Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Tämä foorumi on kyllä ainut jossa oikeasti törmää enemmistön uskovan ja argumentoivan vastaan sitä kuinka pleikkarin first party tuotanto ei olisi jo vuosien ajan olleen vahvempaa kuin Microsoftilla.
Onko muka argumentoitu noin vai onko vain tulkittu argumentoitavan noin? Nytkin taisi olla puhe omista mieltymyksistä mitä tätä keskustelua olen seurannut.

Ehkä se on vain tuo kuinka Xbox-painotteista porukkaa täällä pyörii niin voi olla vaikea nähdä asioita niin kuin ne todellisuudessa ovat, etenkin jos tälläinen pleikkarin pelaaja tulee jotain tälläistä sanomaan. Pakkohan silloin on alkaa vääntämään, vai mitä? :D
En usko että kenellekään on epäselvää millä valmistajalla on eniten AAA-blockbustereita.

Pystyykö joku linkkaamaan jonkun muun kuin foorumistin/redditistin mielipiteen siitä kuinka ja miksi Xboxin pelituotanto on parempaa kuin kilpailijansa?
Oliko sitä paremmaksi sanottukaan? Omaan makuun sopivammaksi tai monipuolisemmaksi on taidettu sanoa?

Mutta onhan se sillä tapaa "epäreilu" vertailu että Sony juhlii nimenomaan tietyn kaavan AAA-peleillä kun taas MS:ltä tulee ehkä enemmän AA-kamaa. Eihän niitä varsinaisesti edes kannata vertailla.

Ja fakta tietty on että jos odottaa vain sitä AAA-blockbusteria niin ei sitä MS:ltä kauhalla kauhota tulemaan.

PS. Ja yhä kaiken yläpuolelle nousee silti esim. Metroid Prime Remastered. Sitä ei ole Sonylla eikä MS:llä. Se on siellä kännyköitäkin(?) tehottomammalla laitteella :D Se kertonee jotain siitä että tarvitseeko olla AAA-blockbusteria ja miksi Sea of Thieves pelilistojen kärjessä on hyvä pointti tässä keskustelussa.

Paljon siis riippuu siitä mistä katsantokannasta asiaa käsittelee. Mutta tietty tässä haljotaan hiuksia: Sonylla on eniten eksluja, sen tietää jokainen. Mutta en minä ainakaan pelaa pelkästään AAA-pelejä. Nimenomaan sen vuoksi että niissä on tietty kaava, josta ei kauheasti uskalleta poiketa ja kaikki muutenkin on niin varman päälle tehtyä. Hirveän hienoa ja kiiltävää mutta kaikki rosot ja sen kautta kenties särmäkin puuttuu.
 
Viimeksi muokattu:
Paljon siis riippuu siitä mistä katsantokannasta asiaa käsittelee. Mutta tietty tässä haljotaan hiuksia: Sonylla on eniten eksluja, sen tietää jokainen. Mutta en minä ainakaan pelaa pelkästään AAA-pelejä.
Seuraava hyvä väännön kohde voisi olla AAA-pelin määritelmä. Minusta kun monesti tuntuu, että se on yhtä kuin ison budjetin olan takaa kuvattu tarinavetoinen yksinpelattava toimintapeli.

AAA on ainakin joskus ammoisina aikoina tarkoittanut nimenomaan pelin budjettia. Ei sitä minkälainen se peli on. Kukaan tuskin voi väittää etteikö Halo Infinitellä tai Forza Horizon 5:llä olisi olleet AAA-määritelmän kattavat budjetit. Melkein uskaltaisin väittää että tässä vuosien varrella esim. Sea of Thievesin ilmaiset sisältöpäivitykset ja ylläpito ovat kasvattaneet sen pelin "budjettia" AAA-luokkaan. Sitten taas esim. Psychonauts 2 oli joukkorahoitettu indiepeli, joka sai selvästi lisää rahoitusta MS:n alaisuudessa ja pelin koko paisui. Onko tämä AAA-peli? Flight Sim nyt ainakin on.

Eipä sillä, että AAA-pelin määritelmällä olisi pelistä nauttimiseen mitään väliä.
 
Sitten taas esim. Psychonauts 2 oli joukkorahoitettu indiepeli, joka sai selvästi lisää rahoitusta MS:n alaisuudessa ja pelin koko paisui. Onko tämä AAA-peli?

Minulle Psychonauts 2 on Kaikkien Aikojen listoilla todella korkealla ja minusta se kyllä myös tuntuu ison budjetin peliltä.

On erinomainen soundtrack (joka löytyy myös vinyylinä), laadukas ääninäyttely, visuaalisesti peli on upea ja legendaarisen Tim Schaferin kynä on ollut todella terävänä kyseistä magnum opustaan kirjoittaessa. Kokemuksena kaikesta henkii korkea laatu ja rakkaus alaan. Muutaman kymmenen tunnin toimintaseikkailussa on mukana jopa Hollywood-tähti Jack Black ja olihan peli esimerkiksi TGA:ssa ehdolla Vuoden Peliksi.

Mutta pelillä ei ollut esimerkiksi valtavaa markkinointibudjettia, eikä sen kehityskulut varmasti olleet kymmenissä tai sadoissa miljoonissa, joten peli ei varmaan sitten ole AAA-peli - ja jonkun silmissä ei siksi varmaankin sitten ole kiinnostava julkaisu.
 
Itselle AAA on aivan kaikista isoimpien julkaisijoiden kaikista isoimpia pelejä. Ja lonkalta ja sen tarkemmin miettimättä sanon että on olemassa jonkinlainen AA-luokka (tai ainakin toivon että olisi!) jossa ei pelata pennosilla, mutta ei kuitenkaan God of War -rahoilla. Ja että Psychonauts 2 menee sinne.

Olkaa hyvät, ratkoin tämän. Vastalauseita ei oteta vastaan :D
 
Big if true! Ootappa kun mun isin yhtiö julkaisee Spiderman 2 niin nähdään kuka viimeiseksi nauraa. :cool:
Taitaa Hämähäkkimies sotkeutua vaan omiin seitteihin. :cool:

Itsehän oon sekä Xbox- että PS-mies, mutta suunta on kääntynyt viimeaikoina Xboxiin päin juurikin Game Passin ja Adaptive Controllerin takia. Kyllähän Xbox on kuluttajaystävällisempi laitos, oli peleistä sitten mitä mieltä tahansa. Eipä muutakun Leonardo-ohjainta odottamaan, vaikka siinäkin 3,5mm portteja on huomattavasti vähemmän kuin Microsoftin vastaavassa (4 vs 19).
 
Missä sitä ei kehuttaisi? :D
No vaikka täällä :D
Varmaan jollain Sony Defense Force -foorumilla. :D

Game Pass on kehunsa ansainnut. Siksi se saa kehuja joka paikassa.
Jaahas sieltä tuli tämä tuttu Xbot osaston keksimä hauska juttu jota eräs Swagetti levittelee toisaalla. Ettet olisi sama kaveri?
Onko sinulla joku välttämätön pakko saada viimeinen lause ja vieläpä näin typerästä sivujuonteesta? Jos se retro tosiaan on se juttu niin todellakin se konsoli on sitten oikein loistava vaihtoehto ja jos vähemmän sulavat versiot uusistakin peleistä kiinnostaa niin nekin onnistuu tuolla. Ja jos ne ei innosta niin indieteokset varmasti toimii oikein hyvin.
Ei mutta jos minulle päätä auotaan niin toki sitä takaisinkin saa.
Ja Quantumin viestikö oli asiallinen ja perusteltu argumentti kaikkine Ser S ja "Sony tekee kaiken oikein" -kommenteineen ja ihan vaan täysin väärin viittauksin resoluutioihin ja assetteihin. Oli siellä muutakin aika ihmeellistä tavaraa, mutta @shamaniac sen viestin tuossa jo ansiokkaasti purki osiin, joten en tee sitä uudelleen.
Menikö tunteisiin Ser S? Sehän laite on. Sinä et kehu missään Sonyn tekemisiä joten olet nyt väärillä poluilla moralisoidessasi muita.
Se että Sony ei vieläkään julkaise day one pelejä PC:lle ei ole keltään pois samalla tapaa kuin se on jos Microsoft lopettaa julkaisemisen pleikkarille tiettyjen pelien kanssa joita pleikkarille on tähänkin asti julkaistu. Outo vertaus.
Just näin. Kummallista kun tällaistakaan asiaa ei ymmärretä.
On kyllä ja Game Passin menestys on myös saanut Sonyn kehittämään omaa tilauspalveluaan parempaan suuntaan.

Ja on ollut ilo huomata Sonyn uudelleen lanseeraaman tilauspalvelun myötä, että tietyt nimimerkit ovat lopettaneet jokaisessa yhteydessä saman GP-uhkakuvia maalailevan levyn soittamisen ja nyt "Game Pass tuhoaa pelit, pelkkää GaaSia ja mikromaksua tulevaisuudessa" levyn tilalle soikin kauniisti "onpahan taas hyvä kuukausi Sonyn tilauspalvelussa" :)
Ne ketkä näihin jatkuviin kuukausikuluihin sortuvat on toki hyvä jos palvelussa on paremmin katetta mutta nämä palvelut ovat pelialan syöpiä ja hiljalleen nakertavat kunnon pelien julkaisua koska myynneillä se tili edelleen tehdään. En kannata kummankaan konsolivalmistajan versiota enkä kannata maksullista verkkopelaamistakaan.
Mitä ihmettä? Selvähän se on, että Sonyn eepospelejä ei nähtäisi samanlaisina jos niitä omaan tilauspalveluun tuotaisiin ja sitä myötä leikattaisiin peleistä saatavia tuloja. PS Now:t ja PS Plussat ovat jo vuosia tarjonneet samantyylisiä pelejä pleikkarikansalle pelattavaksi mitä uudistunut PS Plus. Mikään ei ole muuttunut radikaalisti sitten viime argumenttien.

Näitä voidaan alkaa vertailemaan sitten kun Microsoftilta alkaa tulemaan Sonyn tahtiin julkaistavaksi 20-40h päätarinan sisältäviä AAA yksinpelejä. Mutta tähän mennessä Microsoftin first party tuotanto Game Passissa on koostunut pääosin multiplayer-komponentin omaavista peleistä ja/tai 10~ tunnin päätarinan omaavista peleistä.
Ei niin. On täysin eriasia julkaista tuollaisia kevyitä "höttöpelejä" kuten autopelit ja moninpelejä kuin The Last of Us 2 kaltaisia pitkän kaavan mukaan kehitettyjä eepoksia. Näkeehän sen Forza Horizon sarjastakin ettei siinä ole juuri mitään tapahtunut moneen peliin. Paras kokemus on kolmosesta ja sitten vain karttoja uusittu ja vähän pintakiiltoa.
Odotas vaan kun Redfall ja +100h Starfield julkaistaan, niin saattaa jopa räknärökki jäädä kakkoseksi.
En odota suuria mutta toivotaan, että Microsoft onnistuisi joskus. Ainakin Redfall vaikuttaa jollakin tasolla kiinnostavalta.
Tai Ser XL
Tämä foorumi on kyllä ainut jossa oikeasti törmää enemmistön uskovan ja argumentoivan vastaan sitä kuinka pleikkarin first party tuotanto ei olisi jo vuosien ajan olleen vahvempaa kuin Microsoftilla. Jopa Phil Spencer on tämän useaan otteeseen myöntänyt kysyttäessä ja puhunut kuinka heidän pitää pystyä parempaan ja sen eteen pyritään tekemään hommia.
Tämä foorumi onkin melkoinen kummajainen tässä asiassa.
Ehkä se on vain tuo kuinka Xbox-painotteista porukkaa täällä pyörii niin voi olla vaikea nähdä asioita niin kuin ne todellisuudessa ovat, etenkin jos tälläinen pleikkarin pelaaja tulee jotain tälläistä sanomaan. Pakkohan silloin on alkaa vääntämään, vai mitä? :D
Tänne on kertyneet selvästi Xbox pelurit kehumaan yhteen ääneen. Saaneet rauhassa täällä olla kun montaa vastakkaista peluria ei tunnu olevan ja siksi kipinät heti lentelee kun arvostelet.
Olen vuosien ajan seurannut Skill Upin, Easy Alliesin, Kinda Funnyn etc. kaltaisia varsin puolueettomia kanavia ja en ole kuullut yhdenkään heistä ikinä puhuneen kuinka se on Xbox jonka pelituotanto on niin loistava verrattuna pleikkarin pelituotantoon. Pystyykö joku linkkaamaan jonkun muun kuin foorumistin/redditistin mielipiteen siitä kuinka ja miksi Xboxin pelituotanto on parempaa kuin kilpailijansa?
Xbox pelituotanto taisi olla parhaimmillaan X360 aikana ja se näkyi myös menestyksessä. Mitä MS:lle sitten tapahtui kun homma on uponnut noin pahasti? Halo brandikin ollaan vetämässä vessasta alas.
Pitää paikkansa, sen takia täällä keskustelu on paljon aikuismaisempaa kuin muilla foorumeilla.
Just :D Oli kyse pelaamisesta tai vaikka politiikan asioista niin "aikuismainen" raivo päällä ja joukkolynkkaus yritys.
 
Viimeksi muokattu:
No vaikka täällä :D
Täälläkin sitä kehutaan. :eek:
Jaahas sieltä tuli tämä tuttu Xbot osaston keksimä hauska juttu jota eräs Swagetti levittelee toisaalla. Ettet olisi sama kaveri?
Xbot. Sieltä kaivettiin vanha klassikko naftaliinista.

En kirjoittele millään toisella pelifoorumilla, joten ei, en ole tämä "Swagetti". Sony Defense Force tulee siitä että sellainen nettisivu oli yhteen aikaan oikeasti olemassa ja oli ehkä hauskinta ja säälittävintä konsolisotasettiä ikinä. Ei siis ole mikään Xbot osaston keksimä juttu, vaan ihan Sonyn omat fanipojat päätti pistää sivun pystyyn, kun Sonyn kunniaa piti puolustaa aivan täysillä.
Menikö tunteisiin Ser S? Sehän laite on. Sinä et kehu missään Sonyn tekemisiä joten olet nyt väärillä poluilla moralisoidessasi muita.
Miksi se on Ser S? Paljon tuon selvempää trollausta saa hakea. Miten minun Sonyyn suhtautuminen muuttaa sinun argumenttisi asialliseksi ja perustelluksi?
 
Täälläkin sitä kehutaan. :eek:

Xbot. Sieltä kaivettiin vanha klassikko naftaliinista.

En kirjoittele millään toisella pelifoorumilla, joten ei, en ole tämä "Swagetti". Sony Defense Force tulee siitä että sellainen nettisivu oli yhteen aikaan oikeasti olemassa ja oli ehkä hauskinta ja säälittävintä konsolisotasettiä ikinä. Ei siis ole mikään Xbot osaston keksimä juttu, vaan ihan Sonyn omat fanipojat päätti pistää sivun pystyyn, kun Sonyn kunniaa piti puolustaa aivan täysillä.

Miksi se on Ser S? Paljon tuon selvempää trollausta saa hakea. Miten minun Sonyyn suhtautuminen muuttaa sinun argumenttisi asialliseksi ja perustelluksi?

Nuo 2006 - 2010 SDF ja XBOT hommat ei taida kauheena kestää päivänvaloa :D jotenki tota aikaa ei muutenkaan muistele hyvällä.
 
Ei mutta jos minulle päätä auotaan niin toki sitä takaisinkin saa.
On kyllä hieman hämmentävää että koet Series S:n kehumisen pääaukomisena, eihän se viesti ollut sinulle edes suunnattuna.

Tulee vain mieleen että olet konsolisotimisella taakoittanut itseäsi niin paljon että "pieni höyhenkin tuntuu jo painavalta taakalta hartioilla" kantaa jos se ei istu omaan narratiiviin.

Toivotan sinulle kevyttä päivän jatkoa ja suosittelen menemään ulos "koskettamaan nurmikkoa/lunta" välillä.
 
Ei mutta jos minulle päätä auotaan niin toki sitä takaisinkin saa.
En nyt oikein pysy kärryillä että miten se on pään aukomista jos joku kertoo että pelaa retropelejä Series S:llä. Ehkä minulta jäi jotain lukematta jostain välistä ja kerrot mitä missasin?

Sinä et kehu missään Sonyn tekemisiä joten olet nyt väärillä poluilla moralisoidessasi muita.
Mikä on tämä vaatimus että jotain sanoakseen täytyy ensin todistella jotain sanomalla jotain muuta? Miksi pitää tehdä keskustelusta enää yhtään rönsyilevämpää?

Ne ketkä näihin jatkuviin kuukausikuluihin sortuvat on toki hyvä jos palvelussa on paremmin katetta mutta nämä palvelut ovat pelialan syöpiä ja hiljalleen nakertavat kunnon pelien julkaisua koska myynneillä se tili edelleen tehdään. En kannata kummankaan konsolivalmistajan versiota enkä kannata maksullista verkkopelaamistakaan.
Mielenkiinnosta kysyn, että kannatatko digiä, monopoleja ja hintojen nostamista? Nuo kaikki on vieläpä selvässä synergiassa. Konsoleilla kun on kaupoissaan monopoli, joten voivat määritellä hintansa ja koska kyse on digistä niin asiakaskin saa entistä (eli fyysistä) vähemmän. MS ja Nintendo tietysti ovat samassa veneessä mutta yhä se oli Sony, joka oli minun näkemykseni mukaan johtamassa tätä nykyistä hintapolitiikkaa. Itse asiassa siinä on käynyt sama mikä vuokrapelipalveluissa: siinä MS oli johtamassa hommaa ja Sony seurasi. Sen varmaan voit allekirjoittaa, joten miksi et tunnu voivan hyväksyä sitä kun sanon että Sony oli eturintamassa mitä tulee hintojen nostamisiin.

Enkä tällä nyt yritä kääntää MS:ää jotenkin paremmaksi firmaksi tai "dissata" pelkästään Sonya mutta tuorein "pettymys" pelialalla on minulle olleet hinnannousut. Joita Sony oli johtamassa.

Ei niin. On täysin eriasia julkaista tuollaisia kevyitä "höttöpelejä" kuten autopelit ja moninpelejä kuin The Last of Us 2 kaltaisia pitkän kaavan mukaan kehitettyjä eepoksia. Näkeehän sen Forza Horizon sarjastakin ettei siinä ole juuri mitään tapahtunut moneen peliin. Paras kokemus on kolmosesta ja sitten vain karttoja uusittu ja vähän pintakiiltoa.
Ymmärrän mitä yrität sanoa mutta oma kokemukseni kahdesta Sonyn viime hitistä olivat samanlaiset kuin Forza Horizonin jatko-osista: sitä samaa mutta enemmän. Kyse siis Ragnarökistä ja Forbidden Westistä.

Eikä siinä, kaikki nämä mainitut on minulle maistuneet mutta ei ne Sonynkaan hitit aina ole mitään täysin freesiä ja ennennäkemätöntä kamaa. Itse asiassa harvoin mikään ison rahan peli on erityisen "freesi", vaan nimenomaan varman päälle tehty "höttöpeli".

Toki yhä MS:ltä puuttuu ne "Sony-kaavan" pelit, joissa (semi)open-worldissa seikkaillaan vahvasti tarinallisen juonen kera. En osaa nimetä yhtään vastaavaa ja lähin mikä tulee mieleen on Gears of War. Siinä on paljon samanlainen rakenne kuin TLOU:ssa, eli putkimaisessa maailmassa mennään juonen mukaisiin paikkoihin ja toistetaan jotain pelimekaniikkaa. Toki kaikki muu on sitten ihan eriä ja TLOU on paljon vakavampi dramaturgisesti kuin Gearsin mörisevät ukkelit. Mutta viihdearvoa on molemmissa, omilla tavoillaan.

Sitä voisi tietenkin kysyä että onko se juuri "Sony-kaavan" pelit mitä MS:ltä puuttuu tai halutaan? Haluavatko pelaajat lisää "samaa" vai voisiko MS tehdä niitä Haloja, Gearseja ja vastaavia vähän erilaisia pelejä? Eihän Nintendokaan tee "Sony-pelejä" eikä Sony "Nintendo-pelejä" vaan kaikilla on joku juttunsa.

Mutta toki yleensä ottaenkin MS:llä on silti aika hiljaista, oli omaa tyyliä tai ei.

Tänne on kertyneet selvästi Xbox pelurit kehumaan yhteen ääneen. Saaneet rauhassa täällä olla kun montaa vastakkaista peluria ei tunnu olevan ja siksi kipinät heti lentelee kun arvostelet.
En tiedä elänkö jossain Xbox-kuplassa mutta minusta täällä ei ainakaan mitään sokeaa Xbox-fanitusta ole olemassa. Mitä taas tulee nyt tähänkin vääntöön niin katsoisin kyllä vähän myös peiliin enkä vain miettisi että vastapuolella on joku "leiri". Ei nämä sinun kirjoitukset kauhean kivalla asenteella ainakaan ole kirjoiteltu. Vaikka nyt se Series S ja retropelaus esimerkkinä. En tajua miksi sellaiseen pitää tarttua ja yrittää vähätellä.

Xbox pelituotanto taisi olla parhaimmillaan X360 aikana ja se näkyi myös menestyksessä. Mitä MS:lle sitten tapahtui kun homma on uponnut noin pahasti? Halo brandikin ollaan vetämässä vessasta alas.
Sillä aikakaudella oli myös Sonylla ylimielisyyttä ja cell-ongelmia. Minä siirryin silloin pleikkapelaajasta ekaa kertaa Xboxille, jota vierastin. Veljeni osti ensin ja sitten vasta tajusin että hyviä pelejä voi olla muuallakin. Sen jälkeen onkin sitten ostanut aina molemmat konsolit ja myöhemmin vielä Switch kolmanneksi.

Mutta ei se aika tosiaan ollut pelkästään MS:n ansiota vaan myös Sonyn kämmejä. Vaikka tietysti silloinhan ne monet muistettavimmat Xbox-pelit lähtivät alulle, joten ei pelituotantokaan tosiaan huonoa ollut. Kenties parhaassa iskussaan jopa.

Just :D Oli kyse pelaamisesta tai vaikka politiikan asioista niin "aikuismainen" raivo päällä ja joukkolynkkaus yritys.
Ehkä puhun taas kuplastani mutta minä tulkitsin tuon lainaamasi viestin sarkasmina. Aikamoisia eroja meillä siis ainakin on sen suhteen miten me muiden kirjoituksia luetaan.
 
Reilu viikko sitten tuli vihdoin tilattua uusi pelilaite ja pelilaitteeksi valikoitui Xbox Series X, lähinnä kun Xbox360 tuntui aikoinaan omalta konsolilta.

Mietin myös pelaavani ennemminkin GamePass -pelejä, mikä tälleen uuden konsolin hankinnan yhteydessä osoittautuikin ensimmäiseltä kuukaudelta kokonaisen 1€:n arvoiseksi, ja mikä osaltaan auttaa uuden konsolin pelien hankintaan.

Harmittavasti näin +40 vuoden iässä ja parin muksun isänä peliaika tuntui olevan (joskin etukäteen tiedossa) hyvinkin kortilla, ja oikeasti konsolin kimppuun pääsin vasta eilen illalla.

Yllätyin lopulta, miten pieni ero edellissukupolvesta hyppäys olikaan, tosin pelit saa halutessaan pyörimään 60fps:n nopeudella. Samalla Xbox tuntui tämänkin suhteen hyvältä valinnalta, sillä PS4 --> PS5 valinnan kohdalla olisi papparainen saattanut pettyä pahemman kerran ominaisuuksien ja eron vähyyden vuoksi. Xbox:n maailma sen sijaan ollut viime sukupolven ajan kokematta, joten Series X paikannee senkin.

Softa toimii, ja tykästyinkin Quick Resumen toimintaan, kuten myös vanhaan kunnon Kauppapaikkaan. Pelikirjastostani löytyivät 15 vuotta vanhat Xbox360 -digipelitkin.

edit:
Ohjaimen liipaisintärinät pitää kyllä korkeaa ja kimakkaa vinkunaa täristessään.
 
Viimeksi muokattu:
Softa toimii, ja tykästyinkin Quick Resumen toimintaan, kuten myös vanhaan kunnon Kauppapaikkaan. Pelikirjastostani löytyivät 15 vuotta vanhat Xbox360 -digipelitkin.
Quick resume on todella hyvä. Nykyään jos joutuu odottamaan pelin käynnistymistä ~30s niin se tuntuu ihan naurettavan tuskaiselta... joka onkin aika naurettava tuntemus mokoman pikku asian takia. :)
 
Mä en ole kyllä yhtään nöyrä tai kiitollinen nykyisistä latausajoista. Mieluiten ei latausaikoja ollenkaan, kuten c-64:n modulipeleissä tai vaikka NES:illä. Nykyään parasta on, että pari sukupolvea vanhemmat pelit latautuvat usein todella nopeasti xboxilla.
 
Ohjaimen liipaisintärinät pitää kyllä korkeaa ja kimakkaa vinkunaa täristessään.
Xboxin uudemmissa ohjaimissa, oliko siis jo Onesta lähtien, nuo tärinät on tosiaan sellaiset että koko hiton ohjain rämisee. Ei ne semmoiset kyllä X360-ohjaimissa vielä olleet.

Toisaalta en ole täysin varma etteikö kyse ole vain omasta yksilöstä. Pitäisi testata ehkä toistakin. Kolme niitä löytyy, yksi on Onen uudempaa(?) mallia, yksi One X:n mukana tullut (eli samanlainen kai kuin tuo ensimmäinen) ja yksi Series X:n mukana tullut. Eniten pelaan sillä Onen ohjaimella kun se vielä kerran toimii. En ole siis ihan varma että onko nuo kaikki kuitenkin täysin samanlaisia vaikka siinä on eri ajoilta (One, One X, Series X) ohjaimia.
 
Ylös Bottom