Tähän kun vielä lasketaan Playstation pelaajat, jotka pelaavat myös muilla laitteilla, niin oletko ihan varma että kokonaisvaikutus on negatiivinen? Ainakin siis hyötyvässä pelaajamäärässä mitattuna.
Varma en tietenkään voi olla, mutta kuten itsekin tuossa sanoit, niin aktiivisia Playstation-pelaajia on 100+ miljoonaa. Toki näistä osalla varmaan on myös muita konsoleita olemassa, mutta väittäisin että keskiverto konsolipelaaja ostaa yhden konsolin per laitesukupolvi. Game Passin tilaajakanta on se luokkaa neljäsosa tuosta 100+ miljoonasta aktiivisesta Playstation-pelaajasta, eroa pienentänee vähän se harrastajakunta, joka ostaa useamman/kaikki konsolit, mutta kokoero on silti tuon jälkeenkin moninkertainen. En usko, että tuo muu mainitsemasi porukka, josta osa striimailee ja toinen osa on PC-porukkaa, olisi niin iso, että kokonaisuudessaan päästäisiin 100+ miljoonaan käyttäjään, jotka saisivat ihan oikeaa hyötyä. Teoreettiset hyödyn saajat ovat tietenkin asia erikseen. Sellaiset, jotka voisivat saada striimauspalveluiden tai vastaavien kautta hyötyä, mutta eivät tule koskaan tuota mahdollisuutta käyttämään.
Joten kyllä väitän, että kokonaisvaikutus jää lopulta käytännön tasolla negatiiviseksi. Noin 100 miljoonalta otetaan pois, noin 25-30 miljoonaa(tämä kai se aktiivisten Game Pass-tilaajien haitari on ollut jo pitkään) saa käytännön tasolla ja 'jokapäiväisessä käytössä' hyötyä ja tuohon päälle sitten sekalainen käyttäjäkunta erilaisia striimipelaajia ja vastaavia hyötyy jonkin verran. Kokonaisvaikutus jäänee kuitenkin negatiiviseksi.
Samalla ostolla pelin saamisen sekä PC:lle, että Boxille lasken myös mainoskikkailuksi. Kyllä siitä varmaan jollekin hyötyä voi olla, mutta eiköhän suurin osa ostajista kuitenkin pelaa sen pelin toisella noista, eikä välttämättä käytä edes koskaan sitä mahdollisuutta pelata peliä toisellakin laitteella. Pääasiassa PC:llä pelaava pelaa sen pelin PC:llä ja piste. Siirtyy pelattuaan toisten pelien pariin. Pääasiassa Xboxilla pelaava pelaa sen pelin konsolilla ja siirtyy seuraavan pelin pariin, kunhan on pelannut läpi tai kyllästyy. Toki tuota kahden alustan mahdollisuutta varmaan joku vähemmistö käyttää, mutta en usko sen osuuden olevan kovinkaan suuri. Valtaosa pelaa sen pelin sillä laitteella, millä se omassa taloudessa näyttää paremmalta, tai kummalla on mukavampi ohjaustapa ja siirtyy eteenpäin seuraaviin peleihin.
Nettiyhteyksissä on montakin parametriä, joista oikeastaan vain "pingi" vaikuittaa suuresti pelikokemukseen. Kaista sen sijaan ei niinkään.
Itseä ei oikeastaan muun maailman meno tässä vaikuta mielipiteeseeni, sehän on kuin sanoisi, ettei brasialaisilla ole varaa nykytehokonsoleihin.
Jos striimipelit toimivat Suomessa (kuten ne nyt toimivat), se riittää minulle. Itsellä kokemusta lähinnä Stadiasta, joka se toimi sillä tasolla, että minimalistinen viive.
Yksittäisen käyttäjän ja oman kuplan kohdalla tietysti asiat menevät näin, mutta isossa kuvassa asiat eivät ole ollenkaan näin yksinkertaisia tai mustavalkoisia. Tässä nyt kuitenkin puhuttiin striimauksen varteenotettavuudesta pelivaihtoehtona niille, joilla ei tulevaisuudessa enää ole konsolia, jolla pyörittää Microsoftin multiplattarimarkkinoilta ryöväämiä tuotteita. Siinä kohtaa pitää katsoa sitä koko 100+ miljoonan käyttäjän massaa, joka jää ilman natiivia mahdollisuutta pelata noita pelejä ja heidän verkkoyhteysmahdollisuuksiaan, eikä pelkkää etelä-suomen tilannetta.