Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

mukatun viestit oli kadonneet jo ennen bannia... Ihmettelin itsekin tuota kun olin tunnistavinani nimimerkin mutta viestejä oli 1 ja sekin katosi täytenä offtopiccina bittiavaruuteen.

Väliaikaisen tai pysyvän bannin saanen jäsenen viestihistoria ei pitäisi mihinkään kadota. Viestit katoavat vain jos ne erikseen poistetaan. Edes tunnuksen poistaminen ei hävitä viestejä, vaan ne näkyvät Guest-käyttäjän kirjoituksina.

Mitä tulee nimimerkki mukatun viesteihin, niin häneltä ei kovin montaa säliyttämisen arvoista viestiä yleisille alueille ole tullut, ja hänen kirjoittamansa roskaviestit on poistettu ylläpidon toimesta. Sen sijaan klaani- ja peliseura-alueilla, kuten NHL 11 ja ESHL ketjuissa, saatta vielä jokunen viesti olla, mutta ne eivät näy viestien kokonaismäärässä. Näemmä mukatu kylläkin on itse poistanut omia viestejään.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Corcalle vaan sellaisia terveisiä, että ikuisilla bänneillä ei kannata alkaa uhkailemaan. Suomessa on kuitenkin sellainen asia kuin laki, jota tämänkin foorumin moderaattoreiden on noudatettava. Laista löytyy pykälä sananvapaudesta, eikä siellä ole kriminalisoitu tiukkaakaan vertailua laitteiden X ja Y välillä, tai (yksinoikeus)pelien A ja B välillä. Suomen laki ei kiellä minua ilmaisemasta mielipidettäni suoraan esim. tyyliin "PS3 pyyhkii kaikilla ominaisuuksillaan kilpailijoillaan lattiaa ja sen lisäksi koen tietyn X-konsolin olevan kasa heikkolaatuista ulostetta". Täysin samalla tavalla minulla on oikeus verrata tulevia yksinoikeuspelejä ilmaisemalla suoraan mielipiteeni, että pidän pelistä X enemmän kuin minusta todella surkealta ja tylsältä näyttävästä pelistä Y.

Samaan viestiin ihmettelen myös tätä nykyistä moderoinnin "linjaa". Tai siis oikeammin sen puutetta. Kärkevällä kritiikillä ja mielipiteen ilmaisulla saa varoittamatta kuukauden jäähyn(naamakerroin tietenkin vaikuttaa aina, vaikka kuinka väittäisitte muuta), kun taas tappouhkauksia saa heitellä foorumilla pelkän varoituksen saattelemana, kunhan muistaa laittaa lainausmerkit ympärille ja hymiön perään, että voi todeta kaiken olleen vain leikkiä ja sananlaskua. Toinen asia on tuolla "kuka vetää pisimmän korren"-ketjussa viimeisellä sivulla edelleen oleva Weldomiten hieno oneliner-sutkautus, jolle moderointi ei ilmeisesti aio mitään tehdä? Foorumin säännöissä kuitenkin kielletään henk.koht. hyökkäykset ynnä muut kunnianloukkaukset ja yritykset, mutta sekin on näköjään hyvin tapauskohtaista. Sen verran pitää Weldolle antaa tunnustusta, että aika nokkela oneliner on kyllä ja jos ylläpidon mielestä se on ihan sääntöjen mukainen, niin alan sitten itsekin heittelemään tuollaisia, kun minulta alkaa perustellut argumentit loppumaan(Taivaalle kiitos, niin ei ole koskaan käynyt!).

Kiitos tosiaan uhkailuista mahdollisista lopullisista jäähyistä! En tiedä, mitä laki sanoo tuollaisesta perustellun mielipiteen ilmaisun rajoittamisesta, kun lakihan taitaa kuitenkin ainoastaan kieltää kenenkään yksilön tai ihmisryhmän/lahkon rienaamisen julkisesti, pelikoneiden ja pelien "rienaamisesta" siinä ei kai puhuta mitään...No oli miten oli, aion tuosta edellä mainitusta Weldon viestistä lähtien alkaa tallettamaan myös itselleni näitä viestejä, joissa moderointikaarti laiminlyö sekä omia sääntöjään, että myös laissa esitettyjä asioita. Tämä ei ole mitään ilkeilyä tai uhkailua, vaan teen sen ainoastaan vain siksi, että minulla on tulevaisuudessa sitten näyttöä, jos joudun kokemaan tällaista uhkailua, mielipiteen ilmaisun rajoittamista ja henk.koht hyökkäyksiä(jopa kunnianloukkauksia!) vielä tulevaisuudessakin.

Tässä taisi nyt olla tällä kertaa kaikki valituksen aiheet, mutta keksin ja löydän kyllä tarvittaessa lisääkin, jos haluatte. En halua millään tavalla hankaloittaa KonsoliFinin olemassaoloa, koska kyse on edelleen Suomen parhaasta pelisivustosta, mutta olen lopen kyllästynyt tähän kukkahattutäteilyyn. Totean vielä toiseen kertaan, että on todella mieletöntä huomata, että tiukkasanaisesta konsoli- ja pelivertailusta joutuu välittömästi inkvisition eteen ja ikuiseen kiirastuleen, mutta uhkailu(olkoon todellista tai "huumoria") ja jopa kunnianloukkausta lähentelevä henk.koht. haukkuminen koetaan vain pienen "soo soo"-varoittelun arvoiseksi.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Totean vielä toiseen kertaan, että on todella mieletöntä huomata, että tiukkasanaisesta konsoli- ja pelivertailusta joutuu välittömästi inkvisition eteen ja ikuiseen kiirastuleen, mutta uhkailu(olkoon todellista tai "huumoria") ja jopa kunnianloukkausta lähentelevä henk.koht. haukkuminen koetaan vain pienen "soo soo"-varoittelun arvoiseksi.

Sen tarkemmin faktoja tuntematta, mutta eiköhän tuossa teikäläisenkin keississä menty kuitenkin ihan samalla varoituspiste-järjestelmällä kuin kaikkien muidenkin tapauksessa. Yleensä foorumeille on otettu jalkapallostakin tuttu kirjoittamaton sääntö siitä, että ensimmäisestä ei koskaan tule korttia. Ei sillä niin ole väliä vaikka tulisi napit edellä sääreen, mutta vasta tokasta aletaan lappuja nostelemaan. :)
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Suomessa on kuitenkin sellainen asia kuin laki, jota tämänkin foorumin moderaattoreiden on noudatettava.
Valitettavasti olet mielestäni ymmärtänyt sananvapauden ja foorumin säännöt hieman väärin. Vaikka sananvapaus sinulle toki sallii vertailla konsoleita haluamallasi tavalla (kunhan et riko muita lakeja), on KonsoliFINillä silti oikeus evätä käyttöoikeutesi, jos rikot KonsoliFINin asettamia sääntöjä. Sananvapauttasi ei tässä kuitenkaan loukata.

Lainaan tässä vielä vanhaa viestiäni:

Sananvapaus on mielestäni asia, joka käsitetään harvinaisen usein hyvin väärin. Se ei tarkoita, että saa olla idiootti ja laukoa suustaan/sormistaan ihan mitä haluaa ilman pelkoa seuraamuksista. Sananvapaudellakin on rajoituksensa. Eikä se riko kenenkään oikeutta sananvapauteen, jos vaikkapa KonsoliFIN kieltää Paavi_on_dick-tyyppiset tunnukset.

Kärkevällä kritiikillä ja mielipiteen ilmaisulla saa varoittamatta kuukauden jäähyn(naamakerroin tietenkin vaikuttaa aina, vaikka kuinka väittäisitte muuta), kun taas tappouhkauksia saa heitellä foorumilla pelkän varoituksen saattelemana, kunhan muistaa laittaa lainausmerkit ympärille ja hymiön perään, että voi todeta kaiken olleen vain leikkiä ja sananlaskua.
Varoituspistejärjestelmä on kaikille tismalleen sama. Kellään ei ole eri pisterajoja, eli kun tietty pistemäärä täyttyy, tulee automaattisesti ja suoraan tietyn mittainen jäähy. Niin kävi tässäkin tapauksessa.

En tiedä, mihin tappouhkauksiin tässä nyt viittaat, mutta esim. jäsen Joohanh sai juurikin toukokuun 10. päivä punaisen kortin eräästä tietynlaiseksi tappouhkaukseksi koetusta viestistään. Se ei vielä itsessään lähettänyt jäähylle, koska pistemääräraja ei ylittynyt. Sen sijaan moderaattorille vastaan tulkuttaminen poiki toisi punaisen, ja edessä oli kaksi viikkoa taukoa foorumilta.

Toinen asia on tuolla "kuka vetää pisimmän korren"-ketjussa viimeisellä sivulla edelleen oleva Weldomiten hieno oneliner-sutkautus, jolle moderointi ei ilmeisesti aio mitään tehdä? Foorumin säännöissä kuitenkin kielletään henk.koht. hyökkäykset ynnä muut kunnianloukkaukset ja yritykset, mutta sekin on näköjään hyvin tapauskohtaista.
Olit tuosta viestistä aivan oikeaoppisesti Report bad post -ilmoituksen tehnyt 2. huhtikuuta. Kyseinen RBP-ilmoitus oli luettu 9 kertaa, eikä siihen kukaan ollut millään lailla kommentoinut. Se oli siis yksinkertaisesti vain lipsunut moderoinnin ohi.

Nyt kyseinen viesti on poistettu, koska se oli ihan turha ja lapsellinen, ja meni kieltämättä myös hieman henkilökohtaiseksikin.

Sen verran pitää Weldolle antaa tunnustusta, että aika nokkela oneliner on kyllä ja jos ylläpidon mielestä se on ihan sääntöjen mukainen, niin alan sitten itsekin heittelemään tuollaisia, kun minulta alkaa perustellut argumentit loppumaan(Taivaalle kiitos, niin ei ole koskaan käynyt!).
Sanon tämän senkin uhalla, että koet tämän henkilökohtaiseksi loukkaukseksi...

Tuo asenteesi kertoo minusta siitä, että olet joko täysin ulalla siitä, miten foorumilla pitää käyttäytyä tai sitten oikeasti etsit koko ajan vain (teko)syitä päästä kirjoittamaan vähintäänkin sääntöjen rajamailla olevia viestejä. Olipa kyse kummasta tahansa, noilla eväillä ei pääse mihinkään muualle kuin pysyvästi foorumilta pois kirjoitus- ja varoitushistoriasi huomioiden.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Sen tarkemmin faktoja tuntematta, mutta eiköhän tuossa teikäläisenkin keississä menty kuitenkin ihan samalla varoituspiste-järjestelmällä kuin kaikkien muidenkin tapauksessa.

Mentiin varmasti. Erona "muihin keisseihin" vaan se, että tuli punainen kortti ja kuukauden pelikielto heti samantien, kun joku muu olisi saanut keltaisen ja puhuttelun päälle. Mutta urheilumaailma on karu paikka, missä paidan selkämyksessä lukeva teksti vaikuttaa usein alitajuisesti(tai joskus jopa täysin tietoisesti) tuomioihin. Tässä on kohta 4 vuotta tullut kirjoiteltua foorumilla ja koko sen ajan on ollut nähtävissä, että pärstäkerroin(=nimimerkki) vaikuttaa moderoinnin linjaan ainakin jollain tasolla. Alla ei tosiaan ollut ainoatakaan varoituspistettä, kun Corca pamautti kauniina vapunjälkeisenä yönä klo 2 varoittamatta kuukaudeksi boksiin "vanhojen meriittien" perusteella ja lähetti vielä uhkauskirjeenkin postiin. Oliko sitten lie kyse Corcan henk.koht. päätöksestä vaiko mistä, mutta on moderoinnilla ainakin erikoinen aikataulu näille salaseuraistunnoilleen...Ettei vaan vapun jälkeisillä alkoholihöyryillä ja päänsäryilläkin olisi ollut osuutta asiaan? Mene ja tiedä, kun en päässyt työntämään poskeen...alkometria.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Oliko sitten lie kyse Corcan henk.koht. päätöksestä vaiko mistä, mutta on moderoinnilla ainakin erikoinen aikataulu näille salaseuraistunnoilleen...
Corca oli pelkkä tuomion toimeenpanija. Asiasta käytiin ylläpidon puolella pitkä keskustelu (peräti 31 viestiä) jo aiemmin. Ja jos haluat tietää, minä olin se, joka ehdotti kyseistä "5+20"-rangaistusta.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Tuo asenteesi kertoo minusta siitä, että olet joko täysin ulalla siitä, miten foorumilla pitää käyttäytyä tai sitten oikeasti etsit koko ajan vain (teko)syitä päästä kirjoittamaan vähintäänkin sääntöjen rajamailla olevia viestejä. Olipa kyse kummasta tahansa, noilla eväillä ei pääse mihinkään muualle kuin pysyvästi foorumilta pois kirjoitus- ja varoitushistoriasi huomioiden.

"Asenteeni" perustui täysin suoraan tuohon Weldon kommenttiin, jota moderointi ei ollut tähän mennessä millään lailla noteerannut. En siis millään muotoa halua, että foorumista tulisi paikka, jossa tuollaisia sutkauksia viljeltäisiin suuntaan ja toiseen, en tosiaan! Kyse oli täysin puhtaasti siitä luulosta, että tuo mainittu kommentti olisi ollut ylläpidon mielestä taas sitä "taitavaa sanansäilän heiluttelua".

Ja tuo sääntöjen rajamailla kirjoittelu johtuu kyllä siitä, että kun moderoinnin epäselvän linjan takia ei oikein tiedä, pitääkö se sanomansa asia kertoa kierrellen ja kaarrellen, ettei vaan nyt loukkaisi ketään, vai voiko sanoa suoraan, että "minusta Uncharted 3:n ennakkovideot näyttivät paljon paremmilta kuin tämä juuri katsomani tylsä Gears Of War 3 betahöntsä", vai pitääkö siihen vetäistä lista sivistyssanoja ja vielä joku Shakespearen runolainaus, jotta viesti olisi moderoinnin mielestä asianmukainen, eikä kiihottaisi minkäänlaiseen foorumiväkivaltaan.

Pyydän jälleen anteeksi tätä ääneen ihmettelyäni jo etukäteen, mutta kun ei teistä vaan oikeasti ota selvää!
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

"Asenteeni" perustui täysin suoraan tuohon Weldon kommenttiin, jota moderointi ei ollut tähän mennessä millään lailla noteerannut.
Olet ollut tällä foorumilla jo niin pitkään, että todennäköisesti sinun pitäisi jo varsin hyvin tietää, ettei moderointi ole sataprosenttisen tehokasta. Kaikkea ei aina vain nähdä, eikä kaikkeen puututa. Joskus se johtuu ihan siitä inhimillisestä seikasta, että RBP-raporttia lukiessa on vaikkapa liikkeellä laitteella, jolla ei voi moderoida. Tai sitten ajattelee, että kyllä tän joku muu hoitaa.

Ja kun RBP-viestejä tulee satoja kuukaudessa, jokin tapaus voi aina silloin tällöin tällöin jäädä ilman toimenpiteitä. Tässä tapauksessa Weldomiten viestistä oli tullut vain yksi ja ainoa RBP-ilmoitus - sinulta.

Ja tuo sääntöjen rajamailla kirjoittelu johtuu kyllä siitä, että kun moderoinnin epäselvän linjan takia ei oikein tiedä, pitääkö se sanomansa asia kertoa kierrellen ja kaarrellen, ettei vaan nyt loukkaisi ketään, vai voiko sanoa suoraan, että "minusta Uncharted 3:n ennakkovideot näyttivät paljon paremmilta kuin tämä juuri katsomani tylsä Gears Of War 3 betahöntsä", vai pitääkö siihen vetäistä lista sivistyssanoja ja vielä joku Shakespearen runolainaus, jotta viesti olisi moderoinnin mielestä asianmukainen, eikä kiihottaisi minkäänlaiseen foorumiväkivaltaan.
Tähän on helppo vinkki: jos itse epäilet, että tämä saattaisi olla foorumin sääntöjen vastaista, jätä kirjoittamatta.

Ja anna olla viimeinen kerta, kun yrität naamioida konsolisotamaisia heittojasi tuollaisiin "esimerkkeihin". Tuo on juuri sitä ihan tahalliselta ärsytykseltä tuntuvaa toimintaa, joka on piirun päässä lopullisesta potkusta portista ulos.

Pyydän jälleen anteeksi tätä ääneen ihmettelyäni jo etukäteen, mutta kun ei teistä vaan oikeasti ota selvää!
Ylivoimaisesti suurimmalla osalla käyttäjiä ei linjauksiemme kanssa tunnu olevan ongelmaa.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Pyydän jälleen anteeksi tätä ääneen ihmettelyäni jo etukäteen, mutta kun ei teistä vaan oikeasti ota selvää!

Valtaosalle foorumimme käyttäjistä sääntömme ja yleiset käytöskoodimme tuntuvat kuitenkin olevan selviä. Vain muutamalla käyttäjällä tuntuu olevan pakottava tarve aina yrittää sääntöjä kiertää ja niitä tieten tahtoen rikkoa. Nämä nimimerkit sitten ovat usein lyhyemmällä tai pidemmällä tauolla.

Asiallinen ja muita kohtaan kunnioittava käytös ei pitäisi olla kovin vaikeaa noudattaa. Muuta ei vaadita.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Ja anna olla viimeinen kerta, kun yrität naamioida konsolisotamaisia heittojasi tuollaisiin "esimerkkeihin". Tuo on juuri sitä ihan tahalliselta ärsytykseltä tuntuvaa toimintaa, joka on piirun päässä lopullisesta potkusta portista ulos.

Jautsh! :D Tekisi melkein mieleni tarttua tähän ja heittää paluupostissa jotain nasevaa, mutta en taida tämän enempää sohia ampiaispesää, jottei se putoa puusta. Tyydyn siis vaan toteamaan, että olkoon nyt sitten tältä erää...Mutta kyllä me varmaan vielä tässä lähitulevaisuudessa tavataan taas. Se kun taitaa olla väistämätöntä...yksi niistä elämän suurista totuuksista :D

Mutta joo hyvää kesää vaan kaikille niinkuin tasapuolisesti, ja Suomikin voitti kultaa ja Ilja pelasi lopulta hyvät kisat ja naisten vaatteet vähenee lämpötilojen noustessa ja...No mikäs tässä on elellessä ;)
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

En tiedä, mihin tappouhkauksiin tässä nyt viittaat, mutta esim. jäsen Joohanh sai juurikin toukokuun 10. päivä punaisen kortin eräästä tietynlaiseksi tappouhkaukseksi koetusta viestistään.

On pöyristyttävää ja loukkaavaa, että tätä termiä ylipäätään käytetään asiaa sivuavassa keskustelussa (viittasi se sitten vain yleiseen kokemukseen tai suoraan viestiini). Muutamat henkilöt selvittivät onnekseni asian ollessani itse kykenemätön, mutta jos joku viestissä on vielä epäselvää, autan mielelläni nyt poistamaan lopunkin asian ympärillä leijuvan idotismin.

Tämä viesti ei niinkään ole TT-2k:lle - uskon kyllä hänen käsittävän asian - vaan foorumille yleisesti. En salli, että karakteeriini yhdistetään ainuttakaan muutamia viikkoja sitten tapetilla olleista käsitteistä. Tahalliset valhetulkinnat koen kunnianloukkaukseksi; näistä onkin jo ihan tosiasiallisesti omat pykälänsä laissa.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Kovalchuk.

Kaikkien ohjeistusten, huomautusten, varoitusten ja jäähyjen jälkeen koet vieläkin oikeudeksesi louskuttaa ja panetella ylläpidolle heti jäähyltä palatessasi? Selvä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Hyvää viihdettä nämä moderointikeskustelut. Sehän aina sviduddaa ja kirpaisee kun omia kirjoituksia moderoidaan saati annetaan penalteja. Vaikka välillä kirpaiseekin, itse kannatan tiukempaa moderointia, koska lipsahdus "viidakko"foorumeiden suuntaan, joissa on löyhä moderointi eikä kirjautumispakkoa, tapahtuu erittäin helposti. Löyhä moderointi saattaisi lyhyellä tähtäimellä lisätä kirjoituksia, mutta laatukirjoitukset katoaisivat huomattavasti jyrkemmällä kulmakertoimella ketjujen muuttuessa verbaalisten paskaämpäreiden tyhjennysalueiksi.

Kolikon toinen puoli on jos moderointi on joidenkin tässäkin ketjussa vihjaamaa perusteetonta vallankäyttöä. Tämän takia olisi toivottavaa, että moderointitoimia perustellaan yllä olevan mukaisesti. Vaikka tuntuisikin liian työllistävältä, moderoidun kirjoittajan olisi paikallaan saada aina perustelu pienistäkin toimista. Foorumi elää kirjoittajista ja näitä pitää kohdella kunnioittavasti kaikissa tilanteissa, jotta nykyinen asema pelikeskusteluiden foorumina säilyy.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Keltaisten ja punaisten korttien mukana menee yleensä myös erilllinen saate, jossa moderoinnin syytä avataan. Julkisesti näitä ei postitella normaalitapauksissa.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Toi on tietysti hyvä että varoitusten ohessa perustellaan, mutta viestejä "siivotaan", deletoidaan ja siirrellään ilman penaltikorttejakin. Siinä tavallinen kirjoittaja voi vain ihmetellä moderaattorin motiiveja. Perustelu olisi tällaisissakin tapauksissa ihan kiva. Joku voisi muuten ajatella, että keskusteluun osallistuva moderaattori kyykyttää eri tavalla asioita näkeviä ja siistii viestejä omiin kirjoituksiinsa paremmin sointuviksi.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Toi on tietysti hyvä että varoitusten ohessa perustellaan, mutta viestejä "siivotaan", deletoidaan ja siirrellään ilman penaltikorttejakin. Siinä tavallinen kirjoittaja voi vain ihmetellä moderaattorin motiiveja. Perustelu olisi tällaisissakin tapauksissa ihan kiva.
Sanotaan näin, että varsinkin tuota viestien siirtoa tapahtuu päivittäin niin paljon, että jokaisen siirron perusteleminen erikseen veisi ihan suhteettoman paljon aikaa. Lähinnä niissä tapauksissa olen privaatisti ilmoittanut, kun kyseessä on selkeästi uusi/kokematon jäsen, joka saattaa seuraavaksi ihmetellä, minne viestinsä katosi (kun ei osaa käyttää esim. omalla profiilisivulla olevaa Etsi kaikki viestit -toimintoa).

Tai jos kerralla tulee heivattua isompi nippu toiseen ketjuun, ilmoitan siitä sitten punakynän kera ketjussa, josta viestit siirrettiin.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Perustelu olisi tällaisissakin tapauksissa ihan kiva.
Perusteluja voi pyytää yksittäistapauksista.

Noin yleisesti voidaan sanoa, että siivoamiseen, deletoimiseen tai siirtämiseen on syynä se, että viestissä on sopimatonta sisältöä, siinä ei ole sisältöä lainkaan tai se on alunperin kirjoitettu väärään paikkaan.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Sanotaan näin, että varsinkin tuota viestien siirtoa tapahtuu päivittäin niin paljon, että jokaisen siirron perusteleminen erikseen veisi ihan suhteettoman paljon aikaa. Lähinnä niissä tapauksissa olen privaatisti ilmoittanut, kun kyseessä on selkeästi uusi/kokematon jäsen, joka saattaa seuraavaksi ihmetellä, minne viestinsä katosi (kun ei osaa käyttää esim. omalla profiilisivulla olevaa Etsi kaikki viestit -toimintoa)..
Ymmärrän että samat perustelut alkavat tuntua vuosien moderaattorikokemuksella puisevalta, se ei kuitenkaan poista moderoidun kirjoittajan ihmetystä. Rutiinimoderoinnissa mennään helposti linjalle, että viestejä siivotaan ymmärtämättä pointtia ja siivouksen jälkeen näiden sisältö muuttuu.

Kannattaa miettiä, että ketkä loppujen lopuksi tekevät foorumin. Palvelevatko moderaattorit foorumia vai saavatko kirjoittajat käyttää moderaattoreiden foorumia - jälkimmäisessä tapauksessa kirjoittavat vain toteavat nöyrästi, että taas on näköjään jostain syystä moderoitu, ensiksi mainitussa moderaattori informoi kirjoittajia muutoksien syistä.

jryi, olen kyllä perillä moderoinnin perusajatuksesta.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Bentsku: Itse viestien sisältöä muokataan aniharvoin. Yleensä sitä tehdessä poistetaan ylenpalttisia kirosanoja tai lisätään spoileritagit. Mielestäni nuo eivät muuta viestin sisältöä. Sama pätee myös tarpeettoman pitkien lainausten siivoamiseen.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Modet pistäkääs kuukauden banaani minulle niin pysyy tuo yksi herra tyytyväisenä.
Jos kerta minä kaiken tuon aloitin niin kyllä se on niin suuri rike, että parempi minunkin on käydä huilimassa, kerta olen ajanut kunniakkaat ihmiset väärille poluille.

Nyt on jo niin tottunut takinkääntäjiin poliittisilla rintamalla, että Kovalchukin tapauksessa se aiheuttaa vaan koomisia piirteitä. Kivasti se mieli muuttuu, mikä on hyvä asia, mutta saa nähdä miten pitkäksi ajaksi.

Ja minä lupaan, että en tule itkemään banaaneista jälkikäteen. Vaikka yleensä tapana kuulee sellainen olevan ja hyökätään sitten henkilökohtaisesti tiettyjä ylläpitäjiä kohtaan, jotka oikeastaan ovat vain tehneet työtänsä. Kiittämättömyys on se maailman palkka hyvistä teoista.
 
Ylös Bottom