Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Pelaajien keski-iästä piirtäneet piirakoita.
http://www.theesa.com/wp-content/uploads/2018/05/EF2018_FINAL.pdfOlisi hauska tietää, mikä näissä tutkimuksissa on "pelaajan" määritelmä. Tämä määritelmä kuitenkin sanelee hyvin pitkälle, millaisia tuloksia saadaan esim. ikä- ja sukupuolijakauman osalta.
En halua mitenkään väheksyä ketään tai toisaalta nostaa toisia jalustalle, mutta jos käynnistät Candy Crushin kerran viikossa, ei se tee sinusta "gameriä". Kuten minustakaan ei tule jalkapalloilijaa, jos käydään pojan kanssa aina silloin tällöin potkimassa futista.
Hyvä juttu naispelaajista. Itselle ollut päivänselvää, että pelaavat samoja pelejä.
Työelämässä on hauska jutella, ohi virallisen protokollan, heidän kanssaan yhteisestä harrastuksesta ja siitä miten se on sukupolvella kulkenut rinnalla maasta riippumatta.
Netin pelifoorumeilla Asta Keskisaari oppi, että on parempi salata sukupuolensa – miksi pelimaailma on sitä rakastaville naisille niin tyly?
Asta Keskisaari oli pienenä ylpeä siitä, että oli porukan ainoa pelaava tyttö. Nuorena aikuisena netin peliyhteisöt opettivat, että sukupuoli olikin parempi pitää piilossa.
– Ihmiset luulee, että jos naiset pelaavat, niin he pelaavat Simsiä tai Candy Crushia tai vastaavia.
Peliharrastuksella – puhumattakaan pelialalla työskentelystä – on edelleen miehinen leima, vaikka naisistakin yli 70 prosenttia pelaa ainakin satunnaisesti digitaalisia pelejä.
Lisää: https://yle.fi/uutiset/3-10523429