Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Meidän Helsingin uutta pormestaria oli kiinnostanut poikasena vain urheilu, tytöt ja kalja. Toisin on nyt. Opettajien ammattiliiton puheenjohtaja sanoi sen ääneen.

OAJ synkkänä nuorten lukutaidosta: ”Suurta osaa pojista ei kiinnosta muu kuin pelaaminen ja some”

Tviitti oli vastaus EK:n johtajan Ilkka Oksalan viestiin, jossa tämä ihmetteli, mistä johtuu, että peruskoulussa oppimisvaikeuksista kärsivät lähes aina pojat. Oksala kysyi myös, onko nuorten lukuvaikeuksien taustalla laiskuus.

– Ei se niin ole. Suurta osaa pojista ei huvita kuin pelaaminen ja viihteellisyys #vaivannäkö ja ponnistelu ei tule kuuloonkaan, Luukkainen vastasi.

– Puutteellisilla taidoilla ei pärjää toisen asteen opinnoissakaan. Syrjäytymiskierre on silloin alussa. Tälle asialle on tehtävä nyt jotain. Hymistely ei auta, eikä sekään, että aihetta pidetään tabuna. Ei asia niin korjaannu, hän sanoi.


Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392739.html
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Nuorisorikollisuus uhkaa kuihtua lähes olemattomiin. Syitä on useita, kuten:

Yksi hyvä esimerkki rikollisuuden vähenemisen syistä ovat väkivaltapelit. Ne vähentävät nuorten harjoittamaa todellista väkivaltaa – tai ei vedetä mutkia ihan niin suoriksi. Tosiasiassa nuorten rikoksia vähentää ruudun äärellä käytetty aika ylipäätänsä.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9882448
 
Myös täällä Commodore 64 on tärkeä paikkansa pelihistoriassa. Varsinaisesti sillä on lähdetty liikkeelle, vaikka ensimmäinen henkilökohtainen pelikone olikin taskukonsoli Nintendolta. Tasavallan tietokone oli todella sitä ja kopioringit olivat legendaariset. Jutussa mainittu 2000 peliä, joista yksi oli ostettu on aika lähellä myös oman diskiboksin sisältöä. Taisi muuten olla James Bond: A View to a Kill. Puhutaan sukupolvikokemuksesta, joihin lisäisin vielä muut sen ajan kotimikrot. Myös niitä käytiin kavereilla pelaamassa ja saatiin näin vaihtelua.

Commodore 64 oli 80-luvulla kasvaneiden poikien ensirakkaus

Kansakunta puhuu yhä kuusnepasta kuin vanhasta ystävästään. Siitä tuli Suomessa niin suosittu, että mainoslause “tasavallan tietokone” ei ole edes liioiteltu. Täällä Commodore 64 -konetta myytiin väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Myös maailmanlaajuisesti se on eniten myyty yksittäinen tietokonemalli.

Suurella osalla 1980-luvulla kasvaneista suomalaispojista on ainakin jonkinlaista tarttumapintaa kuusneloseen. Jos ei konetta ollut itsellä, niin todennäköisesti joltakulta lähipiiristä sellainen löytyi. Tytöillle omia koneita ostettiin tuohon aikaan vielä harvemmin. Ensimmäiset C64-koneet saapuivat Suomeen loppuvuodesta 1982.

Lisää: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/03/commodore-64-oli-80-luvulla-kasvaneiden-poikien-ensirakkaus
 
Onnittelut vuosipäivää tänään viettävälle Suomen Pelimuseolle!

Harrastelijoiden työvoitto, jonka arvon ymmärtää kun käy paikanpäällä tutustumassa näyttelyn antiin. Paikkana Tampereen Vapriikki on monimerkityksellinen kuvaamaan teollisen murroksen vaiheita maamme historiassa.

Kirjoitin kesällä blogin retkestämme Tampereelle:

 
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/...le-ei-loytynyt-tutkimuksessa-yhteytta-6696883


Tätä mieltä olen itse ollut aina. Ihminen joilla on taipumusta mihin tahansa epämääräiseen toimintaan, on se sitten koulusurma, kidutus, seksuaalinen fantasia tai mikä vain, niin toki tälläinen ihminen myös etsii itselleen sellaista materiaaliakin.
Mutta terve ihminen ei siitä muutu.

Mutta tuon nyt uutisoidun tutkimuksen testit tuntuu jotenkin hullulta, eikä oikein maallikon silmissä tunnu sellaiselta, että siitä voi päätellä mitään..

Uutinen:
Tietokonepelien ja väkivallan välille ei löytynyt tutkimuksessa yhteyttä

Yorkin yliopiston tutkijat eivät ole löytäneet vahvistusta teorioille, joiden mukaan videopelit vahvistavat pelaajien väkivaltaista käytöstä, ScienceDaily kertoo.

Koesarjaan osallistui yli 3 000 henkilöä. Tutkijat osoittivat sillä, etteivät videopelit kannusta pelaajia käyttäytymään tietyllä tavalla eikä pelien väkivallan realistisuuden lisääntyminen välttämättä lisää pelaajien aggressiivisuutta.

Pelien sisältämän väkivaltaisen käyttäytymismallin vaikutusta pelaajien käytökseen on yritetty todentaa aiemminkin, mutta tulokset ovat olleet ristiriitaisia.

Yorkin yliopiston tutkijaryhmä pyrki löytämään luotettavampaa näyttöä kasvattamalla koehenkilöiden määrää aiempiin kokeisiin verrattuna ja vertaamalla pelien erilaisia luonnonmukaisuuden tasoja.

Yhdessä kokeessa koehenkilöt pelasivat ensi peliä, jossa he olivat joko autoja, joiden piti vältellä törmäystä rekkoihin tai hiiriä, joiden piti välttää joutumasta kissan kynsiin. Sen jälkeen heille näytettiin esimerkiksi bussin ja koiran kuvia, ja heidän piti luokitella kuvat joko ajoneuvoiksi tai eläimiksi.

”Jos peliin uppoutuminen muokkaisi käytöstä, koehenkilöiden pitäisi pystyä tekemään tämä peliin kytkeytyvä luokittelu nopeammin pelaamisen jälkeen. Emme havainneet tällaista kehitystä. Itse asiassa joidenkin koehenkilöiden suoritus hidastui”, tohtori David Zendle Yorkin yliopiston tietojenkäsittelyn laitokselta sanoo.

Toisessa kokeessa tutkijat selvittivät, lisääkö pelien realistinen väkivalta pelaajien väkivaltaista käytöstä. Aiemmat kokeet ovat tuottaneet ristiriitaisia tuloksia.


”Väkivaltapelit voivat olla realistisia muutenkin kuin jäljittelemällä todellisuutta. Esimerkiksi niiden hahmojen käyttäytymistapa vaikuttaa asiaan.”

Kokeessa verrattiin pelaajien reaktioiden eroja elävältä vaikuttavien hahmojen ja kaksiulotteisten pelihahmojen välillä. Molemmat liikkuivat pelissä aidon tuntuisessa ympäristössä.

Pelin jälkeen koehenkilöitä pyydettiin täydentämään sanatehtäviä. Tutkijat olettivat realistisempia pelejä pelanneiden kehittävän väkivaltaisempia sana-assosiaatioita.

Samalla tavalla verrattiin sotilaallisesti toimivaa ja ei-sotilaallisesti toimivaa vihollista vastaan pelanneita koehenkilöitä.

”Emme havainneet sanatehtävissä mitään eroa näiden ryhmien välillä.”

Tohtori Zendlen mukaan tarvitaan vielä lisää tutkimusta pelien erilaisten realismin tapojen vaikutuksen selvittämiseksi. Esimerkiksi onko pelissä tapahtuvalla kidutuksella jotakin vaikutusta?

”Lisäksi olemme tutkineet pelien vaikutusta vain aikuisiin. Mahdollinen vaikutus lapsiin vaatii lisää selvitystä.”
 
Non-toxic-hanke: suurin osa pelaajista törmännyt häirintään tai vihapuheeseen

Yleisin häiritsevän käyttäytymisen tapa on pelitaitojen haukkuminen, johon oli törmännyt 94 % vastaajista. Yli 80 % vastaajista oli törmännyt erilaiseen solvaamiseen ja nimittelyyn, ja yli 70 % vastaajista rasistisiin, trans- ja homofobisiin sekä ikään liittyviin negatiivisiin kommentteihin ja vähättelyyn.

Lähde: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kultt...anke_selvitti_nuorten_kokemuksia_vihapuheesta
 
Non-toxic-hanke: suurin osa pelaajista törmännyt häirintään tai vihapuheeseen

Lähde: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kultt...anke_selvitti_nuorten_kokemuksia_vihapuheesta

"Pelaaminen on kasvava lasten ja nuorten harrastus." Onko tuo teksti kirjoitettu 90-luvulla? :rolleyes:

70% vastaajista sanoo kokeneensa vihapuhetta. Luku tuntuu aika korkealta. Varsinaisessa selvityksessä kyllä kerrottiin vihapuheen määritelmä, mutta ovatko kaikki vastaajat ymmärtäneet sen? Jos joku kutsuu sinua saatanan ääliöksi huonon pelisuorituksesi vuoksi, se ei (välttämättä) ole vihapuhetta.

EDIT: Oli näköjään vihapuhe-termi kirjoitettuna auki myös varsinaisen kyselyn yhteydessä. Tuntuu vain oudolta, että pelaajia on häiritty periaatteessa sellaisista aiheista, joita ei saa selville vain esim. pelaajanimestä.
 
Viimeksi muokattu:
Itsehän olen jo xbox 360 aikaan laittanut asetukset niin, että vain kaverit voi laittaa viestiä ja myös chat on estetty muilta.
PS4:llä laitan aina priva partyn pystyyn kun pelaan netissä randomeiden kanssa ja tietenkin myös asetukset on niin, että vain kaverit voi laittaa viestiä.

Ei tarvitse kuunnella tai lukea turhaa vittuilua tai muuta vastaavaa.
 
Ylös Bottom