Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

God Of War - Pohjoista mytologiaa

Kun kerran ketju on nostettu ja peli tuli pelattua läpi tuossa pari tuntia sitten, niin voisi ohimennen todeta, että jumankukkeli miten mainio peli. Ei täydellinen, mutta todella todella hyvä. Ja yksi parhaista pomotaisteluista abouttiarallaa koskaan tuolla seassa myös.
Taistelu Thorin mukuloita Magnia ja Modia vastaan yhtä aikaa.

Yksi hauskimmista ja mukavalla tavalla haastavimmista mätkeistä miesmuistiin. Tai haastava ja haastava, sillä meni ensimmäisellä yrittämällä läpi, mutta ei ihan heittämällä kuitenkaan. Seuraavaksi sitten vielä kaikki loput alueet koluamaan ja vaikeammat yhteenotot hoitamaan.

Ei tosiaan mitään grindausta ole tarjolla, vaan pitkä ja mainio tarina, jossa pistetään mörrejä lakoon oikealta ja vasemmalta.
Joo ei silleen ihan hirveästi itseä tarinatyyliset pelit kiinnosta, mut varmasti kokeilemisen arvonen siltikin.
 
Okei, osaatko paremmin kertoa tosta lyhyesti ☺ Juu menee vähän ohi aiheen.. mut ei voi vielä omaa postausta tehdä niin pakko kysellä joka kautta foorumilla

Laaja open world länkkäriteemalla jossa voi tehä esimerkiksi noita edellä mainittuja juttuja. GTA länkkäriteemalla ja aika paljon realistisemmalla otteella. Mutta se siitä offtopicista.
 
Tämä näyttäisi olevan hyvässä alennuksessa storen puolella. Onko tämä kuinka raskas orkkis pleikalle vai pitääkö hommata pro tätä varten?
 
Tämä näyttäisi olevan hyvässä alennuksessa storen puolella. Onko tämä kuinka raskas orkkis pleikalle vai pitääkö hommata pro tätä varten?
Itsellä slim ja vetää kyllä tätä nykimättä tai muutenkaan häröilemättä. Toki prolla saat sen extra 5freimiä keskimäärin tai astetta tyylikkäämmät pixelit
 
Prolla saa performance modella sen vaihtelevan 40-55 fps tai sitten tasaisen 30fps cinematic moden jossa 4k lähelle reso jos 4k telkkari löytyy. Kyllä performance modella itse tykkäsin pelata kun oli asteen smoothimpaa. Normipleikalla sitten tasainen 30fps ainut vaihtoehto. Mutta molemmilla versioilla ihan pelattava ja ehdottomasti yksi PS4:n must play-peleistä.
 
Itsellä olisi kyllä varmaan jäänyt alkuunsa tämä seikkailu jos ei olisi saanut sitä frame ratea ylöspäin nostettua pro:lla :oops: Sen verran järkytttävää kuvan repimistä oli heti ensimmäisessä taistelussa kun oli oletuksena kivat graffat ja 30fps. Mutta sitten taas esimerkiksi spider-manissa se 30fps ei haitannut yhtään. Jotain hokkuspokkusta näissä välillä kyllä on.
 
Pelitallennus siirtyy PS4 -> PS5 ja taaksepäinyhteensopivuustilassa ruudunpäivitys nousee 60 fps asti. Eivät ole maininneet PS5-päivityksestä.



Mahtaa tulla nuo ominaisuudet ihan automaattisesti BC:n myötä. Ja tuo performance mode taisi olla lukittu 1080p-resoluutioon, eli jonkinlaista päivitystä kaipaisi.
 
Tämä peli menee uudelleen peluuseen PS5:n myötä, on itselleni eniten odotettu peli tuosta PS+ Collectionista.

Arvostin pelin laatua ekalla pelikerralla, mutta ei se täysin itselle uponnut. Siihen vaikutti moni asia, mutta ainakin pariin asiaan saa muutoksen.

Yksi syy sille oli se, että TV:n taso ei vaan silloin riittänyt luomaan tämän pelin parissa loistavaa kokemusta. Nyt uudemmalla ja isommalla televisiolla mitä katsellut YouTubesta 4K HDR-videoita niin ero on aika melkoinen, paljon isompi kuin muiden pelien kohdalla.

Toinen asia sitten olisi frameraten parannus PS5:n myötä. Se loppua kohti huononi itsellä PS4 Prolla, joten nyt varmaan on sitten PS5:lla täysin lukittu 30fps 2160p Checkerboardilla. Varmaan tulee myös kokeiltua 60fps tilaa, mutta saa nähdä miten se FullHD menettelee. Pelituntuma voi toki sillä olla ratkaisevasti parempi.

2 trophyäkin jäi saamatta, jospa ne tällä kertaa...
 
Kyllähän tämä pitää viimeistään ennen Ragnarökin tuloa ottaa vielä kerran peluuseen. Olisi sitten viides läpipeluu edessä. Heh, joo tiedetään, että peli on kyllä maistunut itselleni paremmin kuin hyvin. :D

Toivottavasti peliin saataisiin muutakin kivaa kuin tasainen 60FPS PS5:llä, mutta pahoin pelkään SMS:n olevan aika kiireinen lisärin kanssa ettei enempää uudistuksia ole luvassa kuin se mitä taannoin NG+-päivityksessä saatiin.
 
Eilen sain tämän pelin vihdoin päätökseen, urakkaa kesti noin parin kuukauden ajan työssäkäyvän aikatauluilla. Pääsin kokemaan pelin siis ensimmäistä kertaa vasta nyt ja kohtalaisen hyvin ilman spoilereita. Hieman yllättäen jaksoin tahkota pelin platinatrophya myöten läpi, käytännössä kaikki olennaiset asiat keräten. Uusintakierrokselle en näe toistaiseksi syytä.

Olen pitänyt aiemmista osista paljonkin, mutta tämän pelin kohdalla arvelutti aluksi dramaattinen tyylinvaihto. Alkukankeuden jälkeen ratkaisu osoittautui kuitenkin toimivaksi. Tänä vuonna pelaamistani peleistä GOW piti otteessaan selvästi parhaiten. Olin jo oikeastaan menettänyt hieman mielenkiintoani pelaamiseen, mutta jokin tässä sai taas mielenkiinnon heräämään. Hyllystä löytyvät myös sarjan edelliset osat, joihin täytynee vielä kerran palata.

Seuraavaksi hieman poimintoja:

+ visuaalinen ilme. Aivan uskomattoman hienoa silmäkarkkia kautta linjan, onnistunut graafinen ilme. Pelasin pääasiassa 4K-tilassa tasaisemman ruudunpäivityksen vuoksi. Muutamia kohtia lukuunottamatta peli pyöri hienosti.
+ ääninäyttely. Harvinaisen laadukasta ääninäyttelyä mihin tahansa teokseen. Munista kouraiseva Kratoksen ääni sai lähes unohtamaan JRPG-peleistä tutut kimittävät äänet mallia lauantaiaamun piirretyt. Mielenkiintoisena yllätyksenä tuli myös se, että Kratoksen äänenä toimi vanha kunnon Teal'C Tähtipårtista. Toinen erinomainen, jopa Kratosta parempi suoritus löytyy puhuvalta päältä. Tässä pelissä oleva puhuva pää on selvästi kollegaansa (MTV3:n tekstiviestichat) parempi.
+ tarinan kaari. Vaikka kyseessä on aikuisten satu, ainakin omaan neuronikasaan tarina iski kuin miljoona volttia. Asiat tapahtuivat mielestäni sopivalla rytmillä, vaikka sivuraiteille tulikin välillä eksyttyä. Varsinkin tarinan loppupuolella kasvoilleni ilmestyi pieni virne, kun pääsin yllättymään. Olin kuvitellut ennen pelaamisen aloittamista, että näinkin isossa pelissä on turvauduttu lopulta hajuttomiin ja värittömiin ratkaisuihin.

- vihreiden korppien metsästys äänivihjeiden perusteella, samalla kun oma PS4 Pro huutaa kuin syksyinen lehtipuhallin.
 
!!! 4K60FPS !!!



... levyversiolla, ilman päivityksiä...

En ole vielä itse ehtinyt pelamaan God of Waria, kun on ollut liikaa muuta pelattavaa.
 
!!! 4K60FPS !!!



... levyversiolla, ilman päivityksiä...

En ole vielä itse ehtinyt pelamaan God of Waria, kun on ollut liikaa muuta pelattavaa.


Joo tänään tuli tuossa päivällä kokeiltua ja kyllähän teki kovan vaikutuksen. Voisi hyvin olla ps5 peli suoraan sen verran hyvin rullasi ja komea oli kun mikä. Savet ei toiminu niin joutu aloittaa alusta mut oisin mitä luultavammin muutenki aloittanu alusta. Mutta nyt on niin paljon pelejä alla, että katotaan sitten Valhallan jälkeen jos tämän vihdoin pääsisi aloittamaan kunnolla. ps4 versiossa pääsinki erääseen double boss vaiheeseen ja nyt on aika viedä seikkailu alusta loppuun.
 
Viimeksi muokattu:
Ajattelin nyt kokea tämänkin kun ilmaiseksi saa, mutta on kyllä vähän onnetonta ettei digiversiossa saa 4K 60fps, vaan pitää valita jompikumpi. Ei luulisi olevan iso homma pieni päivitys laittaa, kun kerta aiemmin tuo on ollut jo.
 
Ajattelin nyt kokea tämänkin kun ilmaiseksi saa, mutta on kyllä vähän onnetonta ettei digiversiossa saa 4K 60fps, vaan pitää valita jompikumpi. Ei luulisi olevan iso homma pieni päivitys laittaa, kun kerta aiemmin tuo on ollut jo.

Monessa pelissä saisi varmasti 4K/60 FPS jos vain kehittäjät avaisivat tuon 30 FPS lukituksen 4K modissa, saa nähdä kuinka moni siihen ryhtyy. Tässä tapauksessa sen ei tosiaan luulisi olevan hankalaa jos se kerta on joskus ollutkin avoin.
 
Monessa pelissä saisi varmasti 4K/60 FPS jos vain kehittäjät avaisivat tuon 30 FPS lukituksen 4K modissa, saa nähdä kuinka moni siihen ryhtyy. Tässä tapauksessa sen ei tosiaan luulisi olevan hankalaa jos se kerta on joskus ollutkin avoin.
joo näinhän se tosiaan on. Pahimpana esimerkkinä tästä on eräs Final Fantasy VII Remake, joka on ikävästi 30fps locked.
 
Tuli aika nopealla tahdilla tahkottua tämä läpi muutamassa päivässä PS+ collectionista.
Iski aivan yllättävän lujaa, parhaimpia pelejä, joita olen pelannut läpi o_O platinaa yritän ja tosiaan mitä silmäkarkkia nuo grafiikat...
Onneksi ei tarvitse kauhean kauaa odotella seuraavaa!
 
Ylös Bottom