Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Eduskuntavaalit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Jumala
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Eduskuntavaalit

Kovaa puhetta persuista. Voisi jopa sanoa propagandaksi tai vastaavasti vain "putkikatseeksi" kun puhutaan että persut ovat nyt pettäneet/eivät uskalla ottaa vastuuta/ovat vain sahureita ja sitä rataa.

Näin juuri. Mediahan on ollut ennen vaaleja ja vaalien jälkeen koko ajan vastaan perussuomalaisia. Kaikki, mitä perussuomalaiset tekevät tai olevat tekemättä, media uutisoi kaiken huonossa valossa. Perussuomalaisia äänestäneille pyritään väkisillä luomaan sellainen mielikuva, että perussuomalaiset kansanedustajat ja siinä edellä Timo Soini, ovat pettäneet äänestäjänsä.

Rötösherrat saatiin kuriin ja vanhojen puolueiden suurvalta murrettua? Entäs se tiukempi maahanmuuttopolitiikka?

Totuus on, että persut luovuttivat vallan korttipelin ensimmäisen käden jälkeen ja lähtivät baarin puolelle ryyppäämään. Mm. vaaleissa tappion kokenut minipuolue Vihreät jaksoi katsoa pari kättä lisää ja nyt pääsevät kiristämään pari omaa vaatimustaan läpi, kun sorvataan väkipakolla enemmistöhallitusta persujen livettyä vastuusta.

Kyllä oppositiostakin käsin voi politiikkaan vaikuttaa. Jos nyt perussuomalaiset oppositioon päätyy, ei tarvitse ainakaan tehdä ollenkaan kompromisseja muiden puolueiden kanssa. Perussuomalaiset näin ollen voivat pitää oman linjansa täysin. Ja olisivathan persut myös pääoppositiopuolue.

Täytyy muistaa, että neljän vuoden päästä on taas uudet eduskuntavaalit. Perussuomalaisten kritisoidessa oppositiosta käsin maahanmuuttopolitiikkaa, on kokoomuksen ja demareiden linjan pakko kiristyä. Sopiiko kiristyvä linja maahanmuuttopolitiikassa sitten kokoomuksen ja demareiden kannattajille?

Jos nyt sateenkaarihallitus syntyy, niin eipä sille kovin menestykästä neljää vuotta voi odottaa. Kokoomus ainakin joutuu taipumaan useisiin kompromisseihin muiden hallituspuolueiden asettaessaan ehtoja hallitukseen menolle. Sopiiko monet kompromissit taas kokoomusta äänestäneille? Kääntääkö Jykä ja kokoomus takkinsa?
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Jos nyt sateenkaarihallitus syntyy, niin eipä sille kovin menestykästä neljää vuotta voi odottaa. Kokoomus ainakin joutuu taipumaan useisiin kompromisseihin muiden hallituspuolueiden asettaessaan ehtoja hallitukseen menolle. Sopiiko monet kompromissit taas kokoomusta äänestäneille? Kääntääkö Jykä ja kokoomus takkinsa?

Oma fiilis taasen on, että nimenomaan Demarit joutuvat joustamaan huomattavasti enemmän. Muut puolueet halutusta puoluepohjasta ovat kuitenkin selvästi lähempänä Kokoomuksen arvoja, kuin SDP:n. Senhän takia Demarit olisivat Vasemmiston mieluusti halunneet hallitukseen, jotta olisi syntynyt enemmän tasapainoa hallituspuolueisiin. Nyt siellä on oikeiston tai rötösherrojen arvoja, whatever, edustamassa Kokoomus, RKP ja Vihreät. Keskemmällä KD ja sitten vasempana laitahyökkääjänä SDP.

Mutta saa nyt nähdä saavatko tuon sorvattua kuntoon. Voi toki olla, että SDP väkisin vaatii Vasemmiston mukaan, jolloin saataisiin "kauhun tasapaino" hallitukseen. Olisikin hauska nähdä Vasemmisto hallituksessa, kun niin kauan kuin itse muistan ovat olleet lähempänä huumoripuoluetta kuin oikeaa politiista liikettä. Arhinmäki nyt on vähän tuonut tolkkua hommaan, mutta aiemmin verot piti laskea ja tuet nostaa. Mielenkiintoinen yhtälö.

EDIT: Pitipähän oikein tarkistaa nuo Vihreät. Eivät siis ole koskaan virallisesti määritelleet itseään oikeisto-keskusta-vasemmisto -linjalla, mutta viime aikoina ollut ehkä kuitenkin enemmän oikeistopuolue kuin vasemmisto, ainakin mielestäni.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Kyllä oppositiostakin käsin voi politiikkaan vaikuttaa. Jos nyt perussuomalaiset oppositioon päätyy, ei tarvitse ainakaan tehdä ollenkaan kompromisseja muiden puolueiden kanssa. Perussuomalaiset näin ollen voivat pitää oman linjansa täysin.
Kieltämättä se on tosi kätsyä toi oppositiopolitikoiminen, kun voi vaan huudella oman vankkumattoman linjansa mukaisesti, eikä tarvitse ottaa huomioon sellaista ikävää seikkaa, että Suomessa asuvista ihmisistä 80% ei äänestänyt perussuomalaisia. Tässä on nyt se neljä vuotta aikaa dissata tulevan hallituksen päätöksiä (eli siis niitä jutskia, joiden mukaan tässä maassa eletään) ja ehkä jo ens vaaleissa saadaan yli 50% kannatus, niin saadaan rötösherrat kuriin.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Huomautuksen tarkoitus oli? 79,6 % ei äänestänyt Kokoomusta.
Se että Suomessa on monipuoluejärjestelmä, eikä yksittäisellä puolueella, oli se sitten kuinka suuri tahansa, tule ikinä olemaan valtuuksia ajaa asioitaan läpi sellaisenaan. Persujen vankkumaton asenne ei sovi tähän poliittiseen järjestelmään ja se rajaa heidät automaattisesti ulos päätöksenteon ytimestä. Kompromisseja on pakko osata tehdä, jos haluaa saada myös omia kantojaan lävitse.

Eri asia on sitten, jos ei ylipäätään ole halua mennä hallitukseen. Tällöin ei tarvitse kompromisseja tehdä. Mutta mitä hyötyä on puolueesta, joka ei suostu ottamaan hallitusvastuuta edes silloin kun sitä tarjotaan ja tällainen vaalivoitto takana? Sen virka on se rakkikoiran virka, jolle minä en taasen paljoa arvostusta pysty antamaan.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Täytyy kyllä silti todeta, että en IKIPÄIVÄNÄ haluaisi Soinia Presidentiksemme. Tyyppihän ei osaa edes englantia kunnolla ja diplomaattiset taidot on kuin oravalla. Tuossa spekulaatioita ainakin hiukan.

Kysymys kuuluukin; kenet Sinä haluaisit Presidentiksi? Omaa ehdokastani en vielä ole päättänyt.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

mutta ilmeisesti Soini vain petailee turvallisempia asemia pressanvaaleja varten ja puolue on hänelle vain joukko aivottomia sorminukkeja.

Ehkä, voi olla, mahdollisesti ja sitä rataa. Voi olla että Soini on oikeasti marssilainen tiedustelija. Päätökset on tehty ja niitä on turha ruveta enään spekuloimaan. Kokoomus jatkaa samaa rataa kuin aikaisemminkin. Eli pitää eu:ta ratkaisuna kaikkeen. Sdp:lle käy kaikki kunhan pääsee valtaan käsiksi.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Perussuomalaiset eivät tunnu ymmärtävän vanhaa totuutta siitä, että paras on hyvän pahin vihollinen. Persuille kelpasi Portugalin tukipaketissa vain se ratkaisu, että Portugalin tukipaketti kaadetaan. Kokoomus taas halusi pitää tukipaketin. Kokoomus oli isompi, joten näiden kahden vaihtoehdon välillä Kokoomuksen kanta voitti.

Demarit eivät olleet mitenkään riemulla hyväksymässä tukipakettia, mutta olivat valmiit hyväksymään sen tietyin ehdoin. Kokoomus halusi pakettia niin kovasti, että suostuivat kirjaamaan nämä ehdot Suomen päätöslauselmaan. Molemmat voittivat.

Nyt sekä SDP että Kokoomus pääsevät vaikuttamaan asioihin. Kumpikaan ei voi yksinään päättää mistään, eikä kumpikaan tule saamaan tavoitteitaan täydellisinä läpi, mutta ne voivat vähän kerrallaan ujuttaa omia tavoitteitaan lakipaketteihin.

Perussuomalaiset voivat kirjata saavutuksiinsa yhden onnistumisen: ne onnistuivat jättäytymään hallitusneuvotteluista, koska eivät suostuneet liikahtamaan piiruakaan kannastaan. Oliko se suoraselkäistä? Ehkä. Oliko siitä mitään hyötyä? Ei!
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Perussuomalaiset voivat kirjata saavutuksiinsa yhden onnistumisen: ne onnistuivat jättäytymään hallitusneuvotteluista, koska eivät suostuneet liikahtamaan piiruakaan kannastaan. Oliko se suoraselkäistä? Ehkä. Oliko siitä mitään hyötyä? Ei!

Hallituksesta jättäytymisestä oli merkittävä hyöty sekä perussuomalaisille että Suomen kansalle. Nyt neljän vuoden aikana heidän ei tarvitse tehdä ikäviä päätöksiä ja kannatusta voi kasvattaa uhoamalla oppositiosta. Jos perussuomalaiset pääsevät ensi kerralla suurimmaksi puolueeksi, he voivat sanella silloin ehdot, joilla hallitus muodostetaan. Perussuomalaisista vaikuttajista monet ovat kaikkea vastustavia änkyröitä eikä tuollaista henkisesti oppositiossa olevaa ryhmää kannata viedä hallitukseen apupuolueeksi. Soinilta oli isänmaallinen teko viheltää peli poikki koska oppositiosta käsin perussuomalaiset eivät voi aiheuttaa maata lamaannuttavaa hallituskriisiä kovin helposti ja saamme toivon mukaan elää vielä seuraavat neljä vuotta "vanhan vallan" turvallisessa suojeluksessa.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Jos perussuomalaiset pääsevät ensi kerralla suurimmaksi puolueeksi, he voivat sanella silloin ehdot, joilla hallitus muodostetaan.
Ei ihan noinkaan. Perussuomalaisten kyvyttömyys kompromisseihin estää puoluetta tekemästä hallitusyhteistyötä minkään muun puolueen kanssa. Vaikka siis Soini olisi hallitustunnustelija, voisi ohjelman muodostaminen osoittautua niin haastavaksi, että tunnustelijaa vaihdetaan aika nopeasti.

Vielä isompi haaste tulee ryhmän hajanaisuudesta. Kun vipeltäjää löytyy Halla-Ahosta Hakkaraiseen tai Pentti Oinosesta Veltto-Virtaseen, niin mistä tämä porukka pystyy olemaan yhtä mieltä? Suuri osa porukasta tuskin tuntee puolueensa vaaliohjelmaa tai on valmis seisomaan sen takana. Kun puoluekuriakaan ei ole, niin PS on hallituspuolueena aivan liian arvaamaton.

Protestin kanavana PS siis on ihan OK. Oikean politiikan tekijänä ei niinkään.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Suuri osa porukasta tuskin tuntee puolueensa vaaliohjelmaa tai on valmis seisomaan sen takana. Kun puoluekuriakaan ei ole, niin PS on hallituspuolueena aivan liian arvaamaton.

Protestin kanavana PS siis on ihan OK. Oikean politiikan tekijänä ei niinkään.
Todennäköisesti Soini karsii ensi vaaleihin mennessä kaikki sooloilijat pois riveistä ja puolueella on silloin jo paketti sen verran kasassa, että hallitukseen voidaan mennä. Nythän on vain pyritty hakemaan mahdollisimman suuri kannatus ja otettu vauhtia haalimalla kaikenlaisia paikallisia erikoisuuksia mukaan.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Se että Suomessa on monipuoluejärjestelmä, eikä yksittäisellä puolueella, oli se sitten kuinka suuri tahansa, tule ikinä olemaan valtuuksia ajaa asioitaan läpi sellaisenaan. Persujen vankkumaton asenne ei sovi tähän poliittiseen järjestelmään ja se rajaa heidät automaattisesti ulos päätöksenteon ytimestä. Kompromisseja on pakko osata tehdä, jos haluaa saada myös omia kantojaan lävitse.

Perussuomalaiset eivät tunnu ymmärtävän vanhaa totuutta siitä, että paras on hyvän pahin vihollinen. Persuille kelpasi Portugalin tukipaketissa vain se ratkaisu, että Portugalin tukipaketti kaadetaan. Kokoomus taas halusi pitää tukipaketin. Kokoomus oli isompi, joten näiden kahden vaihtoehdon välillä Kokoomuksen kanta voitti.

Demarit eivät olleet mitenkään riemulla hyväksymässä tukipakettia, mutta olivat valmiit hyväksymään sen tietyin ehdoin. Kokoomus halusi pakettia niin kovasti, että suostuivat kirjaamaan nämä ehdot Suomen päätöslauselmaan. Molemmat voittivat.

Nyt sekä SDP että Kokoomus pääsevät vaikuttamaan asioihin. Kumpikaan ei voi yksinään päättää mistään, eikä kumpikaan tule saamaan tavoitteitaan täydellisinä läpi, mutta ne voivat vähän kerrallaan ujuttaa omia tavoitteitaan lakipaketteihin.

Perussuomalaiset voivat kirjata saavutuksiinsa yhden onnistumisen: ne onnistuivat jättäytymään hallitusneuvotteluista, koska eivät suostuneet liikahtamaan piiruakaan kannastaan. Oliko se suoraselkäistä? Ehkä. Oliko siitä mitään hyötyä? Ei!

Olette oikeassa. Perussuomalaiset eivät voi yksinään määrätä Suomen politiikkaa. Politiikassa kompromissit ovat väistämättömiä. Mielestäni ei kuitenkaan kannata alistua sellaisiin kompromisseihin, jotka vievät sielun.

Totta on myös sekin, että hallituksesta käsin perussuomalaisten vaikutusmahdollisuudet Suomen politiikkaan olisivat kiistatta paremmat. Vielähän tässä on pienet mahdollisuudet persuilla nousta hallitukseen, vaikka aika vaikealta tilanne näyttää.

Kansalaisten viesti tuli vaaleissa kyllä aika selväksi: muutosta nykypolitiikkaan halutaan ja halutaan nopeasti. Henkilökohtaisesti olisin halunnut nähdä perussuomalaiset hallituksessa. Silloin olisi voitu monet itsestäänselvyyksinä pidetyt asiat kyseenalaistaa järkiperusteiselle tarkastelulle. Vanhat, suuret puolueet eivät olisi enää voineet perustella asioita loppuun kulutetuilla sanonnoilla, kuten esimerkiksi "monikulttuurisuus on rikkautta", "mitä meistä nyt ulkomailla ajateltaisiin, jos...", "vastuullinen politiikko hyväksyy mukisematta kaikki tukipaketit, ei ole vaihtoehtoja".

Alkaa tuntumaan, että Suomi on jakautumassa ainakin poliittisesti kahtia. Perussuomalaiset vastaan muut.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Alkaa tuntumaan, että Suomi on jakautumassa ainakin poliittisesti kahtia. Perussuomalaiset vastaan muut.
Toivottavasti näin ei käy mutta kyllä näissä vaaleissa vähän huolestuttavan oloisesti pääsi kuohahtamaan - ei sillä tavalla huolestuttavasti, että perussuomalaiset puolueena olisivat jokin suuri, absoluuttinen paha vaan siten, että monet ehkä odottivat jonkin sortin (toki demokraattisesti sivistynyttä) vallankumousta.

Tavallaanhan perussuomalaisten menestys on raikas tuulahdus politiikkaan, jossa jo vuosikymmeniä ollaan katseltu kahta isoa hallituksessa ja kolmatta oppositiossa, milloin niistä itse kukin on mitäkin tonttia joutunut hoitamaan.

Eikä siinä mitään, rauhallisestihan Suomen laiva on maailman (tai ainakin Euroopan) tyrskyissä seilannut ja vaikka miten mitä tahansa yksittäistä puoluetta demonisoitaisiin, eiköhän noiden rauhallisten aikojen takana ole kuitenkin niistä jokaisen kyky ohjata sitä laivaa maltillisesti. Reittikartoista ehkä vähän kiistellään mutta määränpää on sama.

Perussuomalaisista tuli näissä vaaleissa kertaheitolla varteenotettava neljäs kippari mutta päätyi puolue sitten hallitukseen tai oppositioon, toivottavasti sitä yhteistä ruoria ei ole tarkoitus kovin vallattomasti pyöritellä.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Ei ihan noinkaan. Perussuomalaisten kyvyttömyys kompromisseihin estää puoluetta tekemästä hallitusyhteistyötä minkään muun puolueen kanssa. Vaikka siis Soini olisi hallitustunnustelija, voisi ohjelman muodostaminen osoittautua niin haastavaksi, että tunnustelijaa vaihdetaan aika nopeasti.

Vielä isompi haaste tulee ryhmän hajanaisuudesta. Kun vipeltäjää löytyy Halla-Ahosta Hakkaraiseen tai Pentti Oinosesta Veltto-Virtaseen, niin mistä tämä porukka pystyy olemaan yhtä mieltä? Suuri osa porukasta tuskin tuntee puolueensa vaaliohjelmaa tai on valmis seisomaan sen takana. Kun puoluekuriakaan ei ole, niin PS on hallituspuolueena aivan liian arvaamaton.

Protestin kanavana PS siis on ihan OK. Oikean politiikan tekijänä ei niinkään.

Tämä osoittaa sen että persujen vaalivoittoa ei haluta tunnustaa. Koko puoluetta ei haluttaisi tunnustaa vaikka iso puolue onkin. Puolueen perusarvoja ja mielipiteitä ei arvosteta. Tämä osoittaa myös kuinka ylimielisiä ihmiset saattavat olla.

Tuntuu että iso osa on sitä mieltä että heidän puolueissaan on paljon viisaampia ja parempia ihmisiä kuin persuissa. Aliarvioimista siis kautta linjan. Ja se jos mikä on hienoa.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Tämä osoittaa sen että persujen vaalivoittoa ei haluta tunnustaa.
Kyllähän se tunnustettiin. Katainen otti PS:n hallitusneuvotteluihin, mutta Soini ei saanut kaikkia vaatimuksiaan läpi, joten vetäytyi itse neuvotteluista.

Mitä itse olisit odottanut tuossa tilanteessa tapahtuvan?
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Propsit tavallaan Soinille, että pitää periaatteistaan kiinni. Persujen EU-politiikan toteuttaminen tuskin olisi onnistunut hallituksessa (jossa eletään kuitenkin vuotta 2011, eikä vuotta 1995), joten parempi vain huudella oppositiosta.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Tuntuu että iso osa on sitä mieltä että heidän puolueissaan on paljon viisaampia ja parempia ihmisiä kuin persuissa.

Tämän kuvan kehittymistä persujen oma toiminta on kyllä varsin vahvasti ollut itse tukemassa, sen verran ihmeellistä friikkiä puolueen ehdokaslistoille on haalittu vuosien varrella.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Puolueen perusarvoja ja mielipiteitä ei arvosteta. Tämä osoittaa myös kuinka ylimielisiä ihmiset saattavat olla.

Mitä mieltä olet siitä, arvostavatko perussuomalaiset esimerkiksi RKP:n tai vihreiden perusarvoja ja mielipiteitä? Onko perussuomalaisten harjoittama kovaääninen muiden puolueiden mollaus myös ylimielistä ja jos ei ole, miksi ei?

Minusta tuntuu, että perussuomalaisten kannattajien mielestä heidän edustajillaan on oikeus öykkäröidä miten sattuu mutta muiden älähtäessä takaisin, koetaan aina syvää loukkaantumista ja tuskaa.
 
Ylös Bottom