Nintendo Switch -ongelmat

Turha sitä koko vempainta laittaa huoltoon jos vika vaan joyconissa, semmonen vaan pakettiin ja uusi tilalle siks aikaa jos semmonen löytyy.
 
Switch oledissa oikea joycon nilkuttaa. Onko iloa laittaa huoltoon ja jos on niin joycon vai konsoli vaiko molemmat? Onko mitään hyötyä?
Itse kun lähettelin samasta syystä vuosia sitten laitteen huoltoon, niin koko laitetta taisivat pyytää pistämään matkaan. En tiiä onko tilanne vielä sama, mutta vähän hassulta tuntui. Silloinkaan ratkaisu ei ollut kovin pysyväluontoinen, ostin myöhemmin uuden palikan vaan tilalle.
 
Nyt tuli tälläinen ongelma että kun hankin uuden Mäkki tietokoneen, kun laitan Switchin sd kortin usb kortin lukijaan jotta voi kopioida kuvat tietokoneelle, vierailulla tietokoneella sd kortti jotenkin korruptoituu, niin että Switch ei enää näe kuvakaappauksia. Kokeilin Redditissä olevaa ohjetta, jolloin kuvat tulevat näkyviin, mutta pelidata korruptoituu ja kortti pitää formatoida. Kokeiltu on kahdella kortilla joista toinen on uusi. Pitäisikö kuvakaappaukset siirtää tästä edespäin usb kaapelilla kun sellainen mahdollisuus tuli päivityksen mukana?

edit, tai pitäisikö käyttää muistikortti adapterin kirjoitussuojaa, niin kone ei pääse kirjoittamaan mitään omaa paskaa kortille? Eli adapterista lock liukukytkin päälle.
 
Viimeksi muokattu:
... tai pitäisikö käyttää muistikortti adapterin kirjoitussuojaa, niin kone ei pääse kirjoittamaan mitään omaa paskaa kortille? Eli adapterista lock liukukytkin päälle.
Tämä kuulostaa varteenotettavalta suojautumiskeinolta.
 
Tämä kuulostaa varteenotettavalta suojautumiskeinolta.
Kerkesin jo tekemään pikatestin. Otin yhden kuvakaappauksen Mario Kartista, laitoin sen kirjoitussuojattuna tietokoneeseen ja kopioin kuvan koneelle. Sitten kortti takaisin Switchiin ja kaikki toimii kuten ennenkin.
 
Jo päälle 2 vuotta vanha switchin vasen joycon tatti alkoi jotenki olemaan "jäykkä" ja kun yritti liikuttaa esim alas tai sivuille, jäi joycon vähä niiku jumiin eikä mennyt pohjaan asti kun teki sen joycon testin sekä jumittelua esiintyi myös peleissä. Luulin että vika on itse tatissa, mut ku aloin valoa vasten kattoo nii sen joycon tatin alla on semmonen pienen pieni silikoni lärpykkä suoja mikälie (varmaa joku pölysuoja) nii se oli jotenki alkanu röpsöttää ja syy löytyi miks se tatti jumitteli kun se vaa jäi väliin joka jarrutti tattia liikkumasta niiku sen kuuluu liikkua. Noh mähä otin pikku pinsetit ja revin koko silikoni lärpykän v***n nii johan alkoi taas toimii.

Tatti nyt tuntuu hieman löysemmältä kun oikea varmaa kun se silikonikumi lärpykkä ei oo ns "jarruttamassa" En tiedä miten oleellinen koko lärpykkä edes on siinä olla, kai se suojaa pölyltä mut jotenki vaikuttais olevan ihan turhaan siinä just semmonen halpa made in china ratkasu. Noh kattoo nyt et alkaako sen kumin puutteesta sit driftaa tai hajoo helmpommin. Varaa joyconit paketissa vielä uutena mut nehä otetaa käyttöön sitten kun näistä alkuperäisistä irtoo tatit tai jos ne räjähtää käsiin. :p
 
Kaksi paria lähtee melko nopeasti huoltoon jos tämä vain pitää paikkansa!

Jos joku on aiemmin lähettänyt ohjaimensa huoltoon: mitkä ovat toimenpiteet?
Minullakin olisi kaksi täysin hyödytöntä paria Joy-Coneja, jotka tarvitsisivat huoltoa.

Kävin jo täyttelemässä lomakettakin mutta eihän siellä ole Suomea valikossa. Oudosti siellä on ne maat "region"-kohdassa ja kun valitsee vaikka Irlannin niin se "country"-kohta muuttuu dropdown-menuksi, jossa on valmiit Irlannin kaupungit/alueet. Siis nimenomaan "countryn" alla ja se Irlanti on valittuna silloin kohdassa "region".

Jos on mikä tahansa muista vaihtoehdoista, joissa ei siis ole Suomea, niin "country" säilyy tekstikenttänä, johon voisi kirjoittaa mitä vain, siis myös Finland. Mutta sen alla on yhä se "region", joka on on dropdown-menu, jossa on pakko olla joku vaihtoehto. Ja ne vaihtoehdot on kaikkea muuta kuin Suomi. Siellä on Great Britain, Guernsey, Ireland, Northern Ireland ja Jersey.

Mitähän helvettiä tuon kanssa tekee? Olisi ihan kiva saada ohjaimet toimimaan kun esim. Mario Partya ei oikein muuten voi pelata. Ja ihan muutenkin kun on noista kerran maksanut.

Sen verran tein että laitoin viestin Suomen Nintendolle että ottavatko huoltoon kun tuollainen linjaus on kuitenkin tehty. Voin raportoida tänne.

Mutta oliko joku lähettänyt omiaan huoltoon ja miten meni ja mitä kautta?
 
Eikös ne tätä kautta hoideta https://www.nintendo.fi/tuki/contact
Ainakin itse lähtisin tuolta selvittämään.
Tuolta lähetinkin viestin asiasta mutta co.uk-osoitteesta löytää paljon kätevämpi lomake, johon voi syöttää kaikki tiedot lähetettävästä laitteesta ja tiedot sen ongelmasta. Se puuttuu täysin tuolta .fi-sivustolta.

Muistaakseni aikoinaan myös Xboxin huolto meni paljon näppärämmin suoraan jostain lomakkeen kautta eikä tarvinnut erikseen kysellä tai anella että olisiko mahdollista huoltaa Nintendon ilmeisesti kuluttajille lupaamaan asiaa.

Tuollaiset huollot pitäisi aina olla niin että valitset mikä laite ja ongelma ja homma menee lomakkeella eteenpäin valintojen perusteella.
 
Lisäinfoa tuohon Joy-Conien driftaus-asiaan:

Kyselin siis jo Suomen Nintendolta että miten menetellään. Saisi lähettää heille + mukaan "mahdollinen kuitti". Jäi epäselväksi että saako myös kuitittoman parin korjattua, joten asia jäi venymään. Minulla on siis sekä konsolin mukana tulleet ja täten kuitilliset että käytettynä netistä ostetut, kuitittomat parit Joy-Coneja.

Laitoin heille siis vastausviestiin kysymyksen että miten on tilanne kuititta mutta eivät ikinä vastanneet. Asia jäi.

Nyt tänään sitten selailin myyntipalstoja ja joku myi noiden ohjainten tatteja, mainiten että itse vaihtoi tilalle Hall-efektiä hyödyntävät GuliKitin tatit.

No perhana, ajattelin, miksi lähettää ohjaimia Nintendon huoltoon kun saan ehkä vain yhden parin ilmaiseksi kuntoon ja senkin vain X ajaksi, kunnes vaiva kenties toistuu? Näimpä aloin katselemaan paljonko ne GuliKitin tatit maksaa.

Lopputulos: juuri painoin tilausnappia kahdelle parille tatteja, joiden hinnaksi jäi kaiken kaikkiaan 56,17 euroa. Mukana myös tarvittavat välineet niiden vaihtoon. Ilmankin työkaluja olisi saanut mutta ne oli pari euroa ekstraa, joten otin mukaan. Onpahan nyt ekstratyökaluja. Minulta siis yksi reilumpi ja laajempi setti jo työkaluja löytyy kun niitä tatteja aiemmin availin.

Vähän tietysti kyrsii maksaa vaivasta, joka pitäisi korjata ilmaiseksi, mutta valitsin nyt sen tien että ei tarvitse enää tapella noiden kanssa. Maksan siitä mielenrauhasta mieluusti vajaat 30 euroa per ohjain. Pääsee poikakin pelaamaan Mario Partya, joka on ollut käyttämättä varmaan 2-3 vuotta kun ei noilla tateilla ole voinut tehdä hevon vi-- Mitään.

Muutenhan noiden toimimattomuuden olen ratkaissut ostamalla adapterin, jolla saa about kaikki mahdolliset ohjaimet toimimaan Switchillä. Ja omaan käyttöön ostin 8BitDo:n Ultimate BT -ohjaimen.
 
Eilen saapuivat lopultakin nuo tilaamani hall-efektiä käyttävät tatit.

Illalla sitten purin ohjaimia ja vaihdoin nuo tilalle. Ensitestissä tympäisi, sillä tatithan driftaa yhtä uljaasti kuin aina! No, siihen auttoi uusiksi kalibrointi sillä nuo ohjaimet oli kalibroitu niiden vanhojen tattien mukaan eli olivat siis päin persettä.

Kalibroinnin jälkeen toimivat kuten pitää.

Vielä on hankala sanoa pitkäikäisyydestä ja muusta mitään mutta sen verran pystyy sanomaan että ainakin sain ne ehjänä takaisin kasaan :D

Oli nimittäin aika pientä lattakaapeli (tms.) siellä sisällä. Eikä riittänyt että se on pientä vaan uusien tattien kaapeleiden päät olivat hitusen lyhyempiä eivätkä menneet yhtä pitkälle "pesäänsä" kuin alkuperäiset, joten se aiheutti vähän mietiskelyä että onko ne siellä tarpeeksi syvällä.

Tuntuvat ainakin toimivan, joten oletan että ovat :D

Tattien lisäksi tuossa paketissa oli ihan liikaa ruuveja, joista en käyttänyt yksiäkään vaan vanhoja, sekä tattien suojakumit. Ikinä en tuollaisista suojakumeista ole välittänyt mutta nyt oli vähän pakko pistää kun nuo tatit tuntuivat niin avuttomilta ilman. Syynä lienee se(kin) että olen viime aikoina pelannut kunnollisemmalla ohjaimella, joten eihän tuollaisiin rimpuloihin ollut enää tottunut.

Mutta pääseepähän pelaamaan Super Mario Partya. Ja toivottavasti nuo nyt kestävät.

20230911_152016.png
 
Ylös Bottom