Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sarjikset

Vastaus: Sarjikset

Aku Ankka!

Nojoo, en ole kauheasti sarjakuvista enään innostunut.

Esim, X-men on ehkä liian fantasiamainen pitääkseni. Realismi piikki tekisi siitä hieman paremman, no se olisi ainakin yksi sarjakuva johon sitä laittaisin.
 
Vastaus: Sarjikset

Lassia Ja Leeviä jota pidän parhaimpana sarjakuvana.
Aku Ankkaa tuli myös ennen luettua. (Lempipiirtäjä oli ehdottomasti Don Rosa.)
 
Vastaus: Sarjikset

Nostetaanpa topiccia kuolleista, sarjakuvat kuitenkin ihan ajankohtainen aihe The Walking Deadin tv-sovituksineen ja kaikkineen! :)

Book Depository tarjoaa -10% joulualea, hurmiossa lähti lähemmä parin huntin paketti tulemaan. Mukana uutta tuttavuutta sekä jatkoa vanhoille, hyväksi koetuille sarjoille.

Wanhaa
Fables: Witches vol.14
Fables Deluxe Edition 1
Fables Deluxe Edition 2 (DE:t taitaa jäädä muoveissa hyllyyn, paperbackeina kun löytyy kaikki)
Planetary vol.4
Irredeemable vol.2
Criminal: Bad Night (vol.4)
Criminal: Sinners (vol.5)
The Authority: World's End
The Authority: Rule Brittania
Invincible Ultimate Collection vol.5
House of Mystery: Space Between (v.3)
House of Mystery: Beauty of Decay (v.4)

Uutta
The Unknown: The Devil Made Flesh
The Unwritten vol.1
The Unwritten vol.2
Cinderella: From Fabletown With Love
Scott Pilgrim's Precious Little Boxset (kerää kaikki 6 Bryan Lee O'Malleyn Pilgrimiä samaan pakettiin)

Kirjoittelen vähän lisää mietteitä näistä kaikista kunhan käyn hieman lentopalloa pelailemassa. Katsotaan ehtiikö joku tulla väliin verestämään sarjismuistoja ;)
 
Vastaus: Sarjikset

Kato pentele! Kaima herätti tällaisen keskustelun henkiin.

Itellä aktiivisessa keräyksessä tällä hetkellä, juurikin Bookdepositorystä, DMZ, The Walking Dead ja 100 bullets.

Kovasti on amerikkalaista joo vaan noita voi kyllä suositella. The Walking Deadia ei voi kehua tarpeeksi. Blogiin kirjoittelinkin tuosta aiheesta. Sarjakuvaa tuntemattomille sieltä löytyy linkki ilmaiseksi netistä luettavaan aivan ekaan TWD lehteen.
 
Vastaus: Sarjikset

Enpä ollut edes huomannut tätä täällä :D Joten pitäähän sitä sarjis intoilijana jotakin kirjoittaa. Ja löytyy jonkin verran hyllystä... ei kyllä läheskään vielä tarpeeksi. Luen kyllä kaikkia sarjakuvia, niin länsimaalaisia kuin aasialaisia. Joten voisin jakaa vähäsen näitä lempisarjojani. Ensimmäiseksi joitakin lempi länsimaalaisia sarjakuvia on The Sandman, Transmetropolitan, Preacher, Hellblazer, Luupäät, The Walking Dead ja Wormwood: The Gentleman Corpse. Yksittäisistä albumeista voisin mainita Batman: Arkham Asylum. Aasialaisista sarjakuvasarjoista nousee ensimmäisenä mieleen Akira, FLCL, Blue Heaven, Berserk ja Planetes.

Voisin kyllä noita listoja jatkaa ikuisuuteen asti. Mikael kerroppa kyllä mietteitä ainakin tuosta The Unwritten. Mike Carey kuitenkin on enimmäkseen kirjoittanut vain laatua :)
 
Vastaus: Sarjikset

Keittelinpä vähän teetä kirjoitustuokiota varten. Josko sitä saisi kunnolla hengitettyä elämää tähän topicciin, hienoa että ainakin muutama postaaja tarttui heti syöttiin!

Sarjakuvakuume tuntuu omalla kohdalla tulevan suurinpiirtein puolen vuoden välein alkukesästä ja sitten taas näin veronpalautuksien aikaan joulun tienoilla. Kiinnostus uutukaisiin ja vanhoihin tuttuihin virkoaa uudestaan ja on aika aloittaa verkkokauppojen plärääminen halvimpien hintojen perässä. Joku ihme juttu näissä painetuissa kuvissa ja sanoissa vaan on kun pitää palata rahaa tuhlaamaan aina uudestaan. Jos laskuja alkaisi ynnäämään yhteen niin paperitavaraa hyllystä löytyisi varmaan uuden taulutelevision verran. En tiedä ollako ylpeä vai hakeutuako hoitoon.

Suurin osa hyllystä on normaalia paperbackia koska lehtinä näitä sarjoja ei Suomesta käsin oikein mitenkään järkevästi saa. Voi olla että kokoelmina hankkisin ne silti vaikka saisikin, silkasta kätevyydestä. Huomaan kuitenkin fokuksen siirtyvän kokoajan enemmän hardbackien puolelle, ne kun tuntuvat olevan jopa "järkeviä" sijoituksia, ainakin jos saa ensimmäisen printin kappaleen hyllyynsä. Peleihin ja niiden arvoon verrattuna sarjakuvat ovat tietty hyvin arvonsa säilyttäviä. Uusi pelihän on parin kuukauden jälkeen enää maksimissaan puolet alkuperäishinnasta, eikä arvo ainakaan nouse.

Tällä hetkellä menen vielä Premiere ja Deluxe -versioissa, Absolute Editionien korkeat hinnat pidätyttävät ostopäätöksen tekemistä (~70e Sandmanista tai ~40e Hellboyn Library Editionista). Esimerkkinä kovan kannen himosta kuitenkin nyt nämä Fablesin ensimmäiset kaksi kirjaa, DE1 ja DE2. Koko sarja löytyy jo paperbackeina hyllystä, mutta koen sen kuitenkin olevan kovien kansien arvoinen. Ja toisaalta kun tekijät putkauttavat näitä Fablesin kovakantisia ulos yhden kappaleen per vuosi niin ei ihan rahastuksestakaan voida puhua. Seuraava näyttää tulevan ulos elokuussa 2011.

Miten näitä sarjakuvia sitten löytää luettavaksi? Itse olen aika moneenkin sarjakuvaan tutustunut muiden medioiden kautta. Human Target on huippu tv-sarja, mutta ennen sitä se oli DC/Vertigon julkaisema sarjakuva (TV-sarja jatkuu torstaina!). The Losers on ihan ok-menevä toimintaleffa, sekin myös alunperin sarjakuva. Conan the Barbarianin kaikki tuntevat, hänestä on myös väännetty pitkät ajat sarjakuvaa, mutta uusin (?) Kurt Busiekin kirjaama ja Cary Nordin kuvittama sarja se vasta koukuttaakin! Kaikkien näiden lisäksi tietty on sarjoja mihin on ensin päässyt tutustumaan sarjakuvana ennenkuin on nähnyt niiden päätyvän isolle tai pienelle ruudulle, esimerkkinä nyt paljon puhuttu (ja loistava) The Walking Dead.

Yksi sarjakuvaelokuva minkä haluaisin ehdottomasti nähdä on Ed Brubakerin kynäämä ja Sean Phillipsin kuvittama Sleeper. Tästä on huhuttu filmatisoitua versiota Sam Raimin ja Tom Cruisen nimien kanssa mutta pahemmin infoa ei ole tihkunut. Brubakerin Sleeper on ehdottomasti yksi lempisarjakuvistani, aivan lyömätön. Viimeistä osaa alkuperäisistä paperbackeista ei tunnu enää olevan missään myynnissä mutta sarjasta on onneksi printattu Season One ja Season Two -paperbackit, mitkä sisältävät koko tarinan kahtena osana. Itse jouduin Season Two:hon turvautumaan saattaakseni tarinan päätökseen.

Brubaker-Phillips -kombo on muutenkin vertaansa vailla: heidän Criminal-sarjansa sekä uusi Incognito ovat ulkoasultaan ja teemoiltaan (Criminal on noir-tyyppistä rikosta, Incognito supervoimilla höystettyä peitetarinaa) omaa sydäntä lähellä. Suosittelen tuotoksiin tutustumista!

Supermania en liiemmin ole lukenut. Mark Waidin Superman: Birthright on kiistämättä loistava, mutta muuten eivät tämän hahmon seikkailut niin sytytä. Hyvin tehtyä freesiä supersankarisarjakuvaa etsivän voisin vinkata Image Comicsin Invinciblen suuntaan. Kyseessä on jatkuva (ja pitkälle edennyt) yhtenäisen tarinan omaava sarja ja loistava sellainen. Ottleyn ja myöhemmin Walkerin piirrosjälki on yksinkertaisen tyylikästä ja toimivaa ja Kirkmanin tarina oikeasti kiinnostaa (tämän takia tuo vitos-hardcoverikin lähti tulemaan, pakko saada lisää!).

----------

Josko sitä tähän hätään olisi päällimmäiset ajatukset purettuna, pitää säästää jotain myös myöhemmälle ajalle. Luvassa Batmania, Flight-kokoelmaa, Aliasta ja sen jatkoa sekä ehdoton räimimissuosikkini The Authority.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Sarjikset

Mitäpä mieltä Marvel-sarjakuvien fanit ovat huhuista, joiden mukaan sarjakuvatalossa on valloillaan ajatus tappaa yksi nimekkäimmistä ja samalla ylikäytetyimmistä hahmoista? Huhujen mukaan nimittäin Wolverine oltaisiin aikeissa pistää mullan alle lopullisesti ensi vuonna. Tosin mikäänhän ei ole sarjakuvissa lopullista, sillä hahmoja on tippunut aiemminkin, ja useimmat kuolleet on tavattu jossain vaiheessa myöhemmin taas täynnä elämää puhkuen.

On noita kuolemia Marvelin sarjakuvissa ollut reilusti aiemminkin, näistä viimeisimpänä Peter Parker, aka Hämähäkkimies, otti ja kuoli. Ja jopa kahdesti. Ultimate-universumissa, jossa Miles-niminen kakara astui trikoisiin, Peter taisi kuolla nyt aivan lopullisesti, kun taas ns. perinteisemmällä puolella Peterille kävi jotain aivan muuta aivan äskettäin. Tähän en kirjoittele asiasta enempiä, mikäli joku asiasta kiinnostunut ei ole vielä selvillä tästä asiasta.

Osataan sitä naapurissakin: DC:n Teräsmies kuoli ja palasi eloon, Batman kuoli, ehkä, ja palasi takaisin eloon. Eli mikäli Wolverine tapetaan ensi vuonna, niin vuonna 2015 isot otsikot kertovat, että hahmo palaa ko. vuonna taasen eloon. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen iso hahmo, joka on saanut kaksi omaa elokuvaakin. Ensimmäinen X-Men Origins: Wolverine on todella kuppainen tekele, joka ei omissa kirjoissani kovin montaa asiaa tehnyt oikein. Deadpool-hahmo etenkin tuhottiin lähes tunnistamattomaksi. Odotukset tämän vuoden Wolverine-leffalle eivät ole kovin korkealla, mutta odotan kuitenkin huomattavaa parannusta edelliseeen.

Tuo Teräsmiehen kuolleistapalaaminen on itseltäni lukematta, olisi ihan mielenkiintoista tietää, että kuinka tuo hoidettiin...

Ja kun Marvel-hahmojen kuolemista puhutaan... Marvelin Ultimate-sarjan sarjakuvat olivat mielestäni oikein mainioita, kunnes julkaistiin pökäle nimeltään Ultimatum, joka lyhyesti sanottuna pilasi koko universumin. Sen jälkeen en ole pahemmin jaksanut innostua uusista Marvelin Ultimate Comics -tuotoksista. Vai pystyykö joku vakuuttamaan, että tuolla puolella olisi vielä jotain lukemisen arvoista, jota kannattaisi koettaa pistää lukien/etsien kirjastoista?

Siinäpä jotain tajunnanvirtaa asiasta ja asian vierestä.
 
Vastaus: Sarjikset

Tulipa tuossa pelattua tuo Deadpool-peli ja siitä heräsikin kysymys, että mistä kannattaisi aloittaa jos haluaisi tuota sarjakuvamuodossa hankkia, ja mistä mahtaisi löytyä edullisimmin? Sen verran hyvin tuli viihdyttyä pelin parissa, että tämä voisi sarjakuvanakin kyllä iskeä.
 
Vastaus: Sarjikset

Lainasin tuossa kirjastosta joku hetki sitten yhden Hellboy-albumin luettavaksi. En ole mainion ja suht mainion Hellboy-leffakaksikon lisäksi tutustunut hahmon seikkailuihin paljoa yhtään, eikä tuo ensimmäinen kokemus omaa maailmaa järisyttänyt. Käteen tarttui nääs opus jostain tarinan keskeltä, jossa viitattiin paljon aiempiin tarinoihin ja hahmotkin olivat aika vieraita. Pitää etsiä käsiin noita ensimmäisiä tarinoita, jos kirjastosta moisia sattuisi vastaan tulemaan.

Piirustusjälki oli hyvää, vaikka ei ehkä ihan sitä ominta, joka omaan makuun kolahtaa. Synkkäähän tuo jälki on, mutta niin ovat näemmä tarinatkin. Onkos täällä ketään Hellboy-tietäjää, joka osaisi neuvoa hyvää kohtaa pistää luku-urakka käyntiin?
 
Vastaus: Sarjikset

Onkos täällä ketään Hellboy-tietäjää, joka osaisi neuvoa hyvää kohtaa pistää luku-urakka käyntiin?

Hellboy voi kieltämättä olla hiukan hankala seurattava, kun tarinoita on julkaistu yhden jatkuvasti ilmestyvän sarjan sijaan lukuisina minisarjoina. Mutta kyllä ensimmäisenä julkaistusta tarinasta on varmaan paras aloittaa, eli vastaukseni olisi Seed of Destruction. (Sarjan alun omaksumisen jälkeen itsenäisten minisarjojen lukujärjestyksellä ei ole välttämättä enää niin suurta merkitystä.) Minisarjaryteikön luovimiseen löytyy apua vaikkapa Wikipediasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hellboy#Publication_history

Ellei ajatus digitaaliseen sarjakuvaan investoimisesta kavahduta, tänä viikonloppuna Dark Horsella on Hornanpojan huomisten 20-vuotissynttäreiden kunniaksi tarjolla parikin Hellboyta läheltä liippaavaa tarjouskampanjaa:
 
Vastaus: Sarjikset

^ Tackars vastauksesta! Pohdin kyllä tuota digisarjakuvien ostamista, mutta en ihan hirveästi innostu pitkien pätkien/suuren määrän sarjakuvaa lukemisesta koneen näytöltä. Etenkin kun on kuitenkin suht vieras vielä koko Hellboy-tuotanto, eikä oikein vielä osaa sanoa kuinka hyvin tämä uppoaa meikäläiselle.

Mutta pistän tosiaan tuon ensimmäisen osasen etsintään, hyvin näyttää tuota löytyvän justiinsa kodin sekä työpaikan lähimmistä kirjastoista!
 
Vastaus: Sarjikset

Suosittelen kaikkia tutustumaan Midnight Nationiin. Sarjakuvaan tutustuin aikoinaan Witchblade-lehden kautta, jossa sitä julkaistiin bonuksena. Midnight Nationia ei valitettavasti taida löytyä suomesta albumina, mutta nykyisin ei ole kovin vaikeaa ulkomailta tilata mitään.

Gary Frankin uskomattoman komea jälki sai minut innostumaan sarjakuvien piirtämisestä ihan uudella tavalla teini-iässä.
 
Vastaus: Sarjikset

Aikuisille suunnattu nettisarjis Oglaf (en linkkaa, ettei nuorimmat turmele silmiään) tulee avattua joka maanantai.
 
Vastaus: Sarjikset

Täähän on jännää. Zorro ja Django kohtaavat sarjakuvatantereilla. Juttua siitä miten ja miksi moinen idea on lähtenyt liikenteeseen voi lukaista tämän linkin takaa:

http://www.bleedingcool.com/2014/09...pic-crossover-matt-wagner-talks-django-zorro/

Zorro-piirtäjä ja Tarantino ovat kuitenkin pistäneet viksut päänsä yhteen ja lopputuloksena on tämä sarjakuva. Asia erikseen on, että nähdäänkö tätä koskaa Suomessa. Kiinnostavalta setiltä vaikuttaa joka tapauksessa.

Näytä liitetiedosto 13308
 
Vastaus: Sarjikset

Lapsenahan nämä on ihan ykkösiä.

Tilattiin vuosia Aku Ankkaa. Sitten Asterix herättää kivoja muistoja. Muina voisi mainita Hämiksen ja Teräsmiehen sekä Batmanin.
Eipä näitä ikävuosi määrää milloin tykkää, nytkin odottamassa uusi Hämis-numero pöydällä.

Toki suurin into näihin on kaiketi lapsena/murrosiässä.
 
Vastaus: Sarjikset

Pientä päivitystä näin parin vuoden jälkeen:

Edelleenkin veronpalautusten ja joulun aika rikastuttavat Book Depositorya.

Ed Brubakerin ja Sean Phillipsin (parrautta) uusin sarjaluomus Fatale tuli kokonaisena hankittua hyllyyn, ensimmäisen paperbackin kun tarjosi Humble Book Bundle ja koukkuun sitä jäi. Lovecraftia ja vanhaa noir-amerikkaa mysteerein. Ei voi olla pitämättä!

Aiemmin jo mainitsemalleni The Losersille sain vihdoin lopetuksen kun tiiviimmin pakatut paperbackit olivat tulleet takaisin hyllyyn, kokoelman Part 2 löytyy ja tarina saa lopetuksensa.

Willinghamin Fablesit sen kuin lisääntyvät ja paperbackeja pukkaa, kirin nykytuotannon kiinni joka menee jo vol. 20:ssä.

Pari joululahjaakin tuli valittua, Scott Pilgrimin tekijä Bryan Lee O'Malley oli uuden tuotoksen pukannut ulos, Secondsin. Sekä lisäksi pikkuhauskaa yhdeltä netin parhaista, Jim Bentonin Dog Butts and Love and Cats.

Ja vielä on vanhojakin lukematta...
 
Vastaus: Sarjikset

Ryhmä X:hän lopetettiin (väliaikaisesti?) 2 vuotta sitten.

X-Meneistäkin taitaa olla niin monta eri lehteä menossa yhtaikaa, että vaikka ns. "ryhmä-X"-sattuisikin lopettamaan niin joku vastaava kööri pitää henkeä yllä. Samalla lailla kun The Avengersistakin on monta eri rosteria ja monella eri nimellä ollut ryhmiä kasassa (The Mighty Avengers, Dark Avengers, New Avengers, Secret Avengers jne.).
 
Vastaus: Sarjikset

X-Meneistäkin taitaa olla niin monta eri lehteä menossa yhtaikaa, että vaikka ns. "ryhmä-X"-sattuisikin lopettamaan niin joku vastaava kööri pitää henkeä yllä. Samalla lailla kun The Avengersistakin on monta eri rosteria ja monella eri nimellä ollut ryhmiä kasassa (The Mighty Avengers, Dark Avengers, New Avengers, Secret Avengers jne.).

Sen takia se onkin ihan mahotonta seurata noita kaikkia Marvelin julkaisuja, jotka vähänkin enemmän liittyvät toisiinsa. Kannattaakin melkein niihin kiinnostavimpiin keskittyä tai niihin harvoihin, jotka saapuvat Suomeen. Sama homma itse asiassa myös DC:n julkaisujen kanssa, ihan mahottomat määrät niitä on.
 
Ylös Bottom