Asiaan ei tietenkään vaikuta se, että studiot eivät halua palkata C-luokan näyttelijää, joka on tunnetusti vaikea tapaus kuvauspaikalla eikä tuo heille rahaa, tai sitten entistä A-luokan näyttelijää, joka on nykyään juoppo, joka ei edes opettele repliikkejään ja jonka edelliset leffat ovat olleet floppeja. Tosin eipä tuo meno ole Deppiä hidastanut, hänellä on viisi leffaa tuotannossa tällä hetkellä.
Elokuvan köykäinen sensurointi (joka sittemmin purettiin Disney+ -palvelusta) ei ole cancel-kulttuuria. Se on samaa, mitä on tehty jo vuosikymmeniä julkisia esityksiä varten. Kun Disney+ lanseerattiin, siinä ei ollut erittelyä aikuisten kanavalle. Splash oli vielä laitettu perhefilmiksi, mikä vaati tietyn ikärajan seuraamista. Tähän tehtiin siis sama editti, mikä nähtäisiin esimerkiksi julkisen TV-esityksen tai lentokoneversion kanssa jenkeissä.
Francolla on käynnissä useita oikeusjuttuja väkivaltaisuudesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mutta tämä pikkuasia ei tietenkään tule esille tässä esimerkissäsi.
Niin, olisipa näillä mahdollisuus laittaa ohjelman alkuun vaikka jokin dislcaimeri siitä, että vanhat arvot ovat vanhoja arvoja, eikä niistä pitäisi oppia muuta kuin se, että ne ovat perseestä. Ai niin, mutta näinhän sitä tehtiin:
https://www.ladbible.com/entertainm...arry-racism-warning-from-warner-bros-20181206
Simpsonit eivät myöskään tehneet muuta, kuin poistivat hahmon rosteristaan. Ei ole edes ensimmäinen kerta kun näin on käynyt. Sarjalla on täysi oikeus päättää, mitä hahmoja haluavat käyttää ja miten. Viime tietojen mukaan Apu:n hahmo on palaamassa myös sarjaan, mutta eri näyttelijän voimin.
Se, että vanhoja sarjoja tutkitaan ja niistä keskustellaan ei myöskään ole cancel-kulttuuria.
Nämä esimerkit on hulvattomia ja osoittavat vaan sen, että et ole lukenut niistä otsikkoa pidemmälle ennen herneen asettamista sinne sieraimeen.
Dukes of Hazzard: yhtä jaksoa ei näytetty television maratonissa, koska jaksossa päivää aiemmin äärioikeiston edustaja oli ampunut lukuisia mustia ihmisiä kirkossa, etelävaltioiden rasistisen ideologiaan vedoten. Jaksossa esiintyvä konfederaation lippu oli iso osa tämän rasisisten vätyksen symboliikkaa. Jakso kuitenkin löytyy kaikkialta, eikä sitä ole poistettu. Sitä ei vaan näytetty yhtenä päivänä televisiossa.
South Park: artikkeli kertoo, miten hetkellisesti kadonnut jakso palautettiin viime vuosina takaisin suoratoistoon. Se oli poistettu 2010 Comedy Centralin valikoimasta verkon puolelta, kun yhtiö ei halunnut käsitellä Mohammad-jaksosta aiheutuvaa ongelmaa. Jakso löytyi DVD ja blu-ray julkaisuista ja on nyt täysin kaikissa suoratoistoissa.
Seinfeld: Yksi jakso jätettiin näyttämättä sarjan uusintakierroksella televisiossa jenkeissä, koska kyseisessä jaksossa Kramer polttaa ja tuhoaa Puerto Ricon lipun. Jakso on sittemmin ollut nähtävissä kaikissa suoratoistoissa ja jokaisessa julkaistussa DVD-laitoksessa.
Roseanne revival: ainoa esimerkeistä, joka edes marginaalisesti käy lähellä aihetta. Roseanne Barrin uusintaversio omasta hittisarjastaan jäi yhden kauden mittaiseksi, kun Roseanne julkisesti haukkui Yhdysvaltojen presidentin neuvonantajaa apinaksi. Sarjaa rahoittava yhtiö ilmoitti, ettei aio jatkaa sarjaa enää toiselle kaudelle. Mutta eihän tämä tähän jäänyt ja Roseanne sopi asiat tuotantoyhtiön kanssa kulissien takana, jolloin sarja uudelleen brändättiin The Connorsiksi, joka starttasi seuraavana vuonna kanavalla. Roseanne toimi tässä executive tuottajana ja kääri silti rahat kotiin.
Cops: sarjan lopetuksesta ilmoitettiin George Floydin murhan yhteydessä, ettei sitä voitaisi jatkaa nykypäivän ilmapiirin vuoksi. Tämä ei itsessään ole cancelointia, sillä tekijät tekivät päätöksen itse. Mutta tähän ei tietenkään vaikuttanut se, että sarja oli sillä hetkellä surkeissa katsojaluvuissa, useammassa oikeusjutussa ja tuottajat olivat pettyneitä siihen, ettei se enää kerännyt yhtä paljon rahaa kuin ennen. Mutta, jälleen, tämäkään ei ole cancelointiä.
AE Live PD: pienten piirin sarja, joka keräsi surkeita katsojalukuja, jonka tekijät itse lopettivat sarjan George Floydin murhan jälkeen, kun tajusivat, ettei sille löydy katsojia nyt tai tulevaisuudessa. Tämäkään ei ole cancel-kulttuuria.
Looney Tunes: yksi marginaalinesti tunnettu hahmo, Pepe LePew, ei enää esiinny uusissa sarjoissa tai leffoissa. Vanhoista tämä hahmo löytyy ja niissä on ne jo aiemmin peräänkuulutetut disclaimerit. Mitään ei ole poistettu, eikä hahmon käyttämättä jättämäminen ole cancel-kulttuuria.
NY Post on siitä hauska surkimus, että he eivät edes osaa lukea omia lähteitään. Tosin mitä sitä oikeistolaiselta lehdeltä odottaisi. Tuotta artikkelissa viitataan Varietyn juttuun aiheesta, joka itsessään naureskelee NY Postin luomalle vihalle.
Eli, mitä todellisuudessa tapahtui: Disney Plus -lanseerauksen yhteydessä ei ollut vielä tuota disclaimeria sisällöstä, kuten ei ollut aikuisten tai lasten erottelua kunnolla palvelussa. Tuolloin tietyt elokuvat, noin alta kymmenen yhteensä, olivat ikärajalla lukittuja. Alta seitsemän vuotiaat eivät niitä voineet katsoa. Tämä purettiin jahka disclaimeri saatiin toimimaan kaikkien ohjelmien kanssa.
Mutta ihan parhaaksi tämän tekee se, että asia oli jo taputeltu yli viisi kuukautta ennen kuin NY Post tästä kirjoitti - mikä käy ilmi heidän itse linkkaamasta Variety-artikkelista!
https://variety.com/2021/digital/news/disney-plus-blocks-racist-films-kid-profiles-1234927194/
Mutta NY Post on niin surkea tekele, ettei heitä moinen kiinnosta. Mutta näköjään ei myöskään lukijoita, sillä pieni klikkailu ja kontekstin lukeminen olisi jo tämänkin asian selvittänyt.