Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paolo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Kokonaisuus paranee, ei pelkät grafiikat. Yritä nyt jo uskoa, että uusi sukupolvi on muutakin kuin pelkkää grafiikkaa yksinään.

Kyllä? Olen puhunut nyt asioista vain pilven ja ai:n kannalta.
Odotan mitä E3 tuo tullessaan asiaan liittyen.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Uskon että ihmismäisyys tulee tulevaisuudessa tulemaan paremmista ja yksilöllisimmistä animaatioista ja paremmasta/yksilöllisemmästä päätöksenteosta. Variety.

Edit. lisään sen verran että uskon pilvessä laskettavan ai olevan tapa parantaa ai:a mutta hyvän ai:n tekeminen on vaikeaa. suurin este ei ole laskentateho (vaikka ei siitä ole haittaa)
Edit2. Ja kuten sanoin. jos ai antaa vaan inputteja pilvestä niin on tappelupelien cheattaavat ai:t historiaa. Iso +
Ei nyt mennä pelien tekoälyissä nyt mihinkään ihmismäisyyteen, varsinkaan kun sellaisen mukaan ottaminen tässä keskustelussa ei ole mitään järkeä. Zombie/sotilaat ai vertailu myöskin on melko turhaa, kun usein reitinhaut yms. on usein samat, oli sitten kyseessä hidas tai nopea "tekoälyn" ohjastama hahmo. Sen sijaan jos nyt viittaa johonkin, että kesken seisoskelun joku hahmo päättääkin pistää tupakaksi, niin puhutaan ihan muusta kuin "tekoälystä".

Tämä on kyseinen vain on pelintekijöiden tekemää dataa. Eli mitä enemmän peliin halutaan vaihtelua, niin mitään ihmeellistä tekoälyä ei tämä vaadi. Sama on kuin tätä verrattaisiin kirjaan. Jos halutaan 900 sivuinen kirja, niin se onnistuu nykyään ihan samalla tavalla kuin 300 sivuisen kirjan kirjoittaminen, ainoa tässä on vain se, että 900 sivuinen kirja vie paljon enemmän aikaa (=maksaa rahaa). Siksi siis jokaisessa pelissä ei hahmoissa niin ihmeellisiä eroavaisuuksia ole, kun niitä ei ole viitsiä siihen tehdä, kun hintaansa nähden siitä ei olisi saavutettu mitään.

Ja zombie-aiheeseen flocking-keskusteluun en kanssasi lähde, kun et selvästikään ymmärtänyt mitä ajoin takaa.


edit:
Ja edelleenkään (kun jankutat siitä pilvi-ai:sta) sitä pilvi-ai-laskentaa ei oikein voi hyödyntää kuin niissä pelihahmoissa, jotka on jossain hyvin kaukana (voidaan myös miettiä tarvitseeko niitä varten oikeasti edes mitään tekoälyä). Toinen vaihtoehto on, että sitten kaikki pelihahmot (myös pelaajan) tekoäly lasketaan pilvessä, mutta mitenkään muuten tuota pilvilaskentaa ei edelleenkään voi käyttää!
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Muutaman päivän kun on koneen äärestä pois niin tähän ketjuun tulee helkutisti sivuja ja melko turhaa jankkaamista, kyllä huomaa että meillä on liian vähän tietoa kun joka asian voi nähdä kahdella niin vastakkaisella tavalla :)
Selailin nopeesti ja tässä pari pointtia keskusteltuun:

WiiU ei tule menestymään. On jo aika tarkasti osoitettu sen olevan tehollisesti melko samalla tasolla kuin PS3 ja Xbox360, joilla on sekä tasokkaampi pelikirjasto takanaan, että tulossa vielä kovia titteleitä. WiiU:n oljenkorsi katkeaa siinä kohtaa kun PS3 ja Xbox360 hinnat putoavat lähes puoleen nykyisestä ennen joulumyyntejä. Nintendon pitää myydä konsoliaan melkoisella tappiolla ryyditettynä erittäin laajamittaisella mainoskampanjalla ja tuoda jotain muita yksinoikeuksia kuin Mario/Luigi/Zelda -pelejä. Pelaajien keski-ikä on noussut niin paljon ettei lastenpelit vain riitä. Toivottavasti pysyvät tahdissa mukana, kilpailu on kuluttajan etu, mutta itse en jaksa uskoa siihen.

X1:n always online, tai kerran 24h välein loggautuminen on hiukan erikoinen ongelma kun katsoo kuinka iso prosentti X360:stä on sidottu kultatiliin ja kuinka iso osa lopuista bokseista käy online hopeatilillään. Sitten se korpee jos hakkeroinnin seurauksena Live olisi 23 päivää offline kuten PSN oli, eikä silloin pääsisi edes solona pelaamaan. Harvalla kuitenkaan tulee oma netti olemaan alhaalla vuorokautta pitempään tai sitten voi oikeesti omalle ISP:lle laittaa vihaista palautetta. USAn armeijan Afganistanin tukikohdat on kuitenkin aika pieni asiakaskunta jotka joutunee vaihtamaan konsolimerkkiä. "Almost always online" varmastikin tulee olemaan paljon pienempi mörkö kuin miksi sitä nyt kuvitellaan.

Kuka meitä Kinectin kautta vakoilee? Vakoillaanko meitä myös puhelimien kautta? Jokin ex-FBI agentti viikko/pari sitten kertoi julkisesti että NSA:lla on tallennettuna jokainen puhelinkeskustelu, jokainen tekstiviesti ja kaikki kuvaviestit. On esitetty myös teorioita että NSA pystyy etäkäyttämään mitä tahansa puhelinta, niin salakuunteluun kuin kameran kautta katseluun. Jos NSA:lla on tuo mahdollisuus, voi sen joku hakkerikin löytää. Selvennyksenä ny etten usko etäkäyttön mahdollisuuteen. Kysymys kuitenkin kuuluu, ketä tuo kiinnostaa? Minulla ainakaan ei ole valtionsalaisuuksia olohuoneessani (tai missään muuallakaan) ja tuskin Microsoftia kiinnostaa mun kalsaritkaan. Alasti en ole koskaan pelannut, eikä ne siitä nakukuvasta tarpeeksi rahaa saa että yksi maailman suurimmista yrityksistä siirtyisi pornobusineksen pariin. Mikä se uhkakuva siis oikein on?

Mä en ole aina TB:n kanssa täysin samaa mieltä, mutta tällä kertaa kylläkin:
https://www.youtube.com/watch?v=2G_f8YBy39M
On hauskaa lukea kommentteja "Jaa ettei käytettyjä saa enää pelata, nyt tämä varmistui, siirryn pelaamaan PC:llä!"

Ja edelleenkään (kun jankutat siitä pilvi-ai:sta) sitä pilvi-ai-laskentaa ei oikein voi hyödyntää kuin niissä pelihahmoissa, jotka on jossain hyvin kaukana (voidaan myös miettiä tarvitseeko niitä varten oikeasti edes mitään tekoälyä). Toinen vaihtoehto on, että sitten kaikki pelihahmot (myös pelaajan) tekoäly lasketaan pilvessä, mutta mitenkään muuten tuota pilvilaskentaa ei edelleenkään voi käyttää!
Eli kun Sony kertoo että PS3 pelejä voi pelata Gaikai-pilvipalvelun kautta, sinä nyt kerrot että niitä ei voi ollenkaan pelata pilvipalvelun kautta. Nuo PS3 pelithän siis pyörivät täysin pilvipalvelimessa josta ne vain streamataan konsoliin.
Tuota pilven hyödyntämistä voi verrata vaikkapa moninpelaamiseen. Kun pelaat Haloa tai CODia tai BF:ää verkossa, tulee osa datasta verkosta. Nykyisellään ne tulevat toisilta pelaajilta tai jopa niin että yhden henkilön liike menee ensin pelin hostaajan koneelle (joiden uppikaista ei aina ole ihan sitä moderneinta mahdollista) ja vasta sitten sinulle, tähänkin on tulossa siis selkeä parannus.
Gaikai (ennen Sonyn ostoa) ja OnLive todistivat että pilvipelaaminen on mahdollista, mutta se aiheuttaa viivettä. Microsoft tuo nyt systeemin jossa pilveä käytetään vain osana (todennäköisesti vain osassa isompia pelejä) laskemaan asioita joiden viive ei vaikuta pelikokemukseen. Minä en tiedä miten tämä toimii, pohjatietojen pohjalta tiedän vain että se kuulostaa mielenkiintoiselta ja potentiaalisesti hyvältä. Huvittavaa on että kovin monet tyrmäävät moisen ensikuulemalta ja olen aivan saletissa etteivät ole päässeet menetelmää kokeilemaan.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Mikä se uhkakuva siis oikein on?

Me emme tiedä mitä kaikkea tietoa olohuoneestamme kerätään kameroiden ja mikrofonien välityksellä. Emme tiedä kenelllä on pääsy näihin rekistereihin joihin tietoa kerätään. Emmekä sitä mihin näitä tietoja voidaan käyttää huomenna. Sen me tiedämme joka tapauksessa, että mitä enemmän meistä tiedetään sitä enemmän meistä tienataan.

Sinänsä harmiton tiedonkeruu voidaan kääntää myös meitä vastaan. Otetaan esimerkiksi hyvin konkreettinen olohuoneen silmäparien laskeminen ja sen mukaan leffavuokran hinnoittelu. Hyvin mahdollinen tilanne. Toinen on se miten näitä kameroita alkaa olla kohta siellä ja täällä. Emme edes tiedä missä kaikkialta kasvojen tunnistus meidät nappaa. Loppujen lopuksi siellä on rekistereissä kohta kaikki arjen tapahtumat. Olemme julkista riistaa markkinavoimille.

Ei tarvitse mennä varsinaisen tiedustelun puolellle. Jos kuitenkin halutaan siitä jotain mainita, toimivat valtioiden tiedustelupalvelut myös maansa taloudellisen edun nimissä.

In 2001 the Temporary Committee on the ECHELON Interception System recommended to the European Parliament that citizens of member states routinely use cryptography in their communications to protect their privacy, because economic espionage with ECHELON has been conducted by the US intelligence agencies.[6]

Lähde: ECHELON - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

WiiU ei tule menestymään. On jo aika tarkasti osoitettu sen olevan tehollisesti melko samalla tasolla kuin PS3 ja Xbox360, joilla on sekä tasokkaampi pelikirjasto takanaan, että tulossa vielä kovia titteleitä.

Wii U:n tehot on sinänsä yksi ja sama, ainakin omalla kohdalla, koska kun haluaa pelata tehokkaalla vehkeellä niin mulla on PC sitä varten. Wii U:lla on mahdollisuus voittaa pelaajat puolelleen tällä hetkellä, mutta se vaatii kasan laadukkaita 1st- ja 2nd-party pelejä. Niitä on jonkin verran jo tullut ja lisää tulossa, siksi Wii U on tällä hetkellä omasta mielestäni erittäin kiinnostava vaihtoehto muihin next gen-konsoleihin verrattuna. PS3:n ja 360:n parhaat pelit on saatavilla myös PC:llä, graafisesti parempina versioina, joten niitten pelikirjasto on itselleni yhdentekevä. Lisäksi olen kummatkin niistä jo omistanut ja ison osan niitten kovimmista yksinoikeuksista pelannut.

Edelleen tosin itsellä suurin pelko Nintendon laitteen kanssa on se että digitaaliset pelit sidotaan rautaan, eikä käyttäjätiliin. Ei vaan voi ymmärtää tuota ratkaisua vaikka kuinka koittaa. Sitten ketuttaa jos rauta menee rikki ja pitää jonkun asiakastuen kanssa sählätä että saa pelit siirrettyä uuteen rautaan, jos saa ollenkaan.

Mä en ole aina TB:n kanssa täysin samaa mieltä, mutta tällä kertaa kylläkin:
https://www.youtube.com/watch?v=2G_f8YBy39M
On hauskaa lukea kommentteja "Jaa ettei käytettyjä saa enää pelata, nyt tämä varmistui, siirryn pelaamaan PC:llä!"

PC:n kiistaton etu next geniin verrattuna on sen avoimuus joka takaa sen että hintakilpailua löytyy. Pelit saa käytännössä puoleen hintaan konsoliversioihin verrattuna jolloin se, että pelit sidotaan tileihin ja niitä ei voi myydä pois ei haittaa lähellekkään yhtä paljoa. MS ja Sony ei pysty/halua samanlaisia tarjouksia antamaan mitenkään mitä esimerkiksi Steamin kesäalet on, saatikka sitten kilpailemaan Greenmangamingin tai Amazonin hintojen kanssa. Tietysti next genissä tämä voi muuttua, mutta minä sitä kyllä hieman epäilen, kun samanlaista kilpailua tuskin pystyy syntymään konsoleilla valmistajien kontrollin takia.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Ilmeisesti ei ole sony fanaatikkojen propaganda purru :D

Jälleenmyyjä: Xbox Onen ennakkotilaukset ennätyslukemissa
H-Town, klo 08:00
Yhdysvaltalainen Blockbuster-ketju kertoo Microsoftin tulevan Xbox One -konsolin ennakkotilausten yltäneen ennätyslukemiin.
Viime viikolla julkistetun konsolin ennakkotilausmäärien kerrotaan yltäneen korkeimpiin lukemiin Blockbusterin 24-vuotisen historian aikana.

Peliplaneetta.net :: Pelikonsolit :: Jlleenmyyj: Xbox Onen ennakkotilaukset enntyslukemissa
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Ilmeisesti ei ole sony fanaatikkojen propaganda purru :D
Jälleenmyyjä: Xbox Onen ennakkotilaukset ennätyslukemissa

Ei kait tuon pitäisi järin suurena yllätyksenä tulla, että jenkeissä myy (ainakin aluksi) kuin leipä. Koko laite kun tuntuu ensiesittelyn perusteella olevan pelkästään niille markkinoille räätälöity viihteen moniosaaja.
Enemmän näin eurooppalaisena pelaajana jännittää/kiinnostaa, että mitä tuosta kaikesta tauhkasta jää lopulta käteen täällä.
Itse odottelen rauhassa E3 asti ja sen jälkeen alkaa hahmottua, kumpi konsoleista kannetaan (ensin) kotiin.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Ei kait tuon pitäisi järin suurena yllätyksenä tulla, että jenkeissä myy (ainakin aluksi) kuin leipä.

James Morton joka tuon infon on kertonut, kun katsoo peliplaneetan lähdettä, on kylläkin brittien Blockbusterin "head of product", jotta eiköhän hän kertoile brittien tilanteesta eikä jenkkilän.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Ilmeisesti ei ole sony fanaatikkojen propaganda purru :D
Jälleenmyyjä: Xbox Onen ennakkotilaukset ennätyslukemissa
Eiköhän se niin mene, että valtaosaa vähääkään pelaavista tämä myrsky vesilasissa ei kiinnosta pätkän vertaa ja myyntilukemat tulevat olemaan sen mukaisia. Jos käytettyjen pelien kohtaloa, online-vaatimuksia sun muita ei koe ongelmaksi - ja jälleen kerran valtaosalle ne tuskin sitä ovat - niin kieli pitkällähän sitä seuraavaa sukupolvea vain odottaa. Eipä silti, aika iso metelistä tuskin kohdistuu niinkään Microsoftia kuin kuluttajan aseman heikkenemistä kohtaan. Ja jos sen ei koe heikkenevän (tai se ei lopulta edes heikkene) niin kaikkihan on suorastaan erinomaisesti. Kieltämättä E3:a tällä kertaa poikkeuksellisella mielenkiinnolla odotellen.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Eniten itseäni hauskuuttaa se, kun porukka aina jauhaa että pelit ratkaisevat, mutta sitten ei jakseta edes odottaa että nähtäisiin niitä pelejä, vaan haukutaan suoraan konsoli maanrakoon. :D
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

WiiU ei tule menestymään. On jo aika tarkasti osoitettu sen olevan tehollisesti melko samalla tasolla kuin PS3 ja Xbox360, joilla on sekä tasokkaampi pelikirjasto takanaan, että tulossa vielä kovia titteleitä.

Voi toki olla, että PS3/X360 ovat Wii U:lle paljon vakavampia haastajia, mitä PS4/xone; itsekkin näen nämä konsolit toistaiseksi paljon houkuttelevampina, mitä nuo tulevat next-gen laitteet. Noilla mainitsemillasi tehosuhteilla ei ole silti mitään merkitystä Wii U:n kohtalon kannalta, vaan sillä, kuinka uniikkia sisältöä konsolille julkaistaan. Se, kuinka hyvin Wii U:n yksilöllistä teknologiaa tullaan hyödyntämään ja kuinka tehokkaasti se viestitään kuluttajille, tulee määrittelemään konsolin menestyksen. Nintendon olisi todella tärkeää saada julkaistua jonkun Wii Sportsin tyyppisen peli, jossa Wii U:n uniikin kontrollimetodin tarjoama arvo -jota X360/PS3 ei tarjoa- välittyy kuluttajille välittömästi. Jos laite ei pysty selkeästi erottumaan kilpailijoista, tulee sen kohtalo olemaan todennäköisesti huono.

tuoda jotain muita yksinoikeuksia kuin Mario/Luigi/Zelda -pelejä. Pelaajien keski-ikä on noussut niin paljon ettei lastenpelit vain riitä.

Tämä on taas tämä iänikuinen "aikuistenpeli/lastenpeli"-keskustelu, johon en jaksaisi enää palata, mutta sanotaanko nyt, että mielestäni on aika lapsellista ajatella, että aikuiset pelaavat vain CoDeja, Battlefieldeja, Killzoneja ja Assassin's Creedejä yms. Kyse on mausta, ei iästä. Nuo luettelemasi pelit tarjoavat haastavaa, teknistä ja huippuunsa hiottua pelimekaniikkaa, sekä rikkaita ja vivahteikkaita maailmoja, jotka vetoavat myös aikuisiin pelaajiin, mausta riippuen. Omasta perspektiivistäni nuo pelit vetoavat sekä lapsiin, että oikeasti aikuisiin ihmisiin ja siihen väliin putoaa se puberteetti-ikäisten poikien väkivalta- ja seksuaaliuhon täyttämä pelimaailma, johon vetoat aikuisten peleinä.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Eli kun Sony kertoo että PS3 pelejä voi pelata Gaikai-pilvipalvelun kautta, sinä nyt kerrot että niitä ei voi ollenkaan pelata pilvipalvelun kautta. Nuo PS3 pelithän siis pyörivät täysin pilvipalvelimessa josta ne vain streamataan konsoliin...
Niinpä.... Kuten sanoin, niin pelkkää (kaikkien vihollisten) tekoälyn laskemista ei voi pilvipalvelussa laskea (koska mahdollinen viive), vaan siinä tapauksessa pitää tehdä kaikki laskut pilvessä (esim. pyörittää koko peliä). Se lukee jopa lainauksessasi!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Ilmeisesti ei ole sony fanaatikkojen propaganda purru :D

Jälleenmyyjä: Xbox Onen ennakkotilaukset ennätyslukemissa
H-Town, klo 08:00
Yhdysvaltalainen Blockbuster-ketju kertoo Microsoftin tulevan Xbox One -konsolin ennakkotilausten yltäneen ennätyslukemiin.
Viime viikolla julkistetun konsolin ennakkotilausmäärien kerrotaan yltäneen korkeimpiin lukemiin Blockbusterin 24-vuotisen historian aikana.

Peliplaneetta.net :: Pelikonsolit :: Jlleenmyyj: Xbox Onen ennakkotilaukset enntyslukemissa

Amerikkalaiset on laumaeläimiä. Oma ajattelukyky puuttuu kokonaan niin tärkeissä kuin vähemmän tärkeissä asioissa. Tällä hetkellä voisit lyödä leivänpaahtimeen Xboxin logon, ja se menisi ensimmäisen 3kk kaupaksi, kunnes joku tajuaisi ettei sillä voi pelata. Laumamentaliteetti selittää myös poliittisia valintoja, koska puolueita fanitetaan sokeasti riippumatta siitä, kuka ehdokkaana on ja minkälaisilla meriiteillä ollaan liikenteessä. Valitettavasti. 'Merica, F*** Yeah!
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Amerikkalaiset on laumaeläimiä.
Ei, vaan amerikkalaisia on sen verran paljon, että siellä ei tarvitse kuin pienen prosenttiosuuden kiinnostua laitteesta, niin kappalemäärä on jo erittäin suuri.

ps.
Kirjoitit 'Murican väärin
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Wii U pre-orders sold out at GameStop, waiting list started | VG247

“Demand for Wii U has been off the charts!!!” yelled GameStop president Tony Bartel in a written press release. “[PowerUp] customers will be notified when a Wii U is available for purchase and will have 48 hours to respond (Buy a PowerUp membership now!!!). There is no deposit required for PowerUp members to join the wait list and enrolling does not guarantee a Wii U on or by a specified date or at a specific price.”

Looks like folks in the US will have to purchase one launch day in November from a different retailer.

Wii U:n ennakkotilauksetkin myytiin loppuun ennätysajassa! GameStop sanoi niin! Siksi siitä tulikin heti julkaisussa menestynein konsoli koskaan! Hype! Ostakaa Wii U nyt ennen kun ne loppuvat!
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Wii U pre-orders sold out at GameStop, waiting list started | VG247



Wii U:n ennakkotilauksetkin myytiin loppuun ennätysajassa! GameStop sanoi niin! Siksi siitä tulikin heti julkaisussa menestynein konsoli koskaan! Hype! Ostakaa Wii U nyt ennen kun ne loppuvat!

Niin. Ennakkotilauksia voi olla vaikka miljoona, mutta nekin voi kadota, jos Mikkisofta tai Sony ryssivät touhunsa ennen kuin julkaisu on ovella.

Mitä noihin käytettyihin peleihin tulee, josta täällä ollaan keskusteltu: Voin lyödä pääni pantiksi, ettei uusien konsolipelien hinnat laske, vaikka Gamestopin luotsaamasta järjestelmästä päästäisiin täysin eroon(ei tapahdu Steamiä, koska EA:n ja Activisionin kaltaiset puljut tuskin muuttavat hinnoittelu politiikkaansa). Samaan syssyyn totean, etten aio ostaa uutta peliä, jonka hinta menee rajalla 50-60€, jos en pysty sitä myymään eteenpäin muuten kuin viemällä tuotoksen kivijalka kauppaan. Kyllä tällaiselle tulee löytää jokin järkevämpi vaihtoehto(mikäli nämä toteutuvat). Tai sitten yksinkertaisesti siirryn pelaamaan muutaman euron pikku pelejä. Saapahan hinnalle jotain vastinettakin, eikä tarvitse olla huolissaan, vaikkei ostosta pysty kauppaamaan toiselle immeiselle.

PS. Minulle on se ja sama mikäli kauppojen luotsaama käytettyjen pelien bisnes loppuu. Kuluttajalta ei kuitenkaan tulisi evätä mahdollisuutta päästä eroon wanhasta pelivalikoimastaan, jos hän vaikka haluaa lahjoittaa sen naapurilleen. Minä muun muassa vähän aikaa takaperin annoin Little big planet 2 -pelini ystäväni perheen iloksi. Ovat onnellisia lahjasta ja mikä parasta, heidän ei tarvinnut maksaa sen käyntiin laitosta tai nettipelistä "aktivointi lisenssiä". Itse asiassa heillä ei ole edes PSN -tunnusta, joten mokoman hoitaminen olisi ollut aika työlästä. Voin kuvitella sen raivon, joka talon isännän suusta kuuluisi, jos hänen kaiken lisäksi täytyisi pitää pleikkari lähes jatkuvasti kytkettynä nettiin, jotta sillä ylipäätään voisi jotain tehdä. :D
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom