Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Rauru
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Vaikka Blu-ray olisi itse reinkarnoitunut Jeesus, ei se menesty, mikäli tavan jantteri ei pidä uutta formaattia tarpeellisena. Kyllä täällä kaikki tajuavat formaatin edut, mutta ei sillä ole oikeastaan minkään kanssa mitään tekemistä.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Nisupulla sanoi:
Jotain tälläistä olen otaksunut siellä takana olevan. Sikäli ihmeellistä, koska kuluttaja ei voita koskaan silloin kun Microsoft voittaa. Jos se ei vieläkään ole selvinnyt, niin tulee kyllä tulee selviämään ajan saatossa. Microsoft ei tullut konsolipuolelle rikastaakseen sitä, se tuli rahastaakseen. Firman toimet ovat alusta asti pitänee varpaillaan ja synkkä kuva on vain vaihvistumaan päin.

Voiko tämän naivimpaa näkökulmaa tähän asiaan enää olla...
Joudutkohan Nisu helvettiin kun ostit X360:n?
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Nisupulla sanoi:
Microsoft ei tullut konsolipuolelle rikastaakseen sitä, se tuli rahastaakseen. Firman toimet ovat alusta asti pitänee varpaillaan ja synkkä kuva on vain vaihvistumaan päin.

Näin on. Microsoft näki "apajat" ja päätti käyttää monopoliasemaansa, jotta laajentaisi sitä muuallekkin. Peleihin.

Alku oli samaa mitä Microsoft on tehnyt ohjelmistopuolella -> ostetaan pieniä yrityksiä ja haalitaan rahalla kilpailijoiden yhteistyökumppaineita. Rare anyone? Tosin Rarella taitaa olla jo väsynyttä tuo ideointi verrattuna N64 aikojen hohtoon, sillä taitaa Raren parhaat tekijät jääneet Free Radicaliin (TimeSplitters).
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Dr Evil sanoi:
Voiko tämän naivimpaa näkökulmaa tähän asiaan enää olla...
Joudutkohan Nisu helvettiin kun ostit X360:n?

Ei, hyvä konsoli tämä on ja ihan hauskoja pelejä. Silti täällä ollaan varpasillaan ja korvat höröllä. Tuosta isäntäfirmasta kun ei koskaan tiedä koska lyövät jonkun maksullisen pallon jalkaan :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Blu Rayn kuvaongelmat johtuvat MPEG2-pakkauksen käytöstä ja kerrosten vähyydestä. Niillä eväillä masterointi ei ole monessa leffassa onnistunut. Ongelma on väliaikainen, mutta tietysti ikävä, kun Blu-Rayn pitäisi olla parempi.

Suurempia levyjä tulevaisuudessa tarjoavan Blu-Rayn soisi voittavan, mutta oikeasti voittajalla ei ole hirveästi väliä. Kummallakin kyllä saa leffakäytössä 1080p-tarkkuuden "täyteen tarkkuuteen" ilman näkyviä pakkausjälkiä. Jos lisukkeita mahtuu yhdelle levylle enemmän tai televisiosarjabokseista levyjä on vähän vähemmän, ei se paljon harmia aiheuta.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Linkitys sanoi:
Mutta varmaan jossain vaiheessa tulee seinä vastaan siinä kuinka monta kerrosta noille pystytään tekemään? Lopulta Blu-ray tulee varmaan olemaan kuitenkin olemaan parempi kapasiteetiltaan. Itse ajattelen tätä myös PC:n kannalta; mikään formaatti ei tule olemaan "tarpeeksi iso". Softa ja kaikki tiedostot ylipäätään vievät laadun parantuessa yhä enemmän tilaa.
Siinä vaiheessa kun vajaat 100Gt ei enää riitä niin uusi formaatti työnnetään markkinoille.

Miksi HD-DVD:n kuvanlaatu pieksee Blu-rayn? Onko tämäkin ajan kysymys kunnes Blu-ray ottaa kiinni vai onko kyseessä jotain pysyvämpää?
Paskat codecit.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Omat kaksi senttiäni:

On toisaalta hauska miettiä, että mikäli Nintendo olisi ollut hieman uskaliaampi aikoinaan, sillä saattaisi olla monopoliasema vieläkin. Playstationistahan piti tulla SNESin cd-asema. Toisin kävi. Sony on kasvanut haastajasta kahden sukupolven aikana pelibisneksen mahtinimeksi, mutta synkät pilvet ovat viime aikoina vallanneet tilaa aurinkoiselta taivaalta. Minua on erityisesti ärsyttänyt ylpeä ja jopa ylimielinen asenne niin kilpailijoita kuin pelaajiakin kohtaan. Blu-Ray-päätöksen taustalla paistavat Sonyn leffa-, tv- ja kotiteatteriosastojen silmissä kiiluvat dollarinkuvat, vaikka yleisölle paasataan tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista. Jopa Sonyn pomot ovat myöntäneet, että PS3:n ostajille on tarjolla potentiaalia. Ei välttämättä siis suoranaisesti vastinetta rahalle, vaan potentiaalia tulevan varalle. Mikäli Blu-Ray voittaa formaattisodan, voivat PS3:n ostajat olla tyytyväisiä valintaansa. Itse en kuitenkaan aio sijoittaa roposiani sellaisen firman tuotteeseen, joka itsekin myöntää, ettei laitteen kaikilla ominaisuuksilla ole välttämättä täyttä käyttöarvoa tulevaisuudessa.

Microsoft sen sijaan on maksanut jo pitkän pennin opetellessaan pelialan kuvioita, ja edelleenkin siinä leirissä taitaa raha olla se ykkösneuvotteluvaltti. Yksinoikeuksia ja pelitaloja ostetaan isolla rahalla, jotta saadaan tarpeeksi pelaajia oman koneen taakse. Ja pelaajat häviävät. Kun tähän lisätään XO:n hajoamisprosentti, joka on (tiedettiin sitä tarkasti eli ei) luvattoman korkea, sekä asiakaspalvelu, joka ei ole lähelläkään parasta mahdollista (vrt. DS Liten kuolleiden pikselien protokolla), ei tälläkään puolella näytä kovin hyvältä. Pelivalikoima on tosin parantumassa pikkuhiljaa, ja Gears of War voi iskeä jonkin verran kapuloita PS3:n rattaisiin. Innovatiivisuutta kaivataan kuitenkin lisää.

Nintendon toiminnassakin on hieman huomauttamista. Vaikkakin suurin osa pelaajien kokemista pettymyksistä on pelaajien oman hypemyllyn syytä, on omituista, ettei Wiille ole vieläkään kerrottu tarkkaa hintaa tai julkaisupäivää. Voi olla, että se julkaistaan hyvinkin lyhyellä varoajalla 14.9. tilaisuuden jälkeen. Uskoisin sen olevan sen tyyppinen konsoli, jonka paras markkinointitapa on "osta kone ja näytä kavereillesikin". Mikäli Nintendo lähtee soveltamaan "playing is believing" -aatettaan enemmän, on ehkä helpompi puskea laite kauppoihin ja ryhtyä markkinoimaan sitä vasta sen jälkeen. Paljon tapahtumia, joissa kapulat saadaan ihmisten käsiin ja viereen kyltti "nyt kaupoissa". Hinta on myös tärkeä tekijä Wiin tulevaisuuden kannalta. Spekuloitu 170 euroa voi olla kuitenkin liiketoiminnallisesti liian vähän, ja 250 euroa tuntuu jo aika korkealta hinnalta. Itse arvelisin, että 199 euroa voisi olla sellainen hinta, joka olisi houkutteleva lähes asiakkaalle kuin asiakkaalle.

BR vs. HD-DVD -taistelu on taas mielestäni jotenkin turhan oloinen. Jos funtsitaan DVD:n suurimpia etuja VHS:ään nähden, ovat ne mielestäni helppokäyttöisyys ja pidempi käyttöikä. Kuvanlaadun paraneminen on tietty positiivista, ja sillähän DVD:tä aikoinaan mm. Vito's Game Overissakin(:rolleyes:) mainostettiin, mutta itselleni DVD:n helpot kelaus- ym. toiminnot olivat se suurin myyntivaltti. Itse siirryin DVD-aikaan kai vasta vuoden 2002 jouluna, joten en kuulu suinkaan early adopters -ryhmään.

XShava spekuloi sitä, että jahka PS3:sta on myyty saman verran kuin PS2:sta, on Blu-Rayllakin oma markkinarakonsa. Epäilenpä vain, ettei samoille luvuille ihan äkkiä päästä. En pikagooglauksella löytänyt PS2:n kuukausittaisia myyntilukuja, mutta epäilen, että suurin osa käyttäjistä on ostanut oman koneensa hintaan, joka on alle 40 prosenttia PS3:n hinnasta.

Jotenkin tätä konsolisukupolvea kuvaa taistelu markkina-asemasta kuluttajasta välittämättä. Firmat haluavat haalia pelaajia, mutta se ei näy pelaajien aseman paranemisena, vaan päinvastoin. Yksinoikeuspeleistä taistellaan entistä verisemmin, ja yhä harvemmat pääsevät pelaamaan parhaita pelejä. Toisaalta näin on ollut aina, mutta pelaajan näkökulmasta katsottuna tilanne on harmillinen.

Ylläolevat argumentit ovat varmasti osittain puuttellisia, ja koko HD-SD-vääntö jäi välistä pois, kuten myös tehovertailu. Loppujen lopuksi ne ovat ne pelit, mitkä ratkaisevat, mutta etiikka on myös tärkeää. Mikäli konsolisodan voittaa häikäilemättömin osapuoli, on pelaajilla synkät ajat edessään.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Luckyman sanoi:
Eipä tuo taida peliteollisuuden kannalta kovin kaukana totuudestaan olla. :rolleyes:
Mitä uutta PS3 tarkalleen tuo mitä ei ole jo jossain muodossa nähty?
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Eliytres sanoi:
Tällä hetkellä HD-DVD:n kuvanlaatu hakkaa Blu-rayn kuvanlaadun mennen tullen, joten haluatko tosiaan huonompaa kuvaa isommalla kapasiteetilla?
Ainoa tekninen etu suuntaan tai toiseen on tässä BD:n suurempi potentiaalinen kapasiteetti. Molemmat levyformaatit tukevat tasan identtisiä resoluutioita ja tasan identtisiä videocodeceja, joten jos joku studio julkaisee saman elokuvan molemmilla levyillä olisi asia oikein hoidettuna niissä viimeistä bittiä myöten aivan identtinen kuva. Kaikki erot ovat siis kiinni vain masterointivaiheesta, eivätkä siis eroa siitä miten saman elokuvan eri DVD-julkaisuissa voi olla hyvinkin erilaatuinen kuva.

Kaksikerroksisia Blu-ray-levyjä ei ole edelleenkään saatu valmiiksi, joten kaksikerros-HD-DVD-levylle mahtuu enemmän kuin yksikerroksiselle BD-levylle. Siinä vaiheessa kun kaksikerros-BD-levyt saadaan toimimaan, niin on vain ajan kysymys kun HD-DVD-puoli esittelee nelikerros-levyn jne.
DVD:n alkutaipaleella ei ollut yhtään tehdasta joka kykeni tekemään kahden kerroksen levyjä. Tämän vuoksi varhaisissa levyissä on myös paljon niitä kammoksuttuja flippereitä, ennen kuin dual-layer -kykyiset valmistuslinjat saatiin kuntoon. Jokaisen soittimen kuitenkin täytyy osata lukea myös kahden kerroksen levyt, koska se vaaditaan standardissa. Nykyäänhän DL-levyt ovat täysin arkipäiväisiä. Samanlainen kehityskaari on odotettavissa varmasti BD:n kanssa.

Tässä tulee kuitenkin vastaan se BD:n ja HD-DVD:n yksi ero. HD-DVD:tä rummutettiin paljon sillä, miten se on halvempi valmistettava kuin BD, koska se käyttää yhtä paksua datakerrosta kuin DVD, eikä siten vaadi uutta valmistusprosessia. Ongelma on, että tämä datakerroksen paksuus on 0.6mm, kun BD:n kerroksen paksuus on vain 0.1mm. Tämä tarkoittaa sitä, että samaan paksuuteen mahtuu BD:llä kuusinkertainen määrä kerroksia, eli kolmikerroksista HD-DVD:tä vastaavaan tilaan saisi 18-kerroksisen BD:n. Levylle on takuuvarmasti määritelty fyysinen paksuusraja, jota paksumpia levyjä soittimien ei tarvitse hyväksyä, ja joka käytännössä sanelee kuinka paljon kerroksia voi laittaa. Olen törmännyt niin paksuihin CD-levyihin (ne kirotut kaksipuoliset CD+DVD-viritykset, jotka olisi kannattanut unohtaa huonona ideana alkuunsa), ettei niitä edes saa sisään kaikkiin CD-soittimiin tai -asemiin ilman naarmuja ja väkivaltaa, ne ovat niin paljon tavallisia CD-levyjä paksumpia. En usko, että ne ovat CD-standardin mukaisia fyysisiltä mitoiltaan.

Sonyhan on jo demonnut kahdeksan kerroksen BD-levyjä, ja jos kysyntää riittää niin miksipä niitä ei aikanaan markkinoillekin tulisi, valmistusprosessit varmasti kehittyvät ajan mittaan aivan riittävästi. Tämän takia kannatan BD:tä, se tarjoaa suuremman kapasiteetin ja enemmän varaa tulevaisuuteen, ja se onkin mielestäni ainoa argumentti jolla on mitään merkitystä näiden formaattien sodassa. Siirtonopeudet ovat samat. Elokuvalevyillä käytettävät käytönestoteknologiat (joita jotkut myös kopiointisuojauksiksi sanovat) ovat samat. Hintaero on pelkän levyn monistuksessa, ja koko tuotteen hinnasta masterointeineen, paketteineen ja levityksineen se ei enää montaa prosenttia olekaan.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Eliytres sanoi:
Mitä uutta PS3 tarkalleen tuo mitä ei ole jo jossain muodossa nähty?

Miten se liittyy siihen että pelitalot haluavat tehdä next-gen peleillään rahaa?
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Luckyman sanoi:
Miten se liittyy siihen että pelitalot haluavat tehdä next-gen peleillään rahaa?
No tappiollako niitä tähän saakka on sitten myyty? Ja käsittääkseni tuo lausahdus tuli Kaz Hirain suusta, joka varmasti hyväntahtoisena ihmisenä toivoo menestystä kaikille pelitaloille tasapuolisesti. Tai toisin sanoen ihan sama kunhan PS3 myy.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Lloope sanoi:
VHS:kin oli laajalle levinnyt formaatti, silläkin pystyi nauhottaa, VHS-leffat olivat halpoja ja VHS:lle oli tullut suunnattomat määrät elokuvia. Silti DVD syrjäytti VHS:n suhteellisen äkkiä lähes täysin. Hyvä kuvan/äänenlaatu taas on niin suhteellinen käsite. Kyllähän DVD:n käyttämistä resoluutioista HD-resoluutioihin siirryttäessä ero kuvanlaatujen välillä on vähintään yhtä iso kuin VHS:stä DVD:en siirryttäessä, jostain syystä mm. näiden foorumeiden Sony/HD-vihaajat eivät näe tuota eroa ollenkaan.
En todellakaan vihaa HD:tä, erityisesti progekuva on hieno asia, mutta yritän olla realisti siinä, että ns. tavallista ihmistä HD-formaatti ei koske "mun televisio on taulu" -tasoa enempää vuosiin. Tämänkaltaisen elokuvaformaatin läpilyöntiin tarvitaan nimenomaan sen tavallisen ihmisen tuki.

DVD on historian nopeimmin yleistynyt mediaformaatti, ja sillä meni siihen 6-7 vuotta. Yksi syy siihen miksi BD ja HD-DVD eivät yleisty vuosiin on juuri tässä, DVD:n julkaisusta ei ole edes kymmentä vuotta, ja vasta muutama vuosi sitten se on saatu painettua täysin mainstreamiksi formaatiksi. BD ja HD-DVD eivät kykene tarjoamaan paljonkaan parannusta DVD:hen. Ennen kuin joku vastaa tulikivenkatkuisesti selitetään hieman lisää.

DVD ei yleistynyt yksistään paremman kuvan ja äänen vuoksi. Kun kriittinen massa alkoi lähestyä 2002-2003 vaikutti lopulliseen läpimurtoon moni asia joka murskasi vanhan VHS:n:
1) ei kulu käytössä (ei mekaanisesti kosketuksessa olevia osia)
2) parempi kuva
3) parempi ääni, ja jopa vaihtoehtoiset ääniraidat (kielivaihtoehdot, paransi mm. alkuperäiskielisten ääniraitojen saamista ei-englanninkielisiin elokuviin)
4) vapaaehtoiset ja vaihtoehtoiset tekstitykset
5) kätevä ja tuttu koko ja muoto (CD:stä tuttu)
6) riittävä kapasiteetti jopa kolmen tunnin elokuvalle ilman levyn/puolen vaihtoa (LD-puolelle menee vain tunti, ja NTSC-formaatissa normaalille VHS-nauhallekin vain kaksi tuntia)
7) random access (ei kelailua kuten VHS:llä, ei levypuolien kääntelyä kuten LD:llä)
8) elokuvat alkuperäisessä kuvasuhteessaan
9) lisämateriaalia kuten trailereita, poistettuja kohtauksia, dokumentteja
10) kohtuullinen hinta
11) paljon valikoimaa, ja saatavuutta myös paikallisessa tavaratalossa

Näistä kohdat 1, 2, 3, 8 ja 9 sekä rajallisesti 7:kin pätevät toki myös LD:hen, mutta Japania lukuunottamatta se jäi puhtaasti harrastelijapiirien näpertelyksi, eikä se Japanissakaan ihan joka kodin väline ollut. Selvästi parempi kuva ja ääni ei riittänyt kovimpia elokuvaharrastajia laajempaan yleistymiseen, vaikka LD:kin oli saatavilla jo 80-luvun alkupuolelta asti, ja kohtasi kuvaltaan voittajansa vasta DVD:n myötä.

BD ja HD-DVD eivät paranna näistä DVD:hen verrattuna enää mitään muuta asiaa kuin sitä kuvaa ja ääntä. Äänen parannus ei ole useimpien korviin varmaan edes mitenkään havaittavissa, ja kuvan parannus, vaikkakin niille jotka sitä osaavat katsoa on selvä, ei mitenkään merkittävä. Eikä se kuva parane yhtään ilman HD-televisiota. SD-televisiolle syötetään BD:ltä ja HD-DVD:ltä varmasti tasan samanlaista kuvasignaalia ja resoluutiota kuin DVD:ltä, jolloin levyllä olevasta lisäresoluutiosta ei ole mitään iloa. Pitäisin jopa hyvin todennäköisenä, että hyvin masteroidulta DVD:ltä saisi paremman SD-kuvan kuin soittimen skaalaamasta HD-kuvasta, vähän kuten DVD:n valmis stereoääniraita on varmasti parempi kuin soittimen itse 5.1:stä downmixaama stereoraita.

Jos valikoima ei ole hyvä ja hinnat kilpailukykyisiä DVD:n kanssa (hahahaha) ei Tauno Tavallista voisi HD-versio vähempää kiinnostaa jos saman elokuvan saa DVD:llä alle kympin alennuskorista. Joojoo, on sitä kysyntää, mutta kriittisestä massasta tuskin voi puhua kymmeneen vuoteen. Niin kauan kunnes hinta ja valikoima saadaan BD:llä ja HD-DVD:llä kuntoon on kysyntää lähinnä marginaalisilta harrastajilta, varmasti hieman samankaltaiselta ryhmältä joka aikanaan keräsi niitä LD:itä. Kuten monta kertaa todettu, PS2:n tullessa DVD-soittimia oli saatavilla, ja elokuvissa oli valikoimaa ja niitä sai vaikka Anttilasta. Uusien formaattien kanssa lähdetään luonnollisesti nollasta.

Antaa niiden ostaa jotka kokevat sitä tarvitsevansa, ei se ole keneltäkään muulta pois. Päinvastoin, early adoptereita tarvitaan aina viilaamaan pahimmat bugit ja käytettävyysongelmat pois, mutta jos joku vähän toppuuttelee epärealististen yleistymisunelmien kanssa niin ei kannata heti lähteä lyttäämään HD-vihaajaksi.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Luckyman sanoi:
Eipä tuo taida peliteollisuuden kannalta kovin kaukana totuudesta olla. :rolleyes:

Xbox 360 aloitti jo uuden sukupolven. Eivät PSX ja Saturnkaan aikanaan olleet aluksi kuin harvojen pelattavina, ja suhteellisen hiljakseen mentiin ensimmäinen vuosi, ennen kuin PSX:stä alkoi syntyä se ilmiö, jona se nykyään tunnetaan. Itse asiassa 360 on aloittanut uuden sukupolven suhteellisen korkealla profiililla, ja harva ei laitteesta tiedä. Jos PS3 jossain täysin hypoteettisessa tilanteessa jäisi ilmestymättä, niin hyvin mentäisiin eteenpäin 360:n ja Wiin voimin, ja varmasti tulisi jostain uusia silmäpareja kärkkymään kahden konsolin markkinoita, jonne mahtuisi useampikin yrittäjä. Ei konsolisota yhtä Sonya kaipaa, jos niikseen tulee. Pärjättiin sitä ennenkin, kun kaksi suurta, Nintendo ja Sega, kalistelivat sapeleita, ja pienemmät yrittäjät kuten SNK ja Atari räksyttivät tyhjää areenan laidoilla.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

sph sanoi:
BD ja HD-DVD eivät paranna näistä DVD:hen verrattuna enää mitään muuta asiaa kuin sitä kuvaa ja ääntä. Äänen parannus ei ole useimpien korviin varmaan edes mitenkään havaittavissa, ja kuvan parannus, vaikkakin niille jotka sitä osaavat katsoa on selvä, ei mitenkään merkittävä. Eikä se kuva parane yhtään ilman HD-televisiota. SD-televisiolle syötetään BD:ltä ja HD-DVD:ltä varmasti tasan samanlaista kuvasignaalia ja resoluutiota kuin DVD:ltä, jolloin levyllä olevasta lisäresoluutiosta ei ole mitään iloa. Pitäisin jopa hyvin todennäköisenä, että hyvin masteroidulta DVD:ltä saisi paremman SD-kuvan kuin soittimen skaalaamasta HD-kuvasta, vähän kuten DVD:n valmis stereoääniraita on varmasti parempi kuin soittimen itse 5.1:stä downmixaama stereoraita.

Jos valikoima ei ole hyvä ja hinnat kilpailukykyisiä DVD:n kanssa (hahahaha) ei Tauno Tavallista voisi HD-versio vähempää kiinnostaa jos saman elokuvan saa DVD:llä alle kympin alennuskorista. Joojoo, on sitä kysyntää, mutta kriittisestä massasta tuskin voi puhua kymmeneen vuoteen. Niin kauan kunnes hinta ja valikoima saadaan BD:llä ja HD-DVD:llä kuntoon on kysyntää lähinnä marginaalisilta harrastajilta, varmasti hieman samankaltaiselta ryhmältä joka aikanaan keräsi niitä LD:itä. Kuten monta kertaa todettu, PS2:n tullessa DVD-soittimia oli saatavilla, ja elokuvissa oli valikoimaa ja niitä sai vaikka Anttilasta. Uusien formaattien kanssa lähdetään luonnollisesti nollasta.

Antaa niiden ostaa jotka kokevat sitä tarvitsevansa, ei se ole keneltäkään muulta pois. Päinvastoin, early adoptereita tarvitaan aina viilaamaan pahimmat bugit ja käytettävyysongelmat pois, mutta jos joku vähän toppuuttelee epärealististen yleistymisunelmien kanssa niin ei kannata heti lähteä lyttäämään HD-vihaajaksi.

Juu, tätä justiinsa tarkoitin. Dvd:ssä ja HD-systeemeissä on hyvin monet hyvät puolet samoja.

Eikös joku viidakon vanha sanonta mennyt jotenkin niin että kotikonsolimarkkinoille mahtuu vain ja ainoastaan kaksi firmaa? Kuka tippuu pois? :eek:
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

bf-man sanoi:
Mutta antaa ajan näyttää kuis käy. Mites HD-dvd ja blu ray eroaa?
No ainakin tämänhetkisen tarjonnan perusteella en elokuvakäyttöön edes harkitsisi kuin HD-DVD:tä. BR julkaisut kun eivät revikoiden mukaan tarjoa oikeastaan mitään parempaa vakio-DVD julkaisuihin. :D
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

sph sanoi:
BD ja HD-DVD eivät paranna näistä DVD:hen verrattuna enää mitään muuta asiaa kuin sitä kuvaa ja ääntä. Äänen parannus ei ole useimpien korviin varmaan edes mitenkään havaittavissa, ja kuvan parannus, vaikkakin niille jotka sitä osaavat katsoa on selvä, ei mitenkään merkittävä. Eikä se kuva parane yhtään ilman HD-televisiota. SD-televisiolle syötetään BD:ltä ja HD-DVD:ltä varmasti tasan samanlaista kuvasignaalia ja resoluutiota kuin DVD:ltä, jolloin levyllä olevasta lisäresoluutiosta ei ole mitään iloa.

Komppaan. Analogia ämpärikolmosiin. Siinä missä VSH vs DVD voitaisiin verrastaa 128 vs 256 mp3:iin (ero jo selvästi havaittavassissa tavallisenkin käyttäjän silmin), on ero sekä HD-DVD:llä että B-R:llä verrattaessa mp3-maailmaan luokkaa 192 vs 256 (laatu jo niin hyvä siis DVD:llä, että pitää alkaa olla hifistin silmää ja korvaa että erot havaitsee). Lisäksi ainakin ensimmäisen sukupolven laitteissa niin B-R kun HD-DVD molemmat ovat tuskallisen hitaita.

DVD vs B-R/HD-DVD: Käytännössä n. 95% ei huomaa mitään eroa ottaen huomioon huimat erot HD-päätteiden (TV) kuvanlaadussa, masterissa (levy/leffa) sekä siitä, että ensimmäisen sukupolven kuluttajalaitteet ovat muutenkin kaukana high endistä. Huomioida kannattaa myös se seikka (tämäkin pointti mp3-maailmasta), että kuluttajaa ei tasan tarkkaan aina kiinnosta se kaikista laadukkain materiaali. Ja jos joku kuvittelee että PS3:n B-R asema olisi high endiä..

Se että voidaanko PS3:n B-R:ää hyödyntää siinä tärkeimmässä eli peleissä jää nähtäväksi. Kun puhuu suuresta kapasiteetista pitää muistaa, että sen täyttäminen maksaa, ja peliala on ihan yhtä huonossa jamassa taloudellisesti kun musiikkiteollisuuskin siinä mielessä, että edes suurimmilla toimijoilla ei ole varaa tai haluja ottaa suureja riskejä ja hittituotteilla katetaan floppien kulut suhteen ollessa n. 1:10. Kuka sen sisällön tuottaa ja maksaa isoille levyille? Kun puhutaan laajoista mutta silti näyttävistä peleistä, Oblivion on hyvä esimerkki siitä, että DVD on pelikäyttöönkin aivan riittävän iso formaatti.

Ja joku kirjoitti aiemmin ettei usko B-R vaikuttavan PS3:n hintaan loppuseltaan paljoakaan. Hän on väärässä. Arviolta B-R nostaa PS3:n hintaa lähteestä riippuen 200-250 euroa, ja tälläkin hinnalla Sony tekee hirveät määrät taloudellista tappiota jokaista asemaa kohden, mutta riski kannattaa ottaa perustuen juurikin siihen, että PS3:ta myydään hyvin ja B-R voittaa formaattisodan. Valmistuskustannukset toki ensimmäisen vuoden jälkeen tippuvat huimasti, mutta se vaatii myös sitä nopeaa menestymistä. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä marraskuun 17. päivän jälkeen..
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Oliver sanoi:
HD-DVD - ja Blu-ray -standardit tukevat tasan tarkkaan samoja samoja video ja audio codecceja.
Niinpä, mutta jostain syystä BD käyttää tällä hetkellä huonompia codeceja kuin HD-DVD -> huonompi kuvanlaatu.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Niin ja koska tällä hetkellä käytössä on paskat codekit, mutta parempiin pystytään----->väliaikaista huonoa laatua. Kuten kysymys kuului.
edit Eikös Blu Ray pysty parempaan bittivirtaan kuin HD-DVD? Näin ainakin muistelisin...
 
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom