The Last Of Us

Futis88

Member
Vastaus: The Last Of Us

Voipi olla, muistelisin pelin julkaisun aikoina lukeneeni New Game+ -homman pienestä omituisuudesta, mutta 100% varmuudella en rupea vannomaan tuon suhteen.
Ei auttanut. Ei kai tässä sitten muu auta kuin vetää koko peli uudestaan selviytyjä tasolla.
 

FMIX

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Uuden patchin notet:

[video=youtube;K5SdmPklvZ4]http://www.youtube.com/watch?v=K5SdmPklvZ4[/video]

Map pack esittely:

[video=youtube;5QMyLN8ieeY]http://www.youtube.com/watch?v=5QMyLN8ieeY[/video]
 

^Nanook^

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Ei auttanut. Ei kai tässä sitten muu auta kuin vetää koko peli uudestaan selviytyjä tasolla.
Oisko sulla ollut yhtään savea tallella selviytyjä tasolta? Lataa se ja kun poistut, peli tekee automaattisen tallennuksen. Sen jälkeen on taas kaikki avoinna. Save kannattaa olla ihan pelin loppupuolelta.
 

ippanis

Active Member
Vastaus: The Last Of Us

Nonniin, nyt on saatu The Last of Us -tarina vedettyä loppuun, joten hieman fiiliksiä pelistä.

Peli näyttää todella hyvältä mutta huomasin peliä pelatessani, että kun grafiikka on näin hyvännäköistä, huomaa helpommin peleissä olevia pieniä virheitä. Aikaisemmin en ole välittänyt grafiikasta niin paljoa, mutta kun peli näyttää niin hyvältä, korostuu tälläiset pienet asiat kuten viski lasissa, joka pyörii loputtoman pitkään, tai ruohikko, joka on 2D. Tämä ei pilaa pelikokemusta, mutta aloin peliä pelatessani miettimään, että onko pelirealismi tullut siihen pisteeseen, että katson tulevia pelejä entistä kriittisemmin huomatessani tälläiset pienet virheet.

Tunnelma oli koko pelin ajan varsin hyvä. Etenkin äänimaailma oli toteutettu todella mallikkaasti. Peli piti otteessaan niinkin hyvin, että unohtui syödä koko päivällinen =). Tarinana, noh, ihan hyvä mutta jätti lopussa vähän kylmäksi. Tarinassa oli makuun pitkälti; mennään keväällä sinne ja talvella tuonne ja lahdataan kaikki. Mutta kuten mainitsin, koko pelin tunnelma, Joelin ja Ellien kemiat pelastaa jo niin paljon, ettei tarinaa viitsi kritisoida sen kummemmin.

Pelimekaniikan kanssa minulla oli ajoittain ongelmia. Olen pelannut paljon Metal Gear -pelejä, joten vertaan tätä hiiviskelypelinä. Itse pelasin The Last Of Us -peliä nimenomaan hiiviskellen vihujen taakse ja ottamalla kenttä haltuun yksi kerrallaan. Mutta vihollisten jekuttaminen on tehty pelissä todella haastavaksi, ja kerran kiinni jäätyään viholliset eivät rauhoitu takaisin 'normaaliksi'. On varmasti realistisempaa, että kerran huomattuaan vihulainen sinkoilee pelialueella sen jälkeen kuin hullu heinämies etsien kiivaasti Joelia, mutta olisin toivonut tässä sellaista ratkaisua kuten MGS, että tietyn ajan jälkeen vihulaiset rauhoittuisivat ja voit yrittää rauhassa uudestaan. Nyt suosiolla kun tulin huomatuksi en koskenut ohjaimeen, ja odotin, että vihulaiset tappavat minut, jotta pääsen hiiviskelemään uudelleen rauhassa.

Hiiviskelystä vielä olisin toivonnut, että Joelilla olisi ollut oma puukko, joka ei menisi paskaksi. Nyt joutui miettimään, että miten vihulaiset pitää tappaa, jotta ei käytä aseita tai panoksia liikaa. Vasta pelin loppupuolella tajusin kuinka hieno ase jousipyssy on =). Seuraava läpipeluukerta pitää vetää rambomaisesti alusta loppuun.

30e hintalapulla peli oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Gametrailersin antama 9.8 oli niin kova arvosana, että pakkohan tämä oli kokeilla, mutta en olisi antanut näin korkeaa arvosanaa missään nimessä. Konsolifinin arvosteluasteikolla antaisin 4 tähteä. Ei mullistanut maailmaa, mutta teknisesti vakuuttavaa työtä.
 

Lezalit

Member
Vastaus: The Last Of Us

Aloitin pelin eilen alusta hetken mielijohteesta ja en voi kyllä muutakuin ihailla kuinka hyvin Naughty Dog on tässä pelissä onnistunut. Peli pitää otteessaan ja pysyy mielenkiintoisena vaikka pelaan nyt jo kolmatta kertaa läpi :D
 

Turisija

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Eien tuli vedettyä loppuun ja huh huh! Kärkeen menee kyllä omissa papereissa parhaasta PS3-pelistä. Jos Uncharted-peleistä tuli mieleen rento kesän toimintaleffa niin The Last of Us yltää monta luokkaa "vaikuttavampaan" elokumaiseen pelikokemukseen (paljon tuli mieleen esim. elokuva Children of Men). Tämä toki rentoja toimintapläjäyksiä väheksymättä, sillä Unchartedia on tavallaan helpompi lähteä pelaamaan kuin The Last of Usia ehkä toiseen kertaan. Sen verran raskas tämä peli on, ainakin heti läpipelaamisen jälkeen. Mutta kyllä tämä peli uusintakierroksetkin ansaitsee, ehdottomasti ja vielä tuolla survival-tasolla ilman apuja joskus kun uskaltaa.

Naughty Dog onnistui tämän pelin osalta kyllä aikalailla kaikessa jota yrittivät. Itse pelaaminen on hauskaa, haastavaa (vaikeustasossa myös sopivasti valinnanvaraa) ja palkitsevaa. Itse en ole aiemmin esim. survival horror genren pelejä pelannut, mutta tämä imaisi kyllä mukavasti mukaansa. Uutena IP:nä tämä oli erittäin rohkea projekti joka kaikeksi onneksi myös onnistui myynnillisesti. Äänimaailma, hahmot, maailma, gameplay, graafinen ulkoasu, pienet yksityiskohdat ja myös juoni ja sen kasassa pysyminen - kaikessa mielestäni onnistuttiin ja parempaa peliä PS3:lle en ole kyllä vielä kokenut. Tosin, omaa pelimakua ehkä paremmin vastaavat Dark Souls ja Valkyria Chronicles on vielä pelaamatta (samoin kuin GTA5) joten vielä en julista The Last of Usia omaksi #1 peliksi PS3-alustalla.

Juonesta (ja lopusta) vielä hieman, pistän spoilereihin vaikka en yksityiskohtaisesti läpikäykään

Kuten uuden IP:n tuominen markkinoille, myös loppu oli rohkea - mutta juuri sopiva ja uskottava lopetus pelille. Pelin alkukohtaukselle voi nyt antaa enemmän painoarvoa, Joelin motiivi loppuratkaisussa on uskottava, mutta sopivasti moraalisesti hämmentävä. Tavanomaisempi loppu olisi jättänyt erilaisen maun suuhun, joista osa olisivat olleet tylsiä ja turvallisia, osa kenties vähintään yhtä hyviäkin, tiedä sitten. Kuitenkin rohkea loppu valittiin. Ja juuri tämä tekee lopusta loistavan, koska pelaajalle jää pelin jälkeen mutusteltavaa moraalidilemman parissa - jos siis haluaa. The Last of Us oli loistavaa peliviihdettä, mutta ehkä ensimmäistä kertaa omista peleistä peli pystyi vakuuttavaan kerrontaan - joskin monista elokuvista ja kirjallisuudesta peli oli lainannut joten omaperäisin toteutus siinä mielessä peli ei ollut. Kuitenkin, loistava suoritus Naughty Dogilta, kiitokset siihen suuntaan että minä ja miljoonat muut pääsivät nauttimaan tästä pelistä.

Vielä olisi nettipeli kokematta, sitä pitää tässä loppuvuodesta vielä pelailla. Lisäksi pitänee lukea muiden pelaajien tuntemuksia pelistä ja sen lopusta, ja tutkailla pitäisikö DLC:t/season pass ostaa tämän pelin kylkeen. Loistava peli ja suosittelen kaikille - myös niille joita ei tarinavetoinen peli nappaa sillä peli tarjoaa muutakin. Ja myös niille joille peli on lähtökohtaisesti hieman "pelottava", silti kannattaa tutustua sillä peli oin palkitseva, oli sitten jännäkakat housussa tai ei. Annan pelillä 5 tähteä :)
 

Winkuru

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Jaa. Tulipa itsekkin vedettyä tämä peli päri päivää sitten läpi mutta pankki ei kyllä räjähtänyt. Arvostan suuresti kyllä sitä yksityiskohtien määrää mikä pelissä on ja etenkin Joelin ääninäyttelijän suoritusta sekä Joel & Ellie duoa.

Pelillisesti tosin peli ei ollut kovin kummoinen ja oikeastaan se talvi chapteri oli ainoa missä peli oikeasti meni jännäksi. Muuten peli oli aika tylsähkö yleisesti ottaen. Isoin osa ajastahan käytännössä vain juostiin ympäriinsä tutkien joka ikinen nurkka tavaroiden takia ja sitten välillä vähän nahistiin vihollisten kanssa (no jee).

Onneksi pelissä ei muuten sorruttu siihen samaan pelleilyyn kuin Uncharted 3 kanssa jossa kokoajan peliä keskeytetään syystä tai toisesta.

Eikä pelistä löytynyt oikeastaan yhtään älytöntä kohtausta vaan pysyttiin maantasalla. No okei, kerran taisi kyllä Joel selvitä vähän liian pitkästä pudotuksesta hengissä. En ole kyllä mikään tohtroi mutta
jotenkin epäilen sitä Joelin äkillistä parantumista vammoistaan siinä mainitussa talvi chapterissa. Mitä muuten itseasiassa Ellie teki juuri silloin kuin itse onnettomuus muuten tapahtui?

Aloitin muuten jo toisen läpipeluun vaikeimmalla tasolla (new game + temppu) että saa nähdä onko fiilikset vähän erillaiset tällä kertaa. Jää sitä turhaa juoksenteluakin aika paljon pois.
 

^Nanook^

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Olenko sokea vai eikö tälle pelille ole vielä Online-threadia / peliseurahaku threadia?
Nettipelihän tässä on IMHO paras mitä tähän mennessä on vastaan tullut. On sitä haastetta eikä pysty juokseen Rambona suuna päänä joka paikkaan ja räiskiä päättömänä menemään.
 

OK

Well-Known Member
Vastaus: The Last Of Us

TLoU tarina DLC julkistetaan perjantain PS4 All Access Launch -tapahtumassa.
 

Lezalit

Member
Vastaus: The Last Of Us

Yksinpeli DLC Left Behind julkaistu Playstation All Acces tapahtumassa. Lisärissä ilmeisesti pelataan Elliellä ja hänen mukanaan seikkailee hänen ystävänsä Riley.

Nokkelimmat siis hoksasivat että lisäri sijoittuu ajallisesti ennen pääpelin tapahtumia pääpelin lopun perusteella.


Teaser trailer: http://youtu.be/lkNxhClt-xo
 

Juhana

Active Member
Vastaus: The Last Of Us

Nyt kuuntelen tätä soundtrackia tässä niin oli kyllä kova pettymys kun musiikki ei kuulunut niin selvästi/oli niin vähän. :/
 

Futis88

Member
Vastaus: The Last Of Us

Nyt kuuntelen tätä soundtrackia tässä niin oli kyllä kova pettymys kun musiikki ei kuulunut niin selvästi/oli niin vähän. :/
Mielestäni musiikkia oli myös vähän, mutta silloin kun sitä oli se oli mahtavaa ja sopi kyseiseen kohtaan täydellisesti.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Sonofa Pete's

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Muutama päivä sitten jälleen yksi Matti Myöhäinen sai pelinsä päätökseen. Viikonloppuna lukaisin läpi tämän koko ketjun, jota olen spoilerien pelossa pitänyt kesästä saakka jäähyllä. Allekirjoitan kaikki kehut, sillä The Last of Us on poskettoman laadukas teos ja tuleva klassikko. Normaalitasolla sain poltettua tähän hienoon matkaan ränsistyneen sivilisaation halki noin 27 tuntia. Nuolin alueet melko tarkasti, luin ajatuksella kaikki löytyneet viestit, ihailin maisemia, haahuilin ja fiilistelin. Miksi tällaiset konsolin huippuhetket edes pitäisi juosta mahdollisimman nopeasti läpi?

Koin kaiken aivan "kylmiltään", koska tulevista tapahtumista, hahmoista (poislukien Joel + Ellie) ja lokaatioista en tiennyt henkilökohtaisen informaatiosulun vuoksi yhtikäs mitään. Vuodenaikojen vaihtuminen oli erityisen mukava yllätyspyllätys.

Tasokas ääninäyttely, grafiikka, tunnelma ja käsikirjoitus on jo aiemmin todettu, joten niistä ei sen enempää. Vihollisista on kyllä erikseen mainittava clickerit, siinäpä vasta harvinaisen onnistunutta suunnittelua. Jännän äärelle pääsee hämärissä rakennuksissa, joissa kuuluu kyseisten sieninaamojen tunnusomaista ääntelyä. Kun ökö tulee iholle... No, tiedätte kyllä. Not a pretty sight.

Välillä TLoU lähentelee jopa kauhugenreä. Kuumottavimmat paikat taisivat olla
hotellin tulvivassa kellarissa, jonne Joel tippuu hissin mukana. Tässä synkässä loukossa koin vahvoja Silent Hill -fiboja, kiitos taskulampun, kädessä olleen metalliputken ja uhkaavien äänien.
Sen verran kaukana kuitenkin ollaan Unchartedien letkeästä meiningistä, että The Last of Usia ei aina uskoisi Naughty Dogin tuotokseksi.

Olen jo hieman ehtinyt aloitella uutta kierrosta survivor-vaikeustasolla, saa nähdä riittääkö rahkeet loppuun saakka. Nyt alkaa kuitenkin olla sitä otetta, jota alunperin olin tältä odottanut. Normaalilla tarvikkeita ja ammuksia sentään löytyi, nyt ei löydy. Pitkää päättelyketjua ei vaadittu lopputulemaan, että ainoa keino pärjätä on hiiviskellen välttää kaikki turhat viholliskontaktit. Sen kerran, kun asetta on pakko laulattaa, kutien on syytä löytää maaliin. Mieluiten sinne napakymppiin eli silmien väliin. Muutama hankala kohta kuitenkin arveluttaa jo etukäteen, mutta aion siitä huolimatta naatiskella joka hetkestä. Mahdollinen läpipeluu sujuu silti ensimmäistä sukkelammin, koska paikat on nyt nähty ja voi keskittyä etenemiseen.


Summa summarum: Jos et omista The Last of Us -nimeä tottelevaa konsolipeliä, korjaa tilanne välittömästi. Jos se on jo kokoelmissasi, pelaa sitä vähän lisää.
 

pZiuz

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: The Last Of Us

Tämä
oli
suurenmoista
ihmeteltävää

Uskomaton
pelikokemus
erilaisilla
asetelmilla

Parhaimpia
elämyksiä
lähiaikoina
itselläni
 

beddis

Member
Vastaus: The Last Of Us

No niin, tulipa pidemmän pelaamistauon jälkeen tahkottua tämä suuresti ylistetty seikkailu läpi. Aloitin vähän riskillä heti vaikeimmalla vaikeustasolla, pelaan nimittäin todella vähän (varsinkin räiskintää), mutta valinta oli onneksi oikea. Vain parissa kohtaa jäin pidemmäksi aikaa jumiin ja kerran peli jo kehoittikin vaihtamaan vaikeustasoa, mutta aina tilanteesta selvittiin kun älysi kokeilla jotain uutta lähestymistapaa.

Tarina ja hahmot ovat hyviä, mutta The Walking Dead -peliä ei tällä osastolla kuitenkaan tavoiteta. Se nyt olikin aivan omilla tasoillaan, joten sille ei ole häpeä jäädä toiseksi. Vähän kaksijakoiset fiilikset pelistä kokonaisuutena jäi; alku oli kerrassaan loistavaa menoa, kunnes sitten muutaman tunnin kohdalla tuntui, että peli on Uncharted-tyylin taistelua taistelun perään. Sitten loppupuolella taas tarina alkoi etenemään ja jossain kymmenen tunnin kohdalta koukutusta riitti sitten loppuun asti.

Olin hieman yllättynyt siitä, että örvelöt olivat niin pienessä roolissa ja suurin osa vihulaisista oli ihmisiä. Varsinaista kauhufiilistä syntyi vain siellä hotellin(?) kellarikerroksessa jossain pelin puolessa välissä. Mutta se kohtaus olikin sitten todella kuumottava, kun poikkesi fiilikseltään muusta pelistä. Muuten mulle kyllä peli edusti enemmän genreltään Unchartedia kuin Dead Spacea, vaikka jossain kohtaa ketjussa joku oli päinvastaista mieltä. Itse olin toki vain tyytyväinen tästä. Olen nimittäin aivan hirveä mamis kauhupelien kanssa, vaikka rakastan kauhuleffoja ja oikein metsästän leffojen kanssa sitä kauhufiilistä laittamalla valot pois päältä. Kauhupelien kanssa iskee hirveä paniikki. Ja tuo kohtaus saikin hikoilemaan ihan riittävästi.

Suuri plussa pelille siitä, että toisin kuin Unchartedeissa joistakin tilanteista pääsi eteenpäin tappamatta kaikkia vihuja. Tuntui oikein piristävälle, kun on tottunut siihen että taustalla soi joku kiihkeä rumpukomppi niin kauan kuin yksikin vihu on hengissä ja sen tapettuaan musiikki loppuu ja kuuluu "kling" ja hahmot löytävät ulospääsyn taistelun ajaksi eristetystä paikasta. Tässä pystyi pulloja ja tiiliä nakkelemalla harhauttamaan örkkejä toisaalle ja hiipimään pakoreitiltä ulos. Toinen iso plussa siitä, ettei pelissä tullut yhtään kertaa tilannetta ettei tiedä mitä pitää tehdä tai minne mennä. Esim. viimeisimmän Unchartedin kohdalla jumituin sinne laivojen hautuumaalle pitkäksi aikaa kun en vain löytänyt poistumisreittiä.

Mutta siitä hiipimisestä: otin alussa asenteen, että koetan selvittää mahdollisimman suuren osan pelistä hiipimällä, mutta valitettavasti peli ei siihen monesti kannustanut. Ainakin vaikealla vaikeustasolla monen pieleen menneen hiipimisyrityksen jälkeen huomasi, että päättömästi nyrkit ojossa juoksentelemalla selviää tilanteista paljon helpommin. Eräskin kohtaus jossain kaupungin keskustassa, jossa vihuja oli pilvin pimein selkesi sillä, että houkuttelin kaikki tyypit samaan huoneeseen ja hyppäsin tiskin takaa hakkaamaan kaikki kerralla kumoon. Siis joukko aseistettuja miehiä lakosi nyrkein pienessä hetkessä. Tämä vähän söi itseltä fiilistä.

Bugeja oli pelin eka puoliskolla melkoisesti; kerran Joel jumittui paikalleen kuin tervaan eikä suostunut liikkumaan. Pari kertaa pelin paussivalikko "tärisi" hervottomasti ja valintaa ei pystynyt tekemään kun kaikki vain nyki ja välkkyi. Pahin tapaus oli kun peli jumitti täysin alkulataukseen (musta ruutu ja pelin logo oikeassa alakulmassa). Tästä pääsi onneksi lopulta eteenpäin poistamalla viimeisin päivitys ja asentamalla uudestaan.

Lopusta:
oli vähän ristiriitaiset fiilikset siellä leikkaussalissa. Tiesin mitä peli minun odottaa tekevän, mutta itse en olisi tuossa tilanteessa tehnyt niin. Höpöksi meni siltäkin osin, että Joel teurastaa kymmenittäin vartijoita jotka ovat suojelemassa operaatiota, jolla jotakuinkin olisi pelastettu ihmislaji... Toki tavallaan taas hieno lopetus juuri ristiriitaisuutensa takia. Pelin aivan viimeinen hetki oli kyllä loistava.

Kaikenkaikkiaan hyvä pelihän tämä oli. Mutta koko konsolisukupolven huippukohdaksi en tätä laskisi, The Walking Dead, Arkham Asylum ja muutamat muut kolahtivat meikäläiseen huomattavasti kovempaa. Jatko-osaa odotan kyllä innolla toki.

8/10
 

markka1

Member
Vastaus: The Last Of Us

Varmaankin paras arvostelu/analyysi The Last Of Usista.
Teki tuon kuusi kuukautta pelin julkaisun jälkeen ja neljän läpi peluu kerran jälkeen. Todella mielenkiintoinen. Suosittelen katsomaan!
[video=youtube;3sJA-C1yrtk]http://www.youtube.com/watch?v=3sJA-C1yrtk[/video]
 
Vastaus: The Last Of Us

Varmaankin paras arvostelu/analyysi The Last Of Usista.
Teki tuon kuusi kuukautta pelin julkaisun jälkeen ja neljän läpi peluu kerran jälkeen. Todella mielenkiintoinen. Suosittelen katsomaan!
[video=youtube;3sJA-C1yrtk]http://www.youtube.com/watch?v=3sJA-C1yrtk[/video]
Tää oli kyllä hyvä. Lositavia pointteja ja monia asioita mitä itsekkin huomas kun pelaili tuota kolmatta kertaa läpi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Miklu

Active Member
Vastaus: The Last Of Us

Oli hyvä arvostelu joo. Rupesin tota kattomaan ja huomasin että ompas pitkä. En varmaan kato...vaa siinäpä oli hyä kertailla miksi niinkin simppeli peli kuin Last of Us on niin hemmetin kova.
 

WildLag

New Member
Vastaus: The Last Of Us

Varmaankin paras arvostelu/analyysi The Last Of Usista.
Teki tuon kuusi kuukautta pelin julkaisun jälkeen ja neljän läpi peluu kerran jälkeen. Todella mielenkiintoinen. Suosittelen katsomaan!
[video=youtube;3sJA-C1yrtk]http://www.youtube.com/watch?v=3sJA-C1yrtk[/video]

Oikein hyvä oli video arvostelu. Vaikka GTA5 ja muita megaluokan pelejä onkin pukannut tänävuonna ulos niin itselleni heittämällä vuoden paras peli.
 
Ylös Bottom