Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Modet pistäkääs kuukauden banaani minulle...
Tämmöiset toiveet voipi jättää pois. Tapaus on jo käsitelty kaikilta osin loppuun.

Moderoinnista ei tarvitse muutenkaan olla huolissaan. Foorumi on täynnä asiallisesti käyttäytyviä jäseniä, jotka voivat luottavaisin mielin jatkaa viestintää yhteisen harrastuksen parissa. Ja niidenkin kohdalla, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin, pyrimme ensisijaisesti AINA opastamaan ja ohjeistamaan käyttäjää oikeaan suuntaan. Yhteisymmärryksessä lähes kaikki asiat ja ongelmat saadaan sovittua.

Se marginaalinen loppuosa, joka haluaa toistuvasti kaivella ratkaisujen sijaan vain ongelmia itselleen, siirretään jatkossakin KonsoliFIN-yhteisön ulkopuolelle. Jälkisäätöjä näihin tapauksiin enää hyvin harvoin tehdään.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Tuon edellisen podcastin perusteella tulin siihen tulokseen, että moderaattoreiden elämä on hirveän vaikeaa. Pitää kommunikoida typerien trollikäyttäjien kanssa, eikä voi vaan hengailla yllisveljien kannulla. Ajattelin tällaisen videon olevan hyödyksi moderaattoreille, sillä jotkut hankalat asiakkaat voivat ymmärtää halutun viestin paremmin audiovisuaalisessa muodossa:

[media]3459[/media]
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Kovin on valikoiva maku NHL 12 [Hype/toivee] -topicin offtopicia valvovalla moderaattorilla.

Esimerkiksi seuraava viesti on ilmeisesti aiheellinen ja oikeassa paikassa:

"olletteko huomanneet että NHL11 on aika erikoinen kannustus huuto. ylöisöstä kuuluu TAYLOR HALL!! TAYLOR HALL!! vaikka koko jamppa ei oo pelaamassa."

Kun taas oma asiaa sisältänyt ja osittain myös sarjan nykyiseen tilanteeseen liittynyt ja tulevaisuuttakin pohtinut viestini lensi metikköön.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Kovin on valikoiva maku NHL 12 [Hype/toivee] -topicin offtopicia valvovalla moderaattorilla.
Kävin jo kertaalleen tuolla ketjussa ärähtämässä, mutta aiheen vierestä puhutaan silti. Ei pidä siis ihmetellä, jos viestejä katoaa.

Tuo mainitsemasi viesti lensi nyt mäkeen myös.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Keskustelunavaus ns. hankintakeskustelun säännöistä ja sen rajoittamisesta.

Ylläpidon whinecastissa:3 puhuttiin hankintakeskustelun ärsyttävyydestä ja osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että "Lollo, tilasin just tän pelin." -tyyppinen keskustelu on visusti siivottava peliketjuista, koska vatuttaahan se, jos avaa innoissaan ketjun vain huomatakseen, että postaus ei ollutkaan laatupostaus(tm), vaan pahainen roska. Olen samaa mieltä.

Uusimpana esimerkkinä Dead Island -ketju antaa kuitenkin aihetta hankintakeskustelun rajoittamisen uudelleenarviointiin. Ketjussa arvon kanssafoorumisti, jäsen Foeman, kirjoitti ansiokkaan postauksen tuoden foorumikansan tietoisuuteen vain Puolassa julkaistavan pelin muhkean erikoispainoksen. Samassa viestissä hän vetosi kansaan "Jos joku nokkela nettipetteri löytää mestan mistä tuota saa suomeen tilattua niin antakoon asian ilmi!".

No, kansa vastasi ja pian joku jo ilmoitti, mistä kaupasta kyseisen tuotteen löytää, miten sen voi tilata ja mitkä maksutavat käyvät. Kyseinen viesti on nyt poistettu ja oletan syynä olevan, että viesti kuului kiellettyyn kategoriaan "hankintakeskustelu", jolloin sen paikka ei ollut Dead Islandin peliketjussa. Tällä hetkellä ketjusta löytyy samankaltainen viesti, joskaan en näe mitään syytä miksei tätä poistettaisi samoin perustein kuin edellistäkin.

Ihmettelen, miksi tällainen informaatioarvoltaan suuri ja peliä odottaville, nimenomaan Dead Island -ketjua seuraaville ihmisille, tärkeä viesti pitää poistaa. Tietenkään jokainen Dead Islandista kiinnostunut ei ole kiinnostunut ks. versiosta ja sen hankinnasta, mutta jaksan uskoa, että riittävän moni on, jotta kyseisenlainen viesti on oikeutettu. Rohkenen myös väittää, että viesti löytää kohdeyleisönsä paremmin peliketjussa kuin mahdollisesti yleisessä hankintaketjussa, jossa sen paikka foorumin nykykäytännön mukaan on.

Missä menee raja ja mihin se pitäisi asettaa? Nykykäytäntö tuntuu kieltävän kaiken hankintakeskustelun peliketjuissa, mutta pitäisikö tätä sääntöä miettiä uudestaan? Selkeä ero on tehtävä "Lollo, ostin just tän pelin" -viestien ja informaatioarvoltaan riittävän tärkeiden viestien välille. Tapauskohtainen harkinta on pakollista ja maalaisjärjenkäyttö samoin.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

No, kansa vastasi ja pian joku jo ilmoitti, mistä kaupasta kyseisen tuotteen löytää, miten sen voi tilata ja mitkä maksutavat käyvät.
Katsotaanpa. Kansa aloitti tällaisella viestillä, jossa vain kerrottiin hinta.

Ja mikä huvittavinta tuo maksaa Puolassa 299.90 zlotia eli hieman yli 74€
Seuraavassa viestissä oli sitten jo sentään linkki ostopaikkaan.

Tuota seurasi taas perinteinen "tilasin pelin, maksoi NN euroa" -ilmoitus.

Tilasinpas sitten tuolta puolasta xbox 360 version. Netistä puola-englanti sanakirja avuksi ja tilaus meni läpi. Postikuluineen teki 77,80 euroa ja paypal kelpasi maksutavaksi. Nyt odotellaan miten käy...

Kamelin selän lopulta katkaisi täysin turha "pitäiskö minunkin" -kysely.

Vau. Uskaltaisinkohan itekkin..? :)
Eli kyseessä oli neljältä eri käyttäjältä viestejä, ja kunkin viestin yksittäinen informaatioarvo oli verrattain vähäinen. Niinpä katsoin parhaaksi siivota kaikki pois juuri sen vuoksi, että ne edustivat tuota mainitsemaasi hankintakeskustelua.

Tällä hetkellä ketjusta löytyy samankaltainen viesti, joskaan en näe mitään syytä miksei tätä poistettaisi samoin perustein kuin edellistäkin.
Kun tuo viesti tuli, taisin olla jo bussissa matkalla kotiin. En jaksanut moderoida, vaan ainoastaan heitin Report bad postin kautta ilmoituksen asiasta. Edelleen kesälomailevat yllisveljet eivät olleet ehtineet asialle mitään, kun sitten tämä palautteesi jo tulikin ja kissa oli pöydällä.

Missä menee raja ja mihin se pitäisi asettaa? Nykykäytäntö tuntuu kieltävän kaiken hankintakeskustelun peliketjuissa, mutta pitäisikö tätä sääntöä miettiä uudestaan?
Moderoinnissa valitettavan monen asian kohdalla raja on se veteen piirretty viiva. Niinpä on helpompaa kieltää jotain kategorisesti kuin vääntää kättä siitä, mikä voisikin olla sitten sallittu poikkeus.

Olen siitä kyllä samaa mieltä, että ihmisten käyttötottumuksien perusteella vaikuttaa vahvasti, että tilauskeskustelut saattaisivat toimia parhaiten pelien omissa ketjuissa. Mutta kannattaako käytäntöä muuttaa ja mihin niitä uusia rajoja yritettäisiin sorvata, siihen en osaa vastata. Toistaiseksi on (moderoinnin) kannalta helpompaa pitää tiukkaa linjaa, vaikkei se aina käyttäjäystävällistä ja tiedon löytämisen kannalta intuitiivista olisikaan.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

En muistanut, että infot olivat useammassa viestissä. Se on toki varmasti helpottanut poistopäätöstä, sillä tilanne on vaikuttanut sotkuiselta ja ollutkin sitä. Quotejesi perusteella kahdessa keskimmäisessä viestissä on oleelliset infot. Toisessa linkki ja toisessa mikä maksutapa käy ja hinta.

Ehkä tässä on tosiaan käyttäjillekin opittavaa? Olisiko sotku voitu välttää, jos vaikkapa tuossa maksutavan ja hinnan sisältäneessä viestissä olisi ollut myös linkki, jolloin sitä oltaisiin voitu likettää ja muu asiaan liittyvä turha keskustelu poistaa? Tällöin se olennaisin olisi jäänyt pinnalle. Olisiko viesti kelvannut tällöin myös ylläpidolle?
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Olisiko sotku voitu välttää, jos vaikkapa tuossa maksutavan ja hinnan sisältäneessä viestissä olisi ollut myös linkki, jolloin sitä oltaisiin voitu likettää ja muu asiaan liittyvä turha keskustelu poistaa? Tällöin se olennaisin olisi jäänyt pinnalle. Olisiko viesti kelvannut tällöin myös ylläpidolle?
Sanotaan näin, että jos viestissä olisi ollut tuon kaiken oleellisen tiedon lisäksi vielä jotain muutakin keskustelua itse pelistä, olisi se mennyt lentäen tiukemmankin siivilän läpi. Tässä on siis vähän sama juttu kuin vaikka kiittämisessä, eli kyllä pelkkä kiitoskin menee, jos se ei ole viestin ainoa sisältö.

Tätä ei pidä nyt kuitenkaan ottaa siten, että täytyisi väkisin keksiä viesteihin jotain turhanpäiväistä "joo, oottelen itekin tätä, on varmaan hyvä peli" -lätinää. Perustelkaa, miksi odotatte ja mikä tekee juuri tästä pelistä mielestänne hyvän.
 
Vastaus: Battlefield Bad Company 2 [PS3] - keskustelu pelistä

Jos MINÄ postaan jotaki tollasta ja tuun 3 tunnin päästä takas niin 1 uusi ilmoitus

"Viesti poistettu Syy`Epäasiallinen Viesti`"
Poistettu viestisi oli kylläkin tällainen:

-_- et edes tiedä mistä puhut niin ole hyvä tuki turpas Kiitos ja kumarrus
Tuollaiset "turpa kii, et edes tiedä, mistä puhut" -viestit ovat asiatonta käytöstä tällä foorumilla. Ole tyytyväinen, että selvisit pelkällä viestin poistolla.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

ei luoja siis tästä tuli varoitus

Yritätkö nyt jotenkin leimata kaikki pelaajat oman ulkomuotosi perustella samallaisiksi vai ?


joka oli vastaus

Viestin lähetti alunperin Nikezu

Mitä ihmettä? Väitättekö tosissanne, että katotte jotakin hikistä nörttiä, jolla on hiukset, kuin olisi viimeksi jouluna käynyt suihkussa? Ite tykkään kattoa ennemmin, että joku missi on juontamassa. Tosin en aio katsoa koko sarjaa, mutta toin oman mielipiteeni asiasta esiin

ja sitten hänen moderaattorien natsiksi haukkuminen ei tuonu hänelle edes varoitusta

Viestin lähetti alunperin Nikezu
Natsi modet poistakaa ihmeessä tää kommentti.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

ja sitten hänen moderaattorien naziksi haukkuminen ei tuonu hänelle edes varoitusta

Eikö? Minä käsitin että toi. Tosin huomautuksen.

Ylipäätään saitte molemmat kuitenkin sen pahimman natsimodevihafurykohtauksen niskaanne juurikin siitä, että menitte keskenänne henkilökohtaisuuksiin. Kakkelia sataa niskaan ja niska kovettuu, mutta samaa ei voi sanoa jäsenien osalta, eikä pitäisikään. Siksi jäsenien väliset henkilökohtaisuudet esimerkiksi rumaksi haukkumisissa ovat mielestäni vähintäänkin huomautuksen arvoisia. Jotenkin alan olla turtunut siihen, että meitä moderaattoreita useinkin nimitellään ties miksikä, joten kiitos siitä kun ajattelit meitä moderaattoreita.
Joten eiköhän olla sujut.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Eikö? Minä käsitin että toi. Tosin huomautuksen.

Ylipäätään saitte molemmat kuitenkin sen pahimman natsimodevihafurykohtauksen niskaanne juurikin siitä, että menitte keskenänne henkilökohtaisuuksiin. Kakkelia sataa niskaan ja niska kovettuu, mutta samaa ei voi sanoa jäsenien osalta, eikä

jos kyseinen henkilö pahoitti mielen siitä niin anteeksi ja olihan tuo ihan oikea tuomio kun vähänkin enemmän miettii asiaa
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

jos kyseinen henkilö pahoitti mielen siitä niin anteeksi ja olihan tuo ihan oikea tuomio

Ei siihen tarvita mielen pahoittumista. Me koitetaan pitää nollatoleranssi henkilökohtaisuuksiin. Mutta tosiaan. Molemmat osapuolet saivat osansa tässä tapauksessa. Ja normisti vielä pistetään varoitusta tällaisesta, joka joskus saattaa kuullosta hyvinkin pieneltä jutulta. Mutta tämä postauksesi osoittaa, että ei ole varoituksille tarvetta.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Vaadin PSP:n emulaattorit, homebrew ja custom-käyttikset ketjun poistoa.

Rapsahti 18 kuukauden varoitus custom firmiksen omaavan psp:n myynnistä joten eikö tämä ketju ole vähän ristiriidassa? Samallatavalla täällä voisi keskustella Xboxin jtagaamisesta, Wiin modaamisesta tai Pleikkarin firmiksen modaamisesta, kaikki nuo pyörittävät yhtälailla Homebrew:tä niinkuin psp:kin.

Melko törkeä tuo varoitus, 18 kuukautta siitä että myy konetta mistä täällä saa avoimesti keskustella.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Rapsahti 18 kuukauden varoitus custom firmiksen omaavan psp:n myynnistä joten eikö tämä ketju ole vähän ristiriidassa?
Homebrewstä saa puhua, mutta raja on piirretty kieltämättä veteen. Tämä asia nousee aina parin vuoden välein pinnalle, joten perusteluja järjestelystä voi lukea vanhemmista viesteistä. Pähkinänkuoressa tilanne on kuitenkin se, että pelisäännöt on luotu yhdessä konsolimaahantuojien kanssa. Koska homebrew ei sinällään ole laitonta, eikä se välttämättä tarkoita laittomien pelikopioiden tms. käyttämistä, on siitä saatava myös puhua. Modattujen konsolien myyminen, vaihtaminen ja ostaminen on kuitenkin linjattu ehdottoman kielletyksi.

Melko törkeä tuo varoitus, 18 kuukautta siitä että myy konetta mistä täällä saa avoimesti keskustella.
Kyseessä on tässä tapauksessa pelkkä huomautus, eli siitä ei kerry virhepisteitä.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Eli sama aihe samoissa mittapuissa on sallittu myös kotikonsoleilla.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Eli sama aihe samoissa mittapuissa on sallittu myös kotikonsoleilla.
Kyllä, mutta piraattipelien yms. laittomuuksien kanssa säännöt edelleen pätevät. Ja se jeesustelu siitä, että custom-firmis mahdollistaa myös ei-alkuperäisten pelien pelaamisen, on jo käyty, eli siihen ei kannata takertua.

PS. Onhan PS3:llekin oma jailbreak-ketju ollut iät ja ajat.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

En oikein arvosta tätä uutta 15 viestin rajaa, koska yksityisviestien lähetys ja samalla kaupankäynti foorumilla tyssäsi tähän. Onko tähän sääntöön mahdollista saada jotain poikkeusta vai pitääkö minun heitellä foorumille reilu kymmenkunta täyteviestiä? Kauppaa olen täällä kuitenkin harrastanut jo muutaman vuoden ajan.
 
Vastaus: Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

En oikein arvosta tätä uutta 15 viestin rajaa, koska yksityisviestien lähetys ja samalla kaupankäynti foorumilla tyssäsi tähän. Onko tähän sääntöön mahdollista saada jotain poikkeusta vai pitääkö minun heitellä foorumille reilu kymmenkunta täyteviestiä?
Säädöt ovat vielä kesken. Tarkoitus on, että esim. kauppa-alueella ei ole lainkaan viestirajoitusta.

Pahoittelemme, että pluginin käyttöönotto ei sujunut ihan ongelmitta. Toivottavasti saadaan nuo poikkeukset laitettua toimintakuntoon jo tänään.
 
Ylös Bottom