyvä Munkkivuori on älyttömän hyvä. Jos kotimaisen elokuvan saralla parhaan tekijän tittelistä kilpailee useampikin nimi, tuntuu Jani Volanen hallitsevan tv-sarjapuolta aivan ylivoimaisesti. MS Romanticista siirrytään ihan erilaisiin maisemiin, mutta sama todella tarkka ote on jälleen mukana.
Vastaan itselleni, mutta tämä siis tänään Neloselta. On muuten kiistatta niitä paljon puhuttuja Twin Peaks -vaikutteita. Mikä on sellainen ympäripyöreä toteamus, joka ei nykyään tarkoita mitään. Mutta sanonpa silti ;)
 
Kyllä, eritoten kolmoskauden ansiosta. The Wire ainoa joka pääsee edes vähän lähelle.


Vastaan itselleni, mutta tämä siis tänään Neloselta. On muuten kiistatta niitä paljon puhuttuja Twin Peaks -vaikutteita. Mikä on sellainen ympäripyöreä toteamus, joka ei nykyään tarkoita mitään. Mutta sanonpa silti ;)
Munkkivuori on kyllä hyvä. Teki välillä oikein kipeää katsoa kun tuli omat lapsuus/nuoruusmuistot mieleen. Millaista olikaan olla palavasti ihastuneena tyttöön, joka ei ole edes kiinnostunut, ja samaan aikaan vieressä olisi paljon mukavampi tyttö joka oikein tyrkyttää itseään. Sitä oli vain niin urpo ettei tajunnut koko asiaa. Sellaistahan se usein oli.:)
 
Munkkivuori on kyllä hyvä. Teki välillä oikein kipeää katsoa kun tuli omat lapsuus/nuoruusmuistot mieleen. Millaista olikaan olla palavasti ihastuneena tyttöön, joka ei ole edes kiinnostunut, ja samaan aikaan vieressä olisi paljon mukavampi tyttö joka oikein tyrkyttää itseään. Sitä oli vain niin urpo ettei tajunnut koko asiaa. Sellaistahan se usein oli.:)
Juuri näin. Hienosti kuvattu sitä, että lasten kokemat ihastumiset, pettymykset ja esim. riidat ystävän kanssa ovat ihan yhtä suuria juttuja kuin aikuisillakin. Puhumattakaan siitä, jos pitää pelätä tai ihmetellä, että onko joku pihan lapsi kaapattu tai että miksi vanhemmat käyttäytyvät omituisesti.
 
Juuri näin. Hienosti kuvattu sitä, että lasten kokemat ihastumiset, pettymykset ja esim. riidat ystävän kanssa ovat ihan yhtä suuria juttuja kuin aikuisillakin. Puhumattakaan siitä, jos pitää pelätä tai ihmetellä, että onko joku pihan lapsi kaapattu tai että miksi vanhemmat käyttäytyvät omituisesti.
Juuh, lapsilla monet tunteet, kuten ensi-ihastumiset, ovat vielä uusia. Ne on raakoja tunteita jotka oikeasti tuntuu. Jokainen päivä tuo myös uusia kokemuksia eikä ne kaikki ole kivoja. Lapsen elämä on siis aika hiton julmaa. Miettii esim. miltä tuntui kun paras kaveri tai vaikkapa se ihastuksen kohde muutti toiselle paikkakunnalle. Tuohon aikaan, kun ei ollut nettiä eikä kännyköitä, se tarkoitti käytännössä sitä että kaverista ei kuullut enää koskaan mitään. :)

Tykkäsin myös siitä että sarjassa lapset käyttäytyivät niin kuin lapset oikeasti käyttäytyy. Yleensä tv-sarjoissa/elokuvissa lapset ovat liian aikuismaisia ja puhuvat ihan liian fiksuja.
 
Lisää hyvää animea netflixissa: Pluto. Vähän cowboy bebobin tyyliin piirretty, mielenkiintoisella juonella varustettu sarja, jossa robotit ja ihmiset elävät yhdessä. 8.5 imdb
 


tätä olikin odotettu, koska itse olen Godzilla MonsterVersen/Kaiju Mytologian suuri fani ja Perjantaina tosiaan saatiin vihdoin 2 ekaa jaksoa Apple TV:n, tykkäsin kyllä näkemästäni, eli nautin kyllä sarjasta, hyvin samanlainen tunnelma kun Godzilla ja Kong Skull island leffoissakin. muutenkin juoni ja hahmot vaikuttaa suhteellisen mielenkiintoiselta, sarjassahan on tosiaan myös mukana Kurt Russell, jos meinaa sarjan aloittaa eikä ole aimmin Godzillan monsterverse elokuvia nähnyt niin suosittelen ainakin katsomaan 2014 julkaistun Godzillan ja Kong skull islandin ennenkö hyppää sarjan pariin. vaikka eihän siitä Godzilla King of Monstersista ja Godzilla vs Kong elokuvien katsomisestakaan haittaa ole, innolla odotan uusia jaksoja ja keskiviikkona tuleekin sitten jo seuraava. ainakin ekojen jaksojen perusteella sarja jää aikamoisiin cliffhangereihin joten harmillisesti 4 jaksoa saakin odotella melkein kaksi viikkoa. no itse kun olen jo sarjan aloittanut niin pakko se on katsoa viikko tahtiin.
 
Aloin katsomaan HBO:lta uutta dokumenttiasarjaa "Love has won: the cult of mother god". Siis huhhuh mitä menoa! Ensimmäinen jakso imaisi heti alussa mukaansa tarjoten kunnon WTF-hetken. Sen jälkeen sarjassa aletaan perehdytyä tämän kyseisen kultin perustajaan, "Äiti Jumalaan" ja hänen seuraajiinsa. Kaksi jaksoa takana ja mun on vaikea sisäistää mitä helvettiä mä juuri näin. Jokseenkin sekavaa menoa. Välillä piti ihan tarkistaa että
onko tämä joku dokumentiksi verhottu komedia vai mikä. Toisaalta taas ei oikein viitsinyt nauraakaan kun selvästi näki että porukalla ei ollut ihan kaikki ruuvit paikoillaan. Vai pitäisikö sanoa: kaikki Buddhat temppelissä. Jos sekopäiset uskonnolliset kultit kiinnostaa niin suosittelen katsomaan.
Jos Joe Exotic perustaisi uskonnollisen kultin niin meno voisi olla jotain tällaista.
 
Oon tuota Marvel's Daredeviliä hehkuttanut ja sanonut jopa että kaikkien aikojen paras supersankarisarja, joten piti ottaa ihan uudelleen katselmukseen, että onko se nyt niin hyvä.

Ja *spoiler alert* on se vaan perkeleen kova!

Ykköskaudelle arvosana 9/10, vähän syntytarina aina jarruttaa menoa, vain yhdessä jaksossa havahduin jakson laahaamisesta, muuten kyllä ylivoimaisesti paras hahmon sisääntuonti mitä nähnyt

Kakkoskausi on näistä "heikoin", johtuu siitä, että kausi jakaa ruuduajan liki puoliksi Punisherin kanssa. Lisäksi loppukausi petaa liikaa Defendersiä. Arvosana 8/10

Kolmoskausi on sitten alusta loppuun timanttia ja Daredevilin ja Kingpingin "round two" on kyllä parasta mätkettä mitä nähty, 10/10.
 
Filonin nimeä onkin tullut nähtyä viime aikoina paljon kun katsellut parin kuukauden ajan Disney+:sta kaikkea mitä jäänyt katsomatta.

Andor
Luulin että tämä kertoisi jostain paikasta tai planeetasta mutta olinkin ihan hukkateillä. Parasta tässä oli maanläheisempi meno ja jedittömyys. Helposti paras osuus oli koko "vesiplaneetalle" sijoittuva osio.

Mandalorian 3. kausi
Jatkoi samalla loistavalla linjalla kuin aiemminkin. Ainoa ongelma - jota en edes ongelmaksi tajunnut - koski sitä että olisi voinut katsoa Boba Fettin ennen tämän kolmatta kautta. No, en edes tajunnut miksi alus oli vaihtunut tai että sen saamisella oli jokin tarina, joten viihdyin ilmankin tiettyjä infoja.

Book of Boba Fett
Tätä oli vähän parjattu mutta mitä vielä, tämähän oli loistava. Tykkäsin eniten ehkä siitä alun menosta vaikka ei sarja huono muutenkaan ollut. No toki täytyi vähän antaa anteeksi asioita, kuten se, että ne värikkään mopoliiturit oli ihan hiton hitaita ja muutenkin niiden kanssa oli vähän koomista se meno välillä.

Obi-Wan Kenobi
Tämä oli ehkä tästä satsista se turhin teos. Ihan viihdyttävä tämäkin mutta kun ei mitään uutta oikein voi kertoa niin se oli sitten mitä oli. "Pahiksen" kyvyttömuus tietyissä asioissa huvitti.

Ahsoka
Tämän meinasin ensin skipata koska nimihenkilö vaikutti jotenkin tympeältä eikä jedit niin jaksaneet kiinnostaa kun muu SW-meno oli alkanut maistua. Mutta olin täysin väärässä, sillä tässä oli loistavia henkilöitä sekä hyvisten että pahisten puolella.

Jos Mandalorian (ja Boba Fett) on scifi-westerniä niin Ahsoka on sitten vielä lisäksi samurai-menoa - siis westernin lisäksi.

En ollut myöskään katsonut Rebelsiä ennen sarjaa mutta se ei haitannut katsomista. Varmasti vain paransi sitä, sillä mitään turhia origin-storyja ja muita ei ollut ja tuntui että hahmoilla on jo taustat ja tarinansa olemassa. Tuntuivat heti kättelyyn valmiimmilta hahmoilta, mitä tietysti ovatkin Rebelsin kautta.

Jännä miten sitten kuitenkaan samaa fiilistä ei välttämättä tule jostain tunnetummista hahmoista. Ehkä niitä suojellaan liikaa ja pidetään liian lokeroituina tietynlaisiksi?

Ahsokan jälkeen laitoin Rebelsin katseluun ja vaikuttaa sekin viihdyttävältä.

---

Star Warsin lisäksi katsoin tietysti Lokin uusimman kauden. Olihan se loistava mutta loppu oli jollain tapaa antikliimaksinen. En tiedä mitä muuta se olisi voinut sitten olla tai mitä odotin, odotinko mitään, mutta ei herättänyt ihmeempiä tunteita kuitenkaan.
 
olipahan pirun kova jakso tuo Monarch Legacy of Monstersin 3 jakso, se näkyy imdb scoreissakin että porukka tykännyt kun jakson imdb score on 8.9 vielä tuossa 2-3 tuntia sitten se oli 8.8, ) joten se on jopa noussut. (aiempien jaksojen scoret 7,5 ja 7,7) se on taas sanottava et jää kyllä taas sellaiseen cliffiin että heikompaa hirvittää. no seuraava jakso tosiaan tulee vasta 1.Joulukuuta niin nyt saakin sitten hetken odotella. huomaa kyllä että Applella on Budjettia millä mässäillä sen verran näyttäviä kohtauksia eli visuaalisuus on melkeinpä samalla tasolla kun leffatkin.
 
Juuri tuli katsottua Seth MacFarlanen The Orville avaruussarja, joka oli todella hyvä! Kaksi ekaa kautta mukavaa originaalin Star Trekin tyylistä kevyt viihdettä ja kolmas kausi näyttävää laadukasta draamaa.

Ted kiinnostaa myös, näköjään samoja näyttelijöitä mukana Orvillesta. Ted leffat oli ihan hyviä. Trailerin perusteella sarja tosin saattaa olla liikaa toisintoa elokuvista.
 
Ylös Bottom