Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4 Pro - ongelmat, bugit ja muut murheet

Julkaisutilanteen Pro heitti sitten levyt lukematta. Uus laser tilattu. 2.5v vanha kone. Lujaa laatua Lada
 
Onkohan vika kiintolevyssä? Mun PS4 Pro on ollut mulla noin 1 vuoden ja 2 kk. Nyt on parissa pelissä tullut "Sovelluksen käyttämistä ei voida jatkaa. Seuraavan sovelluksen tiedot ovat vioittuneet. Poista sovellus PS4-järjestelmästä ja aseta levy uudestaan." Toisen peleistä asensin uudelleen, mutta ei se auttanut. Red Dead Redemption 2 pelissä kohtaukset tehtävissä jumittaa. Ei auttanut tietokannan uudelleen rakentaminen eikä alustaminen.
 
MInulla on n.1 vanha ps4 pro.
Nyt on parissa pelissä tullut "Sovelluksen käyttämistä ei voida jatkaa. Seuraavan sovelluksen tiedot ovat vioittuneet. Poista sovellus PS4-järjestelmästä ja aseta levy uudestaan." Toisen peleistä asensin uudelleen, mutta ei se auttanut. Red Dead Redemption 2 pelissä kohtaukset tehtävissä jumittaa. Ei auttanut alustaminen.
Onko ideoita missä vika ja mitä voisi tehdä?
 
Julkaisutilanteen Pro heitti sitten levyt lukematta. Uus laser tilattu. 2.5v vanha kone. Lujaa laatua Lada


CDON hoiti homman virhevastuun puitteissa. Kävi Ruotsissa useamman viikon keikan. Reirei-asema vaihdettu ja kone putsattu pölystä.
Hommasin jo uuden lukupään, mutta se jäi sitten asentamatta....
 
Terve! Tapahtui eilen seuraavaa: jonkinlainen virtapiikki kämpässä; sulake napsahti sähkökaapista. Kävin neppaamassa painikkeen takaisin ylös. Myöhemmin huomasin että TV ei enää suostunut käynnistymään ja alkoi takalevy kuumenemaan. Oletin että meni rikki ja näin tosiaan taisi käydäkin. Tänään hain varastosta vanhan näytön ja iskin ps4 siihen kiinni. Ps4 käynnistyi mutta kuvaa ei näyttöön tullut. Kokeilin 2 eri hdmi-kaapelia tuloksetta. Kokeilin samaan näyttöön vanhaa ps3 ja lähti käyntiin sekä kuva tuli näyttöön normaalisti. Tämän jälkeen testasin ps4 toiseen televisioon mutta sama ongelma; ps4 valo syttyi ja selkeitä latausääniä tuli mutta ei kuvaa. Vastaavassa telkkarissa pojan ps4 toimi kuitenkin mallikkaasti samaa hdmi käyttäen. Virtapiikin sattuessa samassa jatkojohdossa olivat kiinni ps4, ps3 ja televisio. Näistä 2/3 ei nyt syystä tai toisesta toimi. Eniten tuossa ps4 hämää se että se selvästi käynnistyy mutta kuvaa en saa millään mihinkään. Yritin myös virtanappia painaa kahden piipin verran että saisi tehdasasetukset vaikka palautettua mutta sekään ei auttanut. Huomenna lähtee soittoa vakuutusyhtiöön mutta oisko täällä jotain ehdotuksia mitä voisi vielä ps4 kanssa kokeilla? TV on jo menetetty.
 
Kuulostaa ikävä kyllä siltä, että HDMI portti on saattanut posahtaa jossain vaiheessa tuota hässäkkää. Ne on vähän herkkiä, ehkä vähän erikoisherkkiä Sony merkkikssissä laitteissa. Nimimerkillä edellisen telkkarin (Sony) ja vahvistin (Sony) molemmista emolevyt vaihtoon koska yksi HDMI portti molemmista pimeni yllättäen ja varoittamatta. Toiseen saattoi liittyä ukkonen, mutta en ole siitä aivan sata. Onneksi oli takuu vielä voimassa laitteissa, varmaankin aika rouhean hintainen ko. laitteiden emo.

En kyllä oikein tiedä mitä sille voi tehdä? Jos takuu on mennyt huolto voi maksaa aika paljon...jos osottautuu sököksi myy varaosiksi ja uusi laite tilalle, tai jotain.
 
No nyt on uusi takuun piikkiin hankittu. Seuraava ongelma; kaikki pelien tallennukset meni vanhan koneen mukana koska enhän mä ollut niitä tajunnut varmuuskopioida. Laitoin vanhan ps4:n kiintolevyn uuden ostamani pleikan sisään ennen ensikäynnistystä ja ajattelin että siellähän ne tulee kaikki tiedot mukana. Sitten kone halusi päivityksen niin formatoin usb-tikun, tein kansiot: PS4 -> UPDATE johon laitoin lataamani päivitystiedoston. Ps4 ei kuitenkaan hyväksynyt tätä joten en saanut sitä asennettua vaan vaihdoin uuden kiintolevyn taas tilalle ja asensin sen ns. Uutena konsolina. Mietin kyllä koko ajan että voisinko tehdä nyt jotain että saisin vanhan kiintolevyn kuitenkin asennettua ja saisi pelitallennukset ja muut härpäkkeet?
 
Mietin kyllä koko ajan että voisinko tehdä nyt jotain että saisin vanhan kiintolevyn kuitenkin asennettua ja saisi pelitallennukset ja muut härpäkkeet?
PS4:n sisäisen kiintolevyn tiedostojärjestelmä salataan laitekohtaisella avaimella, joten dataa sieltä ei ulos saa, ellei vanha konsoli ole hengissä. Jos kiintolevyn laittaa sellaisenaan toiseen konsoliin, täytyy se alustaa, jotta sitä voi käyttää, ja siinähän se kaikki vanha data sitten katoaakin.
 
PS4:n sisäisen kiintolevyn tiedostojärjestelmä salataan laitekohtaisella avaimella, joten dataa sieltä ei ulos saa, ellei vanha konsoli ole hengissä. Jos kiintolevyn laittaa sellaisenaan toiseen konsoliin, täytyy se alustaa, jotta sitä voi käyttää, ja siinähän se kaikki vanha data sitten katoaakin.
Kiitos nopeasta vastauksesta. Harmi homma mutta pitänee siis aloittaa alusta ja jatkossa varmuuskopiointi
 
Mietin kyllä koko ajan että voisinko tehdä nyt jotain että saisin vanhan kiintolevyn kuitenkin asennettua ja saisi pelitallennukset ja muut härpäkkeet?

Jos on playstation plus käytössä niin eikös sinne pilveen ole kopioitunut pelitallennukset?Jos ei niin sitten tyhjästä joutuu lähtemään.
 
Jos on playstation plus käytössä niin eikös sinne pilveen ole kopioitunut pelitallennukset?Jos ei niin sitten tyhjästä joutuu lähtemään.

Muistutan kaikille, että tuo PS+ jäsenyyden automaattinen pilvitallennus toimii ainoastaan "ensisijaiseksi" määritetyssä konsolissa. Itselläni on olohuoneen (kakkos)konsoli on määritetty ensisijaiseksi, jolloin avovaimo voi hyödyntää pelikirjastoani sieltä käsin. Joudun siis kopioimaan kaikki tallenteet miesluolani (ykkös)pleikkarilta manuaalisesti pilveen. Tämä tuppaa usein itseltänikin unohtumaan ja ei tule kopioitua kuukausiin mitään. Oikealla hetkellä kun konsoli kosahtaa, niin häviää kyllä monen pelin tallenteet ikuisesti
 
Plussa on kyllä käytössä ja ensisijaisena pleikkana tämä olohuoneen hajonnut olikin. Eli mitä kautta ne voisi siis löytyä?
 
Plussa on kyllä käytössä ja ensisijaisena pleikkana tämä olohuoneen hajonnut olikin. Eli mitä kautta ne voisi siis löytyä?
Asetukset -> sovelluksen tallennettujen tietojen hallinta -> Online-tallennustilaan tallennetut tiedot -> Lataa järjestelmän tallennustilaan

Sieltä sitten valitsee pelit joiden tiedot haluaa konsolille. Options painikkeen kautta pystyy valitsemaan useamman sovelluksen kerralla.
 
Pitää jatkossa muistaa tallentaa useammin!
Mut hei viel yks kysymys. Jos vanhasta ottaa kiintolevyn irti niin eihän sisällä ole muuta tärkeetä (itseni kannalta)? Lähinnä mietin luottokorttitiedot jne pitäis saada veke ja sit vois vaik myydä pois
 
Jos vanhasta ottaa kiintolevyn irti niin eihän sisällä ole muuta tärkeetä (itseni kannalta)? Lähinnä mietin luottokorttitiedot jne pitäis saada veke ja sit vois vaik myydä pois
Kuten sanottua, PS4:n sisäinen kiintolevy on salattu laitekohtaisella avaimella. Ilman sitä sisältö on pelkkää kryptattua mössöä.

Ja luottokorttitietoja ei säilytetä konsolilla muutenkaan, vaan ne on PSN:n servereillä.

Joten huoletta voi levyn myydä eteenpäin.
 
Enpä nyt tiedä menikö oikeaan ketjuun mutta onko teillä ongelmia kirjautua pleikkarin youtubeen? Mua ei laske sisään. Sen sijaan saan virheilmoituksen (NP-37602-8)
 
Taas tarvittaisiin tietäjien neuvoja. Telkku Sonyn Xh9005 ja koneena ps4 pro. Jostain syystä muuttaa rgb väriformaatin pelejä pelatessa mikä ei näytä hyvälle. Johtuuko tämä hdmi kaapelista? Käsittääkseni tuo kaapeli on pleikkarin mukana tullut.
IMG_20201210_214321.jpg
Edit: Kaikkien pelien kohdalla väriformaatin muutosta ei tapahdu. Esim. Pacer säilyttää rgb formaatin kun taas witcher 3 ja mk11 vaihtaa
 
Viimeksi muokattu:
: Kaikkien pelien kohdalla väriformaatin muutosta ei tapahdu. Esim. Pacer säilyttää rgb formaatin kun taas witcher 3 ja mk11 vaihtaa
HDR tilassa ei 4K ruudulla ps4pro pysty käyttämään rgb muotoa hdmi2.0 portista johtuen. Ei tuon väriformaatin mitä HDR käyttää pitäisi erityisen huono olla, ihan normi tilanne.

Milläs lailla se kuva huononee?
 
Johtuuko tämä hdmi kaapelista?
Ei johdu kaapelista vaan siitä, että PS4:ssä on vain HDMI 2.0 -ulostulo, ja se ei kertakaikkiaan tue 4K@60 Hz HDR -tilaa RGB-väreillä. Asialle ei ole mitään tehtävissä, koska se on konsolin raudan rajoitus.

Toisaalta ei ole itellä ollut asian kanssa mitään valittamista, vaan oikein muikeilta on HDR-pelit näyttäneet.

Syy siihen että osa peleistä toimii RGB-tilassa johtuu yksinkertaisesti siitä, että niissä ei ole HDR-tila käytössä.
 
Ylös Bottom