Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Ihan sama mitä maksaa mutta jos kaupasta (ei kokoajan loppuunmyyty niinko PS5) saa niin pakkohan tuo on ostaa.
Muistan vieläkin kun taistelin tuon ostopäätöksen PSVR1:n kanssa - vaikken ollut edes kokeillut mitään VR:ää tiesin ettei teknologia ole vielä sillä tasolla että siitä saisi oikeasti semmoisen kokemuksen mitä haluan. No, ostin sen kuitenkin jossain kohtio heikolla hetkellä ja olihan se ihan kiva. Noh, RE7 enimmäkseen oli jotain mikä ihan oikeasti teki vaikutuksen.

Nyt uskon että teknologia alkaa oikeasti olemaan sillä tasolla että tuohon VR maailmaan alkaa olemaan helppo tutustua heittäytyä. Helpolla tarkoitan että se tekee mitä lupaa, Virtual Reality. Tästäkin on vielä monta askelta eteenpäin ollakseen ihan oikeasti VR, mutta tämän sukupolven teknologia uskoakseni vie meidät paljon lähemmäs sitä :) Simply cant wait! :)

IGNltä myös pientä hands on kommenttia:

Vähän lisää hypejunaan, OLED + HDR combo saa kiitoksia:
 
Viimeksi muokattu:
Vr2 lasit ehdottomasti kiinnostaa. Tämän innoittamana vois laittaa nykyiset vr lasit päähän pitkästä aikaa. Näyttää tosi hyvältä noi pelit, walking dead zombi lahtaus sopii hyvin vr laseille. Tulis nyt jo se hinta ja tarkka päivämäärä.
 
Jollain tasolla kiinnostaa tuo PSVR2. Ykkönen löytyy mutta lopulta sillä on pelannut niiden demopelien lisäksi vain Astrobotin, joka olikin loistava.

Star Wars Squadrons jäi kesken kun tuli niin paha olo jo pienestä pyörimisestä. Eikä se sitten normaalilta ruudulta tuntunut omalta jutulta. Olisin toivonut Rogue Squadron tyylistä kuvakulmavaihtoehtoa.

Haluja kyllä olisi siis VR-pelailuun mutta ei taida kroppa/aivot/tms pystyä. Ikävä homma mutta mielenkiinnolla kyllä seurailen mitä maksaa ja mitä porukka on mieltä.
 
Vr2 lasit ehdottomasti kiinnostaa. Tämän innoittamana vois laittaa nykyiset vr lasit päähän pitkästä aikaa. Näyttää tosi hyvältä noi pelit, walking dead zombi lahtaus sopii hyvin vr laseille. Tulis nyt jo se hinta ja tarkka päivämäärä.

Hinta luultavasti sama kuin konsolilla. Näitä valmistetaan muutamia miljoonia ettei mitään järkeä myydä halvemmalla maailmassa jossa Apple laittaa hintoihin 200€ lisää
 
Alkuperäiset VR Lasit jäivät PlayStation 4 kokematta mutta tätä voisi sitten jo harkita kun Teknologia on kehittynyt niin paljon.
Juu ehkäpä tätä voisi jo kokeilla, jos tosiaankin vain yhden piuhan tarvitsee. Edellistä en viitsinyt hommata se kamalan johtohelvetin takia. Edelleen se langaton versio olisi paras, mutta ehkäpä se sieltä vielä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa jollekkin konsolille tulee.
 
Tuohan se yksi piuha etujakin.. ei akun painoa, ei kypärän latailua, ehkä parempi tehokkuus kun virta tulee töpselistä.

Siitä tulikin mieleen, noita käsikapuloita pitää vissiin ladata?
 
Mä en vieläkään oikein ymmärrä ekojen lasien johtohelvetistä valittamista.
Koneen taakse tulee sen boxin usb johto sekä kameran johto ja boxin virtalähde laitetaan normi pistorasiaan ja boxilta laseille tulee tasan yksi johto.
Jos käytössä on v2 malli niin siinä on myös 4k sekä hdr läpivienti joten noita koneeseen kytkettäviä johtoja ei tartte koskaan irroittaa ja mulla ne kaikki on tv tason takana ihan kuten muutkin konsolien johdot ja se boxi on telkkarin takana joten mulla tulee vain se yks johto telkkarin alta sohvalle kun pelaan psvr pelejä.

Toki jos käytössä on perus ps4 niin sitten se usb täytyy laittaa koneen etupuolelle koska siinä ei ole takana usb liitintä, mutta jos psvr 2 käyttää usb-c liitintä niin sekin täytyy kytkeä koneen etupaneeliin joten oikeastaan psvr2 setup näyttäisi mulla rumemmalta mitä nykyinen.
 
Niin, johtohelvetti.. onhan se sinänsä totta että sillä on vaikutusta, ehkä enemmän sitä kautta että johdolla laite on sidottu hyvin suppealle alueelle ja pelaajan asentoihin jos ei jotain katosta roikkuvaa himmeliä puuhastele. Quest2 käyttäneenä ymmärrän täysin langattomuus on iso juttu.. se että miten sen järjestää siten että laite on tehokas niin jää tulevien vuosien varaan.

Itsellä on nyt takana psvr, quest 1 & 2 niin enpä usko että psvr2 ikinä hommaan.. ei nämä heikkoudet ole mihinkään kadonneet vaikka tekniikka taas vähän hyppää eteenpäin, matkapahoinvointi rajoitteet ns liikkkuvalla kameralla, surkeat sopivuudet erilaisille silmien etäisyydelle ja päänmuodoille (epätarkka kuva mitälue 70% alueella, heikot pelit/mitätön pelivalikoima (psvr)
 
heikot pelit/mitätön pelivalikoima (psvr)

Se on tietenkin ihan jokaisen oma makuasia kuinka moni peli iskee, mutta ei sitä valikoimaa voi mitenkään mitättömäksi sanoa kun store antaa 437 tulosta jos valitsee "kokonaiset pelit" kohdan ja lisäksi jenkkien puolelta ja aasian alueilta löytää vielä lisää.
Itsekin pelannut yli 200 psvr peliä joka on varmasti enemmän mitä edes moni pcvr käyttäjä on pelannut.
 
Se on tietenkin ihan jokaisen oma makuasia kuinka moni peli iskee, mutta ei sitä valikoimaa voi mitenkään mitättömäksi sanoa kun store antaa 437 tulosta jos valitsee "kokonaiset pelit" kohdan ja lisäksi jenkkien puolelta ja aasian alueilta löytää vielä lisää.
Itsekin pelannut yli 200 psvr peliä joka on varmasti enemmän mitä edes moni pcvr käyttäjä on pelannut.
Joo makuasia se on, mitähän lie itellä.. luokkaa 20-30 psvr peliä.. olisinkohan 3 pelannut läpi. Sama vaiva kyllä Questissa, siellä en ole tainnut yhtään pelata läpi.. Samaan aikaan on sitten tullut kuitenkin huomattavasti noita enemmän pelattua normi konsolipelejä.
 
Ei mua haittaa sillä toimiihan se vanha laite vielä psvr2:n julkaisun jälkeenkin ja eikös se käytä usb-c liitintä joten molemmat voi pitää jopa samaan aikaan kytkettynä jos haluaa.
Eikä ne vanhat pelit sen paremmalta näyttäisi ellei kehittäjät erikseen päivittäisi niitä käyttämään isompaa resoa ja sama koskee myös ohjaimia.
Ei ne move kapuloita käyttävät pelit itsestään uusia ohjaimia tukisi ja noiden takia olisi kuitenkin pakko olla se vanha kamera telkkarin päällä joten ainoaksi vaivaksi oikeasti jää valinta siitä kumpaa headsettia haluaa tänään käyttää.
 
PSVR oli puolivillainen VR kokeilu, joka hyödynsi jo ps3 aikaan kehitettyä move ja kamerateknolgiaa. Nyt nämä sinänsä riskiä vähentäneet ratkaisut potkaisevat takaisin takaisinpäinyhteensopivuudessa, kun sonykin siirtyy modernille tasolle träkkäys ja ohjainvalinnoissa.

Ei tässä minullekkaan mitään yllättävää ollut, mutta kyllähän tämä heikommalta näyttää verrattuna SteamVR ja Oculus taaksepäinyhteensopivuuteen.

Ehkäpä Sonykin kykenee tässä jatkossa parempaan, nyt kun ei enää hyödynnetä vanhoja ratkaisuja. Toki ehkä vähän ennenaikaista pohtia PSVR3:sta…
 
Pelintekijöiden pitää päivittää vanhat PSVR pelinsä jos PSVR2 tukea haluavat tarjota, eipä tuota olisi pystynyt laitteen puolesta tarjoamaan, olisi vaatinut sen että tarvitsee ulkopuolisen kameran. Irrotettava johto olisi ollut hyvä, se olisi ollut helppo tarvittaessa vaihtaa, nyt jos menee johto vialliseksi niin iso korjausrumba edessä.
 
Ylös Bottom