Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Elder Scrolls V: Skyrim

Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Eurogamerissa kertoivat käyttävänsä samaa moottoria kuin Oblivionissa (ja uusissa Fallouteissa).

Olin jo fiilistellyt että tämä olisi se peli jolla voi perustella itselleen uuden supertietokoneen hankinnan, mutta taitaa Oblivionin aikanaan aiheuttama graafinen ällistys jäädä tällä kertaa kokematta. No, säästyypä rahat.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Eikö siitä vtun Gamebryosta voisi jo luopua, tämän hetken käytetyistä moottoreista ehdottomasti surkein. Minkä ihmeen takia sillä pitää vielä kituutella.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Eikö siitä vtun Gamebryosta voisi jo luopua, tämän hetken käytetyistä moottoreista ehdottomasti surkein. Minkä ihmeen takia sillä pitää vielä kituutella.

Eiköhän tuo ole ihan taloudellinen kysymys. Uuden kehittäminen maksaa rahaa, aikaa ja vaivaa kun vanhan käyttäminen taas säästää näitä kaikkia. Ja toivottavasti säästetty aika käytetään pelin SISÄLLÖN kehittämiseen. Joillekin silmäkarkki on tärkeintä peleissä mutta kuka oikeasti kehtaa sanoa pelaavansa jotan ropea graffojen takia? Juoni, hahmot, tehtävät, tutkittavat paikat ja lootattavat esineet menevät ainakin omalla listalla ohi jostain efekteistä ja reunanpyöristyksistä.

Oblivion oli loistava, Fallout 3 oli loistava ja Fallout: New Vegas on loistava, joten en näe mitään syytä miksi sama moottori pilaisi TES5:n? Ymmärtäisin jos tuota tehtäisiin Risenin enginellä...
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Mulle kelpaa vaikka sama engine mikä Morrowindissa oli jos vaan saavat peliin tehtyä mielekkäät tehtävät, ja paljon muuta puuhaa. Tuollaisissa peleissä grafiikka on siellä "to do" -listan häntäpäässä mielestäni.

Sitä paitsi Gamebryo-moottorilla saa aikaan ihan hyvää jälkeä, ei ole mitään valittamista esim. New Vegasin grafiikasta, hienoahan se on.

Tekisivät nyt vaan sen vihollisten skaalautumisen hyvin niin siitä tulee sellanen pommi peliksi että. Tosin nillittäjät alkavat valittamaan että tulossa on New Vegas miekkojen ja kaapujen kera :p

Taisin lukea jostain että peli sijoittuisi Skyrimiin, Tamrielin pohjoisimpaan provinssiin. Tiedä sitten minkälainen se olisi pelialueena kun loren mukaan se on vuoristoinen kylmä mesta. Olisiko ehkä tylsä sinänsä että siellä ei paljon monimuotoisuutta ole?
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Kyllä Falloutit ja Oblivionkin on edelleen ulkonäön puolesta ihan näppäriä. Niin kauan kun mitään pelihahmoja ei ole näkyvillä, animaatio ja kasvot ovat nimittäin aika kirveellä veistettyjä.

Mutta olihan tämä aikamoinen pettymys, Bethesda kumminkin tehnyt tähän asti jokaiseen Elder Scrollsiin uuden moottorin, ja fiilistelleet miten saavat näin pelisarjaa vietyä eteenpäin. Toisaalta, Obsidianin kaverit onnistuivat loihtimaan New Vegasista (kuulemma) oikein hyvän pelin teknisistä ongelmista huolimatta, joten eiköhän TES V tule olemaan ihan jäpäkkä pakkaus kanssa.

Sitä vaan kaipailee niitä aikoja kun Oblivionin trailereiden tiimoilta sai keräillä leukoja lattialta.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Eiköhän tuo ole ihan taloudellinen kysymys. Uuden kehittäminen maksaa rahaa, aikaa ja vaivaa kun vanhan käyttäminen taas säästää näitä kaikkia.

Siis Bethesdallahan olisi käytettävissään iD:n Tech 5, mutta eikö moottori sitten vieläkään ole kuosissa vai mikä lienee mättää asiassa jos eivät vielä muka ES V:hen saa sitä mukaan.

Taloudelliset syyt kuitenkaan tuskin ovat tässä takana. Ja kehitysaikaa tuskin esim. Obvilionin aikana paljoa meni moottorin rakentamiseen, Gamebryo kun ei ole Bethesdan itse kehittämä, sen kehittänyt firma oli nimeltään Emergent Game Technologies tai jotain sinne päin (meni muuten konkurssiin muistaakseni joku aika sitten?).

Tech 5 käsittääkseni pitäisi soveltua tälläiseenkin peliin aivan hyvin, eikös Ragekin tule olemaan enemmän tai vähemmän avoin maailma?
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Mutta olihan tämä aikamoinen pettymys, Bethesda kumminkin tehnyt tähän asti jokaiseen Elder Scrollsiin uuden moottorin, ja fiilistelleet miten saavat näin pelisarjaa vietyä eteenpäin.

Morrowind tuli Xboxille ja Oblivion Xbox360:lle ja TES5 tulee...Xbox360:lle.
Epäilen, että jos TES5 olisi tullut vasta seuraavaan konsolisukupolveen, olisi myös moottori laitettu vaihtoon.

Taloudelliset syyt kuitenkaan tuskin ovat tässä takana. Ja kehitysaikaa tuskin esim. Obvilionin aikana paljoa meni moottorin rakentamiseen, Gamebryo kun ei ole Bethesdan itse kehittämä, sen kehittänyt firma oli nimeltään Emergent Game Technologies tai jotain sinne päin (meni muuten konkurssiin muistaakseni joku aika sitten?).

Tech 5 käsittääkseni pitäisi soveltua tälläiseenkin peliin aivan hyvin, eikös Ragekin tule olemaan enemmän tai vähemmän avoin maailma?

Pointti oli, että jos alkavat vääntämään omaa engineä/työstämään jotain uutta ja tuntematonta engineä vaatii se ihan eri tavalla resursseja kuin "vaihtaa pikselit ja tarina".

EDIT. Itsehän en tiedä pelien tekemisestä mitään, mutta kuvittelisin, että moottoria muokataan tarpeisiin soveltuvaksi jne. Korjatkaa ihmeessä jos olen täysin tuuliajolla.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Mielestäni tuossa pelimoottorissa ei ole mitään vikaa, vaikka uusi moottori uudessa pelissä olisikin aina sellainen kiehtova asia. Oblivionista tehty saksalainen Nehrim -modi ei perjaatteessa ollut modi, vaan kokonainen uusi peli Gamebryolla. Itse olen kuullut Nehrimistä vain hyvää, ja monet sanovatkin sitä emopeliään paremmaksi.

[video=youtube;QGkqjabgVks]http://www.youtube.com/watch?v=QGkqjabgVks[/video]
[video=youtube;1PYs9CWCmTg]http://www.youtube.com/watch?v=1PYs9CWCmTg[/video]

Nehrimissä kaikki on siis uutta aina valikoista esineisiin ja esineistä itse maailmaan. Että kyllä tuolla moottorilla vielä jotakin hyvää voidaan saada aikaan ;) Ja pelihän on siis myös englanninkielisenä versiona.

Tässä vielä esimerkki noista dialogien pituudesta. Ehkä TES V:ssä voitaisiin pyrkiä jokseenkin samaan:

[video=youtube;axf9fCLOm0U]http://www.youtube.com/watch?v=axf9fCLOm0U&feature=related[/video]

Nehrim vetää kaikessa pidemmän korren kuin Oblivion. Sen maailma on huomattavasti elävempi, juoni on monipuolisempi ja kekseliäämpi, musiikit ovat uskomattoman hienot, dialogi tuntuu enemmän -roolipelimaiselta- sekä grafiikat ovat paremmat.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Oblivionia 360:lla ja Morrowindia PC:llä pelanneena täytyy sanoa itsekin, että olisin toivonut uudempaa pelimoottoria, mutta jos saavat tosiaan yhtä mahtavan pelin tehtyä kuin Oblivion (eihän tuo pelimoottori mikään huono ole ;)), niin pitää kyllä hankkia tämä viideskin osa.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V [X360 Hype]

Vastahan tuo Bethesdan Todd Howard puheli Eurogamerille tuosta tulevasta pelistä ja sen pelimoottorista varsin positiiviseen sävyyn, eli eiköhän siellä luoteta pelin visuaalisen puolen olevan fanien mieleen.

Howard wouldn't be drawn on many details about the game, but said the technology was derived from the engine that powered Fallout 3, albeit with significant modifications.

"Fallout 3 technically does a lot more than Oblivion. The new stuff is an even bigger jump from that," he said.

"I can say it is on the existing platforms, which we're really happy with. You almost feel like you have a new console when you see the game."

Rumour: Elder Scrolls 5 in the works News - Page 1 | Eurogamer.net

TES5 on kyllä ollut meidän perheessä odotuslistan kärjessä siitä lähtien kun Oblivion tahkottiin läpi. Suora jatko sopii ainakin itselle mainiosti, koska Cyrodiil toimii ympäristönä. Ja jos ilmestyisi jo ensi vuonna, aivan loistavaa. Lisäksi siitä jäisi Bethesdalle sitten mukavat 2-3 (ehkä) vuotta vielä sen jälkeen aikaa tehdä seuraavan sukupolven konsoleille sellainen perinteisempi leuanpudottava jatko-osa kokonaan uudella teknologialla. :)

Pitää varmaan hankkia Oblu PC:lle ja kokeilla tuota Nehrimiä. Vaikuttaa melko eeppiseltä.
 
The Elder Scrolls V: Skyrim [X360 | 11.11.11]

Nyt se on vahvistunut! Uusi Elder Scrolls tosiaan on tekeillä ja pelin on tarkoitus olla valmiina 11.11.11, sitä odotellessa :)

Juonesta en paljoa tiedä mutta trailerissa esiintyy ainakin lohikäärme, joten päästäänköhän viimein taistelemaan niitä vastaan? Peli kuulemma käyttää vieläkin GameBryo-moottoria, tosin paljon paremmaksi tuunattuna mutta silti.

YouTube - Elder Scrolls V Skyrim

Tämä ja ME3 meni heti odotuslistan kärkeen.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V: Skyrim

Gamebryo Lightspeed?

Toivottavasti tuunavat siitä todellakin pahimmat bugit poies...

Saas nähdä aiheuttaako tämä saman WOW efektin kun Oblivion aikoinaan. Noin graafisesti meinaan. Mikäs siinä, odotuslistan kärkeen meni täälläkin. Mukava päästä Nordien kotikonnuille seikkailemaan :D
 
The Elder Scrolls V: Skyrim [PS3 & X360 Hype]

Kehittäjä: Bethesda Softworks

Julkaisija: Bethesda Softworks

Julkaisupäivä: 11.11. 2011

Jo viides osa The Elder Scrolls- sarjasta tekee tuloaan, tällä kertaa kohdistuen Tamrielin kylmään pohjolaan, Skyrimiin! Traileri:
Gametrailers- TES V Debut Trailer

Tanskan Eurogamer sai ilmeisesti lentomatkan aikana selville erikoista tietoa, joka sittemmin käännettiin englanniksi

"This source not only confirmed that the game is in current production, but also spoke briefly about the content - with fantasy-sounding phrases like Dragon Lord, something with The Blades - and that voice acting for the characters in the game is currently happening in the weeks to follow.

"The same source confirmed, with official game documents in hand, that this will be the chronological sequel to what happened in The Elder Scrolls IV: Oblivion, which is the latest game in the now 16-years-old Elder Scrolls saga and by itself one of the better RPGs for PC and consoles.

"The sequel to Oblivion is coming, we can hereby confirm without hesitation. It's been a while since 2006, hasn't it?"

Lisäksi pelin tarinasta on nyt enemmän tietoa:

n. 200 vuotta Oblivionin tapahtumien jälkeen Alduin, myös tunnettu nimellä "World Eater", herää, ja aikoo tuoda maailmanlopun Tamrieliin.
Sinä, tarinan sankari, olet vanki, joka päätyy erään viimeisen Blades-järjestön (sammuneen Septimin keisarisuvun salainen ritarijärjestö) jäsenen, Esbernin, koulutukseen. Sinusta on tuleva Dragonborn, nordien kielellä Dovahkiin, eli lohikäärmemetsästäjä, joka pystyisi estämään lohikäärmeiden (joiden piti olla sukupuuttoon kuolleita) aiheuttaman uhan.


Yleistä keskustelua ja hypetystä siis tänne ;)



Lähteet:
Eurogamer
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: The Elder Scrolls V: Skyrim [PS3 Hype]

Toivottavasti uusi moottori. Odotan innolla. Varmasti mukana on trophyt joita jäin kaipaamaan edellisestä osasta. Varma ostos sitten kun tulee.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V: Skyrim [PS3 Hype]

Toivottavasti uusi moottori.

Ai niin, unohdin mainita:

Eurogamerin haastattelusta:

Howard wouldn't be drawn on many details about the game, but said the technology was derived from the engine that powered Fallout 3, albeit with significant modifications.

"Fallout 3 technically does a lot more than Oblivion. The new stuff is an even bigger jump from that," he said.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V: Skyrim [X360 | 11.11.11]

Sitä odotellessa...Näyttäisi sijaitsevan tuon Oblivionista tutun Cyrodiilin yläpuolella.
 
Vastaus: The Elder Scrolls V: Skyrim [PS3 Hype]

Huh onneksi luvassa uusi moottori! Nyt viimeistään nousi tämä tekele ensi vuoden odotuslistan kärkeen. Oblivion on kaikista puutteistaan huolimatta yksi suurimmista suosikeistani ja odotukset ovat todella korkealla Skyrimin suhteen.

Toivottavasti tässä onnistuu tatillakin tarkka jousiammunta, tai pitää investoida joko pc-versioon tai FragFX:ään.
 
Ylös Bottom