Nintendo Switch

Gameskeeper

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Minä kuulun myös sakkiin joka ei koskaan ostaisi tablettia pelikäyttöön, mistään hinnasta. Hyviä pelejä jo löytyy mutta sormella naputtelu ei ole valitsemani ohjaustapa. Enkä näe syytä pelata tabletilla edes ohjaimella.
Jos optionaalinen kosketusohjaus tarkoittaa pelialustan automaattista karsiutumista, siinähän jää sitten myös Switch kauppaan. :(
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo Switch

Miqz sanoi:
Raportoin jo aiemmin paikallisen tason tietoa asiasta mutta tämä näyttää olevan yleisempää maailmanlaajuisesti. Jokohan pikkuhiljaa tämä Switchiä vastustavien laulukuoro alkaa hiljentyä.
Myy jos myy, tämä ei silti poista Switchin ongelmakohtia.

Hinta
Konsoli vaan yksinkertaisesti maksaa liian paljon siihen nähden minkälaisia laitteita on jo markkinoilla. Ihan sama vaikka siinä on uutta hienoa tekniikkaa tai että sen saa matkoille mukaan, vertailua hinnasta tehdään siltikin muihin kotikonsoleihin tai vaihtoehtoisesti sitten vaikka Shieldin tablettiin. Lisävarusteet ovat niin ikään liian kalliita, oli kyse sitten Pro-ohjaimesta tai toisesta JoyCon setistä.

Pelivalikoima
Julkaisussa valikoima näyttää harmittavan heikolta
1-2-Switch - Tämäkö on "täysihintainen" peli, eikä kylkiäinen koneen kanssa?
The Binding of Isaac: Afterbirth+ - julkaistu kaikille mahdollisille alustoille jo vuonna 2014.
Just Dance 2017 - Tämäkin julkaistu lähes kaikille mahdollisille alustoille. Miksi ostaisin pelin Switchille tai paremminkin miksi ostaisin Switchin pelatakseni tätä?
Human Resource Machine - julkaistu jo Windowsille, iOSille, Wii U:lle, Linuxille ja Androidille. Miksi ostaa Nintendo Switchille?
I Am Setsuna - Julkaistu jo Windowsille, PS4:lle ja PS Vitalle. Miksi ostaa Nintendo Switchille?
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Julkaistaan myös Wii U:lle.
Little Inferno - julkaistu jo Windowsille, iOSille, Wii U:lle, Linuxille ja Androidille vuonna 2012(!). Miksi ostaa Nintendo Switchille?
Skylanders: Imaginators - julkaistu kaikille mahdollisille kotikonsolialustoille viime vuonna.
Super Bomberman R - Tämä on yksi harvoista Switchin julkaisussa oikeasti erilaisista peleistä.
World of Goo - alustat, joille jo julkaistu: Wii, Microsoft Windows, OS X, Linux, iOS, Android ja BlackBerry OS. Julkaisuvuosi 2008.

Julkaisussa markkinoille tuodaan siis muutama uusi peli ja loput on viime vuosina ilmestyneitä uudelleenlämmittelyjä. Ainakin osittain sama kaava jatkuu myös konsolin julkaisun jälkeen. Sieltä on tulossa Mario Kart 8, Puyo Puyo Tetris, Disgaea 5, Minecraft, Minecraft: Story Mode, Rayman Legends, Skyrim ja Steep. Kaikki julkaistu menneinä vuosina yhdelle tai useammalle alustalle.

Toki sieltä on tulossa uusiakin pelejä. muun muassa Has-Been Heroes, Splatoon 2, Super Mario Odyssey ja Xenoblade Chronicles 2 antavat pientä toivoa tulevasta, mutta uusia pelejä tarvitaan tarpeeksi tiheään tahtiin. Tähän en usko vielä näiden nimikkeiden riittävän.

3rd party support
Tämä on se surullisen kuuluisa Nintendon kotikonsoleiden akilleen kantapää. Näytetään hienoja logoja ruudulla. Siellä vilahtaa EA, Bethesda, Ubisoft ja monet muut. Mutta mitä konkreettisia pelejä näiltä julkaisijoilta on tällä hetkellä tulossa Switchille? EA tuo FIFAn, joka on huhuiltu olevan päivitetty versio viime sukupolven versiosta. Ubisoftilta saadaan Steep, Rayman Legends ja Just Dance 2017. Bethesda tuo kuusi vuotta vanhan The Elder Scrolls V: Skyrimin. Missä on kaikki uudet pelit? Siellä on ensivuodelle paljon pelejä, joiden julkaisualustat ovat Xbox One, PS4 ja PC. Listoilla ei juurikaan näy Nindendo Switchiä.

Konsolin tehot
Tehoissa jäädään auttamatta tehokaksikosta. Se ei välttämättä ole ratkaiseva tekijä ja tehot voivat tuntua nyt riittäviltä. Karu totuus on kuitenkin se, että kun Switch on jo heti kättelyssä tehottomampi kuin Microsoftin ja Sonyn konsolit, niin se jää auttamatta jalkoihin muutaman vuoden päästä. Varsinkin kun PS4 Prosta ja Xbox Scorpiosta ruvetaan repimään tehoja irti. Telkkarien tuumakoot kasvavat kokoajan ja 4K tekee vahvasti tuloaan. Nintendo Switch tuskin pystyy monissa peleissä edes FullHD resoluutioon, esim. The Legend of Zelda: Breath of the Wild pyörii näillä näkymin 900p resoluutiolla.
 

OK

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Siellä on ensivuodelle paljon pelejä, joiden julkaisualustat ovat Xbox One, PS4 ja PC. Listoilla ei juurikaan näy Nindendo Switchiä.
NeoGaffin puolella yksi indiekehittäjä kommentoi, että Nintendo on todella valikoivasti jakanut dev yksiköitä. Varmasti suuret 3rd party kustantajat ovat saaneet omansa, mutta tilanne on toinen pienempien studioiden tapauksessa.
 

Robotti

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Onko? 2,5" levy on siellä 70e hujakoilla per 100gigaa. Siitä kun mennään vielä pienempiin muisteihin, niin hinta nousee hieman.
http://www.tomsguide.com/us/16gb-phone-ripoff,news-21250.html

Want to know how much smartphone makers pay for that 16GB worth of extra capacity? Just $8, according to Michael Yang, a senior principal analyst for market research firm IHS. That's the biggest rip-off in tech.

Eli missä se rahastus? Komponenttivalmistajilla?
Puhelinvalmistajilla.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Minä kuulun myös sakkiin joka ei koskaan ostaisi tablettia pelikäyttöön, mistään hinnasta. Hyviä pelejä jo löytyy mutta sormella naputtelu ei ole valitsemani ohjaustapa. Enkä näe syytä pelata tabletilla edes ohjaimella.
Minäkin olen vierastanut sormella näpyteltäviä pelejä, mutta Switch on pakottanut arvioimaan tilannetta uudelleen.

Jossain vaiheessa 2DS:lle ei enää tule uusia pelejä, vaikka vielä tällä hetkellä tulevaisuus näyttää hyvältä. Mahdollisesti niitä DS:n retropelejäkään ei jaksa loputtomiin pelata. Silloin tulee tarve jollekin uudelle kannettavalle laitteelle matkapelaamiseen. Sen perusteella mitä Switchistä on näytetty, se kannettava pelilaite voi tulevaisuudessa olla pelitabletti.

Tämä on toki sitä tulevaisuuden spekulaatiota, joka riippuu monesta seikasta. Tuleeko Sonylta PS Vitan seuraajaa? Kuullaanko esimerkiksi vuonna 2018 mitään PlayStation 5:stä ja miten se vaikuttaa tilanteeseen? Tuleeko kannettavien pelilaitteiden markkinoille jokin uusi, yllättävä innovaatio?

Joka tapauksessa matkapelaamiseen ei sovellu tuo ratkaisu, että näyttö ja ohjain olisivat erikseen. Ei kannettavassa käytössä oikeasti käytännössä koskaan tule sellaisia tilanteita, että laite olisi mielekästä laittaa jollekin ständille ja pelata sitä erillisellä ohjaimella. Usein tämä on kirjaimellisesti mahdotonta. Jos siis Switch ei vastaa mielekkäästi kannettavan pelaamisen tarpeisiin, niin pelitabletti ja laaja valikoima sorminäpyteltäviä pelejä voi olla tulevaisuudessa se paras kannettava pelilaite.
 

Gameskeeper

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

En viitsi edes vastata.

Niinhän siinä helposti käy, kun argumentit loppuvat...


Mutta kyllä se nyt vain on tosiasia, että Shield ja Switch ovat tekniikaltaan hyvin lähellä toisiaan ja kummallakin voi pelata tekniikaltaan edellisen konsolisukupolven tasoisia videopelejä kyseistä laitetta varten suunnitellulla oikealla peliohjaimella (tai kosketusnäytöllä). Shieldillä pelaaminen tulee vain aika lailla halvemmaksi ja pelivalikoimakin on moninkertainen.

Toki Switchillä on valttinsa, joista päällimmäisinä tulevat tietenkin mieleen Nintendon yksinoikeuspelit.

Harmi että laitteen hintaa nostavat ainakin itselleni tarpeeton näyttö sekä ohjainten kikkakontrollit, joiden takia laitteen kriittisistäkin ominaisuuksista (kuten tallennustila ja akunkesto) on jouduttu tinkimään. Näiden kikkailuominaisuuksien en jaksa uskoa tuovan mitään olennaista lisää ainakaan itseäni kiinnostaviin pelityyppeihin. Vaan hienoahan se olisi, jos olisin tämän asian suhteen väärässä.
 

mojo2

Member
Vastaus: Nintendo Switch


Niinhän siinä helposti käy, kun argumentit loppuvat...
Googlaa Olkinukke.

Siitä olen vähän samaa mieltä että joku Shield TV tai Apple TV -tyylinen loota Pro controllerilla olisi ollut itselleni mieluisin laite. Hintaa 199e ja Nintendon pelit ilman kikkailuja.

En välitä kannettavuudesta mutta jos se tuo laitteelle Pokemonit ja Monster Hunterit yms. 3DS kerman niin kai se jää plussan puolelle.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Please note: the internal battery cannot be removed. If the battery needs to be replaced, we plan to offer paid replacement via Nintendo Customer Support.
No höh. Wii U Gamepadissa pystyi vaihtamaan akun itse. :(
 

Torres

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Saako powerbankista riittävän virran vai vaatiiko oman muuntajansa lataamiseen?
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

En ole tutustunut Powerbank aiheeseen, mutta niin voi vissiin tehdä että tökkää usb-c johdon kiinni josta tulee virtaa. Ei tuota pakosti tarvi irroittaa telakasta, jos pelaa koko ajan tv-ruudulta, niin voi pelata töpselivirralla.

Tuli mieleen telakassa pelaamisesta,
*Launches with USB 2.0 support, but USB 3.0 support will be added in a future update.

Ehkä tuohon voi kytkeä myöhemmin usb kovalevyn? Nintendohan painotti että tuo on ensisijaisesti kotikonsoli.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Saako powerbankista riittävän virran vai vaatiiko oman muuntajansa lataamiseen?
Onko jollain tietoa minkälaista virtaa vaatii tuo lataus? Sama vastaus kun silloin kelpaa powerbankkiinkin. Itselläkin bankista tulee ulos kahdesta portista, toisesta 1,4A ja toisesta 2,2A

Usb c kaapeleita nyt saa mistä vain, mutta itse laturit kun puskee eri virtaa aina ulos. Jaksaako perus kännykänlaturi ladata esim pelatessa (1-1,5A), vai täytyykö olla esim iPadin tasoinen 2-2,5A laturi, vai riittääkö sekään?

Lataushan onnistuu millä vaan, mutta tosiaan millä se jaksaisi ladata, tai edes pitää virtansa pelatessa?
 

RT1

New Member
Vastaus: Nintendo Switch

Pitkähkö keskustelu Nintendo Switch-kokeilusta. En tiedä ovatko tämän Rerez-kanavan tyypit miten kovia Nintendo-faneja, mutta aika paljon positiivista sanottavaa tuntuu olevan, vaikka osan laittaisi alkunosteen/hypen piikkiin. Mielenkiintoisia kokemuksia mm. ohjaintuntumasta jne.

[video=youtube;Gb13c91u1gw]https://www.youtube.com/watch?v=Gb13c91u1gw[/video]
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Nintendo Switch

Katsomatta videoita kannattaa muistaa, miten ovat päässeet jo kokeilemaan tulevaa konsolia. Kyse on mainosmateriaalista. Näkyvyyttä haetaan tubaajien kautta. Nuori kaveri kun saa VIP-tason kohtelua (lennot business-luokassa, hotelli, kestitys ja taputukset olalle), alkaa todellisuus hämärtyä väistämättä. Siellä jäädään velkaa järjestävälle taholle, luotujen kontaktien kautta.

Kommentit kannattaa peilata tästä vinkkelistä. Ennakkohypen nostatusta.
 

RT1

New Member
Vastaus: Nintendo Switch

Katsomatta videoita kannattaa muistaa, miten ovat päässeet jo kokeilemaan tulevaa konsolia. Kyse on mainosmateriaalista. Näkyvyyttä haetaan tubaajien kautta. Nuori kaveri kun saa VIP-tason kohtelua (lennot business-luokassa, hotelli, kestitys ja taputukset olalle), alkaa todellisuus hämärtyä väistämättä. Siellä jäädään velkaa järjestävälle taholle, luotujen kontaktien kautta.

Kommentit kannattaa peilata tästä vinkkelistä. Ennakkohypen nostatusta.
Joo tuo on kyllä ihan totta. Monesti jo pelkästään se, että pääsee ensimmäisten harvojen joukossa testaamaan uutta teknologiaa saattaa luoda lievän positiivisuusvinoutuman, vaikka konsolihan teknisesti/käyttäjäystävällisyydeltään saattaa ollakin ok.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo Switch

Katsomatta videoita kannattaa muistaa, miten ovat päässeet jo kokeilemaan tulevaa konsolia. Kyse on mainosmateriaalista. Näkyvyyttä haetaan tubaajien kautta. Nuori kaveri kun saa VIP-tason kohtelua (lennot business-luokassa, hotelli, kestitys ja taputukset olalle), alkaa todellisuus hämärtyä väistämättä. Siellä jäädään velkaa järjestävälle taholle, luotujen kontaktien kautta.

Kommentit kannattaa peilata tästä vinkkelistä. Ennakkohypen nostatusta.
Hehkutat PS4 Prota ja PS VR:ää lähes jokaisessa postauksessasi ja sitten kyseenalaistat toisten hehkutuksen... /OT

Mitä tulee Nintendo Switchiin, niin videohan ei sinällään vaikuttanut omaan näkemykseen suuntaan eikä toiseen. Tuossahan käyntiin läpi asioita, joita on jo nähty muissa videoissa. Niin ja mainitaanhan videolla, että tekniset rajoitteet näkyvät/tulevat vastaan, joten ei ole pelkkää hehkutusta.
 

hapap

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Kovalla mielenkiinnolla olen seurannut tätä Switchin tulemista ja ennakkoon pidin itsestäänselvänä, että hommaan tämän heti julkaisusta. Olen kuitenkin WiiU:sta tykännyt ja erityisesti sen näytöllisestä ohjaimesta, joten tämähän on vain askel vieläkin parempaan siitä. Mutta. Olen käynyt läpi tuota julkaisun pelivalikoimaa kerta toisensa jälkeen ja kyllä se näyttää nyt siltä, että ei sitä Switchiä vielä julkaisusta kannata ostaa pölyttymään. Julkaisupeleistä voisin toki Isaacia pelailla ja ehkä tuosta keväälle jonkin toisenkin ihan kivan pelin voisi hommata (vaikka I am Setsuna), mutta aika kuivaa on meikäläisen näkökulmasta kesään asti. Zeldoja olen pari viime aikoina pelannut ja taidan nyt pitää taukoa niistä tovin.

Erityisesti harmittaa, ettei tuossa ole mitään vaimon kanssa yhdessä pelattavaa seikkailua, kauhua tai tasoloikkaa. Jos tuo Mario Odyssey tai Syberia olisivat tulleet julkaisussa tai vaikka joku Resident Evil 7 tai uutta Raymaniä tai ZombiU 2 niin semmoisella oltaisiin kevät pärjätty, mutta kyllä mie osaan suoralta kädeltä sanoa etten saa vaimoa mistään noista kevään aikana julkaistavista peleistä innostumaan.

Mutta tokihan tämä Switch tulee viimeistään kesällä hommattua. Joku pelikonsoli se on kiva ihmisellä olla eikä niistä kahdesta muusta tällaiselle (peli)tietokoneen omistavalle ihmiselle juuri iloa ole. Sen sijaan Switch tuo selvää lisäarvoa kannettavuudellaan ja peleillä, joita ei saa muille alustoille - sitten kunhan niitä tulee. WiiU:n kanssa pelattavaa meille riitti tasaisesti koko konsolin elinkaaren ajaksi ja ne muutamat kiinnostavat monialustapelit, kuten Tomb Raiderit ja DiRT, pelattiin PC:llä. Eiköhän se ajan kuluessa näin käy myös Switchin kanssa. Ja saa nyt nähdä miten käy kun kuitenkin menen kauppaan julkaisupäivänä konsolia kuikuilemaan, että tarttuuko se sieltä mukaan vaiko ei.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo Switch

Mutta tokihan tämä Switch tulee viimeistään kesällä hommattua. Joku pelikonsoli se on kiva ihmisellä olla eikä niistä kahdesta muusta tällaiselle (peli)tietokoneen omistavalle ihmiselle juuri iloa ole. Sen sijaan Switch tuo selvää lisäarvoa kannettavuudellaan ja peleillä, joita ei saa muille alustoille - sitten kunhan niitä tulee.
Tämä on mielenkiintoinen näkökanta. Jos tavallaan pystyy syrjäyttämään tehokaksikon, sillä että omistaakin tehokkaan tietokoneen, jolla pelaa, niin onko tällaisista ihmisistä sitten Switchin ostajiksi? Miksi juuri Switch olisi se pelikonsoli, jolla pelata ne sohvacoopit? Miten sitten PS4 ja Xbox One yksinoikeudet? Ilmeisesti Tomb Raider kiinnostaa, niin miksei sitten Uncharted? Entäs monialustapelit? Mainitsit I am Setsunan. Tämänhän saa jo tietokoneelle ja PS4:lle. Samaa kaavaa noudattavat monet muutkin Nintendo Switchille ensimmäisen vuoden aikana julkaistavat pelit.

Tässä tulee esiin juuri se pointti, joka ehkä pelifoorumeilla niin helposti sivuutetaan. Mitä jos Switchiä on ostamassa ainoaksi pelikonsolikseen? Miksi valinta olisi juuri Switch? Konsoli, jolle julkaisussa saat murto-osan pelejä verrattuna tehokaksikkoon. Ja suurin osa peleistä on jo julkaistu muille alustoille. Maksat konsolista saman verran tai jopa enemmän kuin tehokkaammasta Xbox Onesta tai PS4:stä. Tällä foorumilla varmasti suurin osa ei ole ostamassa Switchia ainoaksi konsolikseen. TV-tasolta löytyy jo jompikumpi tehokaksikosta, tai jopa molemmat. Tällöin perustelut Switchin ostamiselle muuttuvat. Kuitenkin jos Switch haluaa vallata markkinat, niin sen täytyy pystyä myymään myös ihmisille, joilla ei vielä ole pelikonsolia. Tai on esimerkiksi ollut joku konsoli viime sukupolvessa, mutta se on myyty vanhentuneena pois. Nyt kun olisi aika ostaa uusi, niin miksi ostaa Nintendo Switch?
 
Ylös Bottom