Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mass Effect - BioWaren toimintarope

Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Pelasin kolme ja puoli läpipeluuta Soldierilla, plus sitten jonkin aikaa Adeptilla, mutta päädyin poistamaan tämän turhautuessani. Loput tunnit ovatkin sitten tulleet tämän uuden Adeptin kanssa.

Melkoista hukkausta, mutta minkäs teet.

Ykkösen taistelut ovat melko puuduttavia pidemmän päälle Soldierilla, joten kyllähän tuolloin missaa aika paljon. Adeptilla tuntee olevansa jumala, kun viholliset lentelevät liftillä, throwilla ja singularitylla pois jaloista alta aikayksikön. Insinööri oli näistä luokista ehkä tylsin, tai saattoi johtua siitäkin, että pelasin insinöörillä Insanity-läpipeluun. Oli vähän tylsänpuoleista heittiä overloadia ja kumppaneita jokaiseen viholliseen peräjälkeen.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Mä pelasin tolla vanguardil. Paras noista. Paria asetta osaa käytää ja voi leikkiä lifteil ja muil. Täydellistä. Kakkonenkin tulee pelattua sillä kunhan ostan pelin.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Eilen ekan kerran sain tämän ykkösen läpi ja kyllä näin on että onhan tämä eeppistä. Meno vain parani edetessä ja tunnelma oli hieno
ja mitään en myönnä mutta tuli melkein tippa silmään siinäkin kun Saren ampui kuulan kalloonsa lopussa, hahmot eivät ole todellakaan yksiulotteisia. Ja Wrex on kyllä melkonen veitikka, tarina toisen palkkionmetsästäjän kanssa tehdystä diilistä sai hymyn huulille :D) Melko hyväksi komboksi osoittautui Liara ja Wrex kavereiksi ja itse kehitin biotic-kykyjä.

Kakkonen on pakko-ostos. Lähipäivinä menee tilaukseen singstar-nipun (vaimoa pitää hyvitellä vähän ja) ja bioshock 2 kanssa :D

Bioware on kyllä noussut meikäläisen kartalla ylimmälle oksalle. DA:O :takin reilu sata tuntia takana eikä tulisi mieleenkään hävittää näitä pelejä mihinkään.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

En tiedä, kertooko enemmän pelaajasta vai pelistä se, että kun viidennellä kerralla ja Massakahenkin jälkeen nousevat niskakarvat voimakkaasti pystyyn samalla kun Prothean-näky täyttää pääkopan. Feroksella.

On tää mahtava.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Eeppinen. Tajunnan räjäyttävä. Sanoinkuvaamaton.

Lopptekstien jälkeiset fiilikset kiteytettynä. Adrenaliinin, tunnepurkausten, kylmien väreiden ja käsien tärinän takia syvemmät analyysit vasta myöhemmin...
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Juh ja itellä jännä ilmiö että on jollain tavalla fiiliksissä vielä tänäänkin :cool:
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Mistäs sen bring down the sky lisärin saa tehtäväksi. Nyt toista kertaa menossa läpi renegade vanguardilla. Ekalla kerralla missasin kokonaan sen tehtävän. Ekalla rundilla ihan fiiliksissä keräs kaiken, kunnes inventaario räjähti silmille. Nyt tietää kaiken krääsän muuttaa heti omniks.

Saako muuten veteraanilla enemmän xp:tä per tappo kuin normaalilla. Eka normaali rundilla pääsin 44 tasolle. Et jos haluun veteraanilla tasolle 50, niin pitääkö vain tutkia enemmän paikkoja vai tuleeks taistelusta tarvittavat xp:t.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Tuli tämä pelattua läpi, joten hieman voisi kommentoida. Positiivisinta pelissä oli hienosti luotu maailma tarkasti pohdittuine oheistietoineen, joita luki mielellään. Juoni ja hahmot olivat myös hyvällä tolalla ja pääjuonen tehtävät pitivät kiinnostuksen yllä. Toisaalta sivutehtävät menivät välillä sellaiseksi geneeriseksi toistoksi, että todellakin tuntuivat pelkiltä irrallisilta sivutehtäviltä, mikä aiheutti sen, että kokonaisuus ei säilynyt kyllin ehjänä. Välillä tehtiin päätehtäviä, välillä sivutehtäviä, eikä näiden välille aina saatu luotua edes illuusiota yhteydestä toisiinsa.

Tasojen kertymisestä en pitänyt. Tasot tuntuivat nousevan lähes jokaisen taistelun jälkeen ja pelin lopussa oma hahmo oli naurettavalla 50. tasolla. Vanhoihin Biowaren tuotoksiinkin verrattuna (Baldur's Gaten maksimitaso taisi olla luokkaa kahdeksan) tämä aiheutti sen, että tasot menettivät käytännössä merkityksensä. Voi niitä vanhoja hyviä aikoja, kun tasonnousun eteen sai todella tehdä työtä ja tämä palkittiin sillä, että jokainen tasonnousu todellakin merkitsi jotain hahmonkin aina muuttuessa selvästi paremmaksi.

Viihdyttävä peli ja kyllähän tätä mielellään pelasi, ei kuitenkaan hypetyksensä arvoinen eikä parasta, mitä Bioware on historiansa aikana tehnyt.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Jaaha, ehkä sitä nyt kykenee laittamaan jotain syvempiä mietteitä. Kuten edellisestä viestistä näkyi Mass Effect iski aivan kympillä tällä kertaa. En tiedä mikä siinä viimeksi sitten mätti niin pahasti, että täytyi jättää kesken ja myydä. Ehkä en ollut vielä silloin tarpeeksi "kypsä" tälle eepokselle.

Tällä kertaa jo ensimmäisestä scenestä lähtien ME vakuutti minut eeppisyydestään. Ja viimeistään Virmire tehtävän aikana/jälkeen tajusin, että käsissäni on jokin elämää suurempi tarina, eeppisyys iski siinä vaiheessa vasten kasvoja ja kuolaa sai pyyhkiä lattialta.
Muutamat valinnat joita tässä joutui tekemään sai oikeasti ahdistuneen tunteen päälle, kuten
tilanne jossa täytyi valita kahden squad memberini välillä Virmiressä ja he sattuivat olemaan Kaidan ja Williams. Shepardini päätyi lopulta Williamsiin syvän rakkauden tähden. Tuon jälkeen kävellessäni Normandylla oli tyhjä fiilis kun eteeni aukeni tyhjä tila jossa Kaidan työskenteli. Vaikka ei nyt ehkä lemppari hahmo ollutkaan niin kuitenkin tuli haikea fiilis :eek:.
Jos joitain epäkohtia halutaan lähteä etsimään niin pari kertaa muutama pitkä sivutehtävä alkoi puuduttamaan, erityisesti
se kun täytyi etsiä ja tuhota neljä Geth basea neljältä eri planeetalta. Ja arvatkaako kämmäsinkö jotain ja jouduin ravaamaan niillä planeetoilla kolmekin kertaa.
Muuten pelistä ei muita hirvittäviä ongelmia löytynyt, muuta kuin aika ajoin tekstuurit tulivat myöhässä, mutta eipä tuo sen enempää haitannut.

Pelasin läpi Soldierilla, Jack Bauer mentaliteetilla paragonia painottaen. Kaiken kaikkiaan peliin upposi n. 27h ja risat. Kaikki sivutehtävät (paitsi mineraalit) ja BDtS tehtynä. Oli viikon tauko pelaamisessa kun halusin odottaa sopivaa hetkeä ja se hetki löytyi pari päivää sitten ja täytyikin sitten pelata yhdeltä istumalta BDtS:sta lähtien pelin loppuun saakka, ei vain voinut enää laskea ohjainta alas.

Loppu olikin sitten pelkkää eeppisyyden ja kylmien väreiden juhlaa. Oli suuret odotukset loppua ajatellen kaiken ylistyksen jälkeen, mikä oli sinänsä huono, koska usein siinä saa pettyä jos on liian suuret odotukset. Nyt ei onneksi tullut kuitenkaan petyttyä vaan tuli koettua varmasti eeppisin pelin loppu ikinä. Lopputekstejä katsellessa, haikean fiiliksen jättämän tyhjän aukon vallitessa kuuntelin sitten täydessä hiljaisuudessa creditsiten biisä, mikä oli mielestäni varsin osuva valinta loppuun. Itsekään en myönnä mitään, mutta muutamassa kohtaa saattoi olla vesiesiintymiä havaittavissa kyynelkanavien suunnalla..

Nyt polttelisi tosissaan tuo massa kakkonen, mutta rahaa ei ole liiaksi. Ehkä tuo ykkönen täytyy pelata pari kertaa läpi vielä hintojen laskua odotellessa...

Loppuun haluaisin kiittää KonsoliFINin Massa lapsia, jotka tietämättään saivat minut suostuteltua antamaan Mass Effectille toisen mahdollisuuden, jonka seurauksena sain kokea mullistavan eeppisen liikuttavan tarinan. Kiitos!

Kai se on myönnettävä, olen Mass Effect fani *kaivaa massa lasit esiin* :eek:
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Tuolla soldier classillani vedin viimeksi pelin läpi ja lvl jäi siihen pirun 59:ään. Tekisi mieli ennen tuota 2osaa vetää 60leveliseksi, mutta jos aloitan uuden pelin samalla ukolla ja vetäisin tuohon leveliin asti niin mites nuo päätökset 2:ssa osassa? Sillä nyt olen aikalailla tyytyväinen tekemiini valintoihin viime läpäisykerralla ja ei olisi intoa vetää koko härdelliä uusiksi..

Vai pitääkö sitä suosiolla jättää save tuohon tilanteeseen kakkosta varten?
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Käsittääkseni voi importata ainoastaan läpivedon jälkeisen tallennuksen, joten jos haluat importata 60lvl hahmon niin joudut pelaamaan kerran läpi.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Vai pitääkö sitä suosiolla jättää save tuohon tilanteeseen kakkosta varten?
Ne päätökset ovat kyllä tallentuneet. Jos nyt et mene ihan sieltä jostain Massan tiedostoista saveja poistelemaan, niin new game plussalla väännetty uusi läpipeluu ei korvaa tuota vanhaa savea, vaan tekee uuden.

Jos muita haluja ei ole Massaa vetää uudestaan, niin ei se level 60 kyllä sen arvoista ole. Kyllä se 59 jätkäkin saa alkuun ihan riittävät import-bonukset.
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Mitähän kämmäsin kun oma hahmoni ei tainnut olla kuin juuri ja juuri 50 levelinen?
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Jos suorittelee suurimman osan tehtävistä niin ekalla peluulla saa 50 helposti täyteen. Näin oli jo ennen näitä lisäreitä. Sitä on selvästi oiottu jossain kohtaa :p
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Sitä on selvästi oiottu jossain kohtaa :p

Impossible! :) Nuolin kyllä mielestäni kaikki paikat tarkkaan läpi.

E: Jäin 49 leveliseksi. Sain vielä Completionist achievementin ja olen täysin varma, että suoritin kaikki eteen tulleet sivutehtävät..
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Impossible! :) Nuolin kyllä mielestäni kaikki paikat tarkkaan läpi.

E: Jäin 49 leveliseksi. Sain vielä Completionist achievementin ja olen täysin varma, että suoritin kaikki eteen tulleet sivutehtävät..

Confirmed. Vedin myös kaikki mahdolliset sivutehtävät läpi, veteran-vaikeustasolla, mutta jäin silti lvl 49 kun peli oli läpi. Classina soldier, sikäli mikäli sillä nyt jotain vaikutusta on.

Mass Effect 2 alkuun tämä vaikuttii..
..siten, että heti alussa hahmolla oli kaikkia resursseja 52k ja lähemmäs 300k creditsiä
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Mihin nuo "career tiedostot" oikein tallentuu? Kun aloitin Mass Effect 2:n niin siellä importattavissa hahmoissa oli jotain vuonna kivi ja käpy tehtyjä hahmoja, jotka olin jo poistanut kovalevyltä. Tallentuuko nuo hahmot jotenkin tuohon gamertagiin?
 
Vastaus: Mass Effect - BioWaren toimintarope

Mihin nuo "career tiedostot" oikein tallentuu? Kun aloitin Mass Effect 2:n niin siellä importattavissa hahmoissa oli jotain vuonna kivi ja käpy tehtyjä hahmoja, jotka olin jo poistanut kovalevyltä. Tallentuuko nuo hahmot jotenkin tuohon gamertagiin?

Ne menee johonkin lymyyn. Ei gamertagiin. En tiedä onko tavallisella käyttäjällä niitä mahdollisuus mistään löytää.

E: Ja kyllä tuo level 50 on ihan saavutettavissa ensimmäisellä läpäisyllä.
 
Ylös Bottom