PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana TT-2k, 11.11.2016.

Tags:
 1. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  Tais olla softavika, kun uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä toimii normaalisti.
   
 2. Tetsu

  Tetsu Member

  PSN:
  Eikka09
  PS 4 pro ei enää löydä kovalevyä. Antaa CE-34335-8 erroria jos käynnistää normaalisti. Safe modeen ei suostu menemään ollenkaan. Kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Olisikohan tuolle asentamalleni Seagated 2 teran SSHD-levylle tapahtunut jotain...
   
 3. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Virhekoodin perusteella nimenomaan kiintolevystä johtuva ongelma. Ensiapuna ota kiintolevy irti ja kytke takaisin. Jos ei vaikuttanut mitenkään, kokeile jollain toisella kiintolevyllä. Jos senkään jälkeen ei toimi, on parasta vaan lähettää koko konsoli (alkuperäisellä kiintolevyllä) takuuvaihtoon. Eikä haittaa, vaikka olisi jo yli vuosi ostohetkestä. Teet vaan asiallisen kirjallisen reklamaation, niin homma hoituu.
   
 4. Tetsu

  Tetsu Member

  PSN:
  Eikka09
  Vaihdoin vanhan 500 gigasen levyn. Sillä toimii taas. Pitänee siis alkaa Beestingin mielipidettä kyselemään tuosta juuri ja juuri vuoden vanhasta Seagatesta.
   
 5. Legge

  Legge Active Member

  XBL:
  Slendo
  PSN:
  Legge
  Eikös Siikakeittimillä ole 3 vuoden takuu, joten ei kait siinä pitäisi ongelmaa olla?
   
 6. Enrarliz

  Enrarliz Member

  XBL:
  Enrarliz
  PSN:
  NikoFIN
  Jos kyseessä on firecuda, niin muistaakseni on 5 vuoden takuu. Minullahan kyseinen levy lahosi puolen vuoden käytön jälkeen ja sain takuuseen uuden.
   
 7. Tetsu

  Tetsu Member

  PSN:
  Eikka09
  Firecuda lähti tänään Beestingille. Katsotaan miten käy. Pitäishän sen mennä takuuseen.
   
 8. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  On kyllä jännä homma että noi levyn luku ongelmat tuntuu tulevan takas. Nyt päivitin vikasietotilasta käyttöjärjestelmän, ja taas toimii ihan normaalisti. Ei yritä lukea hanakasti, levy ei jää pyörimään 30min, pakko olla jotain tekemistä softan kanssa.
   
 9. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Ai täällä oli Pro:lle oma.

  Tosiaan tuo sama levy ja pro kyseessä ja tämä uusi levy on samanlainen myös.

  Vanhalla levyllä oli täysin vastaavaa jäätyilyä ja lagia käyttiksessä viimeiset pari kuukautta.

  Nyt mitään lagia ei ole, mutta muutoin menee vähän samankaltaisesti kuin sulla mennyt. Käyttiksen päivitys vikasiedossa ei auttanut, vaan alustin taas kaiken. Oudosti vaan toimi eilisestä tähän päivään ongelmitta ja vasta suspend mode sekoitti koko pakan taas.

  Käyttis asentui uusiksi minuuteissa ja taas kaikki toimii täysin ongelmitta, sammuttaa tosin en uskalla..

  Oliko tuohon lopulta mitään syytä tai niksiä? Onko muualta kuulunut?

   
 10. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Syy ei koskaan varsinaisesti selvinnyt, eikä ongelma toisaalta koskaan enää palannutkaan.
   
 11. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Onko sulla sit tahmaamista/lagia edes ollut sen jälkeen?

  Mulla tosiaan pari kuukautta sitä oli ja eilen kun kiintolevy pimeni, niin Jimmsissä eivät saaneet mitään eloa siihen, eli kyllä se oli täysin kuollut.

  Toisaalta nyt ei lagita mikään. Vanhalla levyllä jo videon aloitus share napilla, tai screenshot kesti ehkä 10sek ennen kuin mitään tapahtui. Nyt kaikki tapahtuu välittömästi.

  Myös uudelleen asennus nyt meni täysin ongelmitta ja taas kaikki toimii nyt loistavasti. Eli en oikein usko kiintolevyssäkään olevan vikaa.

  Molemmilla kerroilla käyttis on vaurioitunut suspend tilan paluusta, jolloin konsoli on jäätynyt ja pakko vetää virrat kokonaan pois.

  Sun oireet kuulostaa samanlaisilta, mutta en käsitä mitä asialle voi tehdä.
  En oikein varmaan voi muuta tehdä, kuin latailla eniten pelaamani peli ja katsella vaikka viikon. Jos toimii, latailee muut myös, jos ei niin ei ole niin paljoa aina uusiksi ladattavaa..
   
 12. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Ei. Ainoastaan jos jätän konsolin hengaamaan Dynamic Menuun (eli tuohon konsolin omaan käyttöliittymään) pitkäksi aikaa ja sit jatkan, tulee sellainen ehkä n. sekunnin paussi, ja sit kaikki taas toimii. Tuotakaan ei aina tapahdu, enkä ole saanut toistettua sitä luotettavasti.
   
 13. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  No nyt mulla kävi näin. Selailin kirjastoa et pari peliä lataan, yks kaks jäätyi, ruutu mustaksi ehkä 10sekunniksi, mutta pleikan valo pysyi valkoisena.

  Sit samainen virhekoodi ja bugi raportin jälkeen valikoihin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Taustalla jopa lataukset olivat tässä välissä latautuneet yli gigan edestä..
   
 14. Fabre#4

  Fabre#4 Well-Known Member

  PSN:
  Zamppa
  Jättää sen suspend moden ja lepotilan käyttämättä, jos sen kanssa bugittaa? Joo ymmärrän, että harmittaa, kun ei toimi, kuten japskinörtti on suunnitellut, mutta ei kai sen takia hermojaan kannata menettää. Jotainhan siinä suspend modessa ja tuossa kovokombossa on, jos sekä vanhalla, että uudella tahmaa...

  Tai sitten käyttisversiossa on jotain bugia sen kanssa ja korjaantuu joskus tulevissa päivityksissä, jos korjaantuu...
   
 15. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Joo täytyy koittaa. Ps4:n alusta asti sitä käyttänyt, kun monta kertaa päivässä pelaa joka päivä. On vain niin kätevä ollut ja pro:llakin toiminut ongelmitta.

  Tällä hetkellä en uskalla sulkea konetta ollenkaan, jotta voi iltasella käydä vähän vetämässä bäfä matsia ja sulkee sit yöksi, aamulla murehtii sit taas jos ei toimi.

  TT-2k:n innoittamana haluan uskoa et tuokin lähtee toimimaan yks kaks, joten en jätä vielä hommaa kesken jos tökkii.
   
 16. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Kiintolevyn vaihdon jälkeen pistin käytännössä kiintolevyn täydeltä dataa latautumaan ja heitin lepotilaan. Siitä käynnistäessä käyttis meni käyttökelvottomaksi.
  Pelittää varaa tilan levyltä valmiiksi, vaikka siellä ei mitään vielä olekaan? Voiko noin iso määrä pelejä vain mennä yli kapasiteetin ja jonkun epäonnisen sattuman vuoksi käyttis korruptoitui.

  Sen jälkeen uudella yrityksellä latasin max 5 peliä kerrallaan koneen ollessa auki ja se yksi kaatuminen kesken kaiken tuli, samalla tavalla pelikirjastossa kuin tt-2k:llakin aikanaan. Sen jälkeen ongelmia ei ole ollut.

  Olen kuitenkin lopettanut lepotilan käytön kokonaan, joka kyllä ärsyttää jo nyt, koska 3-4gb videoiden uppailun odottaminen on ärsyttävää, kun ennen hoitui lepotilassa.

  Olen kuitenkin aivan vainoharhainen, enkä tiedä mitä uskallan tehdä, ettei taas kaikki katoa..erityisesti olen tässä miettinyt sitä, että onko hybridi levy jotenkin alttiimpi esim jatkuvalle käytölle?
  Pro:n julkaisusta viime viikkoon kone oli aina lepotilassa, siis aina.

  Käytän pleikkaa päivittäin lukuisia tunteja ja käynnistelen sitä 3-7kertaa päivässä.
  Onko järkevää pitää kokoajan päällä ja yöksi kokonaan kiinni, vai lepotilassa, vai sammuttaa joka kerta kokonaan? Varmasti jatkuva käynnistely myös rasittaa?

  Toivon todella, että tuo edellinen kaatuminen lopetti ongelmat kuten tt-2k:llakin silloin, mutta kokoajan on iso epäluottamus. Varsinkin kun jostain syystä pleikan käynnistäminen täysin sammuksista aiheuttaa telkkarin viittauksen, Android kaatuu siihen. Xbox ei samaa aiheuta. Tv muutenkin kaatuillut uusimman päivityksensä jälkeen todella paljon useammin ja olenkin miettinyt, että voiko edes teoriassa hdmi:n kautta mennä suuntaan tai toiseen jotain niin väärää signaalia/virtaa tms, että aiheuttaisi kaatumista tv:ssä, tai pleikan sekoamisesta?

  Ja mistä nykyisin näen, että savet on latautuneet pilveen. Lähetetyissä näkyy vain videoiden uploadit, automaatti upload on päällä kyllä.
   
 17. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Ei voi ladata yli levyn kapasiteetin. Itse asiassa 2 teran levyllä PS4 ei anna ladata yhtikäs mitään, kun vapaan tilaan määrä putoaa n. 70 gigaan. Eli jostain selittämättömästä syystä se varaa itselleen jättimäisen siivun ja sekös käyttäjiä sekä ärsyttää että hämmentää.

  Taisin jo kertaalleen sanoakin, että tietyissä Xbox One -malleissa on hybridilevy ihan vakionakin. Vaikka toki eri konsoli ja erilainen tiedostojärjestelmä ja eri käyttöjärjestelmä, en siltikään näe mitään erityistä syytä, miksei hybridilevy PS4:ssäkin toimisi. Etenkin kun sen alun sekoilun jälkeen se on meikullakin toiminut jo toista vuotta.

  Ainut mieleen tuleva teoriani liittyy siihen, miten hybridilevyt ylipäätään toimivat. Eli vaikka levy näkyy laitteelle - olipa se konsoli, tietokone tai vaikka digiboksi - yhtenä levynä, todellisuudessahan siellä on siis kaksi osiota; se "pieni" (8 gigatavun) Flash-muistiin perustuva SSD-osio sekä se X teran mekaaninen kiintolevy. Kiintolevyssä itsessään on lisäksi jonkinlainen "käyttöjärjestelmä", joka päättää, mitä dataa kummallakin osiolla on. SSD:lle se pyrkii kopioimaan tiedostot, joita käytetään eniten (jotta ne olisivat nopeiten myös saatavilla).

  Siinä vaiheessa kun hybridilevy on ihan "tyhjä", ts. PS4:lle alustettu ja vain firmis asennettuna, kaikki data oletettavasti on siellä SSD:n puolella. Vaan kun käyttäjä puskee lataukseen valtavan määrän pelejä - ja erityisesti rupeaa niitä pelaamaan saman tien - saattaakin automatiikka suosia pelidataa siirtäen käyttöjärjestelmän tiedostot/tiedostoja perinteiselle kiintolevyosiolle. Ja vaikka tuon operaation pitäisi periaatteessa olla täysin harmiton ja käyttöjärjestelmälle "näkymätön", ehkä se PS4:n tapauksessa aiheuttaakin erikoisia oireita.

  Aikaa myöten kun konsolia käytetään enemmän, käyttöjärjestelmän puolella olevat tiedostot ovat ahkerammin taas käytössä, ja ne päätyvät täysin SSD-osion puolelle. Jos firmispäivityksessä tulee jokin täysin uusi tiedosto, se voi sit tilanteesta riippuen päätyä kummalle osiolle vaan, kunnes olettavasti jossain vaiheessa se kotiutuu nopeammalle SSD-puolelle. Vastaavasti tuollaisella tuoreella levyllä kun rupeaa heti pelailemaan ja samaan aikaan latailee uutta, saattaa se levyn oma logiikka siirtää sitä lepotilan luomaa "unitiedostoa" paikasta toiseen, ja siitäkös PS4 sitten tykkää kyttyrää.

  Mutta tämä kaikki nyt on täysin spekulaatiota ja valistunutta arvailua, enkä ole itse pistänyt merkille, että edes ns. isojen firmis-päivitysten (v4.50 ja v5.00) jäljiltä olisi ollut havaittavissa mitään outoa.

  Jos teoriassa kuitenkin on jotain perää, hybridilevyn käyttöönotossa voisi olla suositeltavaa latailla aluksi vain erittäin maltillinen määrä pelidataa (esim. vain yksi alle 8 gigan peli), ja käyttää aluksi mahdollisimman paljon ja monipuolisesti PS4:n käyttöjärjestelmän omia toimintoja. Tuolla tavalla ehkä voisi ehkäistä käyttöjärjestelmän tiedostojen siirtymistä hitaammalle HDD-osiolle ja hyvällä tuurilla estää nuo oudot sekoamiset.

  En usko, että mikään tuollainen ns. tavanomainen käyttö on mitenkään erityisesti parempi taikka huonompi kuin jokin toinenkaan. Eli sanoisin, ettei tuollaisia kannata miettiä vaan käyttää laitetta sillä tavalla, mikä itselle luontevimmalta tuntuu. Itse olen pitänyt lepotilassa käytännössä aina, kun en käytä. Erittäin harvoin tulee sammutettua konsoleita kokonaan.

  Nuokin ovat mielestäni toisiinsa liittymättömiä ongelmia.

  Settings > Application Saved Data Management > Saved Data In Online Storage > Download To System Storage. Tuo listaa kaiken, mitä Online Storageen on puskettu.
   
 18. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Vaikka mutulla heititkin, niin voisi vaikuttaa loogiselta.

  Pelejä oli latautumassa, pelasin niitä keskenkaiken ladatessa ja heitin lepotilaan, joskin peli ei ollut päällä silloin. Eli jotain tuollaista siinä on voinut tapahtua. Ehkäpä uskallan koitella sitä lepotilas enemmänkin.
   
 19. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Olen saattanut jo aiemminkin tästä kirjoitella mutta onkos teillä muilla pro käyttäjillä tahmausta pelistä tai muusta sovelluksesta dashiin siirtyessä tai PS näppylää pitkään painaessa siihen popup valikkoon siirtyessä? Kovasti olen sitä mieltä että pro:n hitaampi lisukemuisti sovellus tms. swappaukseen tekee tätä sillä perus pleikalla ei ikinä moisia ongelmia ollut (tai sitten uudemmat käyttikset keksineet uusia juonia..)
  Eli sellaisia 1-2s tahmauksia siirtymävaiheessa + ehkä jotain dashissa liikkumis tahmausia heti tämän siirtymän jälkeen.
   
 20. TeRm0z

  TeRm0z Arvostelija KonsoliFIN-jumalien armosta Ylläpidon jäsen

  XBL:
  TeRm0z
  PSN:
  Termoz_Fin
  Tahmailee täälläkin Prolla. Joskus enemmän ja toisinaan vähemmän. Juuri eilen veti kunnon diashown ennen sammutusvalikkoon pääsemistä, kun kävin ensin heittämässä Storessa tavaraa lataukseen. Melko ärsyttävää, sillä en myöskään muista samaa karvalakkimallilla.
   

Jaa tämä sivu