Horizon Zero Dawn

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Nisupulla, 17.06.2015.

Tags:
 1. Cyrus1

  Cyrus1 Active Member

  XBL:
  Cyrus Q
  PSN:
  CyrusQ
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Onko mahdollista vaihtaa ultra hardiin kesken pelin vai onko varattu esim vain New game plussaan?
   
 2. kippo76

  kippo76 Active Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Ei toimi New Game + vaikka peli pelattu läpi. Valinta on vaan harmaana.
   
 3. Metropolit

  Metropolit Member

  PSN:
  DESERTfox___
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Vois kyllä kokeilla ihan mielenkiinnostaa tota ultra vaikeeta kokeilla. Tossa olis lyhyt vinkki video millä pitäis saada new game+ toimiin.

  https://www.youtube.com/watch?v=A--P_6FlcxE
   
 4. Darthmake

  Darthmake KonsoliFIN Turnausisäntä<br>Jäsen / [WF]

  PSN:
  Seppa
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Itse sain new game+ ultra hardilla niin että latasin vanhan talletuksen ja sitten valikosta loin talletuksen sitä varten.

  Kannattaa tosiaan hankkia tuo sheald-wearer armor ennenkuin aloittaa new game+ ultra hardilla,muuten vihut tappaa yhdestä kunnon osumasta.
   
 5. OMI3R

  OMI3R Well-Known Member

  PSN:
  OmieR
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Peli senkun vaan paranee, yleensä alkukiiman jälkeen monesti tulee se lasku mutta tässä sitä vaan jaksaa tutkia kaikkea ja ihastella, hyvin on pitänyt kyllä pelaajan kiinni. Vastaan tullut nyt myös uusia leluja ja melko pelottavia ja väköviä vihollisia, mutta rauhassa edelleen mennään. Oisko jotain 40%+ verran läpäisty, enimmäkseen sivutehtävien ja muun häröilyn parissa sekä aina väliin pari pää tehtävää. Kertaakaan en vielä ole sortunut fast traveliin, se on osa sitä fiilistelyä talsia ne matkat itse ja törmätä milloin mihinkin.

  Paljon vielä tuntuu olevan tekemistä, kaikenmaailman keräilyt ei yleensä jaksa kiinnostaa mutta tässä sitä vaan haluaa kerätä jokaikisen pienen murusen joka saattaa avata jotain pientä lisää tarinasta, niin vanhasta rautamaailmasta kun nykyajasta, edellinen tulevaisuus ja nykyinen kivikausi joka on tulevaisuutta. Kylläpä on monimutkaista! Välillä sitä pitää oikee muistuttaa itseään että nyt tosiaan ollaan tulevaisuudessa eikä kivikaudessa. Erittäin mielenkiintoinen tarina ja idea tosiaan joka on varmasti osasyy miksi tässä maailmassa jaksaa häröillä. Ei ole ihan perinteinen openworld jossainpäin maailmaa vaan!

  Katotaa mitä kaikkea tämä vielä eteent tuo. Harkitsen myös kovasti sitä frozen wilds lisäosaa, onko siitä muuten mitä tietoa että koska ja minkälainen se on vai onko tiedossa vaan se että semmonen on tulossa?

  Mitään pahaa sanottavaa en vaan keksi vaikka kuinka sitä yritän. Joskus harvoin tulee vastaan peli joka yksinkertaisesti on vaan perhanan hyvä ja sillä selvä! Varma GOTY ja katotaa mikä peli vie 2018 GOTY tittelin, 2017 ei tätä parempaa ole tulossa!
   
 6. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Tämän vuoden aikana on tulossa ja jos et ole traileria nähnyt, niin tässä olisi :)

  [video=youtube;J5xsS1WZA54]https://www.youtube.com/watch?v=J5xsS1WZA54[/video]
   
 7. kopolanpoika

  kopolanpoika Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Mielestäni postasin tähän topiciin, mutta taisin onnistua editoidessa poistamaan koko viestin, android järjestelmällä mobiiliversio foorumista on aika järkyttävä.

  Nyt menty peli lävitse ja pakko todeta, että olipa kerrassaan loistava peli. Itselle tuli pelistä vahvat Tomb Raider fibat, Lara Croft heitettynä kivikauteen robottien kera, mutta vaikka peleillä on paljon samaa niin pelillisesti kuin tunnelmaltaan niin HZD seisoo kyllä täysin omilla jaloillaan ja on monella osa-alueella jopa parempi. Pelin juoni oli todella kiinnostava ja piti hyvin otteessaan loppuun saakka ja maailmaa oli nautinnollista tutkia ympäriinsä. Juuri tämänkaltaista jännitysnäytelmää kaipasinkin BOTW:n jälkeen.

  Peli tarjosi juuri sopivassa suhteessa räiskintää ja kiipeilyä, onnistuen tässä huomattavasti paremmin kuin esim. Uncharted 4. Asevalikoima on valitettavan suppea, mutta Cauldronien läpäisyjen myötä peliin aukesi ihan uusi ulottuvuus, joka nosti pelattavuuden ihan uudelle tasolle ja teki pelistä entistä mielenkiintoisemman. Samasta syystä hylkäsin pikamatkustuksen jo varhaisessa vaiheessa ja juoksin mieluusti aina määränpäähän kaataen kaikki vastaan tulleet robotit.

  Robotin valtaus ja sen jälkeen toisten kimppuun usuttaminen samaan aikaan kun itse törötät kyykkypaskalla pienessä pusikossa ja sieltä omalle robolle taustatukea antaen oli kyllä varsin mainiota ajanvietettä ja usein tulikin harhauduttua pitkille metsästysretkille pääjuonen suorituksen sijasta. Maailma on myös todella kauniin näköinen ja pääsisi varmasti vielä paremmin oikeuksiinsa Prolla. Nuo Cauldronit ja muut hylätyt tutkittavat rakennukset antoivat myös erinomaista vaihtelua kivikautiselle maailman rinnalle.

  En tiedä onko bugi vaiko ominaisuus, mutta itsellä kävi harmillisen useasti siten, että armottomien ansalankaviritysten jälkeen kameraa kääntäessä poispäin ja sitten takaisin ansalangat oli hävinneet. Myöskin pelin sisäinen "muisti" tuntui aika ajoin olevan aika lyhyt, jos oli kaatanut/vallannut jonkun botin ja juoksi vähän matkan päähän karkuun toista isoa mörköä niin takaisin tullessa jo kaatunut/vallattu romu olikin jo vastassa täysissä voimissaan. Tämä oli varsin vittumaista ainakin kun koitat kaataa kahta Thunderjawia. Myöskin kartan latautuminen oli toisinaan todella hidasta, onneksi suunnistus onnistui mustaa pohjaa vastekkin. :D

  Okei, myönnän myös, että jonkun verran ärräpäitä aiheutti se, että kaupustelijoille voit myydä kerralla isojakin satseja, mutta ostaa voit vain yhden kerrallaan. Periaatteena kun oli tappaa jokainen vastaan tuleva botti niin aina oli joku ainesosa lopussa, vaikka kaiken mahdollisen keräsinkin mikä vastaan tuli, oksista lähtien.

  Muuten peli onkin pelkkää timanttia, kaunis kuin mikä, kontrollit toimii kuten pitää, hahmot ovat mielenkiintoisia ja vihollistyyppejä on juuri sopiva määrä. Aina vallatessa tuli semmonen pieni jännityksen tunne kun vastaan ryömii jumalattoman kokoinen Rockbreakeri ja odotat pienessä puskassa milloin tulee käsky painaa kolmiota :D Tuli myös ehkä ekaa kertaa ikinä pelattua peli pääosin suomenkielellä, aluksi tuntui erittäin häiriintyneeltä, mutta kun kieleen tottui ja hyväksyi jotkut erikoiset, kaukaa haetut suomennokset niin oli ihan mukavaa vaihtelua, etenkin kun suomennokset oli pääpiirteittäin ihan siedettäviä, eivätkä pilanneet pelikokemusta missään määrin, kuten alkuun pelkäsin.

  Vuodesta on mennyt vasta reilu puolet ja potentiaalisia GOTY ehdokkaita on jo useita, loistava pelivuosi kerrassaan. Lisäriä odotellessa, 4.5/5 :cool:
   
 8. Tikiti

  Tikiti Member

  PSN:
  Tikkanen92
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Ilmeisesti pelissä on joku raja noiden ansojen määrässä mitä voi laittaa maastoon. Jossain cauldronissa laitoin ihan älyttömän ansaviritelmän ja huomasin sitten että ensimmäiset puuttuu. Olisihan se mukava jos pystyisi laittamaan vaikka alueen täyteen niitä, mutta ikävä kyllä ei onnistu :D
   
 9. Renebauman

  Renebauman Member

 10. m_vierimaa

  m_vierimaa Active Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Aika lailla pakko-ostos. Horizon Dawn on kyllä vuoden pelini tähän astisista.
   
 11. HideoMiyamoto

  HideoMiyamoto Well-Known Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Peli sai uuden päivityksen jonka mukana tulee uusi helppo vaikeustaso nimeltä story, ehkä voisi kokeilla uuden kierroksen ja katsoa nauttiiko pelistä enemmän kun ei kokoajan tarvi 3 viikkoa tappaa vihuja kun ne kestää niin paljon osumia ja itse et juuri yhtään.

  EDIT: tässä koko patch notet

  New Features

  Added ‘Story Mode’ difficulty. An easier difficulty setting for people that mainly want to experience the story of Horizon Zero Dawn.
  General Fixes

  Fixed an issue for some players where human melee attackers could change their rotation and warp towards the player after jump attacking giving them an unfair advantage.
  Fixed an issue in New Game+ where some players were not allowed to fast travel to Sunfall campfires with the Shadow Stalwart Adept armour equipped.
  Fixed an issue where certain players were not able to abandon a job for a job created to buy items at a merchant.
  Fixed an issue that some players encountered where some animation events would not work properly when the player has a lot of resources.
  Fixed an issue in “Revenge of the Nora” where for some players the Nora would not help Aloy fight off the enemy during the ‘Clear the Camps’ objective.
  Progression fixes

  Fixed an issue in “The Point of the Spear” where some players were not able to continue the quest if they dropped their Tripcaster on NG+ before talking to Rost.
  Fixed an issue in “The Sun Shall Fall” where some players were not able to get back in the palace to talk to Blameless Marad as the gates were closed.
  Crash fixes

  Fixed an issue where the game would crash for certain players if they switched difficulty while Aloy is dead with an Errand active.
  Fixed an issue where for some players the game would crash if a player continuously makes ‘Jobs’ and then changes difficulty continuously.
  Miscellaneous fixes
  Minor text fixes.
   
 12. Mora70

  Mora70 Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Nelisenkymmentäviisi tuntia takana ja niin parantaa kuin sika juoksuaan. Pitkästä aikaa peli jossa on seikkailu ja taistelu sopivassa suhteessa. Ja Aloy on sankarina yksi parhaita so far, ei yli-ihminen eikä puolijumala. Kaiken kaikkiaan tähän peliin voi kiintyä.
  Se vain että Nil näyttää häiritsevän paljon Avadilta, en ihmettelisi jos jossain dlc:ssä tulisi vastaan että Avad toteuttaisi isältään perittyä murhanhimoa (kun kyllähän tuollainen piirre tuppaa periytymään) Nilin kautta, niin kykenee hallitsemaan valtakuntaa ilman liiallista verenvuodatusta ja hallitsemaan oikeudenmukaisesti. Kun tuntee oman pimeytensä niin sen kanssa pystyy elämään
   
 13. Nepa

  Nepa Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Tuli tämäkin nyt viimein korkattua ja ai että mikä helmi sieltä paljastuikin! Olihan tätä hehkutettu, mutta vasta kun itse pääsi pelaamaan sen vasta tajusi. Muutama tunti meni hujauksessa ja illalla sitten lisää.

  Alun perusteella todella mukavasti tulee menemään aika tämän parissa.
   
 14. Renebauman

  Renebauman Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Tämä on kyllä varma goty itselleni tänä vuonna.. Uusi Uncharted : Lost legacy ei tunnu oikein miltään tämän jälkeen, vaikka kyseinen sarja on ollut ykkösuosikkeja tähän asti.. Kertoo kyllä kuinka kova peli Horizon zero dawn on..
   
 15. Routa

  Routa Active Member

  XBL:
  tryfailrepeatFI
  PSN:
  tryfailrepeat
  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Complete edition julkaistaan 6.12, sisältää pääpelin lisäksi tulevan dlc:n ja digital deluxe edition kilkkeet. [​IMG]
   
 16. tungata

  tungata Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  65 tuntia meni tämän läpäisyyn. Kaikki paitsi metsästystehtävät tuli tehtyä. Juoni oli yllättävän hyvä ja tähän mennessä tämä on kyllä vuoden paras peli. Ei läheskään yhtä hyvä kuin open world kuninkaat, Skyrim ja Witcher 3, mutta selvästi parempi kuin esim FF7.
   
 17. m_vierimaa

  m_vierimaa Active Member

  Vastaus: Horizon Zero Dawn

  Itsellä meni 75h ja platina trophy tuli pokattua. Ehdottomasti goty ainesta re7 psvr elämyksen ohella. Kyllä tämä minusta meni ihan skyrim/witcher3 tasolle, mutta jos valita pitäisi niin witcher3 kävelisi näistä ulos voittajana. Erityinen plussa elukoiden tapaan käyttäytyvistä robolaumoista, en huomannut ruudunpäivityksessä nytkähtelyä, vaikka parhaimmillaan liki kymmenen roboa hääräsi ympärillä.
   
 18. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi


  Tämän lisärin tielle tuli pikku tenkkapoo, koska sille haettu tavaramerkki tuli Yhdysvaltain patenttivirastosta bumerangina. Pelistudio Huuuge Global Limited omistaa nimittäin tavaramerkin Frozen Wild, joka on mobiililla pelattava casino-peli.

  Lisärin pitäisi tulla kauppoihin marraskuun alussa, joten Sonylla on vähän kiire ratkaista tavaramerkkikiistansa. Saa nähdä, miten äijän käy :p
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 19. Renebauman

  Renebauman Member

  Itselle tämä on maistunut loistavasti..Juuri 2 läpipeluukerta takana..Lisäriä odotellaan kuumeisesti..7.11 onkin mielenkiintoinen päivä, tämän lisäri ja Xbox One X saapuu taloon..
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017
 20. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Tänään julkaisu.

   

Jaa tämä sivu