Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelitilauspalveluiden vertailuketju: Xbox Game Pass, PS Now, EA Access, UPLAY+ yms.

Ei kyllä kannata odotella Bethesdan pelejä pleikkarille. Poikkeuksena ehkä ESO:n jatko-osat ja mahdolliset tulevat vastaavat moninpelit. Ei se silti ole mitään konsolisotaa, jos ei julkaise pelejä kaikilla mahdollisilla alustoilla. Julkaisijalla on täysi oikeus valita, mille alustalle pelejä julkaisee.
Totta kai voi julkaisija päättää mitä tekee peleilleen. Se on sitten eri asia näkeekö kuluttaja Microsoftin "konsolisota on ohitse meidän osalta ja tavoitteemme on tuoda pelimme mahdollisimman monelle alustalle"-tyyliset kommentit hieman läpinäkyvinä PR-puheina jos ne pelit kumminkin lopulta jätetään julkaisemasta pleikan käyttäjämäärässä mitattuna massiivisella alustalla.

Maalaisjärjellä ajateltuna Microsoft ei häviä mitään siinä rahallisesti jos se myy 60 dollarin hintaan seuraavaa Elder Scrollia Day One PS Storessa ja samalla tarjoaa reippaalla kympillä saman pelin Xboxin ekosysteemissä oleville. Tuo hintaero tekee mielestäni Game Passista ihan yhtä houkuttelevan ulkopuoliselle kuin se, että peli olisi kokonaan lukittuna Xboxin ekosysteemiin. Ainoastaan ne kovimmat sonyponyt jotka eivät muutenkaan Microsoftin alustoihin koske, antavat nyt myös tätä kautta rahaa Microsoftille.

Selvää on siis mielestäni, että Microsoftia kiinnostaa konsolisodat edelleen ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Käyvät sitä sotaa vain eri lailla kuin aiemmin.
Nintendo olisi muuten oiva paikka Game Passille useammastakin syystä. Ensinnäkin Game Passissa on paljon sellaisia pelejä, joita ei tehorajoitteen tai jonkun muun asian takia olla Nintendon konsolilla nähty. Tällä tavalla nekin puuttuvat pelit saataisiin Nintendon laitteelle. Toisekseen Nintendo Switch olisi kannettavuuden, mutta silti täyden padiohjauksen, ansiosta loistava matkakumppani kera Game Passin. Toki sama onnistuu kännykkä + Xbox padi tai joku muu tarvike ohjain -kombolla, mutta ei se minusta ole silti ihan sama. Ehkä joku Razer Kishi kännykkään kiinni, niin ollaan aika lähellä, mutta Switchissä nämä ohjaimet olisi omasta takaa.

Mitä tulee Bethesdan pelien yksinoikeuksiin, niin se on yksi houkute lisää tilata Game Pass. Joten hyvinkin mahdollista, ettei niitä nähdä muulla kuin Game Pass tuetuilla laitteilla.
Jos on jo nyt epäselvyyksiä PC-pelureilla mikä peli on Game Passissa myös heille tarjolla, voin vain kuvitella sen sekamelskan kun aletaan Game Passista valikoimaan pelejä jotka saadaan pyörimään myös Switchillä. Tuskin kumminkaan kukaan mitään "stream-only"-pelejä haluaa pelata. Tähän sitten vielä lisättynä täysin erilainen arkkitehtuuri konsolien välillä niin aika epätodennäköiseltä kuvioita tuokin kuulostaa, että onko mitenkään wörthiä lähteä Microsoftin edes tuohon. Ja luonnollisesti myös Nintendokin haluaa niitä Game Passin pelejä omassa storessaan myydä.
 
Viimeksi muokattu:
Maalaisjärjellä ajateltuna Microsoft ei häviä mitään siinä rahallisesti jos se myy 60 dollarin hintaan seuraavaa Elder Scrollia Day One PS Storessa ja samalla tarjoaa reippaalla kympillä saman pelin Xboxin ekosysteemissä oleville.
Niin, näyttäisi kuitenkin siltä, että MS tai muutkaan eivät juuri ajattele maalaisjärjellä. Muutenhan Sonynkin kannattaisi myydä yksinoikeuksiaan Xboxin kaupassa. MS on kiinnostunut houkuttelemaan pelaajia omien palvelujensa piiriin ja omaan kauppaansa eikä naapurin kauppaan. Eihän S-Marketissakaan myydä Pirkka-tuotteita. Oikeasti minulle olisi ihan hyvä, jos ei olisi raja-aitoja, mutta MS:n taloudellinen intressi on vähän eri juttu. Siitähän tässä on loppujen lopuksi kyse. Pelien myyminen pleikkarin kaupassa ei vain ole järkevää liiketoimintaa tai ainakaan näytä siltä.
 
voin vain kuvitella sen sekamelskan kun aletaan Game Passista valikoimaan pelejä jotka saadaan pyörimään myös Switchillä. Tuskin kumminkaan kukaan mitään "stream-only"-pelejä haluaa pelata

Switchillähän on jo Cloud-only pelejä. Control ja Hitman III saatavilla globaalisti sekä AC Odyssey ja Resident Evil 7 pelkästään Japanissa. Lisäksi kun Japani on hyvinkin käsikonsolipainoitteinen markkina nykyisin, niin näkisin siellä hyvinkin tilausta Switchin pilvipalvelulle. Se on sitten eri asia onko siellä Nintendolla todellista intressiä yhteistyöhön vai panostavatko hekin tulevaisuudessa omiin palveluihin.
 
Muutenhan Sonynkin kannattaisi myydä yksinoikeuksiaan Xboxin kaupassa.

Tämä on tottakai totta. Ja kertoo se kai jotain kuitenkin MS:n tekemisestä, että näinpäin käännettynä tuota ei taida kuin häviävän pieni marginaali pitää missään tapauksessa mahdollisena, vaikka Sony on pieniä avauksia tehnyt PC:n suuntaan, mutta MS:n osalta voidaan ihan realistisesti odottaa, että joitain pelejä nähdään jatkossakin myös muilla konsoleilla.

Mutta tämähän on toki jo moneen kertaan läpikäyty aihe, johon myös MS on hieman kierrellen ottanut kantaa, joten ei tässä kai auta kuin odottaa ja katsoa miten tämän kortin pelaavat. Eihän se mitään demonia MS:sta tee, jos eivät nyt kunnolla järisytä alustojen rajoja konsolien välillä, mutta jos tähän lähtevät, niin se voi avata mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.
 
Spencer on jo todennut, että Bethesdan tulevat pelit ovat Game Pass yksinoikeuksia. Se siis jättää varaa spekuloinnille, että mikäli Sony ottaa Game Passin alustalleen, niin näitä pääsisi pleikkarillakin pelaamaan.


Voin jo kuvitella, että mikä tulee olemaan Microsoftin E3-teema tänä vuonna: "Game Pass Exclusive". :D Periaatteessa Microsoft on heittänyt pallon Sonylle sekä Nintendolle, että: "saatte meidän pelit jos otatte Game Passin", mutta tämä sitten tekee jo Xboxista turhan laitteen, kun Xbox-pelejä voisi pelata PC:n lisäksi myös muilla konsoleilla. Tämän takia en nyt täysin usko, että Microsoft olisi valmis esim. Sonylle antamaan Game Passia, kun omat konsolimarkkinat kärsisivät siitä.
 
Jos vielä kerran palataan siihen mikä myy tällaista palvelua kuluttajille.
  • sisällön määrä
  • sisällön laatu
  • yksinoikeussisältö
  • palvelun hinta
  • palvelun laatu
Yksi myyntivaltti muiden joukossa on myös yksinoikeussisältö. Tämähän on ollut nähtävissä leffapalveluiden puolella jo pitkään. Tämän takia on vaikea uskoa, että pelit julkaistaisiin alustoilla, jotka eivät tue Game Passia. Kyllä, julkaisemalla pelit muualla saataisiin nopeita tuottoja, mutta tavoite on epäilemättä hankkia kuukausittain maksavia tilaajia. Julkaisemalla pelit alustoilla, jotka eivät tue Game Passia nakerretaan omaa jalkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Spencer on jo todennut, että Bethesdan tulevat pelit ovat Game Pass yksinoikeuksia. Se siis jättää varaa spekuloinnille, että mikäli Sony ottaa Game Passin alustalleen, niin näitä pääsisi pleikkarillakin pelaamaan.

Henkilökohtaisesti en jaksa uskoa että moista tullaan kuunaan näkemään, en näe siinä Sonyn bisnesten kannalta mitään järkeä, että otettaisiin Game Pass syömään omia myyntejä. Eli kyllä ne Bethesdan pelit on jatkossa väännettävä Xbox/PC osastolla. Ehkä pienen tsäänssin annan Nintendo + Game Pass yhdistelmälle.

Okei no sittenhän valinta on varsin helppo. Ruksataan nuo tuotteet yli listalta ja keskitytään muihin ja todennäköisesti parempiin peleihin. Game Passia en tilaisi kumminkaan, vaikka sattuisi Pleikkarille tulemaankin. Minä en mitään kuukausimaksua minkään yksinpelin pelaamisesta maksa. Kun ostan "sadan tunnin roolipelin", niin haluan pelata sen omaa tahtiani ja maailmaan uppoutuen ilman mitään aikarajoituksia. Voin maksaa siitä kaupassa 60 euroa, mutta en missään tilanteessa maksa siitä 13€/kuukausi. Jotain uuden Elder Scrollsin ensimmäistä läpipeluuta pelaisin varmasti kuukausia tutkien paljon kaikkea sivuaktiviteettia ja toisen läpipeluun sitten toisenlaisella hahmolla joskus kuukausi-kaksi ensimmäisen läpäisyn jälkeen. Ei toimisi Game Passin kanssa minulla tuo. Sen 60-70 euroa olisin voinut toki marketin kassan kautta Microsoftille maksaa, mutta en mitään muuta.

Kyllähän nuo ratkaisut laittavat ne Microsoftin PR-miesten "We want no console wars!"-lausunnot aikalailla täysin naurunalaisiksi. Tyhjää PR-puhetta, eikä mitään muuta. Toki nuo puheet ovat siinä mielessä ihan tosiakin, kun eivät Microsoftin jampat varmasti mitään "konsolisotakeskusteluja" haluakaan otsikoihin niin kauan, kuin heidän myyntilukunsa ovat mitä ovat verrattuna Sonyn vastaaviin.
 
Niin no, jos vertaillaan noita valmistajan omia hinnoitteluja palvelun käyttöön:

PSNow 59,99e / vuosi -> 5e/kk
Game Pass 9,99e/kk (PC tai Xbox)
Game Pass Ultimate 12,99e/kk (Monialusta)

En löytänyt ainakaan Microsoftin sivuilta vuosimaksullista/halvempaa vaihtoehtoa.

Tietenkin pääsee halvemmalla, jos ostaa koodit netistä syrjäkujan Igorilta, mutta ei liene vertailukelpoinen luettelo enää sitten. Tuosta voi jokainen muodostaa oman mielipiteensä, että kumman valmistajan tarjonta miellyttää enemmän euroja kohti. Molemmista palveluista löytyy hyviä pelejä, mutta myös todella paljon ryönää.

Tällä hetkellä ei ole epäilystäkään, etteikö Game Pass olisi toimivampi palvelu kuin PSNow. Jälkimmäinen on mielestäni valikoimaltaan köyhempi ja käytettävyydeltään kankeampi. Lisäksi ainakaan itselläni ei kokeilujakson aikana jäänyt kovin miellyttävä kuva streamauksesta, vaikka kuituyhteys talosta löytyykin.

Vertaus Netflixiin on mielenkiintoinen. Minua henkilökohtaisesti ei ihmetytä Game Passin suosio, vaan sen ympärillä pyörivä hehkutus. Yhtäkkiä kokonaiset pelitalo- ja julkaisijaostokset ovat hyvä asia, vaikka samaan hengenvetoon puhutaan yli rajojen pelaamisesta ja konsolisodan päättymisestä. En muista lukeneeni esimerkiksi Netflixistä samanlaista hekumointia kuin tämän toisen palvelun osalta, vaikka leffaharrastuksen myötä luen myös kyseisen osa-alueen tekstejä. Ehkä olen sitten onnistunut välttämään sen keskustelun.
Nämä vertailut menee aina juuri tähän että valikoidaan mistä vertailtavat hinnat otetaan.

Itselle se vertailukohde on google, eli googlaan "Game Pass 12 kk hinta" & "PS Now 12 kk hinta" ja katson halvimmat hinnat listalta. Googlasin tämän juuri ja hintaero oli 24 euroa vuodessa. Siitä tulee eroa 2 euroa per kuukausi. Sisällön ja palveluiden ero taas on mielestäni isompi kuin tämä rahallinen ero.

Se mitä kirjoitat "syrjäkujan Igorista" pätee myös sinun vertailuusi valmistajan hinnoista. Yleensä kukaan ei maksa niitä ja jos maksaa, ei se minusta ole paras tapa hintoja vertailla. Tosin tästä lienee sinänsä turha väitellä, sillä ymmärrän jos joku näkee asian eri tavalla. Minusta se ei vain ole realistista että maksettaisiin pääosasta tavaroista ovh-hintoja missään. Mutta ehkä elän sitten jossain omassa "en maksa ikinä ovh-hintaa"-kuplassa.

EDIT: Katselin hieman tarkemmin noita laittamiani hintoja. Myönnetään että GP Ultimaten saadakseen tuolla hinnalla pitää käyttää VPN-kikkailua mutta itse tein vasta tämän eikä ollut kummoinen homma. En kuitenkaan väitä vastaan jos vertailuni lytätään täysin. Suurin osa perustallaajista ei välttämättä jaksa/uskalla/osaa tehdä tuotakaan hommaa vaikka ohjeet on ostosivulla. Tyydyn siis sanomaan että vertailuja hinnoista voi tosiaan tehdä monella tapaa ja meillä taitaa tässä nyt olla ääriversiot: sinulla sieltä kalleimmasta päästä ja minulla se "Igorin syrjäkuja"-malli kikkailuineen.

Minä puolestani ihmettelen edelleen ihmettelyjä GP:n "hehkutuksesta". Hyvä palvelu saa kehuja ja "hehkutusta". Tuskin kovin moni palvelua "hehkuttaessaan" kehuu monopolisoitumista tai muuta ikävää. Yhtä lailla en minäkään arvosta yksinoikeuksia ja parasta olisi jos voisi valita laitteen ja pelata sillä aivan kaiken. Se ei kuitenkaan ole mahdollista ja elän realiteettien mukaan. Boikotointikaan ei paljon auta kun sitten jäisi vain paitsi esim. Disney+:n tarjonnasta (jota taisit käyttää myöhemmin esimerkkinä). On siis mielestäni täysin ok kehua palvelua, sillä nämä kehut liittyvät juurikin palveluun eikä siihen, miten siihen on päästy. Varsinkin kun studio-ostot eivät ole edes vielä mitenkään negatiivisesti realisoituneet eikä GP ole mikään ensimmäinen kipinä yksinoikeuksille tai studio-ostoille. Aika arkipäivää pelimaailmassa että studioita lopetetaan, yhdistetään, ostetaan jne.

Mielenkiintoista (ja hauskaa?) kuitenkin on että nimenomaan MS:n konsolit ovat ne, joilla pystyy pelaamaan laajimmin. Enkä puhu pelkästä Game Passista vaan taaksepäinyhteensopivuudesta. Utopistinen toiveeni laitteesta jolla voin "pelata kaiken" on siis konsoleissa lähimpänä Series X:llä (tai S:llä). Tähän päälle Game Pass ja (ainakin tästä näkökulmasta katsoen) puheet Xboxien "turhuudesta" on aika hataralla pohjalla.

Voin jo kuvitella, että mikä tulee olemaan Microsoftin E3-teema tänä vuonna: "Game Pass Exclusive". :D Periaatteessa Microsoft on heittänyt pallon Sonylle sekä Nintendolle, että: "saatte meidän pelit jos otatte Game Passin", mutta tämä sitten tekee jo Xboxista turhan laitteen, kun Xbox-pelejä voisi pelata PC:n lisäksi myös muilla konsoleilla. Tämän takia en nyt täysin usko, että Microsoft olisi valmis esim. Sonylle antamaan Game Passia, kun omat konsolimarkkinat kärsisivät siitä.
Minun mielestä juurikin Series-laitteet ovat täysin muuta kuin turhia. Niillä kun pystyy konsoleista pelaamaan laajimmin pelejä jopa neljän sukupolven ajalta. Tähän päälle mahdollisuus hankkia Game Pass. Lisäksi laite(/laitteet) on hieman pienempi, helpommin sijoitettava, mitä luultavimmin hiljaisempi sekä hillitympi kuin kilpailijansa, joten näkisin että Series-laitteet ovat kaikkea muuta kuin turhia.

Isoin miinus lieneekin ettei niillä voi pelata Sonyn yksinoikeuksia. Se on sen verran iso miinus minulle että sen vuoksi löytyy molemmat konsolit mutta jos Sony-eksluja voisi pelata myös Series X:llä niin en näkisi oikein mitään kunnollista syytä omistaa PS5:sta. Dualsense on toki mahtava ohjain mutta ei kokonaisen konsolin ostamisen syy, ainakaan vielä (eli ei ole Astron lisäksi ollut mitään kokonaisen konsolin ostamisen arvoista syytä).
 
Viimeksi muokattu:
Se mitä kirjoitat "syrjäkujan Igorista" pätee myös sinun vertailuusi valmistajan hinnoista. Yleensä kukaan ei maksa niitä ja jos maksaa, ei se minusta ole paras tapa hintoja vertailla. Tosin tästä lienee sinänsä turha väitellä, sillä ymmärrän jos joku näkee asian eri tavalla. Minusta se ei vain ole realistista että maksettaisiin pääosasta tavaroista ovh-hintoja missään. Mutta ehkä elän sitten jossain omassa "en maksa ikinä ovh-hintaa"-kuplassa.

Itse kuvittelisin niin, että juurikin se suuri määrä kasuaaleja tai pelaajien äitejä maksaa sen ovh-hinnan. Peliaiheisen foorumin käyttäjät ovat sitten oma lukunsa. Ostan itsekin mahdollisuuksien mukaan palvelut Igorilta, mutta epäilisin ison massan toimivan sillä vaivattomalla tavalla. Ei tietoa, että löytyykö tähän suuntaan tai toiseen tilastoja väitteitä tukemaan. Valmistajan hinnat laitoin vertailuun sen vuoksi, kun Igorin hintahaitari muuttuu sen mukaan, millaisia tuotekoodeja kuljettanut pakettiauto saadaan ryövättyä milloinkin.
 
Itse kuvittelisin niin, että juurikin se suuri määrä kasuaaleja tai pelaajien äitejä maksaa sen ovh-hinnan. Peliaiheisen foorumin käyttäjät ovat sitten oma lukunsa. Ostan itsekin mahdollisuuksien mukaan palvelut Igorilta, mutta epäilisin ison massan toimivan sillä vaivattomalla tavalla. Ei tietoa, että löytyykö tähän suuntaan tai toiseen tilastoja väitteitä tukemaan. Valmistajan hinnat laitoin vertailuun sen vuoksi, kun Igorin hintahaitari muuttuu sen mukaan, millaisia tuotekoodeja kuljettanut pakettiauto saadaan ryövättyä milloinkin.
No joo, en kyllä pysty tähän sanomaan mitään vastaan ja kuten ylempänä kirjoitin, lienet oikeampana ovh-hintojesi kanssa. Sitä kun elää tässä omassa kuplassaan niin on välillä vaikea nähdä miten joku "voi olla niin tyhmä" että maksaa mitä pyydetään kun saa halvemmallakin. Enkä puhu oikeastaan edes mistään kikkailuista kun varsinkin Gold Liveä pystyi ostamaan paljon halvemmalla netin kautta kuin valmistajalta tai "Prismasta". Jo tällöin mietin että kuka maksaa sitä pyydettyä ovh-hintaa. Vpn-kikkailua olen harrastanut elämäni aikana vasta kerran nyt tämän GP:n kanssa.

Sen haluan korjata että käsittääkseni vpn-kikkailu ei ole kuitenkaan täysin/yhtään sama kuin varastetut koodit. Mennee (?) harmaalle alueelle mutta käsittääkseni tätä ei ole missään laissa kielletty. Yhtä lailla suuri määrä porukkaa katsoo suoratoistojakin vpn päällä.
 
En ota kantaa Igorin hintoihin, mutta jos vertaillaan Game Pass Ultimatea johonkin pleikkarin palveluun, niin pitää muistaa että se vertailu on PSNow ja PS+.
Siltikin Sonyn tarjoama paketti on reilusti halvempi. Voit ottaa EA Play 12kk palvelunkin lisäksi ja jää selvästi halvemmaksi kuin GPU 12kk.

Okei no sittenhän valinta on varsin helppo. Ruksataan nuo tuotteet yli listalta ja keskitytään muihin ja todennäköisesti parempiin peleihin. Game Passia en tilaisi kumminkaan, vaikka sattuisi Pleikkarille tulemaankin. Minä en mitään kuukausimaksua minkään yksinpelin pelaamisesta maksa. Kun ostan "sadan tunnin roolipelin", niin haluan pelata sen omaa tahtiani ja maailmaan uppoutuen ilman mitään aikarajoituksia. Voin maksaa siitä kaupassa 60 euroa, mutta en missään tilanteessa maksa siitä 13€/kuukausi. Jotain uuden Elder Scrollsin ensimmäistä läpipeluuta pelaisin varmasti kuukausia tutkien paljon kaikkea sivuaktiviteettia ja toisen läpipeluun sitten toisenlaisella hahmolla joskus kuukausi-kaksi ensimmäisen läpäisyn jälkeen. Ei toimisi Game Passin kanssa minulla tuo. Sen 60-70 euroa olisin voinut toki marketin kassan kautta Microsoftille maksaa, mutta en mitään muuta.
En minäkään, varsinkaan kun tilaushinnat alkavat kymmenestä eurosta GP osalta. En myöskään tilaa PS Now vaikka onkin halvempi. En kummastakaan palvelusta saa hinnalle tarpeeksi katetta pelien osalta ja aikuisella työssä käyvällä ei ole muutenkaan paljoa aikaa pelaamiseen jota nämä tilauspalvelut vaativat. Ainoa syy voisi olla tilaukseen striimaus pelaaminen mutta sekin on kummassakin tapauksessa laadultaan riittämätön. Pelejä saa varsin edullisesti, erityisesti pc:lle mutta myös konsolipeleissä on ollut pidempään jo halpuutusta.
Kyllähän nuo ratkaisut laittavat ne Microsoftin PR-miesten "We want no console wars!"-lausunnot aikalailla täysin naurunalaisiksi. Tyhjää PR-puhetta, eikä mitään muuta. Toki nuo puheet ovat siinä mielessä ihan tosiakin, kun eivät Microsoftin jampat varmasti mitään "konsolisotakeskusteluja" haluakaan otsikoihin niin kauan, kuin heidän myyntilukunsa ovat mitä ovat verrattuna Sonyn vastaaviin.
Tyhjää puhettahan se juuri on. Tottakai siellä halutaan olla suurin ja kova haastaja kestomenestyjälle.
 
Siltikin Sonyn tarjoama paketti on reilusti halvempi. Voit ottaa EA Play 12kk palvelunkin lisäksi ja jää selvästi halvemmaksi kuin GPU 12kk.

Tíetenkin Xboxin tarjoama paketti on kalliimpi, kun vertaa pelitarjontaa Game Pass vs Playstation Now. Muistathan, että Game Pass Ultimateen kuuluu EA Playn lisäksi myös Xbox Network? :) Säästöä ainakin Xbox-pelaajat tekevät, mutta en osaa sanoa, että miten "halvaksi" ratkaisuksi tulee PS+, EA Play ja Playstation Now yhteispaketti.
 
Siltikin Sonyn tarjoama paketti on reilusti halvempi. Voit ottaa EA Play 12kk palvelunkin lisäksi ja jää selvästi halvemmaksi kuin GPU 12kk.
Totta kai se on halvempi koska se on suppeampi. Yhtä lailla kuin suoratoistoissa luultavasti joku kotimainen palvelu on halvempi kuin Netflix.

En kummastakaan palvelusta saa hinnalle tarpeeksi katetta pelien osalta ja aikuisella työssä käyvällä ei ole muutenkaan paljoa aikaa pelaamiseen jota nämä tilauspalvelut vaativat. Ainoa syy voisi olla tilaukseen striimaus pelaaminen mutta sekin on kummassakin tapauksessa laadultaan riittämätön. Pelejä saa varsin edullisesti, erityisesti pc:lle mutta myös konsolipeleissä on ollut pidempään jo halpuutusta.
Mikäli pelaa Game Passista edes yhden pelin per kuukausi niin se on 10e per peli. Mikäli yhden per kaksi kuukautta, on pelin hinta 20e / kpl.

Luulisi että töissä käyväkin ehtisi tuon vertaa pelaamaan. Kymmenen euroa on taas sellainen hinta että harvempi peli on edes tarjouksessa noin halpa. Jopa pienemmät teokset ovat yleensä hieman yli tuon -50% alessakin. Samoin 20 euroa on halpa hinta pelistä, vaikka olisi muutakin kuin AAA.

Mutta tietenkin jos sinä et sieltä löydä pelattavaa edes joka toinen kuukausi niin eihän siihen kukaan voi mitään vastaan sanoa. Minä en kyllä yhtä halvalla pääsisi ilman Game Passia ja olen ihan varmasti saanut palvelusta enemmän kuin rahoilleni vastinetta. Enkä puhu edes siitä "eurolla X määrä vuosia"-tarjouksesta vaan olen nimenomaan ajatellut sen kautta jos olisin maksanut palvelusta ovh-hinnan. Olisi minulle senkin arvoinen mutta totta kai maksan kaikesta aina niin vähän kuin mahdollista :D

Puheesi edullisista peleistä, erityisesti pc:lle, viittaa taas siihen suuntaan että ilmeisesti ostat pelit vuosien päästä julkaisusta, jolloin hinnat ovat sitä "10e AAA-pelistä" -luokkaa. Game Passin kautta voi pelata todella paljon pelejä hyvinkin lähellä niiden julkaisua. Ainakin itseä kiinnostavat pienemmät teokset on siellä yleensä heti julkaisussa ja päälle ne ajoittaiset isommat tekeleet.

Lisäksi tuo 10 euroa kuussa on kyllä niin pieni summa että on oikeastaan ihan sama pelaako sieltä edes joka kuukausi mitään. Tuon pystyy halutessaan maksamaan oli töissä tai ei.
 
Totta kai se on halvempi koska se on suppeampi. Yhtä lailla kuin suoratoistoissa luultavasti joku kotimainen palvelu on halvempi kuin Netflix.
Millä tavalla se on suppeampi? Sonyn palvelussa on 800 peliä ja Microsoftilla jotain 200?

Mikäli pelaa Game Passista edes yhden pelin per kuukausi niin se on 10e per peli. Mikäli yhden per kaksi kuukautta, on pelin hinta 20e / kpl.
Itse pelaan kun on aikaa ja kiinnostusta. Ei ole mitään järkeä maksaa kuukausipalvelusta josta peli saattaa hävitä milloin tahansa.
Luulisi että töissä käyväkin ehtisi tuon vertaa pelaamaan. Kymmenen euroa on taas sellainen hinta että harvempi peli on edes tarjouksessa noin halpa. Jopa pienemmät teokset ovat yleensä hieman yli tuon -50% alessakin. Samoin 20 euroa on halpa hinta pelistä, vaikka olisi muutakin kuin AAA.
Elämässä on muutakin sisältöä kuin työ ja pelaaminen. On perhettä ja harrastuksia. Ei niitä tunteja vuorokaudessa pelaamiseen paljoa riitä joten ostettu peli puolustaa vahvasti paikkaansa. Voit pelata silloin kun on aikaa ja kiinnostusta.
Mutta tietenkin jos sinä et sieltä löydä pelattavaa edes joka toinen kuukausi niin eihän siihen kukaan voi mitään vastaan sanoa. Minä en kyllä yhtä halvalla pääsisi ilman Game Passia ja olen ihan varmasti saanut palvelusta enemmän kuin rahoilleni vastinetta. Enkä puhu edes siitä "eurolla X määrä vuosia"-tarjouksesta vaan olen nimenomaan ajatellut sen kautta jos olisin maksanut palvelusta ovh-hinnan. Olisi minulle senkin arvoinen mutta totta kai maksan kaikesta aina niin vähän kuin mahdollista :D
Nyt on halpaa syyttelyä. Minä kerron oman näkemykseni ja sille en voi mitään jos et asiasta pidä. Minä en ole pelaamisen maksimaalisesta halpuudesta puhunut mitään. Kykenen ostamaan jokaisena kuukautena useammankin täysihintaisen pelin jos niin haluaisin. En vain halua lukitsea itseäni liikaa pelaamiseen kuukausipalvelun takia sekä mahdollisen pelin poistumisen palvelusta.
Puheesi edullisista peleistä, erityisesti pc:lle, viittaa taas siihen suuntaan että ilmeisesti ostat pelit vuosien päästä julkaisusta, jolloin hinnat ovat sitä "10e AAA-pelistä" -luokkaa. Game Passin kautta voi pelata todella paljon pelejä hyvinkin lähellä niiden julkaisua. Ainakin itseä kiinnostavat pienemmät teokset on siellä yleensä heti julkaisussa ja päälle ne ajoittaiset isommat tekeleet.
PC pelit ovat heti uutena selvästi konsolipelejä edullisempia ja hinnat putoavat nopeasti. Lisäksi on bundleja kuten Fanaticalissa, Humble Bundlessa, indiegalassa jne. joista saa hyviäkin diilejä halvalla. Siitä olen positiivisesti yllättynyt miten Sonyn kaupasta löytyy suhteellisen tuoreita pelejä hyvään hintaan.
Lisäksi tuo 10 euroa kuussa on kyllä niin pieni summa että on oikeastaan ihan sama pelaako sieltä edes joka kuukausi mitään. Tuon pystyy halutessaan maksamaan oli töissä tai ei.
Siitä ei ole kyse onko se pieni summa jos syyt on siinä haluaako olla kiinteästi kiinni vuokrapelien palvelussa josta peli voi kadota. Lisäksi palvelussa on pelivakoima sellainen joka ei itseäni puhuttele. Ne vähäiset ostan mieluummin.
 
Millä tavalla se on suppeampi? Sonyn palvelussa on 800 peliä ja Microsoftilla jotain 200?

Joskus määrä ei korvaa laatua. Tässäkin kuussa on tullut jo yksi day one peli (Outriders) ja toinen day one peli tekee tuloaan myös tässä kuussa (MLB 2021). Kumpikaan näistä ei ole edes Xboxin oma peli. :D Playstation Now on kuitenkin julkaistu jo vuonna 2014, että siinä ajassa on varmasti ehditty keräämään pelejä palvelulle.
 
Joskus määrä ei korvaa laatua. Tässäkin kuussa on tullut jo yksi day one peli (Outriders) ja toinen day one peli tekee tuloaan myös tässä kuussa (MLB 2021). Kumpikaan näistä ei ole edes Xboxin oma peli. :D Playstation Now on kuitenkin julkaistu jo vuonna 2014, että siinä ajassa on varmasti ehditty keräämään pelejä palvelulle.
Missä se suppeus on? Varmasti Sonyn palvelusta löydät laajemmin pelattavaa eri genreistä. Se on sitten jokaisen henkilökohtainen makuasia millaisia haluaa pelata ja haluaako yleensä vuokrata pelinsä.

Microsoft on varmasti maksanut Sonylle paljon MLB pelin saamisesta. Näitä pelejä luultavasti myydään hyvin vähän muualla paitsi USA. Sama kuin NHL pelien kanssa. Kansallislaji jenkeille joten sellaisen Microsoft halusi valikoimiinsa ja tässä tarjoutui tilaisuus. Outriders taisi olla Square Enixin tuotoksia joten nehän voivat tehdä pelilleen miten haluavat.
 
Viimeksi muokattu:
Missä se suppeus on? Varmasti Sonyn palvelusta löydät laajemmin pelattavaa eri genreistä. Se on sitten jokaisen henkilökohtainen makuasia millaisia haluaa pelata ja haluaako yleensä vuokrata pelinsä.

Mitä uusia pelejä Playstation Now on saanut day one? Varmasti Playstation Now:ista löytyy enemmän pelattavaa eri genreistä, koska siellä on enemmän pelejä, kuten viestissäni sanoin, mutta sieltä löytyy myös paljon "vanhojakin" pelejä. Game Passiin tulee sentään paljon pelejä, jotka on puolen vuoden sisällä julkaistu ja vieläpä day one -pelejä muiltakin kuin Xbox Games Studiosilta. Se on makuasia, että siinä olet oikeassa, mutta mitä internetistä olen lukenut niin Playstationille halutaan Game Passia vastaava palvelu, johon tulisi enemmän uutuus pelejä.
 
Ylös Bottom