Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Eräs muukin asia minua mietityttää, että mistä se Jumala on ylipäätänsä tullut vai onko Hän ollut aina? Ja kun Jumala loi taivaan ja maan loiko hän samalla aikavyöhykkeet ja ylipäätään ajan. Kylläpä raamatun lukemisessa tulee kyseltävää
Siinä hieno kokonaisuus, niin aika, kuin aikavyöhykketkin ovat ihmisen keksintää, ei Jumala meille kelloa heittänyt käteen, vaan rakensi maailmankaikkeusen osoittamaan yötä ja päivää. Sillä ei paratiisissa ollut aikaa, vaan kaikki oli ikuista.Aikavyöhykkeet loi ihminen.
1. Missään kohtaa raamatussa ei puhuta minkäänlaisesta omenasta, vaan tämän on ihminen itse kehittänyt puun hedelmäksi. Ja hedelmästä raamatussa puhuttaessa kyseessä on yleensäkin jokin vertauskuvallinen, ja jos etsitään alkuperäiskielen sanaa, josta meille on uo hedelmä käännetty, ei kyseessä ole täsmälleen sama asia, meillä ei vain ole sanaa kyseieselle asialle, heitetäänpä vaikka esimerkkinä: Hengen hedelmää ovat: Usko, rakkaus, kärsivällisyys jne...Minulla olisi muutama kysymys uskovaisille
Miksi Jumala laittoi omen puuhun vaikka hän tiesi että Aatami & Eeva syö omenan?
Jos jumala on kerran kaikkivoipa, niin miksi hän sitten loi helvetin ja saatanan?.
Miksi vanhan testamentin mukaan on O.K tappaa pakanoit?.
3.Vanhan testamentin mukaan EI ole oikein tappaa pakanoita. Mitenkäs tämän nyt selittäisi... hmmm... Jumalan kasatessa omaa kansaansa kansa tietenkin pitää puhdistaa, jos Jumala ei puhdistaisi kansaa synnin tekijöistä, niin kansa loppujen lopuksi vain vajoaisi syntiin, ja taivaaseen ei nykyäänkään olisi menossa ketään, ei olisi ketään joka olisi edes kuullut Jumalasta. Lisäksi vanhassa testamentissa on viittauksia siitä, että Jumalan kansan puhdistus vaiheilla tapetuillekkin olisi kohtalona taivas.
Ja toiseksi jokaiseen kysymykseesi löytyy vastaus raamatusta, enkä itse ole vielä sellaiseen kysymykseen törmännyt, johon en olisi vastausta raamatusta löytänyt, tämän takia itsekkin uskon edelleen.
Hei, on vain yksi oikea Jumala: Kratos.
Ja kommentti vielä linkistä, kyllähän kuka vaan pystyy pistämään lauseita lukujen keskeltä, pistäisitvät edes koko luvun, mitä nyt katselin, niin jos olisi lukenut edes luvun loppuun, olisi tullut vastaus tuohonkin.
Tässähän puhuttiin nyt siitä, että pitäisikö kreationismia opettaa biologian (luonnontiede) tunneilla evoluutioteorian rinnalla. Näkisin että evoluutioteoria on nimenomaan luonnontieteelliseltä kantilta huomattavasti todennäköisemmin oikea teoria kuin luomisoppi.Provokaatioksi voisin heittää, että perustelkaapa, miten evoluutioteoria on totuudenmukaisempi kuin kreationismi. Tiedämmekö evoluutioteorian olevan totta, siinä missä kreationismi väärää?
Ominaisempi luonnotieteelliselle näkokannalle - en menisi "todennäköisemmin oikeasta" puhumaan (ellei tälle ole filosofisia perusteluja, joita tivaan).Tässähän puhuttiin nyt siitä, että pitäisikö kreationismia opettaa biologian (luonnontiede) tunneilla evoluutioteorian rinnalla. Näkisin että evoluutioteoria on nimenomaan luonnontieteelliseltä kantilta huomattavasti todennäköisemmin oikea teoria kuin luomisoppi.
Niin, miksei otettaisi?Provokaatioksi voisin heittää, että perustelkaapa, miten kreationismi on totuudenmukaisempi kuin vaaleanpunaisen elefanttimörkön tarina. Tiedämmekö luomisopin olevan totta, siinä missä vaaleanpunaisen elefanttimörön tarina väärää?
Jotkuthan uskovat, että maailma syntyi kun vaaleanpunainen elefanttimörkö ulosti haisuläjän, josta muodostui maa viidessä päivässä. Tiede ei ole vielä pystynyt todistamaan tätä teoriaa aukottomasti vääräksi, joten eiköhän oteta se biologian opetussuunnitelmaan varmuuden vuoksi?
Tiederealismi itsessään on siis uskomus.
Provokaatioksi voisin heittää, että perustelkaapa, miten evoluutioteoria on totuudenmukaisempi kuin kreationismi. Tiedämmekö evoluutioteorian olevan totta, siinä missä kreationismi väärää?
Odotan innolla argumenttienne kumoamista.
Ei lainkaan haise siltä, että ketju lähtee pahasti sivuraiteille ja pitkäksi aikaa. Jos halu aloittaa vääntöjä ja esitellä yliopistossa opittuja hienoja sanoja on näin kova, sille voisi tehdä oman ketjun.
Joohahn, olet väärässä uskonnon ja tieteen kanssa. Toinen antaa absoluuttisen selityksen ilman mitään vastuuta ja toinen vain kuvaa maailmaa eikä ota kantaa. Uskontoon hurahtanut ei enää kysy, mutta tiedemies haluaa ottaa asioista selvää. Tieteeseen uskominen ei ole uskomista vaan enemmänkin luottamista. Tieteen tiedot muuttuvat sekä kehittyvät mitä enemmän tutkimusta saadaan. Kaikesta ei ole varmuutta, mutta suuri osa on aukottomasti todistettu kuten evoluutio-teoria. Ei happeen tarvitse uskoa jotta se pitäisi hengissä. Se että alettaisiin luomisteoriaa biologian yhteyteen laittamaan, sekoittaisi varmasti lasten loputkin ajatukset maailmasta. Sehän uskonnon tarkoitus onkin, oman ajettelun kieltäminen ja auktoriteettin sokea uskominen.
Kategorisointi on usein erittäin virheellistä, ja tietysti perustasolla tässäkin, mutta mielestäni vastakkainasettelu on kuitenkin mahdollista käsitteiden määrittelyn takia. Evoluutioteoriaan liittyy yleisesti ottaen materialistinen maailmankäsitys, siinä missä kreationistit torjuvat evoluution ja luonnonvalinnan konseptin. Tämä tarkoittaa siis ristiriitaa kahden teorian välillä.Kommentoin vänkäyksen aloittanutta viestiä vain sen verran, että koko kysymyksenasettelu on järjetön. Evoluutioteoria on tieteellinen teoria, joten se ei missään olosuhteissa voi olla yksiselitteisesti totta johtuen tieteen yleisestä luonteesta. Sen sijaan se edustaa kulloisenakin aikana voimassa olevaa tähän mennessä tehdyllä tutkimuksella saatuun tietoon pohjautuvaa yleistä (ei yksimielistä) kansainvälisen tiedeyhteisön näkemystä asiasta.
Evoluutioteoriaa ja luomisoppia ei minun silmissäni ole mielekästä yrittääkään vertailla binäärisellä oikein/väärin -asteikolla, koska toinen on tieteellinen teoria ja toinen ei. On toki yleissivistävää tuntea molempien peruspiirteet ja kohteliasta pyrkiä ymmärtämään vastakkaistakin näkökulmaa.
Filosofia unohtui sieltä kaikkien tieteiden päältä.Spoiler-tageissa vielä ketjusta mieleen tullut XKCD-strippi, joka pistää tieteet järjestykseen.