Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Onko tuo ihan tunnettukkin ongelma, että ei aina lue levyä, kun käynnistää lepotilasta. Kun käynnistää koneen uudelleen niin korjaantuu.

Kovasti se kyllä yrittää lukea, mutta lopulta hiljenee ja levykuvake pysyy harmaana ja peliä ei voi käynnistää, yleensä ei edes levyn ulkona käyttö auta, vaan kone pitää käynnistää uudestaan.

Jos levyllinen peli on käynnissä ja silloin pistää lepotilaan niin aina toimii.

Tais olla softavika, kun uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä toimii normaalisti.
 
PS 4 pro ei enää löydä kovalevyä. Antaa CE-34335-8 erroria jos käynnistää normaalisti. Safe modeen ei suostu menemään ollenkaan. Kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Olisikohan tuolle asentamalleni Seagated 2 teran SSHD-levylle tapahtunut jotain...
 
PS 4 pro ei enää löydä kovalevyä. Antaa CE-34335-8 erroria jos käynnistää normaalisti. Safe modeen ei suostu menemään ollenkaan. Kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Olisikohan tuolle asentamalleni Seagated 2 teran SSHD-levylle tapahtunut jotain...
Virhekoodin perusteella nimenomaan kiintolevystä johtuva ongelma. Ensiapuna ota kiintolevy irti ja kytke takaisin. Jos ei vaikuttanut mitenkään, kokeile jollain toisella kiintolevyllä. Jos senkään jälkeen ei toimi, on parasta vaan lähettää koko konsoli (alkuperäisellä kiintolevyllä) takuuvaihtoon. Eikä haittaa, vaikka olisi jo yli vuosi ostohetkestä. Teet vaan asiallisen kirjallisen reklamaation, niin homma hoituu.
 
Virhekoodin perusteella nimenomaan kiintolevystä johtuva ongelma. Ensiapuna ota kiintolevy irti ja kytke takaisin. Jos ei vaikuttanut mitenkään, kokeile jollain toisella kiintolevyllä. Jos senkään jälkeen ei toimi, on parasta vaan lähettää koko konsoli (alkuperäisellä kiintolevyllä) takuuvaihtoon. Eikä haittaa, vaikka olisi jo yli vuosi ostohetkestä. Teet vaan asiallisen kirjallisen reklamaation, niin homma hoituu.
Vaihdoin vanhan 500 gigasen levyn. Sillä toimii taas. Pitänee siis alkaa Beestingin mielipidettä kyselemään tuosta juuri ja juuri vuoden vanhasta Seagatesta.
 
Eikös Siikakeittimillä ole 3 vuoden takuu, joten ei kait siinä pitäisi ongelmaa olla?
 
Jos kyseessä on firecuda, niin muistaakseni on 5 vuoden takuu. Minullahan kyseinen levy lahosi puolen vuoden käytön jälkeen ja sain takuuseen uuden.
 
Firecuda lähti tänään Beestingille. Katsotaan miten käy. Pitäishän sen mennä takuuseen.
 
On kyllä jännä homma että noi levyn luku ongelmat tuntuu tulevan takas. Nyt päivitin vikasietotilasta käyttöjärjestelmän, ja taas toimii ihan normaalisti. Ei yritä lukea hanakasti, levy ei jää pyörimään 30min, pakko olla jotain tekemistä softan kanssa.
 
Ai täällä oli Pro:lle oma.

Tosiaan tuo sama levy ja pro kyseessä ja tämä uusi levy on samanlainen myös.

Vanhalla levyllä oli täysin vastaavaa jäätyilyä ja lagia käyttiksessä viimeiset pari kuukautta.

Nyt mitään lagia ei ole, mutta muutoin menee vähän samankaltaisesti kuin sulla mennyt. Käyttiksen päivitys vikasiedossa ei auttanut, vaan alustin taas kaiken. Oudosti vaan toimi eilisestä tähän päivään ongelmitta ja vasta suspend mode sekoitti koko pakan taas.

Käyttis asentui uusiksi minuuteissa ja taas kaikki toimii täysin ongelmitta, sammuttaa tosin en uskalla..

Oliko tuohon lopulta mitään syytä tai niksiä? Onko muualta kuulunut?

Koska tavallisen PS4-mallin ongelmille on oma ketjunsa, ajattelin eriyttää PS4 Pron murheet omaksi langakseen. Ja aloitetaan sitten ihan omakohtaisella Day 1 -ongelmavyyhdillä...
2 teran Seagate FireCuda SSHD -levyn vaihto konsolin sisuksiin ja tiedonsiirto vanhasta PS4-järjestelmästä Prohon sujui täysin ongelmitta, ja alkuun kaikki näyttikin toimivan aivan kuten pitääkin. Vaan kokeillessani, mitä tämä Pro-malli sanoo tuosta 4 teran USB-levystäni konsolin omassa varmuuskopiointityökalussa, tuli päivän ensimmäinen toimintahäiriö. Konsoli aikansa tutkiskeli ja laskeskeli, paljonko backupattavaa kertyy, mutta ennen kuin sen enempää ehti tapahtuakaan, koko laite sammui täysin yllättäen. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ruudulle ei kuitenkaan tullut kuvaa, vaan valojuova jäi sinisenä sykkimään. Vanhasta muistista arvasin kyseessä olevan jonkinlainen HDMI-ropleema. Vaan kun en edes Safe Modeen päässyt, alkoi pieni paniikki iskeä. Edes toiseen HDMI-letkuun vaihtaminen ei auttanut - tosin pelkästään sen takia, että sen toinen pää oli kiinni digiboksissa eikä telkkarissa. Olin siis hermostuksissani napannut väärästä piuhasta kiinni. :p

Pienen kaapelishow'n jälkeen lopulta sain kuin sainkin Prosta kuvaa taas ulos, ja kaikki tuntui toimivan taas normaalisti. Vähäsen siinä Knackiakin pelailin, eikä sen kanssa ollut mitään häikkää. Illalla yhdentoista jälkeen sydän jätti lyöntejä väliin pariinkin kertaan. Ensin PS2-peli Fantavision jäätyi heti ensimmäisen kentän alkuun; muzakit soi, mutta itse peli ei reagoinut mihinkään. Pelin uudelleenkäynnistyksen jälkeen vika ei enää toistunut. Lopetettuani pelaamisen huomasin konsolin lagittavan ja suoranaisesti jäätyilevän myös ihan omissa valikoissaan täysin sattumanvaraisesti. Jos vaikka pelilistaa pläräsi johonkin suuntaan, kaikki jäätyi 1-5 sekunniksi ja sitten taas meno jatkui tavalliseen tapaan. "No, käynnistetäänpä konsoli varmuuden vuoksi uudestaan", ajattelin, ja siitäkös sitten pelottava tilanne kehkeytyikin.

Melko pian Pron ruudulle ilmestyi vain mustanpuhuva ruutu "Cannot start the PS4. Connect the DUALSHOCK 4 using the USB cable, and then press the PS button." -ilmoituksen kera. Ohjaimen liittämisen ja PS-napin painalluksen jälkeen konsoli pyysi asentamaan v4.05-käyttöjärjestelmäpäivityksen sisältävän USB-median. USB-kepukka tuoreimman päivityksen kera oli toki kätevästi hollilla, ja PS4 Pro sieltä sitten käyttiksen kiltisti asensi. Jännityksellä odotin, että kyrvähtikö koko kiintolevy vai mitä olisi luvassa asennuksen päätteksi. Kaikeksi onneksi kaikki vaikutti olevan tallella, ja vain se jäätyily oli poissa, kunnes taas yhtäkkiä iski silmille uusi virhe...

"An error has occurred in the system software. (CE-36329-3)" -virheilmoitushan se siinä meikkua tervehti. Vaihtoehtoina oli Suggested Actions - en käyttänyt - ja Report Problem. Lyhyen ja ytimekkään bugirapsan jälkeen konsoli palasi taas pelivalikkoon, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Laitoin vielä tuon jälkeen Battlefield 4:n lataukseen ja jätin konsolin yöksi Rest Modeen. Aamulla Pro nousi vikkelästi jaloilleen, ja Bäfäkin oli onnistuneesti asentunut.

Oma intuititiivinen arvaukseni on, että vika voisi olla konsoliin itse vaihtamassani kiintolevyssä, mutta ihan konsolin omaa rautavikaakaan ei voi täysin sulkea pois diagnoosista. Täytyy tässä siis lähipäivät seurailla, josko uusia ihmeellisiä käpyjä rattaisiin ilmestyy.

Että semmoista.

PS. Vaikka se varmasti lohdullista muille onkin, niin pelkkiä "mulla toimii kaikki" -viestejä ei tähän ketjuun tarvita.
 
Syy ei koskaan varsinaisesti selvinnyt, eikä ongelma toisaalta koskaan enää palannutkaan.
Onko sulla sit tahmaamista/lagia edes ollut sen jälkeen?

Mulla tosiaan pari kuukautta sitä oli ja eilen kun kiintolevy pimeni, niin Jimmsissä eivät saaneet mitään eloa siihen, eli kyllä se oli täysin kuollut.

Toisaalta nyt ei lagita mikään. Vanhalla levyllä jo videon aloitus share napilla, tai screenshot kesti ehkä 10sek ennen kuin mitään tapahtui. Nyt kaikki tapahtuu välittömästi.

Myös uudelleen asennus nyt meni täysin ongelmitta ja taas kaikki toimii nyt loistavasti. Eli en oikein usko kiintolevyssäkään olevan vikaa.

Molemmilla kerroilla käyttis on vaurioitunut suspend tilan paluusta, jolloin konsoli on jäätynyt ja pakko vetää virrat kokonaan pois.

Sun oireet kuulostaa samanlaisilta, mutta en käsitä mitä asialle voi tehdä.
En oikein varmaan voi muuta tehdä, kuin latailla eniten pelaamani peli ja katsella vaikka viikon. Jos toimii, latailee muut myös, jos ei niin ei ole niin paljoa aina uusiksi ladattavaa..
 
Onko sulla sit tahmaamista/lagia edes ollut sen jälkeen?
Ei. Ainoastaan jos jätän konsolin hengaamaan Dynamic Menuun (eli tuohon konsolin omaan käyttöliittymään) pitkäksi aikaa ja sit jatkan, tulee sellainen ehkä n. sekunnin paussi, ja sit kaikki taas toimii. Tuotakaan ei aina tapahdu, enkä ole saanut toistettua sitä luotettavasti.
 
Kaikeksi onneksi kaikki vaikutti olevan tallella, ja vain se jäätyily oli poissa, kunnes taas yhtäkkiä iski silmille uusi virhe...

"An error has occurred in the system software. (CE-36329-3)" -virheilmoitushan se siinä meikkua tervehti. Vaihtoehtoina oli Suggested Actions - en käyttänyt - ja Report Problem. Lyhyen ja ytimekkään bugirapsan jälkeen konsoli palasi taas pelivalikkoon, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.
No nyt mulla kävi näin. Selailin kirjastoa et pari peliä lataan, yks kaks jäätyi, ruutu mustaksi ehkä 10sekunniksi, mutta pleikan valo pysyi valkoisena.

Sit samainen virhekoodi ja bugi raportin jälkeen valikoihin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Taustalla jopa lataukset olivat tässä välissä latautuneet yli gigan edestä..
 
Jättää sen suspend moden ja lepotilan käyttämättä, jos sen kanssa bugittaa? Joo ymmärrän, että harmittaa, kun ei toimi, kuten japskinörtti on suunnitellut, mutta ei kai sen takia hermojaan kannata menettää. Jotainhan siinä suspend modessa ja tuossa kovokombossa on, jos sekä vanhalla, että uudella tahmaa...

Tai sitten käyttisversiossa on jotain bugia sen kanssa ja korjaantuu joskus tulevissa päivityksissä, jos korjaantuu...
 
Joo täytyy koittaa. Ps4:n alusta asti sitä käyttänyt, kun monta kertaa päivässä pelaa joka päivä. On vain niin kätevä ollut ja pro:llakin toiminut ongelmitta.

Tällä hetkellä en uskalla sulkea konetta ollenkaan, jotta voi iltasella käydä vähän vetämässä bäfä matsia ja sulkee sit yöksi, aamulla murehtii sit taas jos ei toimi.

TT-2k:n innoittamana haluan uskoa et tuokin lähtee toimimaan yks kaks, joten en jätä vielä hommaa kesken jos tökkii.
 
Kiintolevyn vaihdon jälkeen pistin käytännössä kiintolevyn täydeltä dataa latautumaan ja heitin lepotilaan. Siitä käynnistäessä käyttis meni käyttökelvottomaksi.
Pelittää varaa tilan levyltä valmiiksi, vaikka siellä ei mitään vielä olekaan? Voiko noin iso määrä pelejä vain mennä yli kapasiteetin ja jonkun epäonnisen sattuman vuoksi käyttis korruptoitui.

Sen jälkeen uudella yrityksellä latasin max 5 peliä kerrallaan koneen ollessa auki ja se yksi kaatuminen kesken kaiken tuli, samalla tavalla pelikirjastossa kuin tt-2k:llakin aikanaan. Sen jälkeen ongelmia ei ole ollut.

Olen kuitenkin lopettanut lepotilan käytön kokonaan, joka kyllä ärsyttää jo nyt, koska 3-4gb videoiden uppailun odottaminen on ärsyttävää, kun ennen hoitui lepotilassa.

Olen kuitenkin aivan vainoharhainen, enkä tiedä mitä uskallan tehdä, ettei taas kaikki katoa..erityisesti olen tässä miettinyt sitä, että onko hybridi levy jotenkin alttiimpi esim jatkuvalle käytölle?
Pro:n julkaisusta viime viikkoon kone oli aina lepotilassa, siis aina.

Käytän pleikkaa päivittäin lukuisia tunteja ja käynnistelen sitä 3-7kertaa päivässä.
Onko järkevää pitää kokoajan päällä ja yöksi kokonaan kiinni, vai lepotilassa, vai sammuttaa joka kerta kokonaan? Varmasti jatkuva käynnistely myös rasittaa?

Toivon todella, että tuo edellinen kaatuminen lopetti ongelmat kuten tt-2k:llakin silloin, mutta kokoajan on iso epäluottamus. Varsinkin kun jostain syystä pleikan käynnistäminen täysin sammuksista aiheuttaa telkkarin viittauksen, Android kaatuu siihen. Xbox ei samaa aiheuta. Tv muutenkin kaatuillut uusimman päivityksensä jälkeen todella paljon useammin ja olenkin miettinyt, että voiko edes teoriassa hdmi:n kautta mennä suuntaan tai toiseen jotain niin väärää signaalia/virtaa tms, että aiheuttaisi kaatumista tv:ssä, tai pleikan sekoamisesta?

Ja mistä nykyisin näen, että savet on latautuneet pilveen. Lähetetyissä näkyy vain videoiden uploadit, automaatti upload on päällä kyllä.
 
Pelittää varaa tilan levyltä valmiiksi, vaikka siellä ei mitään vielä olekaan? Voiko noin iso määrä pelejä vain mennä yli kapasiteetin ja jonkun epäonnisen sattuman vuoksi käyttis korruptoitui.
Ei voi ladata yli levyn kapasiteetin. Itse asiassa 2 teran levyllä PS4 ei anna ladata yhtikäs mitään, kun vapaan tilaan määrä putoaa n. 70 gigaan. Eli jostain selittämättömästä syystä se varaa itselleen jättimäisen siivun ja sekös käyttäjiä sekä ärsyttää että hämmentää.

Olen kuitenkin aivan vainoharhainen, enkä tiedä mitä uskallan tehdä, ettei taas kaikki katoa..erityisesti olen tässä miettinyt sitä, että onko hybridi levy jotenkin alttiimpi esim jatkuvalle käytölle?
Taisin jo kertaalleen sanoakin, että tietyissä Xbox One -malleissa on hybridilevy ihan vakionakin. Vaikka toki eri konsoli ja erilainen tiedostojärjestelmä ja eri käyttöjärjestelmä, en siltikään näe mitään erityistä syytä, miksei hybridilevy PS4:ssäkin toimisi. Etenkin kun sen alun sekoilun jälkeen se on meikullakin toiminut jo toista vuotta.

Ainut mieleen tuleva teoriani liittyy siihen, miten hybridilevyt ylipäätään toimivat. Eli vaikka levy näkyy laitteelle - olipa se konsoli, tietokone tai vaikka digiboksi - yhtenä levynä, todellisuudessahan siellä on siis kaksi osiota; se "pieni" (8 gigatavun) Flash-muistiin perustuva SSD-osio sekä se X teran mekaaninen kiintolevy. Kiintolevyssä itsessään on lisäksi jonkinlainen "käyttöjärjestelmä", joka päättää, mitä dataa kummallakin osiolla on. SSD:lle se pyrkii kopioimaan tiedostot, joita käytetään eniten (jotta ne olisivat nopeiten myös saatavilla).

Siinä vaiheessa kun hybridilevy on ihan "tyhjä", ts. PS4:lle alustettu ja vain firmis asennettuna, kaikki data oletettavasti on siellä SSD:n puolella. Vaan kun käyttäjä puskee lataukseen valtavan määrän pelejä - ja erityisesti rupeaa niitä pelaamaan saman tien - saattaakin automatiikka suosia pelidataa siirtäen käyttöjärjestelmän tiedostot/tiedostoja perinteiselle kiintolevyosiolle. Ja vaikka tuon operaation pitäisi periaatteessa olla täysin harmiton ja käyttöjärjestelmälle "näkymätön", ehkä se PS4:n tapauksessa aiheuttaakin erikoisia oireita.

Aikaa myöten kun konsolia käytetään enemmän, käyttöjärjestelmän puolella olevat tiedostot ovat ahkerammin taas käytössä, ja ne päätyvät täysin SSD-osion puolelle. Jos firmispäivityksessä tulee jokin täysin uusi tiedosto, se voi sit tilanteesta riippuen päätyä kummalle osiolle vaan, kunnes olettavasti jossain vaiheessa se kotiutuu nopeammalle SSD-puolelle. Vastaavasti tuollaisella tuoreella levyllä kun rupeaa heti pelailemaan ja samaan aikaan latailee uutta, saattaa se levyn oma logiikka siirtää sitä lepotilan luomaa "unitiedostoa" paikasta toiseen, ja siitäkös PS4 sitten tykkää kyttyrää.

Mutta tämä kaikki nyt on täysin spekulaatiota ja valistunutta arvailua, enkä ole itse pistänyt merkille, että edes ns. isojen firmis-päivitysten (v4.50 ja v5.00) jäljiltä olisi ollut havaittavissa mitään outoa.

Jos teoriassa kuitenkin on jotain perää, hybridilevyn käyttöönotossa voisi olla suositeltavaa latailla aluksi vain erittäin maltillinen määrä pelidataa (esim. vain yksi alle 8 gigan peli), ja käyttää aluksi mahdollisimman paljon ja monipuolisesti PS4:n käyttöjärjestelmän omia toimintoja. Tuolla tavalla ehkä voisi ehkäistä käyttöjärjestelmän tiedostojen siirtymistä hitaammalle HDD-osiolle ja hyvällä tuurilla estää nuo oudot sekoamiset.

Onko järkevää pitää kokoajan päällä ja yöksi kokonaan kiinni, vai lepotilassa, vai sammuttaa joka kerta kokonaan? Varmasti jatkuva käynnistely myös rasittaa?
En usko, että mikään tuollainen ns. tavanomainen käyttö on mitenkään erityisesti parempi taikka huonompi kuin jokin toinenkaan. Eli sanoisin, ettei tuollaisia kannata miettiä vaan käyttää laitetta sillä tavalla, mikä itselle luontevimmalta tuntuu. Itse olen pitänyt lepotilassa käytännössä aina, kun en käytä. Erittäin harvoin tulee sammutettua konsoleita kokonaan.

Tv muutenkin kaatuillut uusimman päivityksensä jälkeen todella paljon useammin ja olenkin miettinyt, että voiko edes teoriassa hdmi:n kautta mennä suuntaan tai toiseen jotain niin väärää signaalia/virtaa tms, että aiheuttaisi kaatumista tv:ssä, tai pleikan sekoamisesta?
Nuokin ovat mielestäni toisiinsa liittymättömiä ongelmia.

Ja mistä nykyisin näen, että savet on latautuneet pilveen.
Settings > Application Saved Data Management > Saved Data In Online Storage > Download To System Storage. Tuo listaa kaiken, mitä Online Storageen on puskettu.
 
Vaikka mutulla heititkin, niin voisi vaikuttaa loogiselta.

Pelejä oli latautumassa, pelasin niitä keskenkaiken ladatessa ja heitin lepotilaan, joskin peli ei ollut päällä silloin. Eli jotain tuollaista siinä on voinut tapahtua. Ehkäpä uskallan koitella sitä lepotilas enemmänkin.
 
Olen saattanut jo aiemminkin tästä kirjoitella mutta onkos teillä muilla pro käyttäjillä tahmausta pelistä tai muusta sovelluksesta dashiin siirtyessä tai PS näppylää pitkään painaessa siihen popup valikkoon siirtyessä? Kovasti olen sitä mieltä että pro:n hitaampi lisukemuisti sovellus tms. swappaukseen tekee tätä sillä perus pleikalla ei ikinä moisia ongelmia ollut (tai sitten uudemmat käyttikset keksineet uusia juonia..)
Eli sellaisia 1-2s tahmauksia siirtymävaiheessa + ehkä jotain dashissa liikkumis tahmausia heti tämän siirtymän jälkeen.
 
onkos teillä muilla pro käyttäjillä tahmausta pelistä tai muusta sovelluksesta dashiin siirtyessä tai PS näppylää pitkään painaessa siihen popup valikkoon siirtyessä? Kovasti olen sitä mieltä että pro:n hitaampi lisukemuisti sovellus tms. swappaukseen tekee tätä sillä perus pleikalla ei ikinä moisia ongelmia ollut (tai sitten uudemmat käyttikset keksineet uusia juonia..)
Eli sellaisia 1-2s tahmauksia siirtymävaiheessa + ehkä jotain dashissa liikkumis tahmausia heti tämän siirtymän jälkeen.

Tahmailee täälläkin Prolla. Joskus enemmän ja toisinaan vähemmän. Juuri eilen veti kunnon diashown ennen sammutusvalikkoon pääsemistä, kun kävin ensin heittämässä Storessa tavaraa lataukseen. Melko ärsyttävää, sillä en myöskään muista samaa karvalakkimallilla.
 
Ylös Bottom