Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Jostain syystä pelit kuitenkin maksavat 70-80 euroa day one ja yleensä korkeintaan puolet siitä vuoden päästä, eli kokonaisuuden kannalta day one on aika kova myyntivaltti. Muutenhan pelien hinta ei laskisi noin paljon ja nopeasti.
 
Ai tämä on joku xboxin tarjous, että konsoli + game pass? Kuinka pitkäksi aikaa tuohon 25e/kk pitää sitoutua tätä varten?
Tämä on siis Xbox All Access. Joko Xbox Series S + Game Pass Ultimate yhteensä 25e/kk tai Xbox Series X + Game Pass Ultimate yhteensä 34e/kk.

Sopimusaika 24 kuukautta, jonka jälkeen konsoli on oma ja sitten voi jatkaa halutessaan Game Pass -tilausta. Eihän tuo muuten mikään hyvä kuukausihinta olisi, mutta kun konsoli lyödään samaan pakettiin, niin kyllä tuossa aika sopuhintaan pääsee sisään uuteen sukupolveen ja satoihin peleihin.
 
Ai tämä on joku xboxin tarjous, että konsoli + game pass? Kuinka pitkäksi aikaa tuohon 25e/kk pitää sitoutua tätä varten?

Ei se sinänsä mikään tarjous ole, että juuri nyt saat esimerkiksi Series S FIFA 22-bundlen Gigantista hintaan 309€, jonka lisäksi voit erikseen ottaa Game Pass Ultimaten 12,99€/kk (tai perus Game Passin 9,99€/kk). Näin toimimalla voit myös laittaa nämä tilaukset sivuun, jos ei jostain syystä tule pelattua, joten sitoutumista ei vaadita 24 kuukauden ajaksi, mutta hinta on sama suunnilleen ja saat vielä FIFA 22:n kaupan päälle. Halvemmallakin pääsee Game Passin kanssa käyttämällä Live Gold konversiota, mutta jos vaan OVH-numeroilla pelataan, niin näin.

Ja minulle ainakin 12,99€/kk hintaan Game Pass Ultimate tarjoaa todella paljon enemmän arvoa kuin mitä siitä maksan, joten siksi siitä maksan. Ihan ilman mitään kikkailuitakin vain kahden tuopin verran tuossa rahaa menee, joten eipä tuo kyllä suhteellisesti ihmeellinen kulu ole. Menee sitä rahaa paljon turhempiinkin juttuihin, joista en todellakaan saa satoja tunteja viihdettä vuodessa.

Omalla kohdallani digitaalisuuden helppous viehätti ja Game Pass valikoiman syvyys oli isoin syy ottaa "digiloikka". Toki edelleen häiritsee digitaalisten pelien ylihinnoittelu Game Passin ulkopuolella (ja PS5:n kohdalla taidan tästä syystä valita levyasemallisen version), mutta kyllä Series S:n ja Game Passin yhdistelmän plussat voittaa miinukset.

**

Game Pass on paras diili omalle kohdalleni videopelien parissa ja historiaa on 1980-luvulta lähtien, mutta eihän tämä toki kaikille tietenkään sovi ja se on ihan ok. Jotkut haluavat pelinsä aina fyysisenä, toiset haluavat kiertää kirppareita löytöjen perässä ja kolmansilla ei ole edes internettiä, joten onneksi meille kaikille on mahdollisuus kuluttaa ihan miten parhaaksi näemme ja koemme.
 
Mä aina myyn ja vaihdan pelejä, varsinkin uudet.
Silti kyllä pelejä jää vähän liikaa hyllyyn jaksamattomuuden tai ajan vähyyden vuoksi.

Esim. Returnalin ostin 50e gigantista, vedin kerran läpi ja myin 45€. Ei jäänyt paljoa hintaa pelille.

Jouluun mennessä mulla oli jo 6xPS5 siunaantunut, voisin siis sanoa että loikka tähän uuteen sukupolveen ei maksanut paljoa, päinvastoin :) Sen jälkeen en jaksanut yhtäkään ylimääräistä enää hankkia.

Gamepass hommat ei ole minua varten enkä toivoisi sellaisien hirveesti yleistyvän.
Fyysinen on aina fyysinen.

Tälläset muuten lainasin yks päivä, vähän väärä kanava, mut liittyy tuohon fyysiseen mediaan.20210925_212855.jpg
 
Mä aina myyn ja vaihdan pelejä, varsinkin uudet.
Silti kyllä pelejä jää vähän liikaa hyllyyn jaksamattomuuden tai ajan vähyyden vuoksi.

Esim. Returnalin ostin 50e gigantista, vedin kerran läpi ja myin 45€. Ei jäänyt paljoa hintaa pelille.

Jouluun mennessä mulla oli jo 6xPS5 siunaantunut, voisin siis sanoa että loikka tähän uuteen sukupolveen ei maksanut paljoa, päinvastoin :) Sen jälkeen en jaksanut yhtäkään ylimääräistä enää hankkia.

Gamepass hommat ei ole minua varten enkä toivoisi sellaisien hirveesti yleistyvän.
Fyysinen on aina fyysinen.

Tälläset muuten lainasin yks päivä, vähän väärä kanava, mut liittyy tuohon fyysiseen mediaan.Näytä liitetiedosto 7291
Tuolla tavalla ei peleille jää hintaa juuri nimeksikään jos myy pois ne nopeasti kun läpi päässyt. Itsellä on vaan tapana kerätä hyllyyn kaikki kunnolliset pelit eli pääasiassa Sonyn hittejä kaikista sukupolvista. Kaiken muun voi sitten pistää menemään uusille omistajille.

Samat mietteet täälläkin. En näe hyvällä näitä vuokrapalveluja joita löytyy jokaiseen viihde genreen useita kappaleita. Siinä äkkiä kaivaa itselleen kalliin ongelman jos tykkäät peleistä, musiikista, sarjoista ja leffoista ja jokaisesta makselet kuukausimaksuja. Sitten on paine niskassa myös kuluttaa palveluja. Ei toimi allekirjoittaneen arkeen kun työelämä vie pyöreästi 10h päivästä. Muutenkin vuoden aikana niitä oikeasti hyviä pelejä ei paljoa tule ja nekin ovat käytännössä kaikki vuokrapalvelujen ulkopuolella niin helpompaa vain ostaa ne ja pelata omaan tahtiin. Voi myös palata hyvään pelin vaikka parin vuoden päästä koska se on sinun oma. Vuokrapalveluista se on voinut poistua aikoja sitten.
 
Esimerkiksi Insomniac Games ja Bluepoint Games ovat olleet niin selvästi Sonyn konsoleihin kallellaan, että yksittäisten pelien julkaisu kilpailevalla alustalla ei merkitse mitään tässä yhteydessä (muuta kuin saivartelua). Housemarquenkin osalta vuodesta 2007 saakka on kuljettu Sonyn kyydissä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tietenkin kun ei listata kuin ne muut julkaisut sieltä firman alkuajoilta saadaan totuus näyttämään erilaiselta. Esimerkiksi Bethesdastakin saadaan konsoleilla alkuperäinen Sonyn kumppani, kun kyseinen lafka julkaisi ennen Xboxin Morrowindia PS1- ja PS2-koneille läskisti nimettyä IHRA Drag Racing-ajopeliä.
Olet oikeassa mutta keskustelu lähti siitä että väitettiin studioiden tehneen vain ja ainoastaan pelejä Sonylle. Olen samaa mieltä että Sony edelleen ostaa lähinnä studioita, jotka ovat heille jo valmiiksi tehneet sisältöä.

Pääasiassa ja säännöllisesti multiplattareita julkaisevan tahon ostaminen yksinoikeuksien tekijäksi on aivan eri asia. Näissä ei ole tapana ollut ajatella PC-versioita, kun yleensä ajatellaan nimenomaisesti konsoliyksinoikeuksia. Ikäväksi tämä homma kuitenkin menee, kun nämä isommat toimijat alkavat ostamaan studioita itselleen. Ketään se ei palvele, korkeintaan joitakin fanipoikia.
Totta tämäkin mutta toistonkin uhalla kirjoitan tämän taas: jos pitää valita (kumpi taho studion X ostaa eli) Sonyn 60-70 euroa per peli tai MS:n Game Passiin "day one" tuleva malli, niin edelleen voin ainakin omalla kohdalla helposti sanoa kumman minä valitsen. Molemmissa tapauksissa pelin omaksi halutessani odottaisin alennuksia mutta MS:n tapauksessa voisin pelata sitä palvelun kk-maksulla ja samalla varmistaa että onko pelin paikka tosiaan hyllyssäni.

Yleisesti toki olisi edelleen parasta jos studiot pysyisivät itsenäisinä ja tekisivät pelinsä multiplattareina, jolloin jokainen voisi valita alustan jolla pelata.

Itsekin mieluusti valitsisin monet pelit PS5:lle jo sen paremman videokaappauksen vuoksi koska sillä voi tallentaa jopa tunnin pelaamista jälkeenpäin valitsemalla eikä niin että täytyy laittaa tallennus etukäteen päälle. Joskus esim. Apex Legendsissä vain on pelejä, jotka haluaa talteen eikä sitä etukäteen tiedä onko sellainen matsi vai ei. Xboxilla täytyy laittaa etukäteen tallennus päälle (ja senkin käyttö yli tunnin pätkille vaatii ulkoisen tallennustilan käytön) sillä jälkikäteen ei voi tallentaa kuin 1-3 minuutin pätkän, mikä on aika käsittämätön ratkaisu verrattuna Sonyyn. Toisaalta taas Apex Legends toimii Series X:llä jostain syystä merkittävästi paremmin ja sulavammin sekä tarkemmalla resolla kuin PS5:lla, minkä huomaaminen oli sekin asia, joka laittoi ihmettelemään että mitä Sonylla on oikein meneillään. Lieneekö liittyy siihen että peli käsittääkseni toimii taaksepäinyhteensopivuudella eli periaatteessa One (X) ja PS4 (Pro?) -versioina, jolloin MS:n merkittävästi parempi taaksepäinyhteensopivuus näkyy tällaiselle puusilmällekin, sillä en yleensä huomaa kuin selvät erot ja nyt huomasin eron jo heti ajatuksella "miksi tämä näyttää värikkäämmältä ja oudommalta" kun ero olikin se että kuvassa oli selvästi enemmän pikseleitä. Samalla peli tuntui reagoivan jotenkin paremmin vaikka kummatkin pitäisi pyöriä 60 fps. Asiaa ihmetellessä googlailinkin tuota ja en ollut ainoa joka oli tuon huomannut.

Piti sitten valita sen kautta että haluanko paremman video capturen vai sen että pelit menee paremmin sulavuuden vuoksi ja valitsin jälkimmäisen. Pelit on selvästi menneetkin paremmin ja taas tajuaa kuinka iso merkitys varsinkin nopeatempoisisssa peleissä on sillä miten peli pyörii.

25e/kk tekee 300e/vuosi. Tuolla saa helposti 5 AAA peliä "day one". PS5:n kaliimpien hintojenkin kanssa 4 peliä. Laadukkaita indiepelejä helposti tuplamäärän näihin verrattuna. Ainakin mun kohdalla tuo 5 peliä alkaa olla aika lailla maksimi, mitä vuodessa superkiinnostavia "pakko saada day one" pelejä edes julkaistaan.
Eli aika helposti saat ostaen samaan hintaan kyllä yhden Final Fantasyn tai Resident Evilin hankittua day one, jos haluat.
Kuten jo kirjoitettiin niin tuohon 25e/kk saa myös sen konsolin. Joskus on varmasti joutunut maksamaan osamaksulla saman tai enemmän pelkän konsolin saadakseen, joten tuo on oikein mahtava tapa saada itselleen konsoli ja samalla myös iso kirjasto pelattavaa. Siihen voi päälle ostaa sitten hyllyyn aina pelejä vaikka käytettynä 20-30 euroa kappale.

Oma tapani on se, että pelailen Game Passista pääosin indietä ja muuta, jota ei saa muutenkaan kuin diginä. Kovalevytila on niin vähissä näissä uusissa konsoleissa että noita ei muutenkaan tulisi säilytettyä, joten en tavallaan koe edes omistavani digipeliä samalla tapaa kuin fyysisellä levyllä olevaa. Täten minulle on täysin yksi ja sama pelaanko pelin diginä vuokraten vai onko se jossain tilillä "omistettuna".

Game Passista hyväksi todetut, fyysisesti saatavilla olevat pelit sitten pelaan GP:n kautta ja ostan sitten sopivaan hintaan fyysisenä. Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut jonnekin, säästyn ostamasta niitä pelejä, joita en tarvitse hyllyyn. Esimerkiksi Gears of War 5, josta olen ostanut jokaisen osan aiemmin täyteen hintaan julkaisussa, en kokenut enää tarvetta ostaa ollenkaan sen kerran pelattuani (ja kun moninpelikään ei enää niin jaksanut innostaa). GP:n kautta koin siis sen mitä oli pelistä tarve ja säästin 60-70 euroa. Samana kuukautena pelasin palvelun kautta useita pienempiä teoksia ja muistaakseni myös Forza Horizon 4:sta, jonka ostin lopulta hyllyyn parilla kympillä.

Minusta varsin hyvä tapa pelata pelit heti julkaisussa ja ostaa sitten myöhemmin hyllyyn jos on tarvetta. Digipelit taas saa tuon kautta pelattua heti sen sijaan että vanhan tapani mukaan odottaisin aina vuoden verran kunnon digialennuksiin asti peliä edes testatakseni, jolloin ostos on yhä lähinnä arvaus siitä että voisiko peli olla omaan makuun sopia sen sijaan että GP:n kautta pelaan pelin heti ja saan tiedon pidänkö siitä vai en.
 
Kuten jo kirjoitettiin niin tuohon 25e/kk saa myös sen konsolin. Joskus on varmasti joutunut maksamaan osamaksulla saman tai enemmän pelkän konsolin saadakseen, joten tuo on oikein mahtava tapa saada itselleen konsoli ja samalla myös iso kirjasto pelattavaa. Siihen voi päälle ostaa sitten hyllyyn aina pelejä vaikka käytettynä 20-30 euroa kappale.
Meinasit levypelejä käytellä digital only konsolissa? Kuukausihinta pompsahtaa mikäli aiot niitä hyödyntää XSX konsolilla.
 
En kyllä jaksa olla huolissaan näistä vuokra palveluista, en edes ymmärrä keneltä ne on pois? Itsellä on gamepass, netflix jne mutta silti ostan hyllyyn kaiken mistä pidän.

Gamepass on kyllä yksi pelialan suurimpia mullistuksia ja joillain se toimii ja toisilla ei. Ei sitä kannata vihata vaikkei sitä löydy omalle lempi konsolille.

Gamepass on selvästi menestynyt ja kilpailu tekee kuluttajalle höpötiä. Toivottavasti Microsoft lyö nyt oikein kunnolla pökköä pesään niin ehkä saadaan sonyn suunnalta vastaava palvelu minne tulee sen omat pelit day one.
 
Tuo kilpailuasetelman muutos on varmaan kiinnostavin ilmiö nyt uuden sukupolven alussa. Xboxilla on ensimmäistä kertaa enemmän yksinoikeuksia kuin pleikkarilla. Tuskin sitä olisi tapahtunut ilman strategian muutosta. Se heijastuu myös Xboxin saamaan huomioon ja arvostukseen mediassa ja pelaajien keskuudessa. Oikeastaan tilanne on nyt niin erilainen kuin vielä pari vuotta sitten, ettei vanhoilla näkemyksillä enää tässä tilanteessa tee mitään. Toivoisin, että tästä hyvästä alusta päästäisiin siihen, että konsolifirmoille tulisi taas innostusta kehittää erilaisia pelejä ja luoda jotain uutta sen sijaan, että mentäisiin samoilla konsepteilla ja loputtomilla jatko-osilla eteenpäin ja panostettaisiin vain audiovisuaalisen puolen kehittämiseen.
 
Meinasit levypelejä käytellä digital only konsolissa? Kuukausihinta pompsahtaa mikäli aiot niitä hyödyntää XSX konsolilla.
Ai kappas, en jotenkin noteeranut ollenkaan että tosiaan Xboxillakin on tosiaan malli, joka on digital only ja se tosiaan oli sen 25e/kk. No, ei minusta 34 euroa/kk muuta tuota omaa pointtiani eli varmasti joskus on about saman joutunut maksamaan kuukausimaksuissa pelkästä konsolipaketistakin ja tuolla about puolella pelin hinnalla per kuukausi saa pelailla melkoista kattausta pelejä.

Ei se kaikille tietenkään sovi mutta jos tarve on päästä "vain" pelaamaan eikä ole merkitystä omistamisella niin todella hyvä diili.

Luen itsenikin nimenomaan porukkaan, joka on fyysisten pelien puolella viimeiseen asti (ja siksi kai tuo Xboxin digitaalinen konsolikin unohtui) mutta Game Pass on ensisijaisesti juuri itsellä digipelejä varten, joita en koe omistavani juuri sen enempää vaikka ne ostaisinkin. Lisäksi olen huomannut että aika harvan pelin oikeasti tarvitsen omaksi tai niihin ikinä palaan. Ja jos koen että haluan palata, niin ostan fyysisenä hyllyyn. Jos ei saa fyysisenä niin sitten jää siihen että on pelattu ja that's it.

Laskin muuten pikaisesti että tuolla diilillä maksaa se Game Pass 12 euroa kuukaudessa. Ei tuolla rahalla pääse kokemaan millään samaa määrää pelejä mitä GP:n kautta. Omaksikaan harvemmin saa kuin sukupolvi tai pari vanhempia pelejä tai jotain vuosipäivitysurheilua tms. joten edelleenkin väitän että ihan hiton hyvä lisä ns. perinteisen pelien hankkimisen rinnallekin. 12 euroa siitä että saa pelata "day one" eikä tarvitse odotella alennuksia ja saa varmistuksen onko pelit hyllyyn hankkimisen arvoisia? Ehdoton kyllä sille täältä!
 
Viimeksi muokattu:
Ai kappas, en jotenkin noteeranut ollenkaan että tosiaan Xboxillakin on tosiaan malli, joka on digital only ja se tosiaan oli sen 25e/kk. No, ei minusta 34 euroa/kk muuta tuota omaa pointtiani eli varmasti joskus on about saman joutunut maksamaan kuukausimaksuissa pelkästä konsolipaketistakin ja tuolla about puolella pelin hinnalla per kuukausi saa pelailla melkoista kattausta pelejä.

Ei se kaikille tietenkään sovi mutta jos tarve on päästä "vain" pelaamaan eikä ole merkitystä omistamisella niin todella hyvä diili.

Luen itsenikin nimenomaan porukkaan, joka on fyysisten pelien puolelle viimeiseen asti (ja siksi kai tuo Xboxin digitaalinen konsolikin unohtui) mutta Game Pass on ensisijaisesti juuri itsellä digipelejä varten, joita en koe omistavani juuri sen enempää vaikka ne ostaisinkin. Lisäksi olen huomannut että aika harvan pelin oikeasti tarvitsen omaksi tai niihin ikinä palaan. Ja jos koen että haluan palata, niin ostan fyysisenä hyllyyn. Jos ei saa fyysisenä niin sitten jää siihen että on pelattu ja that's it.

Laskin muuten pikaisesti että tuolla diilillä maksaa se Game Pass 12 euroa kuukaudessa. Ei tuolla rahalla pääse kokemaan millään samaa määrää pelejä mitä GP:n kautta. Omaksikaan harvemmin saa kuin sukupolvi tai pari vanhempia pelejä tai jotain vuosipäivitysurheilua tms. joten edelleenkin väitän että ihan hiton hyvä lisä ns. perinteisen pelien hankkimisen rinnallekin. 12 euroa siitä että saa pelata "day one" eikä tarvitse odotella alennuksia ja saa varmistuksen onko pelit hyllyyn hankkimisen arvoisia? Ehdoton kyllä sille täältä!
Huono puoli tuossa Boksin digimalissa on, että se ns. handicapped versio Series X:tä. Pleikalla tätä ongelmaa ei ole.
 
Toisaalta voit kävellä kauppaan ja ostaa Series S:n. Sama ei onnistu muilla uuden sukupolven konsoleilla kovin helposti. Tässä tilanteessa siis tuo rampauttaminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi ainakin niin pitkäksi aikaa, kun pula uusista konsoleista jatkuu nykyisen kaltaisena.
 
Toisaalta voit kävellä kauppaan ja ostaa Series S:n. Sama ei onnistu muilla uuden sukupolven konsoleilla kovin helposti. Tässä tilanteessa siis tuo rampauttaminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi ainakin niin pitkäksi aikaa, kun pula uusista konsoleista jatkuu nykyisen kaltaisena.

Hyvä saatavuustilanne ei varmaan johdu Series S:n erinomaisesta suunnittelusta, vaan todennäköisemmin halusta saada tehokkaampi kone Series X / PS5.
 
Huono puoli tuossa Boksin digimalissa on, että se ns. handicapped versio Series X:tä. Pleikalla tätä ongelmaa ei ole.
Minusta tuo "digital only" on pahin handicappi mitä voi olla, oli kyseessä kuinka tehokas kone tahansa. Tietenkin vielä päälle se että tehojakin on vähemmän niin ainakin minulle huonoin vaihtoehto mitä olla ja voi.

Toisaalta monille tuntuu silti riittävän se tehottomampikin laite ja jos vielä riittää että saa pelata (eikä omistaa) niin yhä näen että voi olla monille hyvä diili. Itselleni ei mutta yritän tässä taas enemmän yleisesti katsella tilannetta.

Toisaalta voit kävellä kauppaan ja ostaa Series S:n. Sama ei onnistu muilla uuden sukupolven konsoleilla kovin helposti. Tässä tilanteessa siis tuo rampauttaminen osoittautui hyväksi ratkaisuksi ainakin niin pitkäksi aikaa, kun pula uusista konsoleista jatkuu nykyisen kaltaisena.
On se hyvä vaihtoehto jos vähempikin teho ja täten pelien näyttävyys ja/tai sulavuus riittää. Saatavuuskin sen kautta parempi.

Hyvä saatavuustilanne ei varmaan johdu Series S:n erinomaisesta suunnittelusta, vaan todennäköisemmin halusta saada tehokkaampi kone Series X / PS5.
Mutta siis onhan sekin yhtä lailla suunnittelua tehdä laite, jonka haluttavuus ei ole samalla tasolla tehokkaamman kanssa ja jolla on sen kautta parempi saatavuus.

En itse tarkemmin tiedä miten noita myydään mutta olen käsityksessä että kyllä niitäkin hankitaan, jos ei muuten niin sen tehokkaamman sijasta kun ei muutakaan saada, eli bisnesnäkökulmasta ainakin siis "erinomaista suunnittelua".

Jos itse laitetta katselee niin onhan sekin kivan pieni vehje ja varmasti lisää houkuttelevuutta jos lähtökohtana jo muutenkin on vain päästä mahdollisimman halvalla ja helpolla uuteen sukupolveen. Siinä on pieni ja halpa laite sekä kattava pelikokoelma GP:n kautta yhdessä ja todella asiallisesti hinnoitellussa paketissa.

Ja edelleen sanon että ei todellakaan ole minulle mutta varmasti oikein stressivapaa laite perheille, joissa lapset mankuvat pelattavaa eikä vielä olla tietoisia eri laitteista ja/tai peleistä. Lisäksi luulisi riittävän myös perusänäreiden sun muiden pelaamiseen, varsinkin jos ei ole pakko olla se uusin peli, jolloin myös Passin tarjonta riittää. Omassa kaveripiirissä tuo änäri on välillä pakko olla uusin ja välillä tuntuu että riittää vanhempikin jos ei ole uudessa tarpeeksi kiinnostavia muutoksia tms.
 
Hyllyyn jäävät konsolit menevät erilaisille asiakkaille kuin heti loppuunmyydyt. Olen kuullut, että moni pleikkaria himoinnut on päätynyt väliaikaisratkaisuna Series S:ään. Jos ei ymmärrä tällaisen ilmiön markkinalogiikkaa, turha sitä on ruveta erikseen selittämään. Pleikkarin puolella painopiste tuntuisi olevan taas optisen aseman sisältävässä mallissa, joten pohdinta siitä, kumman digitaalisista malleista ostaisi, on samalla tasolla kuin sen miettiminen, kumpi voittaisi tappelussa, meijän iskä vai teräsmies.
 
Hyllyyn jäävät konsolit menevät erilaisille asiakkaille kuin heti loppuunmyydyt. Olen kuullut, että moni pleikkaria himoinnut on päätynyt väliaikaisratkaisuna Series S:ään. Jos ei ymmärrä tällaisen ilmiön markkinalogiikkaa, turha sitä on ruveta erikseen selittämään. Pleikkarin puolella painopiste tuntuisi olevan taas optisen aseman sisältävässä mallissa, joten pohdinta siitä, kumman digitaalisista malleista ostaisi, on samalla tasolla kuin sen miettiminen, kumpi voittaisi tappelussa, meijän iskä vai teräsmies.
Eli Microsoft julkaisi Series S:n tarkoituksenaan myydä sitä kun Series X ja PS5 on loppuunmyyty? Kyllähän tuo ilmiö ja "markkinalogiikka" nyt järkeen toki käy, mutta hieman syvällisempää analyysia se vaatii, jotta asiasta saisi muodostettua sen kokonaiskuvan. Ts. mikä Series S: ensisijainen rooli konsolijulkaisustrategiassa oli jne.

Myydään kun ei ole varastoissa kahta muuta konsolia?
 
Ylös Bottom