Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

Joo mäkin miesoletettuna rakastan naisoletettuja. Mutta...

Nuo Nisun varmaan kymmenettä kertaa postaamat fifty-fifty -luvut ovat edelleen vääristyneitä, koska ne eivät ota huomioon pelaamisen sisältöä. Pelaamisen ja pelailun välillä on mielestäni iso ero - ainakin silloin, jos tuollaisia tilastoja väsätään.

Ja vahvasti myös epäilen, että jos kaverilistalta löytyy se 500 henkilöä, heistä 250 on naista/tyttöä. Kenelläkään.
 
Tuorein Tampereen Yliopiston Pelaajabarometri suomalaisista pelaajista tietää kertoa seuraavaa:

Miehet ja naiset pelaavat pelaamisen kokonaisuutta
tarkastellen yhtä paljon, vaikka aktiivisten pelaajien
osuus on miehissä hieman suurempi. Ei-digitaalisten
pelien osalta miesten ja naisten välillä ei ole eroa, mutta
digitaalisia pelejä miehet pelaavat enemmän ja myös
aktiivisten digipelaajien osuus on miehissä suurempi.

Lisääntyvä ikä liittyy selvästi peliaktiivisuuden
vähenemiseen. Kun aktiivisten pelaajien keski-ikä on noin
42 ikävuoden tienoilla, ovat ne vastaajat jotka sanovat,
etteivät he pelaa mitään pelejä keskimäärin noin 65-
vuotiaita. Digitaalisten pelien pelaajien keski-ikä on noin
38 vuotta ja niiden, jotka eivät pelaa lainkaan digipelejä,
noin 58 vuotta.


Lähde: http://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/104293/978-952-03-0870-4.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 
Vaikka muutakin kuin Simsiä ja Candy Crushia pelaavia naisia tottakai on, niin kyllä silti väittäisin että aika vähissä ovat. Eipä ole kauhean montaa suomalaista naista tullut xbox livessäkään tässä 10v aikana vastaan. Enkä heitä kyllä xbox liven ulkopuoleltakaan montaa tiedä. Useita tiedän kyllä ketkä vaikka bussissa hakkaavat sitä kuuluisaa Candy Crushia, mutta jotain "ihan oikeita pelejä" pelaavat ovat todellakin harvemmassa.

Että ei ne stereotypiat (taaskaan) ole mielestäni ihan tyhjästä syntyneet.
Niin no, eroaako heidän pelaamisensa taas näistä tusinaräiskintöjä hakkaavista pojista?
 
Tuorein Tampereen Yliopiston Pelaajabarometri

Todella kiinnostavaa matskua, kiitos linkistä!

Jos sen verran sivutaan vielä tätä sukupuoliasiaa, niin barometri kertoo aika yksiselitteisesti digitaalisten pelien olevan edelleen poikien ja miesten hommaa. Varsinkin aktiivisten pelaajien kohdalla ero on varsin suuri.

Mobiilipelit kiinnostavat enemmän naisia, mikä toisaalta selittää sen, että urokset käyttävät keskimäärin kolme kertaa enemmän aikaa ja rahaa pelaamiseen.

Tässä ja muissakin pelitutkimuksissa on tuo aktiivisen pelaajan luokittelu kyllä kohtuullisen armelias. Kerran kuukaudessa tekee sinusta "aktiivisen". :rolleyes:
 
Niin no, eroaako heidän pelaamisensa taas näistä tusinaräiskintöjä hakkaavista pojista?

Kyllä. Mielestäni eroaa varsin merkittävästikin. Oli vuosittaisesta "cod reskin cash cow paskeeesta" mitä mieltä tahansa, niin on se silti paljon enemmän "oikea" peli. Ajallisestikin sitä varmasti tullaan pelaamaan enemmän kuin esimerkiksi kerran kuukaudessa.
 
Kyllä. Mielestäni eroaa varsin merkittävästikin. Oli vuosittaisesta "cod reskin cash cow paskeeesta" mitä mieltä tahansa, niin on se silti paljon enemmän "oikea" peli. Ajallisestikin sitä varmasti tullaan pelaamaan enemmän kuin esimerkiksi kerran kuukaudessa.
No kyllä mä uskon, että CandyCrushejakin pelataan enemmän kuin kerran kuukaudessa.
 
No kyllä mä uskon, että CandyCrushejakin pelataan enemmän kuin kerran kuukaudessa.

Mahdollisesti. Mutta tuo kerran kuussa oli se rajapyykki jonka ylityksellä pääsi laskemaan itsensä aktiivipelaajaksi tuon tutkimuksen mukaan. Siksi sitä käytin. Luultavasti sitä silti pelataan vähemmän, kuin vaikkapa codia.
 
Kerran kuukaudessa pelaavan henkilön laskeminen "aktiiviseksi pelaajaksi" menee ihan samaan järjettömään kategoriointiin kuin työttömyystilastojen kaunistelu sillä, että tunnin silloin ja toisen tällöin töissä oleva lasketaan työlliseksi, eikä työttömäksi. Tuo ei ole mitään muuta, kuin tilaston tietoista manipulointia omaan agendaan sopivaksi.

Epäilemättä naispelaajien määrä on nousussa ja varmasti heidän osuutensa on suurempi, kuin moni omien pelaajalistojensa ja pelikaveriotantojensa kautta kuvittelee, mutta en silti usko mihinkään 50/50-jakoon. En, vaikka Nisu postaisi minkälaisia piirakkadiagrammeja ja esittelisi omaa PlayStation-kaverilistaansa kuinka tarkasti. Olen vaan niin vanhanaikainen, etten laske jotain kännykkäpeliä silloin tällöin bussissa pelaavaa henkilöä viralliseksi "pelaajaksi". Jos tuollaiset henkilöt otetaan mukaan laskentaan, niin kohta joudutaan ottamaan mukaan myös kerran viikossa kiskalla Lottoa ja Europottia viedessä RAY:n kolikkopelejä pelaavat eläkeläiset.
 
Jos tuollaiset henkilöt otetaan mukaan laskentaan, niin kohta joudutaan ottamaan mukaan myös kerran viikossa kiskalla Lottoa ja Europottia viedessä RAY:n kolikkopelejä pelaavat eläkeläiset.

Itse asiassa tuossa linkitetyssä barometrissä nämäkin laskettiin pelaajiksi. Mikä tahansa pelimuoto laskettiin kokonaistilastoon, oli sitten kyseessä hippaa mökillä, biljardia pubissa, Clash Royalia ruuhkabussissa tai hardcore strategiaa PC:llä.

Digitaaliset pelit oli sitten jaoteltu erikseen. (Digi tarkoittaa tässä tapauksessa siis jollainen elektonisella laitteella pelattua peliä)
 
Valhe, emävale, tilasto. En nyt ota kantaa siihen miten oikeasti asiat ovat mutta muutama empiirinen esimerkki.

Pelaan aina kuin ehdin, kaikki nykyiset pelikoneet löytyy, lisävarusteet (AIM jne), pelejä alustoittain 50-300. Olen pelannut c64 ajoista asti, pieni breikki oli 2010-2015 kun lapset oli tosi pieniä, eikä aikaa ollut edes tätä vertaa.

Silti pelaamiseni on luokkaa 3-5h per viikko, kun ei vaan ehdi/jaksa jne. Joskus hyvänä viikkona saattaa ehtiä pelaamaan max. Tuplat tuosta. Esim. Firewall Zero hour ei ole koskaan tullut yhtään naispelaajaa vastaan. Kaverilistassa on yksi nainen.

Mun vaimo pelaa tällä hetkellä vain Toon Blastia kännykällä päivittäin. En tiedä tarkkoja määriä mutta veikkaan että tunnin päivässä keskimäärin. Hän ei ole kiinnostunut muusta pelaamisesta, kuin satunnaisesti esim. VR-lasien testaus, kun ne tulivat taloon.

Pointti on siinä, että kun tutkitaan pelaamista, niin vaimo pelaa enemmän kuin mä. Enkä nyt sano että se on mitenkään eriarvoisempaa pelaamista, mutta jotenkin tuntuu että omien kavereiden ja kokemusten perusteella tässä on yleensä se ero naisten ja miesten pelaamisen välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Epäilemättä naispelaajien määrä on nousussa ja varmasti heidän osuutensa on suurempi, kuin moni omien pelaajalistojensa ja pelikaveriotantojensa kautta kuvittelee, mutta en silti usko mihinkään 50/50-jakoon.
Itse tiedän noin suurinpiirtein PSN kavereistani juuri ja juuri sen että tää kaveri on Suomalainen. Meinaan Puolet on hommattu täältä Kfinistä. Ja toinen puolet eri pelien Suomi ryhmistä.

Ei ole täälläkään mitään naispelaajia vastaan kyllä niitäkin on. Ei vaan varsinaisesti kiinnosta kumpaa sukupuolta ID X sattuu olemaan kun sen pyytää kaveriksi.

Vale emävale ja tilasto. Jalkapallo ihmisenä tietää että tilastoissa voi lukea vaikka mitä. Silti se tulos voi olla vain 1-0.
 
Miksi naisten pelaamisesta pitää tehdä joku numero, niin kuin se ois jotenkin exstra hienoa tai jotain erityistä.
Kaikki pelaajat on samalla viivalla, ei vois vähempää kiinnostaa se sukupuoli.
 
Supercell perustaa koodarikoulun Helsinkiin. Kolmivuotinen linja ja opettajat loistavat poissaolollaan.



 
Viimeksi muokattu:
Upea esimerkki, miten asiaan vihkiytynyt kykenee näkemään huomiseen.

Haastattelu tehty 1974. Kyseinen herra on kuuluisa scifikirjailija Arthur C. Clarke.
 
Supercell perustaa koodarikoulun Helsinkiin. Kolmivuotinen linja ja opettajat loistavat poissaolollaan.




Meinasin tähän hakea mutta ilmeisesti ei kannata kun opiskelu on englanniksi. :(

Puhun sitä meinaan erittäin heikosti. Ihan muutaman tietyn sanan lauseita. Sitten on vinopino sanoja mistä mä just ja just tiedän miten se pitäis kirjoittaa. Mutta en osais lausua sitä oikein. :(
 
Koodausta voi opiskella myös avoimessa yliopistossa, suomeksi: http://moocfi.github.io/
Koodauksesta sen verran että oon nyt suomeksi opiskellut pelien koodausta noin 2 vuotta.

Samalla päässä on se tieto ettei ilman vaadittua kielitaitoa voi saada työpaikkaa ainakaan pelialalta. Mutta kun järjellä ajattelee niin ei nyt pitäisi olla niin että kaikki koodauksen työpaikat on suomessa semmosia että pärjäät pelkällä englannilla. :/

Jotain koodaukseen liittyvää haluaisin tehdä työkseni. Kunhan siinä työssä pärjäisi Suomen kielellä. Tai ainakin todennäköisyys joutua puhumaan englantia olisi mahdollisemman matala.
 
Ylös Bottom