Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nisupulla
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ollessani lapsi iskä kyllä uhkasi milloin missäkin tilanteessa soittaa polizain, jos en muuten totellut. Se tepsi, vaikkei poliisia tietystikään koskaan oikeasti tarvittu. Mutta siis myös aamuyön pikkutunneille venyneet pelisessiot keskeytyivät parikin kertaan "Nyt nukkumaan tai soitan poliisit!" -ukaasiin. :)

Täällä faija kerran laittoi pelikoneen kirjahyllyn päälle painavin ukaasein. No, seuraavana päivänä jatkui tuttu meno ja muuntaja kävi taas kuumana :D
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Eli pojista suunnilleen puolet ajautuvat epäsuosioon.

Heh repesin tolle viestille :D , mut aika outoa että videopelit ovat tossa listassa , melkeinpä kaikki pojat pelaavat videopelejä ja jotkut wowia (mä pelaan kumpaaki :rolleyes: )
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Päivän hesarissa (5.1.2010) juttu suomalaisen pelitalon pyrkimyksestä tehdä pelaajasta itsestään se ainoa peliohjain. Poimin sitaatin sieltä, toisen täältä.

Pelihyppy vaatii laskentaa


Hyvä tietokonepeli edellyttää tohtoritason matematiikkaa.

Teemu Mäki-Patola ilmestyy lavalle hurraavan yleisömeren eteen. Blurin Song 2:n ensitahdit tulvivat kaiuttimista. Damon Al-barn laulaa, Mäki-Patolan kitaran kaula nousee kohti taivasta ja soitto jää stadionyleisön kirkunan alle.

Kitaristin haarahyppy peittää 50-tuumaisen television. Katse kiinnittyy ilmakitaroivan toimitusjohtajan koomisiin mintunvihreisiin rannenauhoihin.

Tämä on Virtual Air Guitar Companyn arkea. Harmaassa toimistotalossa Otaniemen kupeessa sijaitseva 16-henkinen pelifirma rakentaa tulevaisuuden konsolipelejä. Heidän erikoisuutensa on pelien käyttöliittymä: pelaajan hahmoa ohjataan keholla.

Rannenauhojen liikettä seuraa television päälle sijoitettu web-kamera, jonka kuvaa analysoi yrityksen kehittämä FreeMotion -ohjelmisto. Se seuraa herkeämättä Mäki-Patolan käsien ja vartalon liikkeitä, irrottaa hänet olohuoneen taustasta ja siirtää kitaroimaan keskelle Wembleyn stadionia - silmänräpäyksessä.

"Pelihahmon liikkeet ovat noin 60 millisekunttia todellisuutta jäljessä, mutta sitä ei pelatessa huomaa", rock-kukko kertoo vetonsa jälkeen. Hikikarpalo kiiltää hänen otsallaan.

"Viime vuonna palkkasimme kolme tohtoria konenäön ja tietokonegrafiikan asiantuntijoiksi", kertoo Mäki-Patola, itsekin viittä vaille tekniikan tohtori.

"Saimme kehon tunnistuksen toimimaan ensimmäisenä maailmassa yhdellä kameralla, ilman säädeltyjä laboratorio-oloja", Hämäläinen toteaa.

Sinkoan salaman kohti vastustajaa, joka vastaa heittämällä tappavan bumerangin. Väistän sen kyykistyen. Kun neljäs yhtäaikainen vastustaja ilmestyy areenalle, luovutan. Puuskutan märkänä. "Olemme tehneet todella paljon työtä, että tämä toimii olohuoneessa", Lindholm toteaa.

Kokemus oli vaikuttava. Nintendo Wiin liikuntapelit ja langattomat liikeanturein varustetut peliohjaimet ovatkin olleet huikea menestys.

Virtual Air Guitar Company tekee samantyyppisiä pelejä Nintendon kilpailijoille, Playstation 3- ja Xbox-konsoleille, yhdellä eurolla. Konsolin lisäksi tarvitaan vain web-kamera. Peliä ohjaa pelaajan oma vartalo.

Tässä vain siis osa lähes yhden sivun jutusta lehden Tiede-osiossa. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin Microsoftin Natal onnistuu samassa lajissa, olohuoneen valoissa ja ilman mitään apuvälineitä.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tässä vain siis osa lähes yhden sivun jutusta lehden Tiede-osiossa. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin Microsoftin Natal onnistuu samassa lajissa, olohuoneen valoissa ja ilman mitään apuvälineitä.

Natalhan nimenomaan perustuu apuvälineeseen, eli infrapunasensoriin kameran lisäksi. Nämä kaverit väittävät tulevansa toimeen pelkällä web-kameralla ja omalla ohjelmistollaan. Mielenkiintoista tässä oli se, että suomalaisillakin on tälle alueelle patentteja, joten saa nähdä miten MS, Sony, Nintendo ja muut patenttien omistajat tähän reagoivat, jos mitenkään, ja toisinpäin. Sonyllä ainakin on saman alueen patentteja, koska on työstänyt kameraperusteista ohjausta jo PS2 ajoista lähtien.

Hieman myös ihmetytti toteaus työstämisestä Microsoftin ja Sonyn konsoleille, joille kuitenkin kumpikin valmistaja tekee samaa itsekin.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ulkoministeriön salaisiksi aikanaan luokitellut arkistot vuodelta 1985 vahvistavat tiedon siitä, että Mikrobitti-lehdessä aikanaan julkaistu Raid Over Moscow -pelin arvostelun aiheutti ulkopoliittisen kriisin. Neuvostoliiton suurlähetystön lähetystöneuvos koki tapauksen hyvin vakavana ja yritti saada koko pelin myyntikieltoon. :)

Lähde: MTV3
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ulkoministeriön salaisiksi aikanaan luokitellut arkistot vuodelta 1985 vahvistavat tiedon siitä, että Mikrobitti-lehdessä aikanaan julkaistu Raid Over Moscow -pelin arvostelun aiheutti ulkopoliittisen kriisin.

Tuosta Bitin peliarvostelustahan teki aikanaan kansanedustaja Ensio Laine (SKDL) eduskuntakysymyksen, mutta on tosiaan mielenkiintoista nähdä kuinka vakavasti asia otettiin myös suurlähetystössä ja ministeritasolla:

Asiaan palattiin vielä huhtikuussa 1985, kun ulkoministeri Paavo Väyrynen ja suurlähettiläs Sobolev tapasivat 11. huhtikuuta. Tämäkin neuvostovastaisia julkaisuja käsittelevä asiakirja oli julistettu salaiseksi.

Sobolevin käsityksen mukaan peliä voitiin pitää sotapropagandana, joka oli kielletty Pariisin rauhansopimuksessa 1947.

Väyrysen mukaan peliä ei voitu kieltää Suomessa, mutta ulkoministeri kertoi, että sosiaali- ja terveysministeriössä tutkittiin mahdollisuuksia valmistella säädöksiä yleensä sotapelien kieltämisestä.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tuosta saisi joku väikkärin tekijä tai ihan koulussa esitelmää suunnitteleva hyvän aiheen. Suomi vuonna nolla, kun peli riitti sotkemaan kahden maan suhteita. Uskomatonta, mutta totta :D
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Sunnuntain hesarissa (10.01.10) oli hyvä juttu television tulevaisuudesta. Haastateltavana Saku Tuominen, kansainvälisen televisiotuotantoyhtiön Zodiakin luova johtaja ja kotimaisen Broadcastin perustajia.

Televisioalaa odottaa syvä kriisi, samankaltainen kuin musiikkiteollisuutta aiemmin.

"Suurin muutos johtuu jakelusta. Koko toimiala on rakennettu niukkuuden ajatuksen ympärille, koska taajuuksia on ollut vähän. Siksi tehtiin täyden palvelun kanavat. Jakeluongelman poistuessa tarjonta räjähtää ja siirrymme rajallisesta maailmasta yltäkylläisyyteen."

"Internet ei tuhoa mitään, mutta se muuttaa kaiken", Tuominen sanoo.

Monet katsovat jo tv-ohjelmia tietokoneillaan. Tuominen uskoo, että tilanne muuttuu dramaattisesti, kun suuriruutuinen internet-televisio valtaa olohuoneet. Se hetki tulee nopeammin kuin arvataan. "Uskon, että tämä on todellisuutta jo viiden vuoden aikana. Silloin kilpailutilanne tulee olemaan perinteisille kanaville haasteellinen."

Muutos on toisille kriisi, toisille mahdollisuus. Uudessa maailmassa melkein kuka tahansa voi siis perustaa oman "televisiokanavan", kun ohjelmien teko tulee koko ajan halvemmaksi. Nykyisistä kanavista pärjäävät ne, jotka uskaltavat muuttua.

Soppaa hämmentämään ovat jo tulleet teleoperaattorit, Googlen kaltaiset nettijätit ja sanomalehdistö videopätkineen. Myös Coca Colan kaltaisia megabrändejä voi kiinnostaa ohjelmien tuotanto ja jakelu. Skeittaajat ja pelaajat hoitavat liikkuvan kuvan jakelun jo omissa yhteisöissään, Tuominen arvioi.

Tv-ohjelmien ympärille on jo pitkään rakennettu pöhinää yhteisöllisten verkkopalveluiden kautta. Tuominen ennustaa kuitenkin televisioon uudenlaista kanssakäymistä. Pian ei enään erota, mikä on televisio-ohjelmaa ja mikä yleisön kesken pelattavaa tietokonepeliä. "Sen sijaan, että perhe pelaa keskenään Afrikan tähteä, se osallistuukin peliin, jossa 25 000 suomalaista perhettä pelaa television kautta toisiaan vastaan."

Ehkä saamme vielä joskus suomalaisen pelikanavan, joka jaetaan internetin kautta ja tuotannossa ovat vahvasti mukana kanavaa seuraava yhteisö.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Focus 2010 eng - Kansi

Juttua suomalaisesta peliteollisuudesta, mm. Remedystä ja sen tulevasta Alan Wakesta.

Sivut 18-19. Älkää olko liian ankaria :o
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tuosta saisi joku väikkärin tekijä tai ihan koulussa esitelmää suunnitteleva hyvän aiheen.

Koulusta ja esitelmistä puheenollen mulla oli äikän puheviestinnän kurssi viime vuonna (lukion ykkösellä).
Kurssin lopputyönä pidettiin esitelmä / puhe, jossa omani aihe oli videopelit ja niiden näkyminen mediassa. Pointtinihan oli tietenkin se, että media pyrkii antamaan mahdollisimman negatiivisen kuvan videopeleistä ja että videopelit ovat syypää melkein kaikkiin nuorten ongelmiin.

Lopputulos oli kyllä onnistunut!

Kiitos ketjuun kirjoittaville aiheesta ja hyvistä linkeistä! :)
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Kurssin lopputyönä pidettiin esitelmä / puhe, jossa omani aihe oli videopelit ja niiden näkyminen mediassa.

<...>

Lopputulos oli kyllä onnistunut!
Tuon esitelmänhän voisit vielä kirjoittaa blogi-muotoon, jotta se jää talteen ja siitä voivat muutkin päästä nauttimaan. Kirjoittamisen harjoittelu on aina hauskaa ja kehittävää. Ja tämä on aihe, joka varmasti kiinnostaisi tämän foorumin keskustelijoita.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tuoreimmassa Pelit-lehdessä 1/2010 kirjoittaa päätoimittaja Tuija Linden hyvin varmasti digijakelusta. Lyhennän sitä tähä muutaman jakeen.

Digitaalinen jakelu ylittää laatikkoversioiden myynnin tänä vuonna, ennustaa EA:n pääjohtaja John Riccitiello. Hän muistuttaa, että jos pelimyynnin lisäksi otetaan huomioon koko muu pelaaminen verkossa ja niiden kuukausimaksut, mikromaksut ja muu rahaliikenne, digipuoli pääsee jo 40-45 prosenttiin. Tämä on kovaa puhetta firmalta, joka on maailman suurin pelipakettien myyjä.

Eidosin johtaja Ian Livingstone ennustaa myöskin laatikkopelien häviämistä, mutta hänen mielestään syynä on käytettyjen pelien kauppa. Koska pelitalot eivät saa penniäkään käytettyjen pelien kaupasta, peleihin liitetään yhä enemmän aktivointikoodeja ja muita toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että peliä ei myydä uudelleen. Pelikauppiaiden elinkeinosta taas käytetyt pelit tuovat suuren osan. Livingstonen mielestä tämä johtaa väistämättä laatikkopelien vähenemiseen.

Digijakelussa on siis tulevaisuus - tai edes tulevaisuus, vaan nykyisyys. Ja mikä ettei olisi: digimuodossa peliä on varastossa loputtomiin ja sitä voi periaatteessa myydä hinnalla millä hyvänsä. Vielä tällä hetkellä digijakelijoilla on sopmus jälleenmyyjien kanssa samasta hinnoittelusta uusien pelien kohdalla, mutta muutama viikko myöhemmin hinnan voi pudottaa huoleti puoleen. Esimerkiksi Steamin hullut päivät (Nyt Mirror Edge hintaan 3 euroa!) sai eräänkin toimittajamme ostamaan lähes kymmenen peliä, joita hän ei edes tiennyt haluavansa.

PC:n kohdalla digijakelu on täysin luontevaa ja luonnollista, ihme, että sen syntyminen kesti näin kauan. Se, että digijakelu saa pelijulkaisijat uudelleen innostumaan PC-peleistä, on todella tervetullutta. Ja tuskinpa konsolitkaan kaukana perässä tulevat.

Tervetuloa digiaika!

Sonyn PSPgo voidaan jo nähdä valmistautumisena tähän. Verkon infrastruktuurin huomisesta saa kalpean aavistuksen Welhon 200 Mbps verkkoyhteyskokeilu pääkapunkiseudulla. Teratavun kovalevyt kustantaa verkkokaupassa sen 80 €, eli ei jää siitäkään kiinni. Ehkä PC-puolella muutos on helpompi hyväksyä, kun on muutoinkin oltu aiemmin jo liikkeellä Steamin valmentamana. Olemattomat (?) jälkimarkkinat myös helpottamassa siellä asennemuutosta.

Digijakelu tulee, oletko valmis?
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Applen Steve Jobs esitteli eilen uuden mullistavan laitteen, iPadin. TablePC:n jalostetun version.

panorama_IPAD2.jpg


Applen toimitusjohtaja Steve Jobs kuvaili iPadia tiedotustilaisuudessa ainutlaatuiseksi. IPad on Applen suurin tuotejulkistus sitten iPhonen lanseerauksen kolme vuotta sitten.

– IPad on paljon intiimimpi kuin kannettava tietokone, paljon monipuolisempi kuin älypuhelin, Jobs sanoi.

Jobsin mukaan älypuhelinten ja kannettavien tietokoneiden välimaastoon solahtavien koneiden on oltava paljon verrokkejaan parempia joissakin asioissa. Jobsin mukaan tällaisia toimintoja voivat olla esimerkiksi kuvien jakaminen ja katselu, videoiden katselu sekä pelien pelaaminen.

Lähde: Applen odotettu uutuus on iPad | Taloussanomat

Kuka ehtii ensimmäisenä tekemään käyttäjäarvion iPadin peleistä ;)
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Kuka tahansa iPhonella pelejä pelaava?
Vaikka iPadilla toimivatkin nykyiset iPhone-sovellukset, varsinaiset iPad-sovellukset tuskin ovat alaspäinyhteensopivia.

Meillä vaimo sanoi ihan suoraan, että "tommoista ei meille sitten hankita". Niinpä niin... ;)
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Kyllä, mutta eiköhän tälle tule kuitenkin myös niitä ihan omia pelejä hyödyntäen suuremman näytön antamat mahdollisuudet?

Tuskin aluksi ainakaan, etenkin kun tuon saama vastaanotto ei ole ollut kovin huikea. Kehittäjät keskittynevät mieluummin varmaan puhelinmarkkinaan kuin laitteeseen, jonka houkuttelevuus ei ole ollenkaan samalla tasolla.

Omasta mielestä näyttää jotenkin epäkäytännölliseltä. Liian iso ja liian pieni samaan aikaan. Xbox community manager twiittasi hauskasti: "I'm holding a magnifying glass over my iPhone. Instant iPad without the 60 day wait or $699. In your FACE Steve Jobs"
 
Ylös Bottom