Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hifi_Mies
Jos saisin jonkun teistä samaan huoneeseen kanssani
Pelottava ajatus...Taidat olla wanha kunnon aivopesijä Gestapon-ajoilta?
Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hifi_Mies
Jos saisin jonkun teistä samaan huoneeseen kanssani
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hifi_Mies
Se mitä ehdin tuolta foorumilta lukea niin Hannibalin kommentit kertoivat varsin hyvin miksi PS2:nen on tehokas kun taas Xboxsin tehot rajoittuvat liian kapeisiin väyliin. Yritän saada taas kasaan jotain todisteita seuraavaan internet aikaani mennessä. Nyt vetäydyn kammiooni.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hifi_Mies
Minähän sanoin että artikkeli on pelkkää kusetusta. Jos saisin jonkun teistä samaan huoneeseen kanssani, niin voisin kertoa kohta kohdalta miksi PS2:nen on Xboxsia tehokkaampi, mutta näin kirjoittamalla sen selittäminen on valtavan suuritöistä. En oikein ehdi tunnin internet ajan kanssa selittämään sitä, mutta kyllä tämä homma tästä vielä selviää. Se mitä ehdin tuolta foorumilta lukea niin Hannibalin kommentit kertoivat varsin hyvin miksi PS2:nen on tehokas kun taas Xboxsin tehot rajoittuvat liian kapeisiin väyliin. Yritän saada taas kasaan jotain todisteita seuraavaan internet aikaani mennessä. Nyt vetäydyn kammiooni.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan mattilaj
PS. Olen muuten itse sattumalta (tietotekniikan) diplomi-insinööri (yliopisto-/korkeakoulutasoinen tutkinto siis), pääaineenani oli sulautetut järjestelmät, joita konsolitkin tietyllä ajattelutavalla ovat. Ja vaikka en kyseisille laitteille ole mitään (ainakaan vielä) ohjelmoinut, en ihan pelkällä "musta tuntuu" ansioilla täällä keskustele.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Inertia
P.S. Tittelit eivat mitaan osaamista takaa... Se on kaytannossa nahty...
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Inertia
P.S. Tittelit eivat mitaan osaamista takaa... Se on kaytannossa nahty...
Originally posted by Commando
32bit väreillä muistiväylää tarvitaan siis 32 / 8 * 4 = 16 tavua jotta voidaan rasteroida yksi. Jaamme 48GB/s 16B:lla ja saamme 3.0G/s, toisin sanoa suurin mahdollinen fill rate tällä väylällä. Ilmeisesti Sony on ottanut laskuissa huomioon MipMappauksen, jolloin yhteen pikseliin tarvitaan ainakin 2 tekstuurilukua (itseasiassa 8 bilineaarisella filteröinnillä, mutta tekstuuricache muistaa edelliset luvut joten käytännössä noin 2). Muistiväylän kulutus on siis 20 tavua per pikseli, 48GB/s jaettuna 20B:llä on 2.4G/s, ja kappas vain, Sony ilmoittaa PS2:n teoreettiseksi fill rateksi juuri 2.4Gpix/s.
Mielenkiintoiseksi asia menee kun katsotaan Xboxille ilmoitettua 4.0Gpix/s fill ratea. 4.0Gpix/s fill rate vaatisi 80GB/s väylän! Kuitenkin Xboxissa on väylää 6.4GB/s ja sekin vielä jaettua (eli hyvä jos rasteroija pystyy käyttämään puolet tuosta väylästä). Xboxin efektiiviseksi fill rateksi ilmoitetaan 1.0Gpix/s (sama kuin GeForce3:lla), mutta sekin vaatisi 20GB/s väylän. Z-buffer-, ja tekstuuripakkaus auttaa asiaa jonkun verran, mutta on ilmiselvää että Xbox ei millään pääse tuohon 1.0Gpix/s fill rateen koska muistiväylä loppuu kesken (sama ongelma on nykyisillä PC näytönohjaimilla).
No mitä tästä nyt voi päätellä? Oikeastaan sen että Xboxin pahin pullonkaula on sen 6.4GB/s väylä joka on vieläpä jaettu, PS2:lla taas pahin ongelma on pieni näyttömuisti. Kummankaan ongelman kiertäminen ei ole helppoa.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Commando
Puuh, en taida paljon enempää jaksaa kirjoittaa, mutta voisin mainita sen että Xboxkaan ei ole mikään helppo ohjelmoida, vertex- ja pixel-shadereita nimittäin ohjelmoidaan assembly kielellä samaan tapaan kuin PS2:n vektoriyksikköjä.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Slaisser
No mutta eihän se riitä jos sieltä eDrammilta on nopea väylä GS:lle, koska pitäähän ne tekstuurit ensin jotenkin saada sinne eDrammiin ja se onnistuu PS2:ssa 3,2GB/s-väylän kautta ja ilmeisesti vielä näin vaikeasti DVD -> Ram --(3,2GB/s)-> EE --(3,2GB/s)-> GS(eDram --(48GB/s)-> GS). Ja Xboxilla homma hoituu näin DVD/kovalevy -> RAM --(siitä 6,4GB/s:sta CPU käyttää hieman yli 1GB/s ja loppu jää muulle järjestelmälle eli vaikka noin 5,0GB/s jää grafiikka piirille)-> GPU. Kumpikohan näyttää paremmalta PS2:n alun hitaat ja monimutkaiset reitit vai Xboxin hieman nopeammat ja lyhyet reitit?
Eli eiköhän se mene käytännössä niin että jos pitemmän pelisession textuurit mahtuvat sinne PS2:n 4MB VRAMmiin ilman että niitä tarvitsee vaihtaa joka framen välillä niin silloin tuosta 48GB/s saadan hyöty irti ja tämä ikävä kyllä näkyy nykyisissä PS2:n pelien tekstuureissa -> eivät ole kovin hääppöisiä. Eli niin se on että 4MB on aivan liian pieni nykyisten pelien graffa muistiksi.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Phoenix
En ymmärrä miks meidän pitää tapella siitä mikä kone on tehokkain.... Itse olen henkeen ja vereen Xbox ihminen mutta siis ME KAIKKI TÄÄLLÄ.... ostamme konsoleita ja pelejä.... joten minun mielestä Niiden valmistajien tulisi tapella ostajista.... ei meidän konsoleista.....
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan nakkerton
Mitäh? Tämähän on vain osa nautintoa, ei sitä niin vakavissaan tarvitse ottaa.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Peoplez
Aivan! Täällä jälleen odotellaan kädet hikisenä hifi-miehen vastausta! Sivustakatsojana on aika nannaa seurata näitä "tappeluja"!
No jos luet edes yhden niistä artikkeleistä joita tähän keskusteluun on linkattu niin niistähän se selviää, ja parhaite ehkäpä siitä ArsTechnican sivusta.Originally posted by Kirvasto
Onko sinulla tarkempaa tietoa ps2:n ja xboxin sisäisestä toiminnasta vai onko tuo vain arvaus että ps2:ssa on pidemmät "reitit". Se miten lyhyeltä tai pitkältä nuo reitit näyttävät paperilla ei vättämättä kerro niiden todellista nopeutta.
Niin no, sehän näkyy peleissäkin. PS2:lle on nyt jo parivuotta tehty pelejä ja tekstuureiden tarkkuus ei juuri säväytä, mutta kun katsoo Xboxin pelien kuvia (peleä tehty huomattavasti lyhempi aika niin tekstuurien tarkkuuden ero kääntyy selvästi Xboxin voitoksi.Originally posted by Kirvasto
Kysymys kuuluukin kumpi on loppujen lopuksi nopeampi; 4MB nopeata näyttömuistia johon tarvittaissa siirretään hitaammasta keskusmuistista tekstuureita vai se että on pelkästään hitaampaa keskusmuistia jossa tekstuurit ovat.
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Slaisser
No mutta eihän se riitä jos sieltä eDrammilta on nopea väylä GS:lle, koska pitäähän ne tekstuurit ensin jotenkin saada sinne eDrammiin ja se onnistuu PS2:ssa 3,2GB/s-väylän kautta ja ilmeisesti vielä näin vaikeasti DVD -> Ram --(3,2GB/s)-> EE --(3,2GB/s)-> GS(eDram --(48GB/s)-> GS). Ja Xboxilla homma hoituu näin DVD/kovalevy -> RAM --(siitä 6,4GB/s:sta CPU käyttää hieman yli 1GB/s ja loppu jää muulle järjestelmälle eli vaikka noin 5,0GB/s jää grafiikka piirille)-> GPU. Kumpikohan näyttää paremmalta PS2:n alun hitaat ja monimutkaiset reitit vai Xboxin hieman nopeammat ja lyhyet reitit? Eli eiköhän se mene käytännössä niin että jos pitemmän pelisession textuurit mahtuvat sinne PS2:n 4MB VRAMmiin ilman että niitä tarvitsee vaihtaa joka framen välillä niin silloin tuosta 48GB/s saadan hyöty irti ja tämä ikävä kyllä näkyy nykyisissä PS2:n pelien tekstuureissa -> eivät ole kovin hääppöisiä. Eli niin se on että 4MB on aivan liian pieni nykyisten pelien graffa muistiksi.
Varmaa on vain, että kolmen rinnakkaisen prosessorin (CPU ja Vector Unitit) ja grafiikkakiihdyttimen ohjelmointi 100% hyötysuhteelle ei tule ikinä onnistumaan (liian vaikeaa, oikeasti), vaan aina jäädään ainakin vähän vajaaksi.
Ei millään pahalla hifimies, mutta jos Hannibalin kommentit ovat mielestäsi hyviä tai asiantuntevia, et tiedä asioista kovinkaan paljoa. Jo ensimmäisessä kirjoituksessaan tuonne Anandtechiin Hannibaali paljastaa täydellisesti mm. oman tietämättömyytensä ohjelmoinnista ja CPU/GPU hardwaresta.
Pari esimerkkiä, PS2 ei aja mitään C-listauksia, vaikka Hannibal niin luuleekin. T&L voidaan tehdä Xboxilla niin CPU:lla kuin GPU:llakin, päinvastoin kuin Hannibal sanoo. Jos tyyppi ei tiedä tämänkaltaisia perusasioita, niin loputkin hänen kommenteistaan kannattaa todellakin jättää huomiotta.
Xboxilla on selvää, minkälaiset asiat annetaan shadereiden laskentaan, PS2:n vektoriyksiköt ovat yleiskäyttöisiä. Tämä on toisaalta etu PS2:lle, mutta toisaalta vaikeuttaa kehitystyötä. Varsinkin kokemuksen puutteessa voi tehdä täysin vääränlaisia ratkaisuja vektoriyksiköiden käytölle.