Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Oijoijoi, mitä kummaa?! Xboxin omilla studioilla korkeampi keskimääräinen Metacritic-keskiarvo. Mitäs ihmettä? Eihän sen kai näin pitänyt olla? Voin jo kuulla jälleen nikkarointiääniä siitä, kun maalitolppia taas kerran siirrellään… Toki myönnän, etteivät nämä keskiarvot loppujen lopuksi läheskään kaikkea kerro kummastakaan konsolista. Molemmissa on puolensa, ja sen tietää oikeasti vain sellainen, joka molemmilla paljon pelaa. Tähän lopetan tällä erää tämän naurettavan konsolisotimisen. Hyvää viikonloppua minunkin puolestani kaikille!


Ja vielä, totuuden kirkastamiseksi nimenomaan Microsoft Games-studioiden pelien keskiarvo. Siinä mennään tasoissa Sonyn kanssa. Yhteenlaskettuna Xbox Game-studioiden kanssa menee kuitenkin hieman yli tuon Sonyn keskiarvon.

siellä kuka tahansa saa antaa oman arvosanan ja muutaa sitä tarvittaessa en ole ikinä luottany kyseiseen sivuu
 
siellä kuka tahansa saa antaa oman arvosanan ja muutaa sitä tarvittaessa en ole ikinä luottany kyseiseen sivuu
Ja toki arvosana juuri sinulle tai minulle ei ole välttämättä sama jollekin pelille, kuin suuri joukko on arvosanan antanut. Voihan se joskus jopa aika sama ollakin, mutta ei varmasti läheskään aina. En väittänytkään, että asia sinänsä paljoa kertoisi, ainakaan yksittäisen yksilön kannalta. Pientä suuntaa voi lähinnä antaa. Mutta joka tapauksessa Metacriticin arvosteluissa tilanne on se, että Microsoftin omien studioiden tuotokset ovat saaneet paremmat arvosanat keskimäärin kuin Sonyn studioiden tuotokset. Ero on joka tapauksessa hyvinkin pieni, ja senkin voi kukin arvottaa juuri niin kuin parhaaksi katsoo.

Niin, ja kyllä tuo varsinainen Metacriticin keskiarvo on kuitenkin virallisten arvostelijoiden arvosteluista koottu. Ei sinne ihan mitä tahansa tahoja ole otettu mukaan, eikä arvostelujaan voi enää muuttaa, kun ne ovat julkiseksi tulleet. Toki siellä on sitten erikseen nimenomaan käyttäjien arvosanat, mutta niihin en tässä nyt kuitenkaan viitannut.
 
Viimeksi muokattu:
Itse hyvin pitkälle nähnyt nuo metan tai minkä tahansa saitin joka kokoaa arvostelijoiden arvosanojen keskiarvon yhteen, hyvin suuntaa antavana. Tosin täälläkin joskus puhutaan että käyttäjien keskiarvo antaa paremman kuvan. Se on menettänyt uskottavuutensa jo ajat sitten kun jengi tahallaan dissaa peliä. Syitä on esim:
- ei ilmesty omalla konsolilla
- juoni ei mennyt niinkuin halusin
Onneksi ainakin metacritic lupaili tarkkailla näitä mutta en tiedä miten siinä onnistuvat.
 
Sivuraiteella ollaan taas niin paljon, että tässä ystävällinen muistutus toisen ketjun olemassaolosta.

 
Joo sorruin sit ostaa sen Xbox One X parilla pelillä ja alkuperäsellä pakkauksella 100e. Onpa painava toi masiina.

Vähä tekis mieli ottaa omaan käyttöön mut frendiki ton haluis.

Muutenkin mun Gamertag Paukkupoliisi :D liitetty vanhaan sähköpostiin ja saas nähä onnistuuko sen palautus edes.
 
Ollu kyllä Xboxin pelitarjonta aika heikkoa viimeaikoina poislukien Pentiment ja Valheim. Hi-Fi Rush olis kyllä ihan hyvä, mutta näppäimet ja lähes olemattomat esteettömyysasetukset pilaavat pelin. Pitää toivoa että Starfield ja Forza onnistuisivat, niin saataisiin Sonyn peleille edes jonkinlaista haastajaa. Sony vie näissä yksinoikeuksissa kyllä Mikkisoftaa kuin pässiä narussa, vaikka Boksilla todella hyviäkin pelejä on, mutta ei ole sellaisia 10/10 mestariteoksia kuin esim. God of War (2018). Halo on kyllä ollu mulle kova juttu, varsinkin ne ensimmäiset. Laitteistopuolella Mikkis on taas parempi (Adaptive Controller).
 
Ollu kyllä Xboxin pelitarjonta aika heikkoa viimeaikoina poislukien
Game Passin uudet pelit vai pelitarjonta yleensä?

Mun mielestä toi pelitarjonta on lähes identtinen pleikkarin tarjonnan kanssa ja pari isompaa yksinoikeutta putkahtelee silloin tällöin molemmille konsoleille.

Game Passin uusiin peleihin en ota kantaa. Tuntuu normaalilta palvelupaletilta, jossa yksi hittipeli puolivuosittain riittää monille.
 
Game Passin uudet pelit vai pelitarjonta yleensä?
Joo, siis Game passin pelit viim. 6 kk ajalta.

Eipä Sonyltakaa sitten Ragnarökin jälkeen mitään kiinnostavaa oo tullu. Multiplattareista Dead Space ja Hogwarts Legacy on tullu ostettua, mutta alkuinnostuksen jälkeen ei oo niitäkään jaksanu. En tiedä oonko tässä tullu jo liian vanhaksi, vai mikä on. :D
 
Viimeksi muokattu:
Tuohan se on pahinta nykyään, jos jossain saa ilmaista oman mielipiteen. Mieluummin uskon viralliseen lausuntoon ja sekin on sitä uskottavampi mitä idempää se tulee. Koska nouseehan aurinkokin idästä.
Mutta kyllä Metacriticin virallinen keskiarvo kuitenkin perustuu virallisten arvostelijatahojen antamiin arvosanoihin. Eli väärin ja ilman oikeaa tietoa asiasta oli @arit73 asiaa kuitenkin kommentoinut. On Metacriticissä toki myös käyttäjien arvosanan keskiarvo erikseen, mutta jos ei siihen luota, niin eihän sitä tarvitse noteerata. Ensisijaisesti esillähän on kuitenkin nimenomaan se arvostelijoiden antama keskiarvo. Siinä ei mukana ole mitään epämääräisten pelaajien arvosanoja lainkaan. Itse pidän kyllä tuota pelaajienkien arvosanaa useinkin luotettavana. Toki pitää tiedostaa missä pelissä ovat käyttäjät antaneet protestiääniä. Sen näkee kyllä siitä käyttäjien arvosanasta tai siitä, kun käy lukemassa kirjoitettuja arvosteluita heiltä.
 
Tästä olisi ollut mielenkiintoista nähdä materiaalia:



Onko nämä niitä pelejä mihin Playstation pääjehu meinasi että johtajat monesti perumiseen?
 
Maanantaina voi tulla sit jo EU päätös koskien Activision Blizzard kauppaa. Mitä todennäköisemmin menee vielä läpi CMA oli se vaikein pala, vaikka täällä joku jotain muuta väittikin. Toisaalta jos EU sanoo ei niin sitten homma on kyllä paketissa.

 
Maanantaina voi tulla sit jo EU päätös koskien Activision Blizzard kauppaa. Mitä todennäköisemmin menee vielä läpi CMA oli se vaikein pala, vaikka täällä joku jotain muuta väittikin. Toisaalta jos EU sanoo ei niin sitten homma on kyllä paketissa.

Mites jos EU hyväksyy, niin mikäs sitten on tilanne?

Tuleeko koko kauppa menemään läpi helpommin vai miten näissä yleensä menetellään?
 
Mites jos EU hyväksyy, niin mikäs sitten on tilanne?

Tuleeko koko kauppa menemään läpi helpommin vai miten näissä yleensä menetellään?
Nämähän on pikkuisen poliittisia päätöksiä varsinkin Briteissä, CMA päätös ei ole mikään oikeudessa tehty päätös missä tuijotetaan tarkkaan mitä laki sanoo. Vaan yleinen ajatus siitä että isoja gloobaleja yrityksiä pitää suitsia niin riittää, joskin CMA päästi esim. Disneyn kaupat läpi, mutta nyt Activision Blizzard sitten ei mene läpi. Eli oikeudessa nämä päätökset ei aina kestä vettä. FTC "kannustaa" Eurooppaa ja Brittejä hylkäämään näitä kauppoja, koska Usassa nämä hylkäämiset on vaikea saada läpi. Toki meille suomalaisille nämä on jotenkin vaikeita hahmottaa kun meillä luotto instituutiohin on ihan eri luokkaa kuin missään muualla maailmassa. Varsinkin USAssa kritisoidaan aika kovaan äänenkin näitä päätöksiä ja pikkusen sellaistakin tyyliin no nehän on sie euroopassa ja briteissä sosialisteja jos ei melkein jopa kommareita, kun ei saa harrastaa vapaata kauppaa;)

Voidaanhan jossain scenaariossa jättää Britit ulkopuolelle ja lyödä kaupat lukkoon ilman niitä, mutta toki EU ja USA pitää mennä läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Mites jos EU hyväksyy, niin mikäs sitten on tilanne?

Tuleeko koko kauppa menemään läpi helpommin vai miten näissä yleensä menetellään?
EU:n päätöksestä riippumatta kaupan läpimenon mahdollisuus on hyvin marginaalinen. Se edellyttäisi edelleen sitä, että MS onnistuisi jotenkin saamaan CMA:n pyörtämään päätöksensä. Vaikka CAT näpäyttäisi CMA:n sormia ja asettuisi MS:sän puolelle, olivat CMA:n päätöksen perusteet siinä määrin abstrakteja/spekulatiivisia, että niitä voi aina löytää lisää.
 
usa se ei mennyt läpi eikä britanniassa ja toivottavasti eu ei hyväksyisi tuota kaupaa oikeus on jo käynnyt pelaajille hyväksi
 
Ylös Bottom