Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nisupulla
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ei varsinaisesti otsikoissa, vaan tällä kertaa Simpsoneissa. Jostain syystä oli nähty aiheelliseksi laittaa sarjaan pitkä ja hyvin tarkka jäljitelmä Wiistä nimellä "Funtendo Zii". Valikkoruudut, asennot, pelinäkymät ja graafinen tyyli on harvinaisen tarkasti jäljitelty verrattuna Simpsoneiden perinteiseen "Death Kill City 2" -tyyliseen peliparodiaan. Jaksossa mm. Mr. Burns pelaa "Zii Sportsia" ja Call of Duty -mukaelmaa.

Samaan väliin voisi mainita, että S-ryhmän uusin Asiakasomistaja-lehti esittelee Wiin "kuntoilupelejä" aukeaman kokoisella artikkelilla, mutta esim. Wii Sports ei ole "oikea kuntoilupeli", vaikka siinä voikin "saada hien pintaan". ;)
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Päivän hesarissa (02.02.10) oli räväkkä mielipidekirjoitus, jossa yhdistettiin pelaaminen ja paksut niatokset.

Nuoret miehet tulisi patistaa pelien äärestä lumitöihin

Monissa yhteyksissä päivitellään sitä, että varsinkaan nuorille miehille ei löydy aktiviteetteja, joihin voisi purkaa kaikille hyödyllisellä tavalla nuorille ominaista toimintatarmoa. Viime päivien lumentulo tarjoaa ainakin hetkeksi ratkaisun tähän pulmaan.

Ei kun lumilapiot ja kolat esiin ja töihin! Pihat ja jalankulkuväylät tarjoavat mahdollisuuden helpottaa sekä omaa että kanssaihmisten liikkumista ja samalla nostaa omaa kuntoa perinteisellä, suomalaisella talviliikunnalla.

Miksi nuorten toimintatarmoa ei kanavoida tämänlaatuisen tekemiseen yleisemminkin? Järkevän ja yleisesti hyväksytyn tekemisen sijaan jätämme nuoret pelien, viihteen ja ajanvieteteollisuuden luoman keinotodellisuuden piiriin. Siitä on lyhyt matka oman kunnon rapistumiseen ja oman kehityksen laiminlyömiseen juuri niinä vuoina, jolloin se on erityisen tärkeää.

Katsokaapa ympärillenne lumisessa Helsingissä. Missä näette alle kolmekymppisiä ihmisiä lumilapion varressa? Graffitisumuttimeen tarttumiseen, skeittilaudan kolisteluun ja olutpakkausten kantamiseen kesäfestareilla riittää kyllä energiaa, mutta on siinä ja siinä, saadaanko edes oma auto kaivetuksi esiin lumihangesta.

Paatos oli tässä vaiheessa vasta puolessa välissä. Ydinkohdat herra Luukkosen tekstistä kuitenkin löytyvät jo tästä alkuosuudesta. Lievää repeilyä, mutta onhan tuossa tietysti vähän pointtiakin. Ei kun lumilapioon kiinni ja purkamaan sitä toimintatarmoa, luopiot! :D
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ihan asiaa! Nuorena pelattiin vaikka kuinka paljon "kuusnepaa" ja muita, mutta vähintään yhtä paljon oltiin ulkona pelaamassa lätkää tms. Nykynuoret istuu vaan konsolien äärellä, perhana.. Ja eihän ne enää pelaa kun verkossa.

Nim. merk. "old school - only school". ;)
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Katsokaapa ympärillenne lumisessa Helsingissä.

Niin, Helsingissä (nostaa keskarin). Eipä äijä ole sitten minua tullut katsomaan kun noin mahtipontisesti esittää "faktojansa" kaikista pelaajista. Voi vee noiden kapeakatseisuutta ja äijä veisi palkkatyöt samalla useilta ihmisiltä. Tekisi mieli tietää mikä on kyseisen henkilön ikä?
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ei nyt ihan sentään otsikkomatskua, mutta pisti hymyilyttämään.

Tänään Metro-lehdessä esiteltiin hieman, että mitä tapahtui vuonna 1995. Yksi kohdista oli "Internet ja Nintendon Play Station tekevät läpimurron".
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tänään Metro-lehdessä esiteltiin hieman, että mitä tapahtui vuonna 1995. Yksi kohdista oli "Internet ja Nintendon Play Station tekevät läpimurron".
Ei se nyt ihan täysin väärin ole, koska PlayStation *oli* Nintendon konsoli. Mutta se ei ollut vuonna 1995, vaan monta vuotta aiemmin.

Ihan ensimmäiset PlayStation-mallit kuitenkin tukivat myös SNESin pelimoduuleja. Noita vehkeitä valmistettiin vain noin parinsadan kappaleen erä, eikä yksikään tainnut päätyä ihan viralliseen myyntiin.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ihan ensimmäiset PlayStation-mallit kuitenkin tukivat myös SNESin pelimoduuleja. Noita vehkeitä valmistettiin vain noin parinsadan kappaleen erä, eikä yksikään tainnut päätyä ihan viralliseen myyntiin.

Ja parinsadan erällä ei tässä tapauksessa tehdä ihan läpimurtoa, enkä usko että Metro-lehti on sen kummemmin PS:n taustaa kaivellut. Taitaa olla vain toimittajan inhimillinen moka. (:

Vielä muokkaus asiasta kukkaruukkuun: Eikös Secret of Manan pitänyt olla ensimmäisiä Super Discille tulevia pelejä?
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Mitä mieltä tapauksesta? Tässähän sivutaan myös vahvasti piratismia, jossa ideologiani asettuu kieltämättä enemmän Rastimon puoleen kuin yhtiöiden sopeutumista kannattavan Energia Productionsin, vaikka tekniset rajoitteet ovatkin sentään hieman paremmin minulle selviä.

Rastimon ylimielinen asenne ei ainakaan auta hänen viestinsä perille menoa. Myös nörtti-termin käyttö solvaavassa tarkoituksessa vie sen pienenkin uskottavuuden hänen kirjoituksistaan. "Luovan alan" työntekijät ovat armoitettuja hyväntekijöitä, ja muut niitä taviksia, tai mikä pahinta, "nörttejä".

Hänen toitottamansa ylivertainen asiantuntemus ei oikein tule hänen kirjoituksistaan esille millään tavalla. Tietämättömyys, ymmärtämättömyys ja asioiden huoleton yhdistely sen sijaan paistaa läpi liiankin kirkkaasti.

Asenteellisesti hän sopisi hienosti USA:n uskonnollisen äärioikeiston riveihin, sillä sensuuri on sielläkin avain kaikkeen ja on olemassa vain yksi totuus, jonka hän määrittelee, eikä alennu siitä keskustelemaan mistään ymmärtämättömän roskasakin kanssa.

Populisti pahimmasta päästä. Menee sinne halmeiden ja halla-ahojen säälittävään joukkoon. Aika huolestuttavaa että tällaisia hahmoja joku äänestää, ja että heidät vielä päästetään mukaan tällaisiin työryhmiin.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Eilisessä hesarissa (25. helmikuuta 2010) oli varsin mielenkiintoinen juttu Kulttuuri-osiossa. Aiheena virtuaalimaailmojen arkipäiväistyminen. Otan sieltä muutamia virkkeitä.

Virtuaalihahmot tunkeutuvat arkeen


Älypuhelimet aloittivat hurjan kehityksen, joka tuo virtuaalimaailman käden ulottuville.


Miltä tämä kuulostaisi? Näet kaupungilla uuden ravintolan. Otat taskusta älypuhelimesi ja katsot ravintolaa kännykkäkameran kautta. Ruudulle ilmestyy kaverien mielipiteitä - "hyvä tunnelma, ok ruoka, komeat tarjoilijat!". Jatkat matkaasi ja kuljet elokuvajulisteen ohi. Katsot sitäkin kännykän läpi. Ruudulle pomppaa elokuvan traileri ja Hesarin kriitikon arvio - yksi tähti, surkeaa hölmöilyä. Mutkan takana on rakennustyömaa. Kännykkä esiin ja näet miltä rakennus näyttää, kun se on valmis.

Tervetuloa lisättyyn todellisuuteen.


"Lisätty todellisuus on sitä, että katsojan näkökenttään tuodaan digitaalista informaatiota", määrittelee Charles Woodward, VTT:n lisätyn todellisuuden tutkimusryhmän johtaja.

Lisätty todellisuus, "augmented reality" eli AR on kuin katsoisimme ympäröivää maailmaa niin kuin internettiä. Verkossahan asioita klikkaamalla niistä saa lisää tietoa. Lisätyn todellisuuden palvelut avaavat tälläisen tietoväylän tavalliseen maailmaan.

"Internetissä olevaa tietoa kontekstini kautta reaalimaailmaan", visioi Nokia Research Centterin tutkimusjohtaja Ville-Veikko Mattila. Mattila puhuu kontekstista, reaalimaailmasta ja profiileista. Konteksti tarkoittaa paikkaa, aikaa ja sitä, joka sattuu olemaan paikalla. Mattila on juuri osallistunut Woordwardin kanssa Mobile Mixed Reality -hankkeen seminaariin. Näistä asioita kehitetään nyt kovaa vauhtia ympäri maailmaa.


AR on seuraava iso hype digitaalisessa eturintamassa. Se ei ole muotivillitys. Tekniikkaa on kehitetty jo 1990-luvun alusta lähtien. Viime aikoina on saatu ensimmäisiä kunnon sovelluksia.

Insinöörien visio on hurja. Puolinäkyvät lasit ja puoliläpikuuluvat kuulokkeet voivat luoda meidän ja ympäristömme välille eräänlaisen välikalvon, jolle ajettaisiin jatkuvasti tietovirtoja.


Toinen iso alue ovat AR-sovellukset, joissa virtuaaliset hahmot tai kuvat tulevat oikeaan maailmaan. Mainostajille se on ollut uusi keino tehdä tuotteista kiinnostavia. Purkkapaketin mukana saa kortin. Kun sitä näyttää webbikameralle, esiin pomppaa sarjakuvahahmo.

Kikkailun takana odottavat oikeat mahdollisuudet. VTT on kehittänyt virtuaalista ACME-videoneuvottelujärjestelmää. Osa osallistujista on paikalla fyysisesti, datalasit päässään. Ruudulla he näkevät muualla olevien osallistujien virtuaaliset hahmot, avatarit. Nämä taas näkevät omissa laseissaan niiden toisten avatarit.

Virtuaalisia asioita oikean maailman joukkoon sekoittavat järjestelmät toimivat koodikuvien avulla. Esimerkiksi Sonyn Eyepet-pelissä pelikonsoliin liitetään kamera, joka kuvaa huonetta television edessä. Pelaaja asettaa lattialle pelin mukana tulleen kortin, johon on painettu koodikuva. Televisiossa näkyy kuva huoneesta, jossa pelaajan viereen ilmestyy pieni pörröinen lemmikkieläin.

Peliohjelma osaa etsiä tiettyä kuviota ja sen löytäessään käynnistää ohjelmoidun toiminnon, eli liittää kameran ottamaan kuvaan tv-ruudulle animaatiolemmikin.

Kadulla toimivat palvelut käyttävät vielä pääasiassa GPS-paikannusta ja puhelimen sisäisiä sensoreita, kuten kompassia.




Pelejä

Eyepet
PS3-pelissä kameran huoneesta ottamaan kuvaan ilmestyy pörröinen lemmikki, jonka kanssa voi leikkiä.

Invizimals
PSP-käsikonsolipelissä kerätään ja koulutetaan otuksia, jotka näkyvät konsolikameran ottamassa kuvassa.

Digidogs
Animaatiosarjan kanssa samaan tuoteperheeseen kuuluva kirja, jonka sivuilta saa webbikameran avulla esiin virtuaalisia lemmikkikoiria.


Nämä tälläiset visiothan ovat näyttäytyneet meille peleissä jo jonkin aikaa. Sotapelien puolella Ghost Recon Advanced Warfighterissa UAV:n antama informaatio katveessa olevista vihulaisista suoraan ryhmänjohtajan verkkokalvolle, tai vaikka Heavy Rainin FBI-etsivän ray-banit. Hyvin mielenkiintoinen tulevaisuuden näkymä, joka avaa kirjaimellisesti kokonaan uuden tavan nähdä ympäristönsä. Puhumattakaan itse peliteollisuuden mukaan tulosta.

KFIN Median puolelta löytyy muutama video jutussa esille nostetuista lisätyn todellisuuden esimerkeistä:

Playstation Home - virtuaalimaailmassa tapahtuva aito Q&A-tilaisuus (paikalla mm. Watchmen-elokuvan ohjaaja Zack Snyder, sarjakuvataitelija Dave Gibbons sekä joukko elokuva-alan blogaajia ympäri Eurooppaa): KonsoliFIN - Media - Playstation Home : Watchmen -Haastattelu -

Eyepet:

KonsoliFIN - Media - GC09: EyePet (PS3) -
KonsoliFIN - Media - GC09: EyePet (PS3) -
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Ei liity pelaamiseen varsinaisesti, mutta konsoleihin enisveis..

Xbox 360 on virtasyöppö. Iltalehti uutisoi ruottalaisten tekemää tutkimusta konsoleiden virrankulutuksesta. Tulokset varmaan kaikki täällä jo tietääkin, mutta hyvähän ne on uutisioida myös massoille. Jututsta ei käy ilmi, mikä xo versio ollut testissä, mutta eipä kai tuolla niin merkitystä olekaan.

ps. huomatkaa jutun kuvassa väärinpäin oleva Xbox 360 :D
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Xbox 360 on virtasyöppö. Iltalehti uutisoi ruottalaisten tekemää tutkimusta konsoleiden virrankulutuksesta. Tulokset varmaan kaikki täällä jo tietääkin, mutta hyvähän ne on uutisioida myös massoille. Jututsta ei käy ilmi, mikä xo versio ollut testissä, mutta eipä kai tuolla niin merkitystä olekaan.

Samassa jutussa myös hämmästellään Wiin pienintä virrankulutusta, siellä on taas oikein asiantuntijat olleet tutkimassa.. eikä mukana ole ps3:sta kuin Slim-malli jonka toisaalta ymmärrän kun ei muita enää myydä uutena, vaikka olisi kyllä hyvä että mukana olisi ollut myös vanhempia malleja.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Samassa jutussa myös hämmästellään Wiin pienintä virrankulutusta, siellä on taas oikein asiantuntijat olleet tutkimassa.. eikä mukana ole ps3:sta kuin Slim-malli jonka toisaalta ymmärrän kun ei muita enää myydä uutena, vaikka olisi kyllä hyvä että mukana olisi ollut myös vanhempia malleja.
"Vanhempi PS3 syö virtaa 72 kilowattituntia." Eli vanhempi malli oli myös mukana.

Itsellä pisti silmään myös tuo ylösalaisin oleva Boksi.

Lisäksi pitkään mietin tuota Iltalehden hämmästelyä Wiin pienimmästä virrankulutuksesta. Jotenkin tuntuu, että joko siellä ei asiaa ole tutkittu ollenkaan, tai asia on liittynyt johonkin lauseeseen, joka on poistettu lopullisesta artikkelista. En myöskään ymmärtänyt Guitar Hero mainintaa artikkelin lopussa.

Jotenkin tuntuisi että toimittaja on sekoittanut Wiin ja ps2:n toisiinsa.
"Yllättävää on se, että jo pitkään markkinoilla ollut Nintendo Wii kuluttaa merkittävästi vähemmän sähköä kuin uudemmat laitteet."

Plaza näpäyttää hauskasti Wii -hämmästelevää toimittajaa:
Sinänsä pelikoneensa tunteville ei liene yllätys se, että Wii on vähävirtaisempi kuin tehokkaammat PS3:t ja Xboxit
Wii on vähävirtaisin nykykonsoli – eDome – Plaza
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Samassa jutussa myös hämmästellään Wiin pienintä virrankulutusta, siellä on taas oikein asiantuntijat olleet tutkimassa..

Facepalm\ Ei zeus sentään kun voi olla noin tyhmiä heppuja. Jospa tarkastelisivat asioita vähän enemmän ennen kuin möläyttävät.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Mikähän versio oli boksista kyseessä? Xenon, Falcon vai Jasper? Niillähän taitaa olla melko iso ero kulutuksessa.
 
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

GT Academyn seuraava vaihe on startannut Briteissä ja siitä hieman juttua Iltasanomien sivuilla.

Kyllähän tuolla olisi mielellään itsekin päästellyt (laulun sanat soivat jo päässä: "mikä on, kun ei taidot riitä...") :o

http://www.iltasanomat.fi/videot/autot/2005853
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Päivän hesarissa erinomainen juttu peliyhtiöiden ja -toimittajien välisistä sidoksista ja sen vaikutuksesta arvioihin. Se miten raadollista taistelu käytännössä on, ei tule yllätyksenä. KonsoliFIN loistaa ehkä siinä, että täällä puhuu etunenässä pelaajien oma ääni. Foorumeilla pelit aukaistaan, revitään ja lopuksi vielä pilkotaan säästelemättä mitään.

Peliyhtiöt painostavat toimittajia


Kun lehti on julkaissut ensin pitkän ennakkojutun pelistä, parin numeron päästä on vuorossa arvostelu pelistä.

Pelifirmat yrittävät hanakasti vaikuttaa myös arvioihin. Yleinen käytäntö on, että valikoidut mediat pääsevät kokeilemaan peliä reilusti ennen sen ilmestymistä.

Silloin päätoimittaja joutuu sopiman ehdoista, vaikka että arvion saa julkaista 10. päivä, paitsi jos pistemäärä on vähintään 90. Tällä pidetään huoli, etteivät huonot arviot pääse vaikuttamaan ensimmäisten viikkojen myynteihin.

"Se on pöyristyttävää. Sopimuksilla pelleillään niin, että on sula mahdottomuus saada arviota julkaistuksi seuraavassa lehdessä", päätoimittaja Lindén sanoo.

Pelimedialle on tärkeää saada keskeiset arviot julki ajoissa. Niillä lehdet elävät tai kaatuvat.


Lähde: Peliyhtit painostavat toimittajia - HS.fi - Kulttuuri
 
Ylös Bottom