Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Tonppa
Mielestäni on keskenkasvuista ostaa konsoli vain mielikuvien perusteella, esimerkkisi mukaan. Paljon järkevämpää on ostaa konsoli jolle on pelejä joita haluaa pelata. Ei siksi että kun naapurillakin on se tai että kun yhdistää jonkin nimen johonkin asiaan. Eikös?
[edit] typo
Tässä viittasin tapaukseen PlayStation. PSX:n tullessa mikä oli Sonyn asema pelimarkkinoilla? Nolla. Se ei ollut toiminut edes julkaisijana (tietääkseni, korjatkoon joku jos tietää tarkemmin). Se tuli, se näki, se voitti. PSX sai trendiarvoa, ihmiset alkoivat ostaa sitä juuri sillä "mun kaverillakin on se ja kaveri on kova jätkä" -asenteella, eikä sen takia mitä pelejä sille oli.
On totta, että jokaisen tulisi tehdä valintansa pelien mukaan, näinhän itsekin päädyin Xboxiin (mukaanlukien DVD -optio). Mutta suuret dollarit ja eurot tulevat massakuluttajilta, jotka ovat usein isiä ja äitejä jotka eivät tajua pelaamisesta mitään mutta ovat ostaneet joulu-/synttärilahjaksi konsolin tenavalleen.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Groover
Miten se MS tekee XB2:lla voittoa? Jos taktiikka on sama, niin ei aínakaan. Unohdat sen, että kilpailijat touhuavat omia juttujaan, ja niilla kummallakin on enemmän kokemusta ja näkemystä konsolimarkkinoista kuin MS:llä.
MS tekee Xbox2:lla voittoa monestakin syystä.
Xbox2:n tullessa potentiaalinen markkinakunta on jo olemassa. Myös julkaisijat ja pelintekijät ovat jo mukana kuviossa.
Tutkimuskulut, markkinointikulut, työmäärä minkä konsoli vaatii, kaikki tämä on murto-osa minkä ensimmäinen konsoli vaatii. Ajatelkaapa F1 -autoja. Esimerkiksi Toyota on tehnyt ihan hyvää tulosta ensimäisellä kaudellaan, mutta onko siitä voittajaksi vielä 5 vuoteen? Tuskin. Mutta pakkaako se sen takia laukkunsa ja menee kotiin. Ei. Koska kun heillä on paketti kasassa ja pohja valmiina, on sen päälle helpompi lähteä tuottamaan laadukkaampaa tuotetta.
Nettiformaatti on jo kasassa, eikä senkään rakentamiseen ja käyttöönottoon pala rahaa samassa määrin kuin tällä hetkellä.
Kokemusta on muodostunut MS:lle yhtä paljon Xbox2:n julkaisun aikaan kuin mitä Sonyllä on PS2:n julkaisun aikaan. Tosin mielestäni Xboxin julkaisu ja pelitarjonta voitti PS2:n julkaisun ja pelitarjonnan kaikessa muussa paitsi myynnissä, joten eiköhän MS tiedä mitä se tekee. Ja kuten jo mainittiin, ei Sega, Atari eikä moni muu ole pärjännyt kokemuksellaan, joten ei siitä ole aina apua.
Ottaen huomioon Nintendon pelipolitiikan ja nettipelit jolle se ei ole liiemmin lämmennyt, niin Xbox2:lla on erittäin potentiaalinen markkina-alue, varsinkin jos PS3 ei onnistu tuomaan mitään ratkaisevaa markkinoille. Jos Sony tässä epäonnistuu, on sen ainoa kilpailuvaltti hinta ja nimi. Nykyään on vaikea tuoda merkittävää uutta pelaamiseen.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan EdHunter
Mutta myöskin kaikki aiemmat valta-aseman kaappaajat ovat onnistuneet siinä ensimmäisellä koneellaan.
Nämä ovat tapahtuneet aikakaudella jolloin uuden teknologian tuominen pelaamiseen oli helpompaa. Nykyään tuskin mikään voi viedä Sonyn markkinajohtoa ensimmäisellä koneella, vaan siihen vaaditaan pitkäjänteistä työtä.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Tardini
Tuo kuulostaa aika kornilta kun vapaamielisyydestä ja Microsoftista puhutaan samassa yhteydessä. Kun on kyse yhtiöstä joka pyrkii diktatorismiin ja tuhoamaan kilpailun keinolla millä hyvänsä. PC-puolella siinä on lähes onnistuttu ja konsolit ovat seuraavana tulilinjalla. Onneksi Microsoft ei sentään onnistunut yrityksissään ostaa Nintendo ja Sega, ja valtaosa pelaajistakin on äänestänyt pennosillaan Microsoftia vastaan. Kilpailu on hyvä asia ja sitä toki MS:kin tuo tälle alalle, mutta kun on kyse yhtiöstä joka pyrkii tuhoamaan kilpailun on pitkällä aikavälillä kaikkien konsolipelaajien etu, että Xbox jää Microsoftin viimeiseksi pelikonsoliksi. Oikeasti vapaamielistä pelaajaa kiinnostaa pelien lisäksi myös ne arvot jota yhtiö pelikoneen takana edustaa.
Tottakai jokainen saa äänestää lompakollaan, mutta on ikävää jos tuote hylätään sen takia kun yrityksen nimi on Microsoft. Sehän on aivan sama asia, kuin jos joku ei käyttäisi Nordeaa pankkina koska se koittaa laajentua ja syödä sillä markkina-alueen muilta, tai ettei ostaisi Nokian kännykkää koska se yrittää hallita markkinoita. Tuskinpa Sonykaan vastustaisi jos se saisi kaikki TV ja HIFI -markkinat haltuunsa, niin että se voisi kontrolloida kaikkea mitä alalla tapahtuu.