Xbox One

#81
Vastaus: Xbox One

Siis samat ominaisuudet mitä PS4 kanssa tulee olemaan miinus rumble-liipaisimet.

Voisivat oikeasti listata nämä 40 uutta innovaatiota ohjaimessa.
Onhan siinä muitakin muutoksia. Käsittääkseni värinän muutokset eivät rajoitu ainoastaan liipaisimiin, vaan värinämoottoreita on aseteltu ympäri ohjainta niin, että esimerkiksi vain oikea puoli ohjaimesta voi täristä tilanteesta riippuen. Kun otetaan mukaan tatteihin, ristiohjaimeen, akkulootaan ja muualle tehdyt muutokset, onhan noita uudistuksia yllättävänkin paljon. Totta kai tuota lukua on vähän markkinointimielessä tuunattu tarttumalla yksityiskohtiin, mutta enpä minä nyt tuohon ohjaimeen kamalasti muutoksia kaipaisikaan, jos Xbox 360:n hanikkaa katsotaan.

Tuo ohjaimen tunnistaminen infrapunan välityksellä kuulostaa hienostuneemmalta kuin PS4:n vastaava, eikä siinä pitäisi kärsiä ylimääräisistä hehkuvista valoista.
 
#82
Vastaus: Xbox One

Tuossa näkyvässä valossa on se etu että voit värin yhdistää suoraan ruudulla näkyvään väriin esim NHL ssä ohjattavan pelaajan kursorin väri. Itse näkyvä väri ei kyllä muuten ole kauhean tyylikäs!
 

Traddash

Active Member
#83
Vastaus: Xbox One

Onhan siinä muitakin muutoksia. Käsittääkseni värinän muutokset eivät rajoitu ainoastaan liipaisimiin, vaan värinämoottoreita on aseteltu ympäri ohjainta niin, että esimerkiksi vain oikea puoli ohjaimesta voi täristä tilanteesta riippuen. Kun otetaan mukaan tatteihin, ristiohjaimeen, akkulootaan ja muualle tehdyt muutokset, onhan noita uudistuksia yllättävänkin paljon.

Tuo ohjaimen tunnistaminen infrapunan välityksellä kuulostaa hienostuneemmalta kuin PS4:n vastaava, eikä siinä pitäisi kärsiä ylimääräisistä hehkuvista valoista.
No ehkä se voisi toimia kummitus peleissä indikaattorina että missä se haamu huuhailee tai että jos pelissä tulee etsiä jokin näkymätön kohde niin ohjain ilmoittelee tärinällään että polttaako vai ei. Ihan jees kuulostaa mutta ilmankin selviäisi, eipä tullut sitä Sixaxis ohjaintakaan päivitettyä rumble-malliin.
Mutta onko muut muutokset innovatiivisia vai hieno säätöä?

Mut ku se valo vilkkuu sillei jännästi jos otat vaikka turpaan joten pelaaja tajuaa että nyt kannattaa varoa vähä ja sä sitten latausruutujen yhteydessä voit vaikka kattella sitä vilkkuvaa valoa, ei tarvii latausruutua tuijotella nääs enää, innovaatiota sanon mä.
 

milesizdead

KonsoliFIN Alumni
#84
Vastaus: Xbox One

Rumble on kyllä toimiva ominaisuus, ja innolla odotan uutta pädiä!

Nykyäänkin kaipaisi hieman innovaatiota rumblen käyttöön, ja toivoisin että tärinöiden käyttöä tultaisiin laajentamaan siitä perinteisestä räjähdys-efektistä.

Forzassa voisi olla kaasuliipaisimessa pieni varoitus siitä, että kohta loppuu pito renkaista. Oikeassa autossahan tämän tuntee "takalistollaan" mutta peleissä se on melkeinpä havaittava visuaalisesti nykyisin.

NHL:ssä voisi rumblemoottori heittää pienet kierrokset siinä vaiheessa kun maalinedushässäkässä saa kiekon haltuunsa, sitä ei aina ehdi indikaattorin värin muuttumisesta huomata mutta pieni värinä antaisi sen infon välittömästi.
 

OK

Well-Known Member
#86
Vastaus: Xbox One

Twisted Pixelin tuleva projekti. 14 jäljellä.
[video=youtube;uwAFOl1uvWQ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uwAFOl1uvWQ[/video]
 
#89
Vastaus: Xbox One

No yritetään kirjoitella tännekkin jotain rationaalista nyt kun E3:en esitykset Nintendoa lukuunottamatta on nähty. Vaikka luonnollisesti enemmän mediaseksikästä olisi haukkua Microsoftia minkä kerkiää (osittain ihan syystäkin). Jos puhutaan pelkistä peleistä, niin MS:n show oli oikeasti hyvä.

Vaikka itsellä peli mieltymykset tällä hetkellä enemmän MS:n puolella, niin tuo Indie puoli vähän huolettaa vaikka pienet maistiaiset saatiinkin. Vaikka zombit rupeavatkin olemaan vähän out, niin DR3:en kiinnosti yllättävän paljon. Tällä hetkellä "Little Big Planetin" serkulta vaikuttava Project Spark oli myös ihan mielenkiintoinen. Tottakai Remedyä olisi mukava tukea, mutta vielä liian vähän on nähty itse pelistä. Rysen pelikuva oli ihan vakuuttavaa ja kyllä Crytekiltä enginen vääntö aina onnistuu, mut miten itse taistelumekaniikka oikeasti toimii on vielä kysymysmerkki. Demossa aivan liikaa QTE:tä. No aika näyttää. Titan Fall ei vaikuttanut ollenkaan pöllömmältä, mutta kilpailu tuolla saralla on niin kovaa et jotain twistiä pitää olla ettei päädy ihan geneeriseksi prätkyttelyksi. Ihmisillä ei millään riitä aikaa kaikille, kun on Destinyt, Halot, Battlefieldit ja pakolliset Codit jne. vastassa. Tästä päästäänkin Garden Warfareen. Ei helkkari, piti täydellisestä juna matkojen Täppäri-kaveristakin (Plants vs Zombies) tehdä "räiskintä".

Multiplatter tarjonnasta ei sen enempää tässä ketjussa, mutta pakko silti mainita Geraltin Seikkailut 3 ja Ubisoftin jo moneen kertaan hehkuttama Watch Dogs. Täysin uusista julkaisuista eniten positiivista kutinaa aiheutti kuitenkin saman firman Division.

Sit niihin muihin ominaisuuksiin. Ehkä hiukan ylimielistä sanoa, mut itselle on täysin sama maksaako kone 400-600€ jos se itseä muuten kiinnostaa. Tällä hetkellä paskavaippojen vaihto on päällimmäisenä projektina ja mm. uusin Batman, Skyrim, Borderlands 2, Halo 4:kin odottelee muoveissa pelaamista. GTA V:kin vielä tulematta, joten loppuvuodesta on turha ostella mitään uusia koneita. Vannomatta tietenkin paras.

Jääpä aikaa päättää kumman "tehokonsolin" hankkii tähän talouteen, sillä vaikka nyt E3:en jälkeen XboxOne onkin itselle se vaihtoehto, niin tarvii katsella miten homma lähtee maailmalla liikenteeseen, ettei käy kuin Dreamcastin hankinnan kanssa aikanaan. Sillä tällä hetkellä tuntuu, että kaikki muu kuin pelit tuntuu ihmisiä kiinnostavan Xboxin touhuissa.

Siitä päästäänkin Drm:ään, joka "shitstormillaan" on saavuttanut mielestäni mielettömät mittasuhteet. Tottakai kaikki ymmärtävät valituksen pointin ja onhan se asiakasta "riistävää", mutta kuinka monelle se on aikuisten oikeasti "deal breaker"? Pidän itseäni jonkunlaisena pelaajana, jonka pelihistoria aloitettiin Philipsin Videopac G7000:lla kolkyt vuotta takaperin. Yhtäkään vanhempaa laitetta ei nurkista enää löydy ja vaihdot peliliikkeisiin lasketaan vuosien varrelta kahden käden sormilla. Kuinka mediaani-kuluttajia me foorumilaiset omine mielipiteinemme oikeasti olemme, niin senkin vain aika näyttää.
Se oikeasti huono ominaisuus on tuo "allways online", joka on kyllä todellinen aivo pieru. Omaan elämään sekään ei vaikuta, sillä mielestäni jo tässä Genissä on hävinnyt paljon jos ei ole koko ajan connected. Demot, trialit jne. Bisnesmallisesti kuitenkin todella typerä päätös. Saa nähdä tuleeko vielä jotain damage controllia?

Mielenkiintoisia aikoja kuitenkin elämme...
 
#90
Vastaus: Xbox One

Siitä päästäänkin Drm:ään, joka "shitstormillaan" on saavuttanut mielestäni mielettömät mittasuhteet. Tottakai kaikki ymmärtävät valituksen pointin ja onhan se asiakasta "riistävää", mutta kuinka monelle se on aikuisten oikeasti "deal breaker"?
Jos koittaisin vähän valaista ja ehkä itsellenikin miettiä miksi Xbox Onen DRM ja always online ovat deal breakereitä ainakin itselleni.. Kuten jo aiemmin tuotu esiin, omistusoikeus peliin on tällöin erilainen kuin ennen, eikä kuluttajan kannalta hyvään suuntaan mennä (myynti- ja lainaoikeutta, jopa pelaamisoikeutta(myöhemmin tästä lisää) vaikeutetaan). Tästä johtuen pelin ostamisen hinta myös nousee - myi peliään tai ei sillä vaikka esim. XBOX360 peliä ei myisi, sillä on rahallinen arvo edelleen tallella (ajan mittaan laskee, mutta ei kaikissa tapauksissa). Juuri tämä ns. rikastuttaa maailmaa: Pelinkehittäjät ja julkaisijat saavat rahaa työstään, mutta maailmaan on syntynyt jotain uutta: uusi videopeli, viihde- tai kenties näkemyksestä riippuen myös kulttuurituote. No, miten Xbox One sitten muuttaisi tilannetta:

Peleistä tulisi tuotteiden sijaan palveluita - joita saa pelata määrätyn ajan verran. Sen ajan kunnes Microsoft Onen verkkopalvelut lopettaa. Kenties tuossa n. 10 vuoden aikana (myönnetään, spekulatiivista mutta silti, pelejä voi pelata näillä näkymin vain niin kauan kuin se Microsoftin strategiaan sopii) ehtii nuo pelata mutta sen jälkeen ne ovat käyttökelvottomia. Tämä siis jos Microsoft jatkaa tällä linjalla, eikä muuta strategiaansa (always online-check), mutta tässä nimenomaan nyt Xbox Onen tulevat ostajat ovat MS:n armoilla.

Ostat vaikka 30 peliä Xbox Onelle ja konsolin ja ohjaimet.. luultavasti nautit ajastasi, ja se olisi hieno juttu tietenkin. Mutta kun verkkopalvelut lopetetaan, näillä näkymin myös kaikki tulevat (kymmenet) miljoonat ostetut Xbox One konsolit, (sadat) miljoonat pelit muuttuvat täysin arvottomaksi roskaksi jota saadaan sitten kilotolkulla viedä kaatopaikoille. En nyt ns. luontoihminenkään ole mutta ei tuollaisesssa ole mitään järkeä.

Itse varsin aktiivisena pelaajana olisin todella surullinen jos esimerkiksi yhtään toimivaa NES-konsolia ei enää olisi. Tietysti, olemassa on joitakin emulaattoreita tai sitten remakeja mutta silti se että toimiva NES konsoleita on kosolti maailmassa vielä on yksinkertaisesti hieno juttu: sen voi edelleen toiselta ihmiseltä ostaa/lainata ja iloita sen tuotteista. Surullinen on se päivä kun viimeinen näistä konsoleista menee rikki, mutta siihen toivottavasti menee vielä vaikka yli sata vuotta, eikä rahankiilto silmissä tahallaan käyttöä estetä.

Puhun nyt vain omasta puolestani (mutta olen ilokseni huomannut että myös joidenkin, ilahduttavan monien) mutta pelimaailman historiassa on julkaistu todella ikimuistoisia pelejä, joihin aina vain palaa vaikka niistä olisi se pian 20 vuottakin kulunut. Vastustan pelien muuttamista "kertakäyttötavaraksi" joita saa käyttää vain rajoitetun ajan (konsolisukupolven+sen ajan kun armonaikaa annetaan). Xbox Onesta ei paljon jälkiä jää historiaan kun jokainen peli on toimimaton (tähän tietysti peukkua että MS muuttaisi linjaansa, olisi kaikkien kannalta paras juttu)
 

Minun

New Member
#91
Vastaus: Xbox One

Olin yllättynyt että uusiin konsoleihin tulevat pelit olivat enään fyysisessä muodossa levyinä. Odotin että myös konsolit siirtyisivät nykyaikaan ja digitaaliseen levitykseen. Toisin kuitenkin kävi... Kummankin konsolin olisi jo aika heittää vanhanaikainen tekniikka metsään.

M$ on pelintekijöiden puolella, ei kuluttajien. Siitä kertoo monikin asia.

Koska uskon että verkkopelaaminen toimii jatkossakin paremmin livessä, todennäköisesti jatkan M$:n kelkassa.

Ps: itse en tarvitse levyä tai koteloa jos esim. Peli myytäisiin 10€ halvemmalla livessä. Tuskin näin kuitenkaan tapahtuu.
 

Omenanraato

Well-Known Member
#92
Vastaus: Xbox One

Lisätäänpä tuohon vielä se, että itse tuskin olen ainut joka vie pidemmillä lomilla konsoliaan paikkaan missä ei nettiyhteyttä välttämättä ole. Eli vaunulle/mökille. Tiedän muutaman perheen joka jopa on huhtikuusta marraskuulle "kesäasunnollaan" jossa ei nettimahdollsuuksia ole. Itse nyt käyn vain vaunulle kausipaikalla ja olen ehkä max kuukauden siellä, mutta kyllä pelikone sinne lähtee mukaan sadepäivien ja iltojen ratoksi. Onpa kyseisellä alueella yleisissä tiloissakin tarjolla pelikone. Eipä onnistu jatkossa.

Kyllä siitä siis joissain tapauksissa voi tulla erittäinkin ratkaiseva kysymys. Tähän kun päälle otetaan huomioon et Suomessa netti on ympäri suomen sentään hyvällä mallilla. Monessa muussa maassa ollaan kaupunkien ulkopuolella aika heikoissa neteissä kiinni, jos ollaan ollenkaan.
 
#93
Vastaus: Xbox One

Ostat vaikka 30 peliä Xbox Onelle ja konsolin ja ohjaimet.. luultavasti nautit ajastasi, ja se olisi hieno juttu tietenkin. Mutta kun verkkopalvelut lopetetaan, näillä näkymin myös kaikki tulevat (kymmenet) miljoonat ostetut Xbox One konsolit, (sadat) miljoonat pelit muuttuvat täysin arvottomaksi roskaksi jota saadaan sitten kilotolkulla viedä kaatopaikoille. En nyt ns. luontoihminenkään ole mutta ei tuollaisesssa ole mitään järkeä.
Tässähän se on hyvin sanottu. Pelkkä ajatus siitä, että Microsoft määrää miten ja milloin pelejäni pelaan ei nappaa.
 
#94
Vastaus: Xbox One

M$ on pelintekijöiden puolella, ei kuluttajien. Siitä kertoo monikin asia.
Sen takia Microsoft tulee häviämään tämän sodan. Saa nähdä käykö Segat ja tämä konsoli on Microsoftin viimeinen, Nintendo on jo lähellä tekemässä Wii U:n kanssa.

Koska uskon että verkkopelaaminen toimii jatkossakin paremmin livessä, todennäköisesti jatkan M$:n kelkassa.
Miten se toimiii paremmin, en ymmärrä, miten? Omistan PS3:n ja X360:n, enkä ole huomannut mitään toimintaan liittyvää ongelmaa PS3-nettipelien kanssa.
 

jwp

New Member
#95
Vastaus: Xbox One

Sen takia Microsoft tulee häviämään tämän sodan. Saa nähdä käykö Segat ja tämä konsoli on Microsoftin viimeinen, Nintendo on jo lähellä tekemässä Wii U:n kanssa.Miten se toimiii paremmin, en ymmärrä, miten? Omistan PS3:n ja X360:n, enkä ole huomannut mitään toimintaan liittyvää ongelmaa PS3-nettipelien kanssa.
Jos MS:llä olisi pienintäkään aikomusta poistua saralta, olisi se tapahtunut jo ensimmäisen xboxin aikoihin. Se tiedetään, että Sonylla on kassa tyhjä ja toivon mukaan ensi vuosi ei aiheuta komplikaatioita.
 

draev

New Member
#96
Vastaus: Xbox One

Lisätäänpä tuohon vielä se, että itse tuskin olen ainut joka vie pidemmillä lomilla konsoliaan paikkaan missä ei nettiyhteyttä välttämättä ole. Eli vaunulle/mökille. Tiedän muutaman perheen joka jopa on huhtikuusta marraskuulle "kesäasunnollaan" jossa ei nettimahdollsuuksia ole. Itse nyt käyn vain vaunulle kausipaikalla ja olen ehkä max kuukauden siellä, mutta kyllä pelikone sinne lähtee mukaan sadepäivien ja iltojen ratoksi. Onpa kyseisellä alueella yleisissä tiloissakin tarjolla pelikone. Eipä onnistu jatkossa.

Kyllä siitä siis joissain tapauksissa voi tulla erittäinkin ratkaiseva kysymys. Tähän kun päälle otetaan huomioon et Suomessa netti on ympäri suomen sentään hyvällä mallilla. Monessa muussa maassa ollaan kaupunkien ulkopuolella aika heikoissa neteissä kiinni, jos ollaan ollenkaan.
Sulla on 2x iPhone, 2x iPad ja Lumia, mutta et saa niistä jaettua nettiä konsolille edes sen verran että konsoli pääsee tunnistautumaan kerran 24h aikana?

Asiaa nyt tässä pari päivää mietittyäni, itseäni ei tuo DRM enää haittaa ollenkaan. Jos verrataan Steamiin niin onhan tuo siihen verrattuna jopa parempi, kun pelit voi sentään jonnekkin myydä niin halutessaan. Toisaalta tosin Steamin offline-mode ei vaadi 24h välein mitään tarkistuksia joten jos netti on kokonaan down ja kännykkä menee samalla paskaksi ja mokkula häviää ja naapuri tajuaa suojata wlaninsa niin sitten voisin olla itsekin kusessa Xbonen DRM:n kanssa.

No, sitten vaan odottelemaan hinnanalennuksia koska yli 500 euroa en todellakaan maksa konsolista, mieluummin tyrkkäisin noin ison rahan uuden näyttiksen suuntaan vaikka...
 

Miklu

Active Member
#97
Vastaus: Xbox One

Ipadit ja luurit on samoissa hinnoissa kuin uudet pelikonsolit. Kyllä nuo uudet pelivehkeet on halpoja julkaisussa.
 
#98
Vastaus: Xbox One

Sulla on 2x iPhone, 2x iPad ja Lumia, mutta et saa niistä jaettua nettiä konsolille edes sen verran että konsoli pääsee tunnistautumaan kerran 24h aikana?

Sitä voisi kutsua myös uusavuttomuudeksi.
Itse meinasin vastata samaan heittoon liki samalla tavalla, mutta ehdit ensin.

Itse olen konsoliton peluri, ja aikeissa hommata jomman kumman. Tällä hetkellä peli on aika tasan.
Itseäni ei nuo MS laatikon rajoitukset haittaisi.
 

noose01

KonsoliFIN Alumni
#99
Vastaus: Xbox One

Xbox360 taipaleeni alkoi Herran vuonna 2005 kun ostin itselleni joululahjaksi uuden hienon konsolin.
Omistusta on siis kertynyt rapiat 2700 päivää.
Ensimmäinen kone oli kiintolevytön Core versio (1.), jonka kylkeen ostin erikseen myytävän kiintolevyn ja langattoman ohjaimen.
Tämä siksi, että pro-versiot olivat kaikki vaihtaneet omistajaa ja tuo oli viiden kaupan otannan perusteella ainut sillä hetkellä saatavilla ollut kone.
Core oli kovassa käytössä ja Oblivionin aikaan suli emolevy. Uuden (1B.) sain paluupostissa ja sillä mentiinkin sitten kauan.

Jossain vaiheessa annoin/myin koneen kaverille ja ostin uuden pro-version (2.). Myöhemmin ostin vielä HDMI:llä varustetun Arcaden (3.), ja annoin/myin taas edellisen koneeni kaverille joka innostui pelaamisesta.
Kiintolevy alkoi käydä ahtaaksi ja kaupasta tarttui mukaan musta Elite (4.). Jälleen kerran vanha koneeni löysi kodin kaveripiiristä. Myöhemmin kauppohin ilmaantui uudistettu Xbox 360 S (5.) joka tuli tietenkin ostettua. Vanha Elite päätyi tietenkin kaveripiiriin. Tämä "Ässä" palvelee tänäkin päivänä omistajaansa nöyrästi. Muistelen, että ennen Eliteä olisi vielä ollut 60Gb versio, mutta en muista varmaksi.
Lukemaksi saadaan siis ainakin 5-6 uutena ostettua Xbox 360 konsolia.

Jokunen pelikin on tullut pelattua. 376 pelattua peliä näyttää TrueAchievements.com. Hyllyssä odottavat mukaan laskettuna luku on 400+. Näistä suuri osa (~300kpl) on ostettu uutena.
Saavutuksia on kertynyt 8008 (toki hyvin pieni osa GfWL, WP ja Win8 puolelta).
Gamerscoren kasaantuminen koki hyytymyksen 100 000 GS jälkeen ja hidastui entisestään esikoisen syntymän jälkeen. Aikarosvoista huolimatta päivän luku on 164 761 GS.

Odotin uuden koneen julkaisua innolla, mutta tummat pilvet kerääntyivät pikkuhiljaa taivaalle.
Paska osui kuin osuikin tuulettimeen ja kyynel silmäkulmassa joudun tekemään ratkaisuni.
https://twitter.com/noos3/status/344707978705920000

Haluaisin rakastaa sitä, uusi entistä täydellisempi ohjain suorastaan vaatii sitä. Vaivalla kerätyt saavutuksetkin haluaisivat lisää kavereita, mutta en voi hyväksyä oikeuksien poljentaa. PS4 ei houkuttele, joten takinkääntö ei ainakaan näillä näkymin tule kyseeseen. Taidan jatkaa Xbox 360:n parissa toistaiseksi ja seurata mihin maailma on menossa kunhan uuden sukupolven koneet ovat olleet markkinoilla jonkun aikaa.

Tämä nyt on vain vanhan pelaajan tunnepurkausta, älkää välittäkö. Kiitos ja anteeksi. Killille terkkuja, sä oot silti Super!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Joohanh

Active Member
Vastaus: Xbox One

Ostat vaikka 30 peliä Xbox Onelle ja konsolin ja ohjaimet.. luultavasti nautit ajastasi, ja se olisi hieno juttu tietenkin. Mutta kun verkkopalvelut lopetetaan, näillä näkymin myös kaikki tulevat (kymmenet) miljoonat ostetut Xbox One konsolit, (sadat) miljoonat pelit muuttuvat täysin arvottomaksi roskaksi jota saadaan sitten kilotolkulla viedä kaatopaikoille. En nyt ns. luontoihminenkään ole mutta ei tuollaisesssa ole mitään järkeä.
Tätä heitellään ilmoille ikään kuin faktana. No eihän se ole. Se ei ole edes luonnollinen johtopäätös: tällainen tilanne on vältettävissä softapäivityksellä. Softapäivitykset eivät taas ole mitenkään erityisen monimutkaisia tai hankalasti ymmärrettäviä entiteettejä.

Onhan se skeidaa, mutta ei kuitenkaan ihan niin skeidaa.
 
Ylös Bottom